Valahogy ezt a futást nem épp így gondoltam, hisz a hó mélyebb, és lelassított, s mivel még nem rendelkezek elfek könnyedségével, ráadásul a páncél és a fegyver se könnyű, a gyorsaságom kicsit lankadt, ahogy igyekeztem tovább rohanni a hóban. A lény szárnyának fájdalmas sikolya határozottan kellemes bizsergéssel töltött el, ahogy néhány lövésünk célba ért. De az már nem, mikor elindult felém. A picsába, rohadt, húsrágó... Azonban feltűnt, hogy maga a lény is lassabban halad. Rá emeltem tekintetem, s ahogy haladtam tovább, láttam, hogy biceg. Felemeltem a fegyvert, hogy a térdére célozzak, de ekkor valami olyasmi történt, amitől földbe gyökerezett a lábam. Azt hittem, elejtem a pulse rifle-ot. Az elmém megtelt a lény sikolyával, de ilyet még életemben nem tapasztaltam. A hang olyan volt, mintha... mintha bosszúra lenne éhes. Mire visszatért a lélekjelenlétem, a fegyver leengedve lógott mellettem, maga a dög pedig alig pár lépésre volt tőlem. Rémület szökött a szívembe, a rémület haraggal öntött el, a harag pedig... rohammal. Éreztem, ahogy a szívem hatalmasakat ütve pumpálja a vért a testembe, szinte fájt. A tarkóm égett, majd üvöltve moccantam a dög felé. Amennyire csak erőmből telt, kihasználtam a rovar lomhaságát. Felé rohantam. Az elmém ködén át érzékeltem, mit teszek, mégis úgy éreztem, ez nem én vagyok. Vicsor ült ki az arcomra, a lángoló harag, a halál közeledtének kéjes élvezete. Nem, ez... ez nem én vagyok. Úgy lüktetett a fejem, hogy azt hittem ott fog szétrobbanni. Igyekeztem kikerülni a lény mozdulatait, majd egy gyors becsúszást próbáltam produkálni. A lába közé, a lába közé!!!! Ahogy csúsztam, havat vert fel a csizmám, úgy éreztem, lángol a testem. Felfelé tartottam a puska csövét, majd meghúztam a ravaszt, s leírtam a levegőbe egy félkört. A dög bal térdétől, a lába közén át, a jobb térdéig. Ha sikerült elcsúsznom alatta, felpattanok, majd ismét megfordulok, majd megpróbálok felugrani a hátára, a szárny tövének sebébe nyomni a fegyver csövét, s meghúzni a ravaszt.