- Egy helyben? Haha! A predatorok mindig sűrűn lakott területre akkor jönnek, ha valami csetepaté van. Valahonnan tudta, hogy itt az lesz. De ez a kis incidens túl kicsi, hogy ez vonzza ide. Itt még valami más is van. – Mondtam, és a gépkarabélyommal intettem, hogy haladjunk. – Amúgy meg, meg nyugtatok mindenkit, én biztos túlélem…
- Igen, te! De mi nem!!!! – Ducke kezdetben kissé felháborodott ordítást akart, de végül elharapta hangját így kissé sziszegve mondta ki eme szavakat.
- Ducke, az hogy pici kis emberi lény vagy, nem zárja ki, hogy nálad erősebb létformából többet ölj meg. Az ember nem a teremtés koronája, ill annyival javítható, hogy az egyik a néhány közül. Illetve, eme háború dönti el, hogy korona-e egyáltalán. – Nem tudom minek filozofálok, mikor van égetőbb problémánk is.
A dzsumbuj csak nem akar megszűnni. Csak lassan lehet haladni… Én megyek elől mozgásérzékelővel, pár lépéssel előttem Tollas. Mögöttem Ducke, végén pedig Martinez. Bár lehet, hogy nem őt kéne utoljára rakni, az előbbi incidens miatt.
Mozgás. Egy jel, egyenesen elől. Közeledik. 10m, 9m, 8m, 7m, 6m, 5m. Megáll. Már mind annyian megálltunk, de mégis… Öt méterre van, nem mozog.
Intek, Ducke ballra, Martinez jobbra. Valahogy megpróbálom a két méternyi távolságot elmutogatni. Majd egyszerű legyintés, hogy előre.
Egész nem úgy sült el, ahogy szerettem volna. A sűrű valahai rendezett sövény rengeteg dzsungelében megtettük az öt métert, majd bele ütköztünk egy valahai angyalt formázószoborba.
- Úgy tűnik ez a közepe eme bozótosnak. – Jelentette ki Ducke.
- Jó, ez jó mert, elvileg megint mozog kis pontunk, de éppenséggel úgy látszik, hogy vagy lebeg, mi kizárt. Vagy a föld alatt van. – Egyszerű megállapítás. De ha tévedek, az lényegében halálos hiba.
De hála égnek, ill. nem teljesen, de bíztató jel, hogy a szobor tövénél a raptor kapar. Na vajon mit érezhet?
Néhány pillanat múlva a szárnytollak takarása mögül előbukkanó karmos ujjai közt ott van egy kissé rozsdás kulcs.
- No fene, mutasd csak. - Leguggolok, és kiveszem a karmok közül a kulcsot. Megvilágítva sem látok rajta felírást, vagy vésetet, majd a pár pillantást vetek ama pontra ahonnan a raptor kikaparta. – Remek. Nem szeretem az összeesküvés elméleteket, de megeshet, hogy ezt most tették ide egy földalatti alagútrendszeren keresztül. Mit akarnak ezek? Ez valami halálos játék most?
- Nekem ez nem tetszik. Van egy kulcsunk, meg egy esedékes pont ahol egy alagútba áshatunk le? Kulccsal csapdába akarnak csalni minket, de ha alagút lenne az túl logikus csapda kikerülés… vagy ez a csapda? – Elmélkedne Ducke ha éppenséggel egy halk kerregés nem szakítaná meg. – A gondolkodási idő a csapda… basszus!
Épp, hogy csak el tudott ugorni a plazma lövedék elől. Sajnos kicsi, de nyílt terep ez. Marsnak nem igazán van holdja így esti világítás sem igazán van. Valamelyik fáról lőhet… de melyik? Az biztos nem amit éppen néz az ember, mert újabb lövés dördül…