Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Legutóbbi témák
» Hiddenlight
Utcák, dokkok és csatornák - Page 2 EmptyKedd Okt. 02, 2018 2:41 pm by W.B.

» Aurora
Utcák, dokkok és csatornák - Page 2 EmptyHétf. Okt. 01, 2018 8:32 pm by B.J. Wolf

» Tengerpart
Utcák, dokkok és csatornák - Page 2 EmptyPént. Szept. 21, 2018 11:26 am by W.B.

» Víztisztító telep
Utcák, dokkok és csatornák - Page 2 EmptyPént. Szept. 07, 2018 11:57 pm by Johny Borgia

» Fürge Kard Művelet
Utcák, dokkok és csatornák - Page 2 EmptyCsüt. Szept. 06, 2018 9:27 pm by W.B.

» Sziklás fennsík
Utcák, dokkok és csatornák - Page 2 EmptyHétf. Aug. 20, 2018 11:22 am by W.B.

» USS Firenze
Utcák, dokkok és csatornák - Page 2 EmptyVas. Aug. 05, 2018 12:42 am by Johny Borgia

» Utcák
Utcák, dokkok és csatornák - Page 2 EmptySzomb. Aug. 04, 2018 5:17 am by B.J. Wolf

» Nathan T. Drake
Utcák, dokkok és csatornák - Page 2 EmptyPént. Aug. 03, 2018 10:21 am by Nathan T. Drake

» Nathan T. Drake
Utcák, dokkok és csatornák - Page 2 EmptyPént. Aug. 03, 2018 1:05 am by Nathan T. Drake

Ki van itt?
Jelenleg 4 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 4 vendég

Nincs

[ View the whole list ]

A legtöbb felhasználó (93 fő) Pént. Okt. 11, 2024 10:45 am-kor volt itt.
Linkek

free forum

Ön nincs belépve. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon

Utcák, dokkok és csatornák

5 posters

Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3  Next

Go down  Üzenet [2 / 3 oldal]

31Utcák, dokkok és csatornák - Page 2 Empty Re: Utcák, dokkok és csatornák Szer. Jan. 30, 2013 7:05 pm

W.B.

W.B.

Owens szemei fennakadtak. Sidre nézett nagyon komoran.
- Neked a százból mennyi van? – Kérdezte kinézetéhez képest kissé félős bukéval.
- Nem képes magában tartani a szót, láttam már ilyet. – Mondta Toshida mielőtt fellépet volna a hajóra. Owens két mutató ujjával keresztet formált és Sidnek mutatta, így lépett fel a hajóra.
- Túl hangosan gondolkozol, nem kértünk tájleírást. Látjuk mi is! – Attarik sem hagyta szónélkül.
Időközben Harrison kérdésére az egyik megnyűtt képű ember felemelte a kezét, mintha iskolában jelentkezne álmatagon, hogy ő tudja a helyes választ.
- Enyém. – Kicsit hallgatott, majd folytatta. – De nem viszek már ki senkit, soha, soha nem megyek ki én oda többet!
Másik ember közben végig mért titeket. Most esett csak le neki. Gyarmatügyis katonák vagytok.
- Mégis hól a retkes pi***** voltak eddig?! Majdnem ott döglöttünk! Az a nyomorék izom tömeg meg élvezte az egészet! – Úgy visított fel a másik férfi, hogy az egész kikötő mintha elnémult volna körülötte.
- Jon! Nyugalom!
- Áh… majdnem ott döglöttünk!
- Szóval, a hajó már nem kell maguknak? Mennyiért adnák át a….
- Családom és az itt látható idegi roncs barátom minél előbb elhagyhassa ezt a bolygót! Semmiféle sorban állás, semmi ilyesmi! Aztán a maguké.
- Mégis mi a frász történt? – Attarik már nem bírta, érdekelte, hogy mégis mitől ilyen roncs ez a két ember.
- Bogarak és bogár ember hibridek akartak minket kicsinálni. Ennyi elég!? – Ahogy kitörtek a hajó tulajából a szavak, úgy állt fel reszketve.
Owens időközben körbe járta a hajófedélzetet.
- Takaros sárga kis hajó. Horgász kellékek állványát fél óra alatt megcsinálom fegyvertárolónak. Szigonyágyú pedig így is jó, de lekaphatom, a talapzata talán jó lesz egy minigunnak.
Toshida kérdőn Harrisonra nézett.

32Utcák, dokkok és csatornák - Page 2 Empty Re: Utcák, dokkok és csatornák Szer. Jan. 30, 2013 7:23 pm

Atawhai Harrison

Atawhai Harrison

- Bogarak és bogáremberek - mondta Harrison csak úgy magának. A helyzet rosszabb lehet ezen a bolygón mint gondolta. Abba az irányba nézett, amerre az izmos, napszemüveges fickó eltűnt. - Meglátom mit tehettek az ügy érdekében - mondta a hajó kapitányának.
Megfordult, majd odalépett Owenshez.
- Szerintem is takaros hajó, ha egyszer kibírt egy xenomorph támadást, ezután is kibír majd. Csak valahogy el kell intézni ezeknek az embereknek a visszautat.
Rádión kapcsolatot teremt a központtal. Harrison addig folytatja a hajó felmérését.
- Találtunk egy alkalmas hajót, ami Owens szerint átalakítható lenne. A legénységé épp hogy túlélt egy xenomorphtámadást. Elakarják hagyni a bolygót, talán szerezhetnénk nekik egy helyet valamelyik bolygót elhagyó hajóra. Ha ez az ára, akkor olcsóbb is.
Távolabb állt a többiektől, majd beleszólt a rádióba.
- Azok az emberek valami bogáremberekről beszélnek. Állítólag félig emberek-félig dögök, ilyenről még életembe nem hallottam.
Miután befejezte a beszélgetést, bontotta a vonalat. Odalépett Sidhez.
- Látom letorkoltak, figyelj legközelebb ne beszélj annyit, a katonaság nem ez a sport. Könnyen egy bogárfészekben vagy a konyhán találhatod magad.
Odalép a hajó legénységéhez.
- Beszéltem a felettesemmel, elmondanák, hogy merre találkoztak a dögökkel?

33Utcák, dokkok és csatornák - Page 2 Empty Re: Utcák, dokkok és csatornák Csüt. Jan. 31, 2013 2:27 pm

Sid Wellnix

Sid Wellnix

Nem akartam sokat költeni ezért csak pár kreditnyit hoztam magammal, ha valami kis csecse becse megtetszene, esetleg valami étel. Bár érezvén a bűzt az ételen nem sokat gondolkodtam. A hajó nem volt új, de karban volt tartva. mielőtt felléptem volna rá Owens, mintha vámpír lettem volna a két mutató ujjával keresztet csinált és felém szegezte. A hajó tulajdonosa egy meggyötört öreg ember volt. Elmondta a csapatunknak, hogy a xenomorphok illetve az ember, és a dögök keveréke is megtámadta ezt a hajót elkerekedett a szemem. A bogarakkal már találkoztam és van is tapasztalatom az ellenük való harcban, de ezek a korcsok még problémásak lehetnek. Az öreg szavaiból kivettem, hogy biztos nem vinne ki minket, de a hajó elbugázását is csak akkor üthetnénk nyélbe, ha sikerülne őket elszállítani a bolygóról. Harrison intézkedett is. Erre a figurára felnéztem. Csak a megjelenése és határozottsága is bizalom gerjesztő. Nézelődtem én is a hajón hát ha találok hibát, amit még most kitudnánk javítani és közben a válaszra vártunk.

34Utcák, dokkok és csatornák - Page 2 Empty Re: Utcák, dokkok és csatornák Szomb. Feb. 02, 2013 1:43 pm

W.B.

W.B.

Nagyot sóhajtott a hajó tulajdonosa.
- Nyílt vízen, és a barátom kiszolgáló állomásánál. Hajónaplóba beírtam. Vigyék, az se kell! Csak szerezzenek helyet. - Ezzel felállt és pár hallal teli rekeszt kirakott a stégre, majd társával egyűt elmentek a két rekesszel.
- Kulcsot bezzeg magával vitte! – Ordított fel Owens. Majd végig nézett a társain és a hajón. – Tud egyáltalán valaki hajót vezetni?
Attarik ingatta a fejét, Toshida a vállát vonta meg, Harrison és Sid láttán sem derült fel az arca.
- Talán a többiek közül valaki tud hajót vezetni. – Jegyzi meg Attarik. – Hajónk már majdnem van. Kapitány nincs. Sőt víz alatti felszerelés sincs.
- Akkor kell búvár göncöket szerezni. Meg még ki tudja mi a francokat. Én maradok és neki látok az átalakításnak. Még a hívok pár mukit, és szólok a főnöknek. – Owens, ezzel el is kezdet matatni a hajón.

//Sid, a párbeszédet kötőjellel kezdjük és zárjuk. Mivel nem zártad le, így gyakorlatilag minden gondolatodat ugyan úgy elmondtad. Ezért néztek kicsit hülyének a társaid. Magadban beszéltél.//

35Utcák, dokkok és csatornák - Page 2 Empty Re: Utcák, dokkok és csatornák Szer. Feb. 06, 2013 11:22 am

Atawhai Harrison

Atawhai Harrison

- Majd szerzünk valakit a bázison - szólt oda a társának Harrison. - Valaki ért itt a zártöréshez? - kérdezte a maori. - Bevállalhatom én is a kapitányságot, már csak el kell nevezni a hajót.
Nem volt pofája a fickó után rohanni.
- Vízalatti felszerelést is szerzünk valahonnan. Esetleg átalakíthatnánk a szkafandereket, ha a vákuumba működnek, akkor a víz alatt is. Ennek a napnak még koránt sincs vége.
A magába beszélő figura felé fordul. Nem tudta, hogy ennek a fickónak legyilkolták e a hozzátartozóit e bogarak vagy a rákpofájuak, de hogy valahol bekattant és emiatt beszél magába, az tuti.
- Járd körbe a kikötőt és keress valakit aki ismeri a helyi vizeket. Na nyomás Sid, ja és ne beszélj magadba, mert könnyen bolondnak is nézhetnek.
Közben a rádióját a szájához emelte, majd beleszólt.
- Központ, úgy fest, hogy szereztünk hajót, csak búvárruha nincsen. Arra gondoltam, hogy átlehetne néhány szkafandert alakítani erre a célra. Van fölös űrruhánk amivel ezt megtehetnénk?

36Utcák, dokkok és csatornák - Page 2 Empty Re: Utcák, dokkok és csatornák Szer. Feb. 06, 2013 6:43 pm

Sid Wellnix

Sid Wellnix

-Hoppá hangosan gondolkodtam? -Ezután elindultam le a rakpartra, hogy eleget tegyek kötelezettségemnek. Találnom kell valakit aki ismeri a helyi vizeket. Mielőtt leértem volna egy utolsó pillantást vetettem a hátam mögé, de az irántam való furcsaság a szemekben nem halványult. ~Se baj. -Gondoltam magamban és úgy határoztam, hogy a legközelebbi ivót célzom meg. Ott biztos találok erre alkalmas embert hiszen az igazi hajósok nem vetik meg az italt. Minden esetre miközben sétáltam a rakparton lézengő embereket is figyeltem talán rám mosolyog a szerencse.

37Utcák, dokkok és csatornák - Page 2 Empty Re: Utcák, dokkok és csatornák Szer. Feb. 06, 2013 9:25 pm

W.B.

W.B.

Sid sikeresen betévedt a kikötői ivóba. Nem túl vidámak az emberek, ám egy fegyveres láttán feszültebbé vált a légkör. Mikor kitűnt, hogy CMC-s katona az illető, akkor bizony néhány asztaltól azonnal eltűnt pár csomag. Halk morgás jelzi, hogy a kocsma kis klikkjeinek bizony közös, most a témája.

Eközben Harrison megkapta a választ. Egy katona szolt a kommunikátorban, az „apuci” úgy tűnik házon kívül van.
- Űrruhából nem lehet búvárruhát csinálni. Továbbá nincs is ilyesmink. Szerezzetek. Vége. – És ezzel bontotta a vonalat.
- Nem kell feltörni semmilyen zárat! Az ipsével üzletet kötöttünk, nem? Vissza fog jönni, hogy meg tudja, melyik hajóval léphet le. Meg lesznek a kulcsok. Ám’meg minek ennek név? Már van! Néz csak az oldalára.
- Halak Angyala… nem éppen a legfrappánsabb név. – Attariknak nem tetszik a név. Vagy csak a pezsgőt akarja az új név avatásáról. Bár mindkettő kitelik tőle.
- Ez egy halászhajó! Van íjpuskájuk is… egy. De háromnak lenne hely. Szerintem jó lenne pótolni azt a… hármat. Ezt már megette a sav. – Ezzel Owens kidobta a sav által szétrágott íjpuskát. – Itt bizony gondok lesznek. Az ipse nem hazudott.

38Utcák, dokkok és csatornák - Page 2 Empty Re: Utcák, dokkok és csatornák Kedd Feb. 12, 2013 3:43 pm

Atawhai Harrison

Atawhai Harrison

- Ja igen, már kezdtem kicsit pánikba esni - mondta a maori, majd eltette az adóvevőjét. - Búvárruhát is szerezni kell, majd valahogy átalakítani. Owens remélem van valami ötleted, vagy megtudod csinálni.
A zsebébe nyúlt, majd kapcsolatba lépett Sid-el az adóvevőjén keresztül.
- Sid, próbálj búvárruhákat szerezni. Sok sikert, ha mások is ennyire elakarnak húzni a bolygóról mint az ipse és elakarja adni a cuccait. Ha kell, akkor ajánl fel hitelt. Sok sikert újból.
Kinézett a fedélzet szélén, hogy megnézze a feliratot.
- Ez nem jó név. A Halak Angyala, egy halászhajónak is vad, de még egy hadihajónak is. Átnevezzük valami normálisra. Mondjuk Bogárirtó vagy a Xeno rémálom - válaszolta Harrison Attariknak. - Majd szerzünk valahonnan pezsgőt és felavatjuk, de előbb még végezzünk a módosításokkal.
Megnézte a sav által szét mart íjpuskát.
- Köcsög xenomorphok, azt is pótolni kell. Ezt aztán jól elintézték. Owens, szerinted nem kellene még megerősíteni a hajótestet.

39Utcák, dokkok és csatornák - Page 2 Empty Re: Utcák, dokkok és csatornák Szer. Feb. 13, 2013 6:44 pm

Sid Wellnix

Sid Wellnix

Amikor beléptem a kocsmába az alkohol és füst keveréke kellemetlenül érintett. Az arcokat végignézve, akik untalan engem figyeltek eléggé vegyes társaságnak tűnt a krimóban és a legtöbb asztal foglalt volt. Aki nem engem bámult az asztal alá nyúlva dugdosta a seftes portékáját. Motoszkálások és suttogások kísérték lépteimet, amint a pult felé tartottam. ~Valamiből nekik is meg kell élni és ha ehhez a seftelés kell legyen. Most nincs időm velük foglalkozni.
-Gondoltam magamban ám a szemem sarkából figyeltem mindenre, nehogy valaki esetlegesen fegyvert rántson. A CMC-t ezen a helyen nem szívlelték ez itt is látszott nem csak a kikötőben. A pult hosszan elterült és valahol a közepén álltam meg. A bárszéket kicsit arrébb toltam a helyéről, jelezve szándékomat, hogy nem kérek semmit és nem akarok időzni sem.
-Jó napot nekem és a társaimnak egy olyan ember segítségére lenne szükségünk, aki ismeri a környező vizeket, mint a tenyerét. -Majd tűnődve vártam a pultos válaszát, de kezem mind végig a pisztolytáska közelében volt, kitudja ezeknél az embereknél minden lehetséges. Jobb félni mint megijedni.

40Utcák, dokkok és csatornák - Page 2 Empty Re: Utcák, dokkok és csatornák Vas. Feb. 17, 2013 9:18 pm

W.B.

W.B.

Sidnek hosszú pillanatokig nem érkezett válasz. Végül a pultos szánt rá időt. Egy poharat teli átlátszó folyadékkal tett elé.
- Víz. – Ezzel kezdte. Úgy tűnik ismeri valamelyest az embereket. – Ez lenne a nagy Tengerészet? Környező vizek? Környező moszat telepek! Ugyan úgy felparcellázott a bolygó ezen része, mint egy város. Mindenkinek meg van a maga telepe. Ide csak térkép kell. Nem vezető. Vannak fizető vendégeim is. – Ezzel eloldalgott, hogy a vendégeknek csapoljon.

Eközben a remélhetően friss szerzeménynél a csapat többi tagja a hajót tanulmányozza. Kikötőben egyre többen figyelik, hogy mi folyik ott.
- Hát, ha adtok valamit mivel meg lehet erősíteni a hajótestet, szerszámokat és legalább három napot, akkor… jah, meg lehet csinálni. – Owens, végig mérte a hajót, ám látszott rajta, hogy kezd túl nagy fának tűnni a hajó.
Egy UD4-es suhant el a város felett, majd eltűnt a horizonton. Mindenki utána nézett.
- Hát, ez nem a mi gépünk. Meg jött a Melville úgy tűnik. Itt háború lesz.

41Utcák, dokkok és csatornák - Page 2 Empty Re: Utcák, dokkok és csatornák Hétf. Feb. 18, 2013 8:25 pm

Atawhai Harrison

Atawhai Harrison

Owens válasza nem villanyozta fel Harrisont, felsóhajtott. Most sem értette, hogy egy óceánvilágon miért nincsen tengeri felszerelésük. Beszólt volna a központba, de volt egy olyan érzése, hogy nem azt a választ fogja kapni amit várt.
Lemondóan legyintett, majd Owenshez szólt.
- Amint meglesz a hajó tulajdonjoga, megkezdjük a módosításokat. Nem lehet igaz, hogy nincs vízi járművünk? Mit vártak, hogy mi tengerészgyalogosok olyan fasza gyerekek vagyunk, hogy kopoltyút növesztünk? És még az a Sid sem szólt vissza, remélem nem valami helyi bűntanyán jött rá a roham és nem késelték meg.
Az égen átröppent egy UD4-es. Harrison felvonta a szemöldökét, majd Attarikra pillantott.
- Melville, találó név. Ő írta a Moby Dicket. Király, a hajót így hívják, egy óceáni bolygón vagyunk, egyszerűen csodálatos.

42Utcák, dokkok és csatornák - Page 2 Empty Re: Utcák, dokkok és csatornák Szer. Feb. 20, 2013 6:19 pm

Sid Wellnix

Sid Wellnix

Ilyen könnyen nem rázhatnak le. Ezért megvártam a pultost amíg minden újabb körnek eleget tesz és megkérdeztem.
-Ha valami olyat kérnék amiért fizetnem kéne akkor szánna rám egy percet? Bármi ami szénsavmentes és nincs alkohol tartalma jöhet. -Amíg kitöltötte az újabb pohár színes löttyöt nekem óvatosan puhatolózni kezdtem.
-Esetleg nem hallott támadásokról vagy emberek eltűnéséről? És ha már a felparcellázott részekről van szó abban tudna segíteni, hogy kié a legnagyobb terület? -Ha ez sem válna be akkor a kikötőben próbálkozom valamelyik hajósnál.

43Utcák, dokkok és csatornák - Page 2 Empty Re: Utcák, dokkok és csatornák Csüt. Feb. 21, 2013 9:30 pm

W.B.

W.B.

Kocsmáros nem nagyon óhajtott Siddel beszélgetni, de jól tudta, hogy a „törvény” embere, így muszáj válaszolnia. Bár eléggé gúnyos hangban volt hajlandó válaszolni.
- Idejönnek, úgy hogy alig tudnak valamit a bolygóról? Remek… Máris megmentve érzem magam a nyugalomtól. – Megejtett egy lefitymáló grimaszt majd fojtatta. – Chigusának vannak a legnagyobb területei. Amúgy meg maguknak ezeket pont tudniuk kéne. És támadás, eltűnés? Tudja maga mi az a tengeri sárkány? Egy átlagos kisméretű hajót egyben lenyel. Történnek-e halálesetek? Mint minden bolygón ahol vannak őshonos lények. Vagy maguk már minden mögött azokat a fekete rovarlényeket látják? Így is elég trágya az itteniek élete, nem kell nekik még pánik is. Most pedig szerintem mennie kéne őrjáratozni, vagy tudom is én.
Kantin többi vendége sem rebesget Sidtől. El-elcsíptek a kis párbeszédből pár szót. Ám a fekete rovarlényeknél érezhetően lehűlt a légkőr.
Minden pletykának és rémhírnek van egy kiinduló helye. Lehet egyet már nem kell keresni.

Owens kissé bambán néz Harrisonra.
- Az a nagy fehér bálna? – Majd végül komolyra vette a szót az értetlenből. – Melvillés srácok jelenleg valamit üldöznek, én ezt tudom. És ha itt vannak az gáz.
- Nagy gáz. Nekünk annyi. Bogarak, bogár-emberek vagy mik, szektások, ismeretlen zöldvérű emberre vadászó lények, tudatba mászó elefántszerű óriás humanoidok, kis zöld emberkék hiányoznak már csak. – Attarik maga elé nézve kommentálta Owenst.
- Nem léteznek kis zöld emberkék, vagy már kiirtották őket az idegenek. – Mondja némaságát megtörve Toshida.
- Ez még biztatóbb. Csinálnánk már végre valamit? Nyakunkon van a „dagály”.

44Utcák, dokkok és csatornák - Page 2 Empty Re: Utcák, dokkok és csatornák Pént. Feb. 22, 2013 6:47 pm

Sid Wellnix

Sid Wellnix

Nyugodtan hallgattam amit a pultos mondott. Aztán valami megütötte a fülem, de nem szóltam. Tisztelettudóan megvártam amíg befejezte.
-Nézze elhiszem, hogy nehéz maguknak, de mi csak ellenőrizni akarunk pár helyszínt. Bogarakról nem tettem említést és az ismert veszélyekkel is tisztában vagyunk. Ha esetleg tudna adni egy térképet méltányos áron akkor azt megköszönném. -Aztán indulásra készen a zsebembe tettem a jobb kezem, ahol a tárcám pihent, és próbáltam komolyan, de nem szúrós tekintettel bámulni a kocsmárost. A párbeszéd végére már szinte minden tekintet ránk hárult és nem akartam feszültséget szítani.

45Utcák, dokkok és csatornák - Page 2 Empty Re: Utcák, dokkok és csatornák Hétf. Feb. 25, 2013 4:02 pm

Atawhai Harrison

Atawhai Harrison

- Nyugi már - mondta Harrison a többieknek. - Nézzük a jó oldalát, ez azt jelenti, hogy hoztak egy kis nehéztüzérséget és kérhetünk tőlük alkatrészt. És akármit is kergetnek, tuti, hogy nem csúzlikkal hanem talán kétéltű eszközökkel is jöttek.
Harrison elgondolkodik.
- Én arra lennék kiváncsi, hogy mi újság lehet a kis szürkékkel? Tudjátok, akik embereket raboltak el, aztán anális vizsgálatokat végeztek rajtuk. Vajon velük mi lehet? Egy rákpofájú vitrinjében porosodik a fejük, vagy bébibogarak boldog szülőinek mondhatják magukat? Áhh nem is akarom tudni.
Fogadni kellene a Mellville legénységét. Elvégre ők is a tengerésgyalogság kötelékébe tartoznak. Beszélni velük, alkatrészeket és szerszámokat kérni tőlük. A maori megdörzsöli az állát, majd Attarik felé fordul.
- Attarik, gyere velem. Fogadjuk az új fiúkat.
Elindul a móló felé és a többiek felé fordul.
- Meglátom, hogy mit tehettek. Egy óra és jövök.

46Utcák, dokkok és csatornák - Page 2 Empty Re: Utcák, dokkok és csatornák Kedd Feb. 26, 2013 4:24 pm

W.B.

W.B.

Kocsmáros arcán már látszott, hogy nem tetszik neki az a kikérdezés. Nem csoda, vendégeinek a többsége nem éppen törvénytisztelő polgár.
- Figyeljen! Ahol megjelenik a sereg nagyobb számban, ott bogarak vannak! Pont maga nem tudja ezt a törvényt az életből? Ráadásul, térképet kocsmában? Hol élt eddig maga? Geológia planétán? Ez nem térképészet. Amit itt feltérképezhet, az az ajtó.
Bizony Sidnek nem mennek jól a dolgai. Vendégek zsörtölődnek, kocsmáros elküldte a fenébe. Kezd forrni a helyzet.

Attarik és Harrison már jó utat megtettek, mikor Attarikban felvillan az ötlet lámpa.
- Ugye észrevetted, hogy nem a városban szálltak le, sőt, nem is jött másik repülő a hajóról. Ráadásul azt se tudjuk mért jöttek. Magyarán információ nélkül a semmiért megyünk előre. Plu… - Attarik szava elakadt. Majd hangosan felüvöltött. – AZ A MI F*SZ?! - Mutatott le a mólóról, a lépcsőkön felkúszó nagydarab hatlábú furcsa kétéltűre. – És mekkora ez már!?
Természetesen a járókelők kiröhögték, ők mit sem törődtek az állattal. Ők már hozzá szoktak a mólokon sütkérező óriás kétéltűekhez. Attarik mintha hangulatváltozáson ment volna keresztül mikor észre vette, hogy eme szívrohama egy búvárbolt és hasonló spéci eszközöket áruló egység előtt történt.

47Utcák, dokkok és csatornák - Page 2 Empty Re: Utcák, dokkok és csatornák Csüt. Feb. 28, 2013 8:56 pm

Atawhai Harrison

Atawhai Harrison

- Tényleg, és miért nem jelentkeztek be? És valószínűleg azért nem szóltak, mert ők nem az erősítés, hanem teljesen különálló feladat miatt jöttek ide - kérdezte Harrison, majd felvonta a szemöldökét, a társa ekkor kiáltott fel, épp időben harapva el egy trágárságot. A mólóra ekkor mászott ki egy hatalmas, hatlábú állat kúszott fel.
Harrison még életében nem látott ilyet élőben, de miközben ide értek utána olvasott a bolygó élővilágának.
- Ez csak egy Szilás - mondta Harrison. - Olyan békés, mint a ma született bárány, de azért ne merd megsimogatni, mert lekaphatja a karod. Na, épülj fel a szívrohamból, mert mindenki kiröhög minket, és ez bizony még jobban ronthatja a CMC renoméját, bár ennél szerintem már nem lehet mélyebben.
Vállon veregette a germánt, majd megfordult és ledöbbent. Pont egy búvárbolt előtt álltak le megcsinálni ezt a kis jelenetet.
- Látod, nem is volt felesleges ennyit járkálni. Na, menjünk be.
Amint beléptek, Harrison odaköszönt az eladónak.
- A helyőrségtől vagyunk, és szeretnénk kérni néhány vízalatti felszerelés. Szükség lesz 3, nagy kaliberű szigonyra, és hat, kézire, valamint olyan búvárruhákra, amiket a helyi ragadozók kivédésére terveztek. Most nincs pénzünk, de amint lesz, ígérem megfizettük az árát, csak írja fel. Plusz még jó, hogy ha önöknek maga a gyarmati tengerészgyalogság tartozik szívességgel.
~ Hol lehet Sid?~
Miután ezzel végeztek, majd elindulnak megkeresni.

48Utcák, dokkok és csatornák - Page 2 Empty Re: Utcák, dokkok és csatornák Szomb. Márc. 02, 2013 10:54 am

Sid Wellnix

Sid Wellnix

-Uram a civilek annyira rettegnek a csótányoktól, hogy mindenütt őket látják. Mi van ha az őshonos ragadozók közül valamelyik okozza a galibát? A vendégeinek a seftje pedig már mondtam most számomra másodlagos. -Tudtam lassan távoznom kell nem szerettem volna, ha csak egyetlen üveg is bánná a szituációt.
-Még annyit, hogy ha még is magának lenne igaza. Mi jövünk, hogy megmentsük a kis putriját a szaros életével, és a kedves rokonszenves vendégeiét, akkor nem ilyen hangnemben fog beszélni. Lehet pár társam nem fogadná ilyen szívélyesen. -Már bennem is felment a pumpa pedig nem hinném, hogy én kezdtem az ócsárolást, de se baj. Keresnem kellett egy térképet és esetleg valami használhatót a hajóra. Itt már semmi dolgom nem volt úgy éreztem. A csehóból kiérve a járókelőket figyeltem. Megpróbáltam kiszűrni a móló szélén sétálva azt az egyént akiről feltételezhetem, hogy tudna segíteni. A vízbe lepillantva láttam egy két furcsa élőlényt amit előtte még soha sem, de figyelmem inkább az emberekre irányult, bízva a szerencsémben.
~Ha ez sem jön össze a fiúk csalódottak lesznek, de vissza kell térnem hamarosan a csapathoz.

49Utcák, dokkok és csatornák - Page 2 Empty Re: Utcák, dokkok és csatornák Szomb. Márc. 02, 2013 9:38 pm

W.B.

W.B.

Bolt tulajdonos köszönni sem tudott. Máris az igények. Ez mind szép és jó. Ám fizetni nem tudnak? Erre elég egyértelmű grimasz vetült ki az arcára. Valamelyest enyhült eme grimasz, révén tengerészek az illetők, ám mégis… ingyé’? Bús fenébe elküldeni nem küldhet benneteket, ám ingyé’ mégse megyen az.
- Nagy kaliberű szigonyokhoz engedély kell. – Kezdte végül kissé kétszínű hangon. Nem olyan kétszínű hangon, hanem olyanon, amin egy árus beszél, ha muszáj mégis üzletet csinálni, hiába nem jó az neki. – Ám arról nem tudok, hogy a seregnek ilyenre lenne-e szüksége. Szigony alatt gondolom szigonyt értenek és nem a kilövőszerkezetet. Kézinél pedig úgy szintén a szigonyt és nem a puskát? Úgy látom eléggé nem értenek a tengerhez.
Készségesen végig mutatott a bolt egyik falán. Különböző méretű szigonyok voltak. Rengeteg, kész arzenál. Attarik egy nagyot nyelt.
- Ugye tudod, hogy nem mindegy, hogy milyet veszünk? Pont olyan kell, ami az ágyúba illik. Meg ugye Owens elkezdte leszerelni a szigonyágyút, hogy minigunt tegyen helyére. Ezt át gondoltad? Inkább vegyünk vodkát abból a pénzből… mi, hát nincs.
- Nem mindegy a méret. Gondolom sűrített levegős a szigonyágyú. Ha túl vékony, akkor simán kiszökik mellette a levegő. Ami meg a tengeri ruhákat illeti… Van négy ami a kisebb ragadozók ellen jó, ám elég megviseltek. Valamiért nem érkezet meg a szállítmány, így csak használt van. Arra meg nem gondoltak, hogy először a kormányzói irodában kérjenek támogatást? Vagy rögtön azt mondták, hogy „Oldják meg!”?
Lehetne válaszolni, de Toshida hangja vonyítódott ki a kommunikátorból.
- „Mindenki! Plazma AK-val lelőttek a mólon egy embert. T7 és T8-as raktár közti sikátorban láttuk utoljára! Sid és én utána megyünk! Nem tudjuk, ki az illető!”

Sid a mólon bolyongva próbált segítőkész embert találni. Nem valami beszédesek. Végül összefutott Toshidával. Ő is a helyiekkel próbált valamit kezdeni, neki se mentek a dolgok úgy látszik.
- Sikerült valami? Vagy egy víz bolygón minden olyan néma, mint egy hal?
Válaszra idő nem igazán volt. Kettőtök közt egy ember rohant el, majdnem fellökött titeket. Majd egy fény csóva repesztett el köztetek és találta el az ember hátát. Gerince kettéroppant, éget hús és ruha szag csapta meg az orrotok. Ez bizony egy plazma fegyver volt. Természetesen pánik kitört azonnal.
- Mindenki fedezékbe! Wellnix! A sikátorban! Menj utána! – Toshida két raktárépület közti kis szűk sikátor fele mutatatott, ahol egy maszkot viselő ember kezében az AKP-vel éppen megpördült. Ezután Toshida azonnal a kommunikátorba ordított. – Mindenki! Plazma AK-val lelőttek a mólon egy embert. T7 és T8-as raktár közti sikátorban láttuk utoljára! Sid és én utána megyünk! Nem tudjuk, ki az illető! – Majd a kommot kikapcsolta és ismét Sidnek szolt. – Te mész előre a sörétessel, fedezlek hátulról a pulzussal!

//Meg kérnélek benneteket, hogy a három napos határon belül maradjunk. Ha nem ír Harrison attól még Sid írhat. Stb. Ahogy a szabályzatban van.//

50Utcák, dokkok és csatornák - Page 2 Empty Re: Utcák, dokkok és csatornák Vas. Márc. 03, 2013 1:03 pm

Sid Wellnix

Sid Wellnix

A mólón egyre nagyobb távot tettem meg és az eddig látott emberektől hiába is kérdeztem volna akármit is. Látszott rajtuk, hogy meg van a saját gondjuk bajuk vagy éppenséggel semmit nem tudtak volna hozzászólni. Ezért nem is kérdezősködtem még. A majd nem kihalt mólón a messziből érkező Thosidát már hamar kiszúrtam, de a képéről lerítt, hogy ő sem járt több sikerrel.
- Sikerült valami? Vagy egy víz bolygón minden olyan néma, mint egy hal? -Kérdezte tőlem. Pont belekezdtem a kocsmáros és vendégeinek mesélésébe, ám egy ember sietve elrohant közöttünk. A móló elég kihalt volt és pont azt a kis helyet találta meg ahol mi álltunk Toshidával. Mind a ketten kibillentünk az egyensúlyunkból és egy fénycsóva villámgyorsan elsüvített közöttünk, ami a rohanó hátában állapodott meg. Most már értem miért pont közöttünk szaladt át. Biztos fedezéknek akart használni. Társammal azonnal fedezékbe húzódtunk tudtuk a támadó nem játszik és plazma fegyvere volt. A mólón a között a kevés ember között aki ott tartózkodott hamar kitört a pánik és a zűrzavart kihasználva a maszkos merénylő egy sikátorba futott.
- Mindenki fedezékbe! Wellnix! A sikátorban! Menj utána! -Thosida beszólt a kommunikátoron keresztül és sietett felzárkózni utánam. Shootgunom csőre töltve a T7 és T8 raktárcsarnok közötti sikátorban rohantunk, hogy lássuk a támadó menekülési útvonalát. Óvatosnak kellett lennünk nehogy megfordulva tüzet nyisson, de a menekülésre összpontosított. Elég messze járt az illető és a távolban csak a halvány körvonala rajzolódott ki.
-Remélem nem veszítjük el. -Elől rohanva a szűkös helyen hátra szóltam Thosidának, aki szintén résen volt.

51Utcák, dokkok és csatornák - Page 2 Empty Re: Utcák, dokkok és csatornák Vas. Márc. 03, 2013 6:30 pm

Atawhai Harrison

Atawhai Harrison

- Pontosan ezt mondták - mondta Harrison. - Pont ezt mondták, hogy oldjuk meg valahogy. Azokról a búvárruhákról mit kell tudni?
Próbálja a vodkás beszólást kizárni az agyából, de van egy olyan érzése, hogy jobban járnának, mintha itt próbálnának meg alkudozni. Ekkor megszólalt a kommunikátor, Toshida hangja hallatszott belőle.
Lelőttek valami fickót egy plazma AK-val.
- Csodálatos - mondta Harrison, majd az eladóra nézett. - Félretudná rakni a ruhákat és néhány kéziszigonyt, ha van olyanja. Van egy kis dolgunk.
Futólépésben kimegy a boltból, reméli, hogy Attarik követi.
- A xenomorphok amatőrök hozzánk képest. Fényes nappal lelőtték a fickót, ez nagyon durva, és miért?
A jelzett épületek felé szaladnak. A maori reméli, hogy a sikátor túlsó végében még elkaphatják a gyilkost, vagy legalábbis a nyomára bukkanhatnak.

52Utcák, dokkok és csatornák - Page 2 Empty Re: Utcák, dokkok és csatornák Hétf. Márc. 04, 2013 7:27 pm

W.B.

W.B.

Bérgyilkos? Egy szabotőr? Vagy csak egy sima ember kinek beleköptek piszkos ügyeibe? Vagy tán komolyabb? Egy biztos: Futni azt tud.
De még hogy tud. Ideje is jut ládákat borítani üldözői útjába. Mire már végkép lehagyni látszik üldözőit, újabb két tengerészbe fut, szemből. Időben kapcsol. T7-es épület egység oldalán lévő tűzlétrára ugrik fel, majd egy ablakot betörve eltűnik az épületben.
- WÁÁÁÁÁ!!!! Mi a f*sznak van tűzlétre egy k*b*sz*tt vízbolygón!? – Ordít fel kínjában Attarik. – MINEK!?
- Ne hisztiz! Utána! – Förmed rá Toshida. – Sid, te meny vissza és onnan menj be az épületbe, Harrison! Te is menny vissza és onnan menny be! Attarik, te menjél utána a tűzlépcsőn! – Toshida a kommunikátorába szolt. - Owens! T7-es raktárban egy fegyveres van, lelőt egy embert plazmával. Mi három oldalról megyünk be, tied a negyedik! Ne kérdez, csak menj be, és hatástalanítsd!
Toshida is követte ezután Attarikot.

Sid:
Nincs valami hideg ezen a bolygón, fülledt a levegő s izzadsz, bár ez igaz a másik három rohangáló társadra is. Raktár bejáratán könnyen bejutottál. Időközben láttad, ahogy a helyi hatóság már hullazsákba tették a lelőtt embert.
Raktárban dolgozók félre húzódtak előled, mikor meghallottad, hogy két fegyveres csörömpölését. Helyi rendfenntartók.
- Menjen! Fedezzük! – Eme két szó elég volt, hogy tud, ők nem fognak hátráltatni, inkább ellenkezőleg. Bár nem katonák, csak sima rendfenntartók „kispisztollyal”. Impulzus lövésekre meg is remegtek.

Harrison:
A főbejáraton átrohanva volt olyan, aki rád förmedt, hogy micsoda bunkó. Ha egy katona rohan, akkor vagy dolga van, vagy mindenkinek rohannia kéne. Ezt az illető úgy tűnik nem tudja.
Minden esetre a bent lévők kissé elképedtek a ziháló katonán. Ám minden megvilágosodott mikor meghallották az egyik belső csarnokból a lövéseket.

A raktár:
Egy 200-300 méter hosszú és 50 méter széles épület, több belső raktár csarnokkal, szerviz szobával, folyosókkal stb.

53Utcák, dokkok és csatornák - Page 2 Empty Re: Utcák, dokkok és csatornák Szer. Márc. 06, 2013 7:49 pm

Atawhai Harrison

Atawhai Harrison

Harrison úgy tesz, ahogy Toshida utasítja. Beront a főbejáraton, nem törödik förmedőkkel, épp valami ütős visszavágáson gondolkodik, amikor meghalja a lövéseket az egyik belső csarnokból.
Kibiztosítja az impulzusfegyverét, majd odaszól a munkásoknak.
- Menjenek ki, ha nem akarnak sérülést.
Harrison maga elé emeli a fegyvere csővét, majd elindul a hangok irányába. Lassan és óvatosan mozog, ugrásra készen, hogy bármikor félreugorjon az ellenség lövésének útjából és viszonozza azt.
A szíve hevesen dobog az agyába vért juttatva, a reflexei felgyorsulnak.
- Hol vagy te szemét? - suttogja.

54Utcák, dokkok és csatornák - Page 2 Empty Re: Utcák, dokkok és csatornák Csüt. Márc. 07, 2013 6:42 pm

Sid Wellnix

Sid Wellnix

Rohantam, de a felborogatott ládák és dobozok nehezítették az üldözést. A sikátor végében megpillantottam a társaimat és a merénylő is. Hirtelen megtorpantam és a bal oldali falnak támaszkodtam nehogy a sarokba szorult féreg lövöldözni kezdjen. Még rákiáltottam.
-Dobja el és adja meg magát. -Hát persze, hogy így lett. A falon rögzített tűzlétra pont kapóra jött a merénylőnek és egy közeli ablakon át, már el is tűnt. Thosidára hallfatva visszamentem az épület elejébe. Az utcán a holttestet azonosíthatták, mert a helyi hatóság már a fekete nejlonba csomagolták az áldozatot, de nem nézelődhettem. A bejáraton egyszerűen átjutottam az ajtót félrehúztam és beléptem. A csarnok elég nagynak számított és bámészkodók meredtek rám, de hamar tiszta lett a terep és félrehúzódtak. Mögöttem egy hang szólalt meg.
-Menjen! -Fedezzük! -Hátratekintve két rend fenntartó állt mögöttem, de a lövésekre azonnal visszakaptam a fejem és behatoltam.
-Menjen ki mindenki, kifelé! -Kiáltottam a civileknek és nem kellett kétszer mondanom. A hely hamar kiürült, vagy is a csarnok ahol behatoltam. Az épület belseje felé haladva még hallottam, hogy akik védik a hátsómat megremegtek.
~Tökéletes. -Kommunikátorom nem szólalt meg tehát eddig a helyzet változatlan a lövések ellenére is. Minden sarkot megfigyeltem haladásom közben és reflexeim kisimulva várták az ingert, amire cselekednem kell.

55Utcák, dokkok és csatornák - Page 2 Empty Re: Utcák, dokkok és csatornák Pént. Márc. 08, 2013 8:44 pm

W.B.

W.B.

Attarik ordítása száguld végig az épületen. „EMP!” – visszhangzik a csarnokokban. EMP gránátra jellemző halk pukkanást némi áramkimaradás követ, majd ismét helyreáll minden az épültben. Kivéve a néhány számítógép, ő adataik elvesztek és még idő, hogy újra indulás befejeződjön. Attarikék viszont nem jelentkeznek, viszont biztató jel, hogy pisztolylövések dördülnek el, majd ismét már annyira nem bíztató plazma fegyver kisülései.

Harrison:
EMP gránát kisülése általi áramkimaradás miatt sikeresen a sötétben beleütköztél egy falba. Első visszatérő fényforrás valamiféle monitor. Majd még egy és még egy, végül még négy. Épület biztonsági termét csak a zárt ajtaja választja el tőled, odabent pedig remélhetően az épület össze kamerája elérhető.

Sid:
Két égből pottyant feltehetően újonc rendfenntartó társad közül valamelyik sikeresen elsütötte pisztolyát, mikor elment az áram. Fényben pedig az üldözött tűnt fel. Mennyi is a torkolattűz élettartama? Ahhoz kevés, hogy célba lehessen venni az illetőt, de a két jó madár el kezdett lődözni, mint az őrült. Rossz helyre. Kék plazma csík teljesen máshonnan jött és találta el az egyiket.
Mire visszajött az áram a merénylő már eltűnt. Az eltalált rendész pedig, ahogy bírta őrült módon próbálta letépni magáról a ruháit, társa segített neki. Golyóállómellény bár megmentette az életét, de így ronda égett seb marad számára emlékül. Még egy találat már végzetes lett volna neki.

56Utcák, dokkok és csatornák - Page 2 Empty Re: Utcák, dokkok és csatornák Szomb. Márc. 09, 2013 6:04 pm

Sid Wellnix

Sid Wellnix

Már jó pár méter választott el a rendfenntartóktól és minden idegszálammal a csarnokot fürkésztem, amikor áram kimaradás történt. Az EMP megtette hatását, de sajnos nem teljesen a kívánt hatást váltotta ki. A sötétet követően féltérdre ereszkedtem azonnal és megfeszítettem az izmaimat. Tudtam egy pillanat az egész és talán szerencsém lesz. Az engem fedezők egyike az áramszünet hatására elsütötte a fegyverét, mivel előtte álltam nem tudtam mire vélni a cselekedetet. Viszont a fegyver torkolat tüzének fénye éppen annyi világosságot nyújtott, hogy a merénylő elénk tárult. Talán ösztönömnek köszönhetem, hogy nem küldtek a hátamba golyót, mert ők is megláthatták és ezután többször is elsütötték a fegyvert, de célt nem találtak a golyók. Célozni nem volt időm inkább megpróbáltam bemérni az irányt, hogy merre mehet és utána a kommunikátoromban értesíteni a társaimat. Eközben ő viszonozta a két egyenruhás tüzelését egyetlen lövéssel, ami célba is talált. A rendfenntartó eszeveszett gyorsasággal próbálta magát kihámozni a mellényből és szemmel láthatólag sokáig emlékezetes marad a számára ez a nap. Mindent félre téve egy gondolat motoszkált bennem, hogy a sötétből, hogy tudta így eltrafálni szerencsétlent. Ezután a többieknek szóltam.
-A merénylő nagyon veszélyes egy hatósági személy megsérült legyetek óvatosak. -És fedezékből fedezékbe elindultam, amerre utoljára láttam és feltételezhetően futhatott is.

57Utcák, dokkok és csatornák - Page 2 Empty Re: Utcák, dokkok és csatornák Szomb. Márc. 09, 2013 10:05 pm

Atawhai Harrison

Atawhai Harrison

Hirtelen minden sötétségbe borult. Harrison pedig komolyan elkezdett parázni azon, hogy most a fickó bárhol és bármikor elkaphatja. Majd hamarosan visszatért a fény. És a merénylő sehol.
Harrison az előtt halotta, hogy lövés dördült. Valaki megsérült vagy meghalt...
Lehet az osztagból. Kezdte már a barátainak gondolni ezeket a fickókat, nem tudta volna megbocsátani senkinek se hogy ha valamelyik meghalt
Egy zárt ajtó volt, mögötte pedig valószínűleg a biztonsági szoba. Onnan pedig elérheti az épület összes kameráját. A tengerészgyalogos odalépett, és megvizsgálta a zárszerkezetet, hátralépett és tűzet nyitott rá.

58Utcák, dokkok és csatornák - Page 2 Empty Re: Utcák, dokkok és csatornák Hétf. Márc. 11, 2013 1:36 pm

W.B.

W.B.

Harrison lövései vízhangoztak az épületben. Zár engedett ellenben a riasztó megszólalt. Számít ez most? Hatóság úgy is tudja, hogy balhé van a raktárban, és azt is tudhatják, hogy a tengerészek már dolgoznak az ügyön. Működnek a kamerák.
Öt képernyőn nincs mozgás, hatodikon feltűnik Attarik égnek álló hajjal. Pöppet megrázta az EMP. Számítógép is működik, most már csak az a kérdés, hogy hol lehet kamerát váltani.

Sid sikeresen lehagyta a segítőit. Sokat értek, talán ha nem lettek volna, akkor te kaptad volna a plazmát? Jó kérdés. Érdekes látvány fogad. Egy patkány rohan valami elől. Világító kis fénygömb pedig beéri és… patkány cafatkáiból te is részesülsz.
Spider gránát. Plazma AK, Spider… nem olcsó cuccok.

59Utcák, dokkok és csatornák - Page 2 Empty Re: Utcák, dokkok és csatornák Szer. Márc. 13, 2013 9:27 am

Atawhai Harrison

Atawhai Harrison

A riasztó megszólalt, Harrison megropogtatta a nyakát és körülnézett. Nem nagyon érdekelte, hisz már így is úgy is vészhelyzet volt. Odalépett a képernyőkhöz és megnézte a rajtuk lévő képeket.
A legtöbb üres volt, csak az egyiken rohangált Attarik égnek állt hajjal, ami valószínűleg az EMP gránát hatása volt. Aha...
Plazmafegyver, EMP gránát. A fickó nem szarral dobálózik. Valahogy meg kell találnia az ürgét, de ehhez rá kellett jönnie, hogy hogyan tudja váltogatni a kamerák képét. Elkezdte vizsgálni a műszerpultot, majd a működő komputert, utána ha megnézte, akkor lenyom pár billentyűt.
Valahogy segítenie kell a társainak.

60Utcák, dokkok és csatornák - Page 2 Empty Re: Utcák, dokkok és csatornák Csüt. Márc. 14, 2013 7:45 pm

Sid Wellnix

Sid Wellnix

A csarnokban már nem tudtam meghatározni a helyzetemet az adrenalin szétáradt a testemben és fegyveremet szorítva járt a szemem. A patkányt azonnal észrevettem, de a gömböt, ami egyenletes sebességgel követte, majd beérte és cafatokra robbantotta a patkányt már később. Mielőtt elugorhattam volna a szétszakított patkány részei csapódtak nekem, de ezután az első dolgom a fedezék keresése volt. Behúzódtam egy nagyobb láda mögé és miután biztos voltam, hogy nem jön következő kiléptem és követtem.
~Miféle beteg állat aki egy patkánnyal tekézik, vagy tudja, hogy követem? A cuccairól nem is beszélve. -Aztán jelentettem.
-Fiúk a gyanúsított komolyan fel van szerelve van Spider-e is és biztosak lehettek benne, hogy nem beszámítható. A tárgyalás minden bizonnyal nem kivitelezhető. -Az elém táruló képen egyetlen ellenséget sem láttam csak a csarnok és az áruk egybefonódását.
~Itt kell lenned tudom, hogy itt vagy te mocsok.

Ajánlott tartalom

Vissza az elejére  Üzenet [2 / 3 oldal]

Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3  Next

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.