Káromkodtam volna ha nem lennék ennyire lefoglalt és fáradt. Egyszerűen nem tudok egy pontnál továbbjutni, sőt néha a leesés veszélye is fenyegetett de mindannyiszor az utolsó utáni pillanatokban leltem új kapaszkodóra. A szívem olyan sebesen dobog mint egy M56 sorozat. Rohadtul nem ez lenne a dolgom, ez a hegyivadászoknak való terep nem a tengerészgyalogosoké. Sietnem kell mert a titkos küldetést muszáj véghez vinnem, habár lehet hogy azóta már az élrajok és szakaszok már bejutottak. De ezt cáfolja hogy nem jön semmi hang, a sötét járatban csak az általunk okozott zajok hallatszódnak. Még bírom a mászást de nem túl sokáig, már most fájni kezdett a karom és vállam a mászástól. De legalább elértem a fészkeket borító turhát ami most újabb kihívás elé állított.
Aztán még rosszabb lett: valami kemény dolog érte a hátamat, utána valami focilabdaszerűség bucskázott le amiről először azt hittem kő de ahogy az éjjellátó segítségével megláttam mi az egy kissé elfogott az undor: egy emberi fej gurul a mélybe. És még több feldarabolt testrész zuhan felénk, legalább megtaláltuk a fészek keltető helyét. A rossz hír hogy még mászni kell és rajtunk kívül még van valaki, jobban mondva valami itt.
Komoly döntés elé kerültem: ha az illető idegen, miért is lenne más? Akkor a segítségünkre lehet, felcipelhet a tetejére ennek a gödörnek, ha jól tudom az idegenek nem ölik meg azokat a lényeket amik nem jelentenek rájuk veszélyt, őket el szokták cipelni hogy megfertőzzék. Igen ám de ott a gond hogy ha felvisz nehezen tudnék kiszabadulni, kötve hiszem hogy könnyen elintézném, elvégre egyszer már fogtak el karácsony napján. További rossz hír hogy pár perc múlva egy arctámadó kerülne rám ami végleg kiütne órákra, utána meg ha nagy mázlim van talán túlélem de ez nem valószínű.
Viszont ha úgy döntök megtámadom az idegent akkor nagy eséllyel megint én húznám a rövidebbet, pisztolyt tudnék csak használni, célozni pedig nehéz mert bármikor lezuhanhatok, nem beszélve hogy ő tud a falon járni és kikerülheti a lövéseket és végül megölhet. No meg ha sikerülne is lelőnöm a lényt nincs rá garancia hogy a teste ne sodorjon le vagy a sav ne lyuggasson szét. Aztán döntöttem.
Megpróbálom a ruhám különböző részeire eltenni a dobópengéket (már ha lehet, itt főként zsebekre és a cipő/bakancsra gondolok), a tőrt továbbra is a számban tartom. Majd elkiáltom magamat:
- Hahó! Itt vannak az inkubátorok, alig várom hogy egy jó szaftos csókot kapjak azoktól a csontkezektől! - Talán ettől idejön a lény és a tervem beválik. Vagyis mint harcképtelen lény felvisz és megpróbál megfertőzni, ha felérek ott megpróbálom az elrejtett dobópengékkel megtámadni, de talán a törött rejtett pengék is elegek lesznek. De mivel én úgy gondolom hogy a xeno csak egy kezével fog majd engem így az én kezeim szabadok lesznek és előkaparhatom a pisztolyomat amivel kénytelen leszek fent közelről meglőni mégpedig fejen vagy térden. Lényeg hogy rohadt nagy mázli kell hozzá.
Ha pedig az idegen úgy gondolja hogy nem akar gazdatestnek elvinni akkor nincs más választásom mint megölni, egy tőrrel amit a számból veszek ki. Mit ne mondjak, esélye sincs ellenem.