Előtörténet:
Mióta az eszemet tudom a Föld nevű bolygón élek. Testvéreim földi inváziója után, nem sokkal láttam meg a napvilágot egy európai hegységrendszerben. Első hang amit meghallottam a gazdatestem halálhörgése volt, miközben kirágtam magam a mellkasából. A fészek ahol felcseperedtem bővelkedett az áldozatokban, így az átlagtól hamarabb sikerült teljesen kifejlődnöm. Eleinte csak pár kilóméteres körzetben mértem fel a terepet, zöldfülűként nem tettem nagy távokat csak a környéket derítettem fel de azt alaposan. Tökéletes volt a hely, két bejáraton lehetett megközelíteni a fészket, egy elég meredek szurdokban. Egy ragadozónak is nehézkes lett volna a bejutás, de sikerült és nem egynek. Azon a napon négy testvéremmel a gazdatestek begyűjtésén dolgoztunk egy közeli településen.
Minden simán ment már jó pár embert begyűjtöttünk de még többet akartunk. Elhomályosított a büszkeség és a bizonyítási vágy, ezért visszaindultunk a még lakott területre gazdatestekért. Már a falu közelében jártunk, mikor mindannyian megéreztük egy társunk halálát aztán még egyét és még egyét. Minden lépésünkkel egy testvérünket vesztettük el és éreztük valami hatalmas baj van a fészekben, valami ismeretlen, amit még nem éreztünk, amitől talán félelem és aggódás is költözött sötét lelkünkbe. Mindent magunk mögött hagyva a legnagyobb vetődésekkel és vágtával siettünk a fészekhez és már nem is volt túl sok hátra, amikor mind a négyen megtorpantunk. A királynőnk halott. Három társam sziszegő sírással folytotta el bánatát, én csak meredten álltam és hirtelen a teljes üresség költözött testembe, ami minden porcikámon ki akart törni. Egy kérdés izgatott igazán, vajon milyen teremtmény vagy teremtmények azok akik ki tudnak írtani egy xenomorph családot? Kérdésünkre a fészek adta a választ, ugyanis megannyi testvérünk teteme mellett egy addig még számunkra ismeretlen lény zihált élet és halál közti állapotban. Valószínűleg eltévedt a bolyban, így ő vált prédává. Megmaradt három testvérem összetűzésbe is keveredett, hogy ki álljon bosszút a családunk nevében, de én csak bámultam a lényt. Robosztus felépítésű harcos jellem, igazi büszkeség sugárzott róla és miközben dűlőre jutva a legidősebb testvérünk végzett vele, egy fájdalmas hang sem hagyta el a torkát. Körülnézni sem volt időnk, mert egy éles, egyre gyorsabban ismétlődő hang, ami a lény alkarja felől hallatszott, megzavart minket. Ösztöneink érezték a mindent elsöprő veszélyt, ezért ahogy a lábunk bírta egyre csak távolodtunk a fészektől, szeretett otthonunktól. Majd hatalmas fény terített be minket és mintha repülnénk.
Magamhoz térve nem éreztem komolyabb sérülést, csak az ürességet főleg azután, hogy bebizonyosodott mindhárom testvérem elvesztettem.
A robbanás hulláma hozzájuk nem volt olyan kegyes, mint hozzám, vagy csak szerencsém volt? Mindenesetre az utolsó maradtam annak a fészeknek a neveléséből, így az első pár nap még a táplálkozás gondolatát is kiverte a fejemből. Túlélésemet egy gyanútlan vadnak köszönhetem, aki az alatt a fa alatt csemegézett a cserjékből amin én majdnem elpusztultam. Utolsó erőtartalékomat összegyűjtve tudtam, csak a landolásra kell koncentrálnom. Ha az sikeres, eltörhetem rögtön a gerincét és onnantól már nem kell sokat foglalkoznom vele. Sikerült, a vér íze megtöltött erővel, ahogy belső szájszervem mélyen a húsba hatolt. Még sosem éreztem ennyire ízletesnek egyetlen prédámat sem. Talán az élni akarás és a bosszú íze fűszerezte az ízhatást, viszont tudtam, ha egyedül maradok, kevesebb esélyem lesz a túlélésre. Családot kell találnom, egy királynőt akit szolgálhatok még nagyobb odaadással és most már még elszántabban. Egy napi járás és bujkálás után éreztem meg egy nem túl távoli fészek királynőjének a feromonját. Pedig ismerős volt a hegységnek ez a része, talán új fészek lehet, gondoltam magamban és ez egyenlő az új családdal. Amint látótérbe került a gyönyörű kúp alakú fészek az öröm és a gyűlölet egyszerre sújtott le rám. A bejárattól kétszáz méternyire egy tucatnyi fegyveres katona készült a fészek megsemmisítésére lángszórók és nehézfegyverzet társaságában. Vésztartalékként egy bomba élesítésén dolgoztak, gondoltam ez lehet a B terv. Hirtelen nem tudtam mit tegyek, egyedül nekik mennem öngyilkosság, ha értesítem a királynőt, azzal meg lehetséges, hogy túl sok időt veszítenék.
Nincs időm gondolkodni, cselekednem kell - döbbentem rá. Minden perc számít és egyre közelebb és közelebb értem a csapathoz. Amikor elég közel értem, megéreztem a pusztulásra szánt fészek dolgozóit, akik a sötét lombok között lestek az emberekre. Talán ez a felállás és a meglepetés ereje elég, hogy végezzünk velük. Három embert úgy öltek meg, hogy társai észre sem vették. Ez engem is lenyűgözött. Nem volt időm csodálni, majd jött a negyedik áldozat is, csak hogy erre feleszméltek és eszeveszetten megszórták a lombokat. Majd síri csend, amit a tárcsere recsegő - ropogó hangja tört meg, de ugyanebben a pillanatban négy megtermett fajtámbeli vetette rá magát a hozzájuk legközelebbi katonára. Ezt már én sem nézhettem tétlenül, kirontottam egyenesen a tisztnek, aki a bombával foglalkozott a zűrzavarban. Karmaimat a szemébe, majd arcába vájtam és olyan messzire taszítottam a kütyütől, ami csak tőlem telt. Utána egy hatalmas ugrás és mire a gépkarabélyt célra tarthatta volna ellenségem, már felnyársalva térdelt mellettem. Szövetségeseim szintén könyörtelen könnyedséggel koncolták fel a maradékot, akikből egyet kiválasztva a legnagyobb társuk a fészekbe vonszolt. A hullákat értékesen hasznosították. A fészek részeivé váltak, ami nagy megtiszteltetés számukra - gondoltam magamban. A robosztus xeno visszatért, valószínű ő lehetett a vezér és tudtomra adta a királynő szavait, hogy a magamfajtáknak mindig lesz helye ebben a fészekben. Így találtam meg az új családomat és az új királynőmet, bár tudom még közel sem lesz nyugodt a sorsunk és új helyemen érzem nem lesz gond a beilleszkedéssel.
A hozzászólást Préda összesen 4 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Dec. 04, 2012 6:34 pm-kor.