Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Latest topics
» Hiddenlight
Hegyek által ölelt kanyon - Page 13 EmptyKedd Okt. 02, 2018 2:41 pm by W.B.

» Aurora
Hegyek által ölelt kanyon - Page 13 EmptyHétf. Okt. 01, 2018 8:32 pm by B.J. Wolf

» Tengerpart
Hegyek által ölelt kanyon - Page 13 EmptyPént. Szept. 21, 2018 11:26 am by W.B.

» Víztisztító telep
Hegyek által ölelt kanyon - Page 13 EmptyPént. Szept. 07, 2018 11:57 pm by Johny Borgia

» Fürge Kard Művelet
Hegyek által ölelt kanyon - Page 13 EmptyCsüt. Szept. 06, 2018 9:27 pm by W.B.

» Sziklás fennsík
Hegyek által ölelt kanyon - Page 13 EmptyHétf. Aug. 20, 2018 11:22 am by W.B.

» USS Firenze
Hegyek által ölelt kanyon - Page 13 EmptyVas. Aug. 05, 2018 12:42 am by Johny Borgia

» Utcák
Hegyek által ölelt kanyon - Page 13 EmptySzomb. Aug. 04, 2018 5:17 am by B.J. Wolf

» Nathan T. Drake
Hegyek által ölelt kanyon - Page 13 EmptyPént. Aug. 03, 2018 10:21 am by Nathan T. Drake

» Nathan T. Drake
Hegyek által ölelt kanyon - Page 13 EmptyPént. Aug. 03, 2018 1:05 am by Nathan T. Drake

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (41 fő) Szer. Aug. 14, 2019 9:19 pm-kor volt itt.
Linkek

free forum
_______________
free forum
_______________
free forum
_______________
free forum
_______________
Chat Box

You are not connected. Please login or register

Hegyek által ölelt kanyon

Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15, 16  Next

Go down  Üzenet [13 / 16 oldal]

361Hegyek által ölelt kanyon - Page 13 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Szomb. Jún. 14, 2014 8:47 am

Lance Morrow

Lance Morrow
Morrow jót vigyorog a katona megjegyzésén. Amit idefele jövet látott, már az megváltoztatta a világról alkotott képét. Bármi is lesz ott lent, na az vagy nem lepi meg, vagy tényleg csillámot fog tőle hányni.
- Ó, én már mindent kiadtam a hibernáció után, és emlékeim szerint nem ettem csillámot reggelire - válaszolta neki továbbra is vigyorogva.
A katona ténykedésének hatására a lift megindult. A régész még soha nem volt csatában, de eltudta képzelni, hogy milyen kegyetlen küzdelem zajlhatott itt a tengerészgyalogosok és az óriásira nőtt rovarok között.
Persze azon is elgondolkodott, hogy ezt a harcszellemet miért nem fordítják a Föld visszahódítására és megtisztítására, aztán megrázta a fejét és kifújta a levegőt. Ő tudós volt és nem stratéga. Másrészt megérkezett a csarnokba és.... tényleg majdnem csillámot hányt, amikor meglátta, hogy mi van a közepén.
A padlóba valamiféle alapzatokat helyeztek az építők, felettük két méter átmérőjü gömbök lebegtek. Lance azonnal előkapja a kézikomputerét és jegyzetelni kezd. Bármi is volt ez a szerkezet, hatalmas energiák megmozgatására volt képes.
Azt tudta, hogy a pentagramma ősi szimbolúm, már a suméroknál is megjelent a Naprendszer általuk ismert bolygóinak térképeként, az ókori görög pitagoreusok a tökéletesség szimbolúmának gondolták, és egy másik néven nevezték: pentemychos, vagyis öt kamra. Ezt a helyet létezőnek vélték, valahol az alvilágban volt, ide helyezve a kozmosz első csíráját, létrehozhatták azt az őskáoszból.
Mindent leírt, vázlatos térképet rajzolt a helyről, és elnevezte magában Pentemychosban, mert az elrendezés erre a történetre emlékeztette.
Miután végzett, a hátizsákjába csúsztatta a kéziszámítógépét és elindult a folyosón, reménykedve, hogy ott találja Wágner főhadnagyot. Valakinek beszélnie kellett az elméletéről!

362Hegyek által ölelt kanyon - Page 13 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Szomb. Jún. 14, 2014 11:26 pm

W.B.

W.B.
Folyosó eddiginél is szélesebb volt. Kihelyezett lámpák sem voltak képesek teljesen megvilágítani a falakat és mennyezetet. Falak kidolgozottsága félhomályban az emberbe félelmet ver. Falak domborzata az idegenek testének csövezettségét és bordázottságát idézi. Túlságosan is hasonló, egy két idegen könnyen megbújna ilyen helyen a félhomályban. Ráadásul a bolygón idegenek vannak.
Folyosó egy hatalmas üres terembe ért. Sötétség elrejti a végét, csak pár lámpa fénye világított meg két másik folyosót. Egyik végül elvezetett egy terembe. Ami a terem falán volt egy állványzaton az…
Kép:

Hegyek által ölelt kanyon - Page 13 Bev%C3%A9gz%C5%91
… monstrum bizony hatalmas. Pár katona van a teremben, meg tollas valami egy ládán mi felvonyított jöttedre.
- Ki magaaaaaaaa… - Egyik katona oda kiállt. Valamit matatott a monstrum melletti idegen számítógép panel szerűséggel mikor átment rajta az áram. Belerúgott a panelba, majd valami kábelszerűséget elhajított és ott hagyta. – Ezt már senki nem fogja beüzemelni. – Ezután a sárga kristályt húzta ki a panelből, mit a többi katona néma csendben figyelt. Ám nem történt semmi. Kristályt megnézte a katona majd „elejtette”. – Szar! Ez nem olyan. Legalább a fejét le kéne robbantani. Akkor még véletlenül sem fog beüzemelni.
- Maga mit keres itt? És ki maga egyáltalán? Mert nem katona az biztos. – Egy nő oldalról dobta oda a két kérdést egy laptop mögül.


_________________
Skillek:

Fegyverhasználat IITankelhárító és teleNehézfegyverekEnergiafegyverekGránát használatMesterlövészetKétkezes harc IIKözelharci fegyverekKözelharc3NehézpáncélPajzsSzanitécLovaglás Solymászat
Mentális staff:
Tollas:
Alapvető utasításokAlien érzékelésBomba felhelyezésNyomkövetésHarcikutya

363Hegyek által ölelt kanyon - Page 13 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Vas. Jún. 15, 2014 4:48 pm

Lance Morrow

Lance Morrow
Lance végigpillantott a falakon, lenyügözte az azt fedő mintázat, ami épp úgy lehet díszitmény, mint használati eszköz. Olyanok voltak, mint az idegenek. Morrow elgondolkodott, egy ilyen dög nyugodtan elbújhatott, mindenféle megerőltetés nélkül. A színe és a testalkata simán elrejthetné.
Valószínűleg minden dögöt kinyírtak a létesítményben, de lehettek még túlélők.
Ugyan, a katonák már átfésülhették többször is a létesítményt, csak nem fogja egy se rámvetni magát, és leharapni az agykoponyámat.
Morrow hirtelen sietősre vette a lépteit, hiába gondolt arra, hogy nem rohanhatja le semmi, de a szeme sarkába mintha árnyékokat mozdultak volna, azonban kiderült, hogy csak az érzékei játszottak vele. A folyosó egy terembe torkolik, innen pedig egy újabba jut.
Megdermed, amikor észreveszi a falra felálványzott hatalmas, humanoid teremtményt, és eszébe jutottak az óriásokról szóló ősi történetek. Ekkor az egyik ládán felvisít egy pulyka, Morrow azonnal hátrahőköl, mikor észreveszi, hogy az a madár valójában egy velociraptor.
Öcsém, egy élő dinoszaurusz!
Egy katona pedig hangosan megkérdezi, hogy ki ő, majd az irányítópanelszerűséget kezdi el rúgdosni, és máshogy. Lance odaszólna neki néhány keresetlen szót a leletek biztonságba helyezéséről, mikor egy másik nő is megkérdezi, hogy ki ő.
Morrow odalép, és elmosolyodik.
- Lance Morrow, régészprofesszor. A Föld bukása előtt Campbride, utána pedig a Mars City egyetem. A CMC engem keresett meg, hogy segítsek felderíteni a komplexumot.
A szeme sarkából továbbra is a dühöngő katonát figyeli.
- Mi az a falon, az a lény? - kérdezte.

364Hegyek által ölelt kanyon - Page 13 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Vas. Jún. 15, 2014 6:33 pm

W.B.

W.B.
Egyik katonától csak ennyi jött, hogy „he?”. Bent lévő öt ember összenézett. Ez már nem volt túl bíztató.
- Honnan jött maga? És mikor is indult el onnan? – A panellal babráló katona oda kérdezett miután valamit betett a panelba miután sűrű fekete füst száll fel. Ezután egy hozzá hasonló nagyobb darabb borostás katonának szolt. – Mink van? C4?
- Ja.
- Tollas. – Ezzel a raptor pattant. Gazdája szájába nyomott egy csomagot és felmutatott a nagy monstrum feje és nyaka fele. Raptor az egyenetlen falon és bordázaton könnyedén felmászik. – És nem lény. Szintetikus ilyen… gép, élőlény… teljesen mindegy. Lerobbantjuk a fejét. Nincs kedvemet hoti csatásdit játszani véletlenül sem.


_________________
Skillek:

Fegyverhasználat IITankelhárító és teleNehézfegyverekEnergiafegyverekGránát használatMesterlövészetKétkezes harc IIKözelharci fegyverekKözelharc3NehézpáncélPajzsSzanitécLovaglás Solymászat
Mentális staff:
Tollas:
Alapvető utasításokAlien érzékelésBomba felhelyezésNyomkövetésHarcikutya

365Hegyek által ölelt kanyon - Page 13 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Vas. Jún. 15, 2014 6:43 pm

Lance Morrow

Lance Morrow
- Nem szóltak rólam? - kérdezte Morrow meglepetten, és végignézett a katonákon. - Lance Morrow, Mars City, és hat hete indultam el a Marsról. Elvileg a CMC-nek kellett volna szólnia, hogy jövök. Gondolom maga Wágner főhadnagy. Azt mondták, hogy önt keressem, és önnek talán van számomra valami feladata.
Döbbenten látta, hogy Wágner C4-est javasol, aztán odaadja az említett tömböt a dinoszaurusznak, ami jókutya módjára kiveszi a főhadnagy kezéből, és felugrik a falon, aztán odamegy az óriási kreatúrához. A katona elmondása szerint, az nem is élőlény, hanem egy szintetikus.
Olyan mint egy android, csak sokkal nagyobba.
- Birodalom visszavág, imádom - mondja Wágnernek az utalásra. - De ha felrobbantjuk a fejét, azzal károsíthatjuk a leleteket. Ahogy láttam babráltak a komputerrel, ha az nem keltette fel, akkor szerintem már csak a végítélet harsonái riaszthatják fel onnantól. Már bocsánat, de nekem ez teljesen döglöttnek tűnik . - Hátralép és felemeli a kezét. - De önök a katonák, robbantgassanak csak. Én csak szeretném tudni a feladatom.

366Hegyek által ölelt kanyon - Page 13 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Vas. Jún. 15, 2014 9:22 pm

W.B.

W.B.
Végtelennek tűnő másodpercek teltek el, mire a főhadnagy megszólalt.
- Tudjuk ki maga és tudjuk honnan jött. Nem kell kétszer elmondani és nem szóltak magáról. Ezek pedig annyira leletek, mint egy kólás doboz vagy egy játszótér alatt lévő világháborús bomba. Eligazítást akar? Ami veszélyes azt felrobbantani. Ami számítógépnek tűnik vagy ilyesminek, ahhoz hozzányúlni tilos. Jelenleg az itt lévő katonák ideiglenesen vannak itt. Feljebb valamelyik üres teremben lesz háló és ilyesmi hely kialakítva. Semmi galibát ne csináljon. – Raptor időközben leért és a borostás katona felrobbantotta a töltet.
A fej nem robbant le, de a nyaka egy helyen felszakadt így a cafaton lógva oldalra dőlt. Talán így már működésképtelen.
- Dolgom van a főtáborban. – Ezzel főhadnagy kifelé indult, raptor pedig követi.
Többi katona folytatta a dolgát. Eligazítást elvégre megkaptad, most már boldogulj. Ők sem akartak semmi újat hozzá tenni.


_________________
Skillek:

Fegyverhasználat IITankelhárító és teleNehézfegyverekEnergiafegyverekGránát használatMesterlövészetKétkezes harc IIKözelharci fegyverekKözelharc3NehézpáncélPajzsSzanitécLovaglás Solymászat
Mentális staff:
Tollas:
Alapvető utasításokAlien érzékelésBomba felhelyezésNyomkövetésHarcikutya

367Hegyek által ölelt kanyon - Page 13 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Vas. Jún. 15, 2014 9:54 pm

Lance Morrow

Lance Morrow
Morrow nem mondott semmit. Rájött, hogy Wágner főhadnaggyal normálisan beszélni, kb. olyan nehéz, mint egy xenomorphal birkózni. Fájdalmas, nehéz és csak egy nagyon elborult fickónak szórakoztató. Végignézte, ahogy lerobbantják a monstrumnak a fejét, és megcsóválta a fejét. Egyáltalán miért küldtek ide egy régi kultúrákkal foglalkozó szakembert, ha semmihez sem nyúlhat.
- Jó, nem nyúlok semmihez - sóhajtott fel, miután Wágner a raptorjával az oldalán kisétált a teremből. Mivel nem tudta, hogy hol az az úgynevezett háló, de a katona elmondása szerint még ki se alakították. Megvonta a vállát, és elindult kifelé, mikor beért abba az üres terembe, amin átment, úgy döntött, hogy megérinti a falat, már csak próbaképpen. Előtte azonban benyúlt a táskájába, előhúzott egy pár steril gumikesztyűt és a kezére húzta, majd a falra tapasztotta a kezét. Próbált mindent kitapogatni, rájött hogy miből készítették és milyen módszerrel.
- Ezt a helyet valamikor, valamire használták  morogta, és miután végzett ezzel, óvatosan a padlót vette szemügyre, jelek után kutatva. Azt csinálta amihez értett, kutakodott.

368Hegyek által ölelt kanyon - Page 13 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Hétf. Jún. 16, 2014 4:03 pm

W.B.

W.B.
A terem hatalmas, több száz méter hosszú és széles. Ezt átfésülni nem kis munka, egy komplett archeológus csapatnak is nagy falat lenne eme egész létesítmény, az ilye nagy helyek miatt. Padlót belepi a sok-sok év alatt felgyülemlett por. Nehéz megmondani hány év vagy hány ezer év alatt gyülemlett fel. Ám a por réteg alatt nincs semmi. Csak a padlózat jelentéktelen mintázattal. Bár tény hogy az egész terem padlózata vízszintesnek hat.
Vörös lézert kibocsájtó kutasz droid süvített át a termen egyik folyosóba. Ezen kívül viszont nem sok dolog történt ama egy óra alatt, míg a professzor uraság a terem padlójának a porában térdepelt.


_________________
Skillek:

Fegyverhasználat IITankelhárító és teleNehézfegyverekEnergiafegyverekGránát használatMesterlövészetKétkezes harc IIKözelharci fegyverekKözelharc3NehézpáncélPajzsSzanitécLovaglás Solymászat
Mentális staff:
Tollas:
Alapvető utasításokAlien érzékelésBomba felhelyezésNyomkövetésHarcikutya

369Hegyek által ölelt kanyon - Page 13 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Kedd Jún. 17, 2014 9:24 pm

Lance Morrow

Lance Morrow
Egy órán át térdepelt a padlón, a porban, majd feltápászkodik és leporolja magát. Próbált valami mintázatot találni, de mintha csak valami modern "művész" eltorzult vizióját látná valami nagyon elvont témáról.
Semmit nem talált, és csak egy kutászrobot süvített a termen, vörös lézerfényel végigpásztázva a falakat. Megkordul a gyomra, megéhezett, de ez a létesítmény biztosan kinált még felfedeznivalót. Egyszerűen nem értette, hogy miért robbantották le annak a lénynek a fejét, közben meg kapcsolatba se próbáltak vele lépni. Elindult a folyosón, ami a pentagrammás terembe vezetett, közben le sem vette a szemét a falakon lévő díszitményekről. Eszébe jutott, hogy mire emlékeztette őt. H. R. Giger, egy svájci, XX. században élt festő műveire, aki többek között filmeknél is látványtervezőként dolgozott, mint például a Dűne vagy a Lény.
Mintha csak a Földet megszálló xenomorphok is az ő fejéből pattantak volna ki. Ijesztő gondolat volt ez. Visszasétált a pentagrammás terembe, jelzett az egyik katonának, hogy felakar menni, aztán felment a felső szintekre, és megkereste a hálóhelyiséget.
Miután lecuccolt, valami kaját keresett, közben tovább figyelte a falakat. Túl fáradtnak érezte magát, hogy kutasson.

370Hegyek által ölelt kanyon - Page 13 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Kedd Jún. 17, 2014 10:10 pm

W.B.

W.B.
Ételnek porciós adagok vannak. Mintha neked lenne odakészítve. Valami konzerv, valami becsomagolt sárgás valami… ja hogy az a nyúlós kukoricakenyér mi még soha életében nem hallott még kukoricáról sem. Na és víz. Ez egy adag. Már csak az a kérdés, hogy ha a tengerészgyalogosok ezt eszik és ennyit, akkor mitől ilyen izmosak. Már amelyik.
Milyen a kenyér és konzerv íze? Kenyér az gitt. A konzerv pedig fémes. Egy katona jött be és egy batyut kapott fel. Mielőtt kiment volna feléd nézett és mintha megsajnált volna.
- Ossza be. Mert akik a biztosításban váltanak minket, kétlem hogy adnának kaját. Remélem tud turánul, mert akkor lehet nem kerül karóra. Na sok szerencsét. – Ezzel elsétált.


_________________
Skillek:

Fegyverhasználat IITankelhárító és teleNehézfegyverekEnergiafegyverekGránát használatMesterlövészetKétkezes harc IIKözelharci fegyverekKözelharc3NehézpáncélPajzsSzanitécLovaglás Solymászat
Mentális staff:
Tollas:
Alapvető utasításokAlien érzékelésBomba felhelyezésNyomkövetésHarcikutya

371Hegyek által ölelt kanyon - Page 13 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Szer. Jún. 18, 2014 8:53 am

Lance Morrow

Lance Morrow
Lance megtalálja a fejadagokat, valami konzerv, egy becsomagolt sárgás izé, amit kukoricakenyérnek csúfolnak és víz. Morrow belép a hálóterembe, leül az egyik priccsre, és elkezdi enni az ételt. A kukoricakenyér - ami talán csak a televizíóban látott kukoricát, azt is a szoba másik sarkából, félszemmel - íze katasztrófális volt.
A konzerv viszont elég türhető, csak fémes. Belekortyolt a vízbe, egy korttyot engedélyezett magának, azonban a bolygó sivatagi éghajlata miatt kiszáradt a szája, ezért rögtön hármat nyelt le. Időben magára parancsolt, és a kulacsot a táskája mélyére süllyesztette.
Ekkor egy katona lépett be, felkapta a battyuját és elindult a kijárat felé, majd még Morrow felé fordult, és odaszólt neki. A váltásról beszélt, akik bizony turániak. Morrow meglepetten pislogott, hallott már a Turáni szövetség katonáinak bátorságáról és a csatában tanusitott hősiességéről, épp úgy ahogy a kegyetlenségükről is.
És szerencsére Lance ismerte a nyelvüket, amikor Indiában volt, az ásatást egy tibeti archeológus, egy bizonyos Naranbaatar vezette.
Lance megtanulta a nyelvét, hogy normálisan tudjon vele kommunikálni. Remélte, hogy itt sem lesz probléma, mondjuk azzal lehetett, hogy talán egy rossz szó miatt karóba is húzhatják.
De csak nem teszik meg.

372Hegyek által ölelt kanyon - Page 13 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Szer. Jún. 18, 2014 3:56 pm

W.B.

W.B.
Mire az étellel végeztél a folyosóról hangok szűrődtek be. Alsó szintek felöl jött tompa lövés hangok, majd egy vékony sikoly. Utána néma csend mi valamit észbe jutatott. Élő embernek csak te vagy itt éppen. A lövéseket automatalövegek adhatták le, és mi másra, mint pont arra. Lövegek lőnek mindenre automatikusan és jött is egy sikoly, remélhetően halálsikoly, ám mi van, ha míg egyet szétlőttek a többi, ha van többi, az bizony átjutott a számukra veszélyzónát jelentő tűzvonalon.
Ismét tompa lövések zaja ütötte meg a fejed mik végig visszhangoztak a folyosókon. Eztán is csend.


_________________
Skillek:

Fegyverhasználat IITankelhárító és teleNehézfegyverekEnergiafegyverekGránát használatMesterlövészetKétkezes harc IIKözelharci fegyverekKözelharc3NehézpáncélPajzsSzanitécLovaglás Solymászat
Mentális staff:
Tollas:
Alapvető utasításokAlien érzékelésBomba felhelyezésNyomkövetésHarcikutya

373Hegyek által ölelt kanyon - Page 13 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Szer. Jún. 18, 2014 5:03 pm

Lance Morrow

Lance Morrow
Elmajszolta az utolsó adag kukoricakenyeret is, és mire aggódott volna, hogy ennyi a fejadag, hirtelen az alsó szintek felől tompa lövések hallatszottak. A férfi azonnal felpattant és megbotlott. A hirtelen felhangzó vékony sikoly után úgy érezte, hogy megfagyott az ereiben a vér...
Mikor felhangzott a következő éles sikoly, Lance az eszébe idézte, hogy csak ő van a bázison. Nem lehet igaz, hogy a CMC nem hagyott keretlegénységet és itt hagyták őt. Aztán a következő gondolata az volt, hogy talán a dögök - mert mi mások lehettek - végig itt voltak, rejtőztek vagy egyszerűen átásták magukat. Hisz ezeken a rohadt falakon, az organikus díszítmények között simán elbújhattak.
Imádkozott magában, hogy az előbb halott visítás halálsikoly legyen, hogy szétkapták az automatalövegek, bármi is támadt rájuk. Azonban látta a híreket, tudta, hogy a dögök nagyon eszesek, képesek feláldozni a társaikat.
Ki kell jutnom erről az állomásról, valahogy el kell jutni a kijáratig!
Kilépett a folyosóra, és tovább fülelt, majd óvatosan, ügyelve arra, hogy ne csapjon zajt elindul, hogy fegyvert szerezzen magának, közben gyakran körbepillantott, hogy nem követi e valami. Elvileg jön a váltás, tele turáni katonákkal. Említették, hogy mikor jönnek?
Remélte, hogy órákon belül itt lesznek, de mi lesz ha csak napok múlva jönnek? Addig ki kell húznia itt.
Nem tudta elhinni, hogy védelem nélkül itt hagyták....

374Hegyek által ölelt kanyon - Page 13 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Szer. Jún. 18, 2014 10:43 pm

W.B.

W.B.
Fegyver viszont sehol. Néma csendet végül zajok törték meg. Lépések, csizmák zajai. Felmentő sereg. Megjöttek a turáni katonák. Egyik angolul beszélve ment feléd.
- Maga a régész? Pentagramás teremben már várnak magára. – Négy katona élén volt. Nagyon különböznek a tengerészektől. Más egyenruha, más sisak, ám ami nagyon feltűnik az a kard. Tengerészeknél legfeljebb egy kés van. Turáni katonáknál pedig... igen.
No persze várják, hogy elindulj abba a terembe.


_________________
Skillek:

Fegyverhasználat IITankelhárító és teleNehézfegyverekEnergiafegyverekGránát használatMesterlövészetKétkezes harc IIKözelharci fegyverekKözelharc3NehézpáncélPajzsSzanitécLovaglás Solymászat
Mentális staff:
Tollas:
Alapvető utasításokAlien érzékelésBomba felhelyezésNyomkövetésHarcikutya

375Hegyek által ölelt kanyon - Page 13 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Csüt. Jún. 19, 2014 10:24 am

Lance Morrow

Lance Morrow
Morrow hiába kutatott, nem talál semmiféle fegyvert. Mintha csak a tengerészgyalogosok azért hagyták volna itt a férfit, hogy ezzel is megszívassák az új húst. Lassan már kezdett arra gondolni, hogy ez tényleg valami ugratás.
Kinézte volna abból a Wágner főhadnagyból is, hiába csak fél órája ismerte, és azok után is rohadt keveset.
Biztos, hogy valami hangszóróból csinálták a zajokat, mint a lövéseket, mint a sikolyokat. Egy xenomorph hogy élhette túl ezt az egészet. Biztos most kamerákon keresztül figyelnek és jót röhögnek az új tag beavatásán. Ja, nem is vagyok tag, csak egy kívülálló, egy tudós, egy könyvmoly - jutott az eszébe.
Mint a Csillagkapu filmbe, Daniel Jackson, de őt befogadta az osztag. Ekkor csizmák koppanását hallotta maga mögül, hirtelen megpördült és szembenézett a katonákkal.
Kifújta a levegőt, megjött a váltás. Az egyenruhájuk különbözött a tengerészgyalogosokétől, és az oldalukra kardot kötöttek. Miért kellene az űrkorszakban kard a katonáknak?
Megválaszolatlanul hagyta a kérdést.
- Jó, indulok - mondta, és elindult a pentagrammás terem felé. - Amúgy mire lőttek, az automata ágyuk? Hallottam valami halálsikolyt.
Nem hitte, hogy válaszolni fognak, túl korán jöttek, vagy talán nem is méltatják majd válaszra.

376Hegyek által ölelt kanyon - Page 13 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Csüt. Jún. 19, 2014 7:13 pm

W.B.

W.B.
- Nem tudjuk mire lőttek. Egy csapat azt nézi meg. – Ennyi választ kaptál. A lift akkor ért fel mikor odaértetek. Egy katona ült az indítószerkezeten. Felszállás után pedig csak rá könnyölt a méretes gombra.
Lent már jó pár katona volt. Észre sem vetted, hogy bemasírozott egy kisebb hadsereg. Lehet, hogy fülészetre el kellene menni. Fel lehet itt fedezni különböző rangokat, de, de az a szamuráj valami nagyon nem passzol ide.
Hát igen a fekete érc páncélos elit katonák. Ez úgy tűnik szamurájnak képzeli magát. Mindenesetre hagyományos kézifegyverek a rinocéroszt málnával való dobálásával érnek fel. Az öt energia mezőben lévő tárgyat szemléli.
Lift még le sem ért, de megszólalt. Arcát japán szamurájok által használt maszk takarja el és persze valamiféle hangtorzító van benne. Eléggé lidérces hangon lidérces mondatokat feléd.
- Professzor kiről nem szóltak nekünk. Had halljam mi is ez a hely. – Majd azonnal a szövetségben használt közös nyelven szolt a katonák felé. – Ti ketten nyissátok a hangár kapuját.


_________________
Skillek:

Fegyverhasználat IITankelhárító és teleNehézfegyverekEnergiafegyverekGránát használatMesterlövészetKétkezes harc IIKözelharci fegyverekKözelharc3NehézpáncélPajzsSzanitécLovaglás Solymászat
Mentális staff:
Tollas:
Alapvető utasításokAlien érzékelésBomba felhelyezésNyomkövetésHarcikutya

377Hegyek által ölelt kanyon - Page 13 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Pént. Jún. 20, 2014 3:24 pm

Lance Morrow

Lance Morrow
Lance felvonja a szemöldökét erre, és megtartja magának a mondandóját. Olyan álomszerű volt ez az egész helyzet. A felvonóval lementek, és meg se álltak a pentagrammás teremig. A látványtól azonnal földbe gyökeredzett a lába. Kisebb hadsereg jött, turáni fegyverzetben és egyenruhában.
Fegyelmezettek, és bármivel felvehetik a harcot.
Egy fekete páncélos férfit vesz észre, aki a pentagramm formában összerendezett energiagömböket szemléli, aztán Lance felé fordul. Az egyenruhája az ősi szamurájokat idézi, az arcát maszk takarja. A régésznek hatalmas lelkierő kell, hogy ne lépjen hátra.
Inkább megelégedett azzal a gondolattal, hogy bárcsak összemenne. Kihúzta magát és határozottságot csempészett a hangjába.
Morrow felpillantott az energiagömbökre.
- Lehetséges, hogy energiát közvetít a központi energiaforrástól, a részleg többi részébe, de épp úgy lehet vallási kegyhely, vagy művészeti alkotás. Ami az érdekes az alakja. A pentagramm tipikusan földi szimbólum, érdekes itt látni ezt. Lehet, hogy ezek a lények hozták a Földre.
Megdörzsöli az állát.
- Az ősi kultúrákban a tökéletesség vagy a védelem szimbóluma, nem elégé ismerjük a helyiség építőit. További kutatásokat kell végeznem.
Válaszolja nyugodtan, de belül reszketett.

378Hegyek által ölelt kanyon - Page 13 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Szomb. Jún. 21, 2014 12:42 pm

W.B.

W.B.
- Földre… persze. Szóval semmit sem tud, mi van itt. Amint talál valamit értesítsen. – Majd ismét visszaváltott a közös nyelvre, valószínűleg abban reménykedve, hogy nem érted. Vagy valami teszt jelleggel. – Minden ki és bejáratot még jobban bevédeni és őrséget állítani. Ne csak az idegenektől tartsatok. Mindenről háromdimenziós holofelvételt ami itt van.
Ezzel elsétált pár katonával a nagy üres terem fele, ahonnan folyamatos tompa morajlás hallatszik. Szél is feltámadt onnan. Enyhe fuvallat mi apránként erősödik.


_________________
Skillek:

Fegyverhasználat IITankelhárító és teleNehézfegyverekEnergiafegyverekGránát használatMesterlövészetKétkezes harc IIKözelharci fegyverekKözelharc3NehézpáncélPajzsSzanitécLovaglás Solymászat
Mentális staff:
Tollas:
Alapvető utasításokAlien érzékelésBomba felhelyezésNyomkövetésHarcikutya

379Hegyek által ölelt kanyon - Page 13 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Vas. Jún. 22, 2014 2:13 pm

Lance Morrow

Lance Morrow
Ez a helyzet egyre gyanúsabb, miért nem hoztak magukkal tudósokat, és rólam miért nem szóltak se Wágnernek, se a szamurájpáncélosnak. Megdörzsöli az állát és a pentagramma felé fordult, igen tényleg semmit sem tudott.
Nem ismerte sem az idegenek gondolkodásmódját, sem a nyelvét, azt se tudta, hogy hogyan nézhettek ki. Egyszerűen csak annyit tudott, hogy hatalmasak lehettek, a folyosók mérete alapján persze.
A falhoz lépett és a mintázatot kezdte el tanulmányozni, hát ha talál valami visszatérő motivumot, ami alapján elindulhat, majd miután végzett ezzel felpillant a gömbökre , hogy jobban megnézze azokat. Ahogy vizsgálja, nem tudd rájönni, hogy miből készülhettek. Közben nem hagyja nyugodni, amit hallott a szamurájtól.
Nem csak a xenomorphoktól kell félniük, hanem másoktól is. Mielőtt elindult volna a bolygóra, utánaolvasott a bolygó őshonos létformáinak. Kevés olyan teremtmény élt itt, ami veszélyes lett volna az embere.
A turániak még mindig gyanúsak voltak neki. A semmiből tűntek fel, nem tudtak róla, és azok a lövések. Ekkor morajlás hallatszik, és hamarosan a szél is feltámadt. A professzor felsóhajtott, és elindult a katonák nyomában, hogy megnézze mi az.
Mintha tudták volna, hogy mit keressenek.

380Hegyek által ölelt kanyon - Page 13 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Vas. Jún. 22, 2014 7:54 pm

W.B.

W.B.
Nagy üres terembe értél. Itt voltak. Bár a terem mennyezete kissé megváltozott. Bár az a narancsos fény inkább a pirkadat. A mennyezet apránként széthúzódik. Hát igen, egy hangár.
- Menjetek ki a teremből. Nincs irányítás. Leszállnak ahova tudnak. – Szamuráj és a katonák a folyósokra visszahúzódtak. – Maga meg mit keres itt? Nem dolga lenne?
Egy Crawler és Patfinder szállt le a nagy üres térbe, majd a mennyezett apránként összezárult. Még több katona és felszerelés.
- Nos? Nem lenne dolgod a CMC-nek?


_________________
Skillek:

Fegyverhasználat IITankelhárító és teleNehézfegyverekEnergiafegyverekGránát használatMesterlövészetKétkezes harc IIKözelharci fegyverekKözelharc3NehézpáncélPajzsSzanitécLovaglás Solymászat
Mentális staff:
Tollas:
Alapvető utasításokAlien érzékelésBomba felhelyezésNyomkövetésHarcikutya

381Hegyek által ölelt kanyon - Page 13 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Kedd Jún. 24, 2014 8:34 pm

Lance Morrow

Lance Morrow
Amikor kiért a nagyterembe, rögtön észrevette a változást. Először at hitte, hogy ez a bázist építő idegenek valami technikai eszközébe futott, és emiatt a plafon egyszerűen vörös fényt árasztott magából. A professzor csak pislogott, mikor megérezte a beáradó száraz levegőt, hogy ez a kitáruló plafon, és amikor a két űrhajó leszállt rájött, hogy ez nem más mint a hangár.
Átkozta magát a hülyesége miatt, és hogy csak úgy ott hagyta az ásatási területet. Úgy viselkedett mint valami félnótás, és nem egy doktorival rendelkező régész. A szamuráj neki szegezte a kérdést, hogy mit keress itt.
- Csak az emberi kíváncsiság, azt hittem, hogy valami gond van - válaszolta Lance. - Bocsánat megint, visszatérek a pentagrammához.
Visszatért a helyszínre, törökülésbe leült a földre, és figyelni kezdte a fénygömböket, hátha lát valami furcsát, majd a falakat fedő organikus díszitéseket veszi szemügyre, hátha észrevesz valami olyasmit, ami írásjelnek vagy művészi alkotás, vagy valami olyasmi, ami az idegeneknél technikai berendezésnek felel meg, miután ezzel végzett, besétál a pentagramma közepére és felpillant a központi gömbre.
Jó lett volna tudni, hogy ez egyáltalán mi lehet, és mire használták a titokzatos építők?

382Hegyek által ölelt kanyon - Page 13 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Kedd Jún. 24, 2014 11:45 pm

W.B.

W.B.
Fal egy helyen sima és vésetek vannak rajta. Természetesen jelek egy része emlékeztet földi kultúrák által használtakra. Viszont semmi közös nincs bennük. Fogalmad sincs, hogy mi állhat itt. Vagy csak professzor létedre nem tanultál eleget, hogy felismerd mi van a falba vésve. Vésve. Eddig semmi véset nem volt. Utólag vésték ide, padlón még a kivéset törmelék is ott van.

// Nincs központi gömb. A csúcsoknál vannak gömbök. //


_________________
Skillek:

Fegyverhasználat IITankelhárító és teleNehézfegyverekEnergiafegyverekGránát használatMesterlövészetKétkezes harc IIKözelharci fegyverekKözelharc3NehézpáncélPajzsSzanitécLovaglás Solymászat
Mentális staff:
Tollas:
Alapvető utasításokAlien érzékelésBomba felhelyezésNyomkövetésHarcikutya

383Hegyek által ölelt kanyon - Page 13 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Szer. Jún. 25, 2014 7:59 pm

Lance Morrow

Lance Morrow
Morrow talál egy falat, aminek sima a felülete és a legmeglepőbb, hogy tele volt mindenféle jellel. Azonnal neki áll megvizsgálni őket, a legnagyobb meglepetésére azt látja, hogy mindegyik földi eredetű, de több kultúrából származik.
Nem tud kimenni ebből a katyvaszból, hátralép, és hátrasimítja a haját. Próbált rájönni, hogy milyen humoros figura lehettet, aki idefaragta még az ősidőkben, hogy talán egy erre járó tudóst, mint őt jót átver, biztos sokat röhögött. A kezébe vette a komputert /W.B. eszedbe ne jusson/, és hozzá látott hogy megkeresse azokat a jeleket, amik furcsán ismerősek voltak neki. Már a munka felénél járhatott, mikor eszébe jutott, hogy már látta ezt a falrészt.
És hogy ott akkor nem volt semmi falvéset. Hirtelen hátralépett, és meglátta, hogy szilánkokkal van teli a padló. Csak pislogni bírt, aztán begurult, sarkon fordult, és meg se állt a hangárig, ahol ha megtalálja a turániak vezetőjét, rögtön neki áll a kérdéssel.
- Azt tudja, hogy valamelyik embere talán vandálkodott? A falba valami hülye jeleket vésett, haha, rohadt vicces, átverni a könyvmolyt és tönkretenni egy régészeti leletet. Rohadt nagy buli!

384Hegyek által ölelt kanyon - Page 13 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Szer. Jún. 25, 2014 8:56 pm

W.B.

W.B.
Nem akaródzott a gép működni. Pár kattintás után kékhalált kapott. Ezzel sem kerültél közelebb a megoldáshoz. Sőt, lehet volt egy számítógéped.
Hangárban a hajóból ládákat rakodnak ki. Jó kérdés, hogy mi van bennük, de biztos nem buli kellékek. A szamuráj nem örült a rágalomnak. Hidegen válaszolt.
- Gyarmatiakat rágalmazni, az fel sem merült? Mi lesz a következő? Jézust lesátánistázni? Mennyi idő is kellene azt kivésni? És mennyi ideje is vagyunk itt? - Nem igazán örül a pattogásnak. Az már tény.

// Ja és adminnal nem vitázni főleg poszt közben. Legközelebb felrobban az a laptop és meghalsz. //


_________________
Skillek:

Fegyverhasználat IITankelhárító és teleNehézfegyverekEnergiafegyverekGránát használatMesterlövészetKétkezes harc IIKözelharci fegyverekKözelharc3NehézpáncélPajzsSzanitécLovaglás Solymászat
Mentális staff:
Tollas:
Alapvető utasításokAlien érzékelésBomba felhelyezésNyomkövetésHarcikutya

385Hegyek által ölelt kanyon - Page 13 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Pént. Jún. 27, 2014 7:04 pm

Lance Morrow

Lance Morrow
- Bocsánat - mondta Morrow, miután leorrolta a szamuráj. - Még egyszer bocsánat.
Mentegetőzőtt, a turániak nem tűnnek annak a vandál típusnak. Egyszerűen nekik talán mást jelentett a szórakozás, mint hogy egy ősi bunkert rongáljanak meg mindenféle graffitivel. Különben is lehetséges volt, hogy talán több ezer évvel ezelőtt rongált itt egy titokzatos alak.
A lehetőségek száma változatos volt.
Ő csak annyit tehettett, hogy megkeresi azt ami a legvalószínűbb. Előkapja a laptopját, és a legnagyobb meglepetésére látja, hogy a képernyő kék színben világít. Dühösen fújja ki a levegőt, beletúr a hajába és megrázza a fejét.
- Nem lehet igaz.
Visszatér pentagrammás terembe, és lerakja a földre a használhatatlan komputert.
- A picsába - morogja, aztán elindul, hogy valami nyomra bukkanjon ezen a különös helyen. Úgy gondolja, hogy azokat a folyosókat kezdi el felderíteni, ahol még ő sem járt, de nem akart túlságosan eltávolodni a többiektől.

386Hegyek által ölelt kanyon - Page 13 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Szomb. Jún. 28, 2014 2:30 am

W.B.

W.B.
Minden folyosón volt már valami. Pár láda vagy hordozható cserélhető telepes lámpa. A létesítmény mennyezetében is vannak világítótestek. Ezek viszont az építmény saját velejárói.
Lifttel feljutva a kaland elkezdődhetett. Sok-sok folyosó. Végül egy hatalmas szétlőtt idegen tetembe bukkantál a folyosón. Talán nyolc méter magas lehetett, de nem tűnt királynőnek. A tetemen túl még jó pár idegen tetem is volt. Sőt hatalmas csont halom mellet is elvezetett az utad. Főleg emberei csontok, bár néhány más fajú lény csontja is van. Csáprágósok. Tehát ezek lennének a predatorok?


_________________
Skillek:

Fegyverhasználat IITankelhárító és teleNehézfegyverekEnergiafegyverekGránát használatMesterlövészetKétkezes harc IIKözelharci fegyverekKözelharc3NehézpáncélPajzsSzanitécLovaglás Solymászat
Mentális staff:
Tollas:
Alapvető utasításokAlien érzékelésBomba felhelyezésNyomkövetésHarcikutya

387Hegyek által ölelt kanyon - Page 13 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Szomb. Jún. 28, 2014 10:17 pm

Lance Morrow

Lance Morrow
íLance az egyik ládából elővett egy lámpát, és még néhány használhatónak tűnő dolgot, aztán elindult a lift felé, és felment a létesítmény egyik felső szintjére.
Morrow sok folyosót bejárt, a falakon lévő különös mintázat félelemmel töltötte el, de ez nem volt elég erős, hogy elnyomja a természetes kiváncsiságot. Talán Howard Carter érezhetett hasonlót, mikor felfedezte Tutankhamon sírját.
A legtöbb folyosón talán ő lehetett az első értelmes élőlény, ami a lábát rakhatta évezredek óta. A porba lévő emberi nyomok azonban ezt a romantikus elképzelést úgy söprik el, mint a tornádó a gyufaszálakból épített várat. Meg az a idegen lény szétlőtt teteme, amelyiket a folyosón talált.
Életében nyolc méter magas lehetett, és több lövés kellett ahhoz, hogy leterítsék. Lance olvasott a xenomorphok életmódjáról és szokásairól.  A teremtmény nem tűnt királynőnek a testalkata alapján, az a lény amiből a bogár kikellt, valószínűleg hatalmas lehetett. Elment még néhány másik halott rovar mellett, óvatosan kikerülve őket, mintha azok bármikor megmozdulhatnak.
A folyosókat arra tervezték, hogy roppant magasságú teremtmények járják azokat, talán az óriásidegen is egy ilyenből kellt ki. Miközben ezen gondolkodik, hirtelen egy csontkupacba botlik. Leküzdi a rosszullétét és közelebb lép.
A lámpa fénye emberi és más teremtmények koponyáit világítja meg. Morrow óvatosan kiemeli az egyik ilyen lény koponyáját, és megvizsgálja. Alapjaiban véve emlősnek tűnt, persze az egymáshoz közel ülő szemüregek, a hátraívelő agykoponya és a roppant mérete véletlenül sem hasonlított az emberére, ahogy a szája két oldalán lévő rovaréra emlékeztető csáprágók sem. Az olvasmányaiból egyből ráismer, egy olyan idegen ragadozó koponyáját tartotta a kezében.
Óvatosan visszahelyezte a helyére.
Ez a lény számtalan fényévet tett meg, hogy eljusson erre a bolygóra, végül itt érte a halála. Egy pillanatra elgondolkodik. Ki rendezhette a csontokat egy kupacba? Megrázza a fejét, és óvatosan elindult a folyosón.
Ez is egy rejtély a sok közül, amit ki kell derítenie. Talán az út végén megtalálja a létesítmény egyik építőjét, vagy ami maradt belőle.

388Hegyek által ölelt kanyon - Page 13 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Vas. Jún. 29, 2014 12:26 am

W.B.

W.B.
Újból lövések visszhangoztak végig a folyóson. Viszont ezek nagyon is közel dörömbölnek. Idegen sikolyok is belevegyültek végül. Katonák rohantak el melletted és folyosón törmelékeknél lekanyarodtak. A folyosó fala itt beomlott és pár méter után már a kanyon alj látszik. Nyílt út lenne az idegeneknek, ha automata őrfegyverek nem védenék le. Ám most több idegen is támad. Katonák viszont feltartották őket, így visszavonulót fújtak a rovar lények.
Savas bűz hamar elérte az orrod.
- Ez így nem maradhat. Legjobb lenne berobbantani. – Egyik katona mondandóját megértetted.
- Tengerészek elvben a kanyon túloldalát tisztítják. – Egy másik katona úgy tűnik a robbantás ellen van.
- Akkor inkább robbantás. Azok amilyen munkát végeznek.


_________________
Skillek:

Fegyverhasználat IITankelhárító és teleNehézfegyverekEnergiafegyverekGránát használatMesterlövészetKétkezes harc IIKözelharci fegyverekKözelharc3NehézpáncélPajzsSzanitécLovaglás Solymászat
Mentális staff:
Tollas:
Alapvető utasításokAlien érzékelésBomba felhelyezésNyomkövetésHarcikutya

389Hegyek által ölelt kanyon - Page 13 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Kedd Júl. 01, 2014 7:05 pm

Lance Morrow

Lance Morrow
Lance az egyik pillanatban még a folyosón sétált, a következőben pedig lövéseket és idegen sikolyokat hallott. Egészen közelről, hirtelen összerezzent. Hirtelen katonák rohantak el mellette, és fordultak be a folyosón.
Morrow követte őket, és döbbenten látta, hogy a fal egy része leromlott, ezen keresztül csodás kilátás nyílt a kanyon aljára. A sikolyok innen hallatszottak, valószínűleg a xenomorphok is itt próbáltak meg bejutni, és be is jutottak volna, hogy ha az automa lövegeket nem állították volna le őket.
 A turániak megbeszélték a teendőket, és végül a robbantás mellett döntöttek. A professzor kifújta a levegőt és odalépett a katonákhoz, hogy megnézze a lyukat, aztán úgy döntött, hogy folytatja a felfedezőutat. Meg kell találnia, hogy miből kellt ki az a bazi nagy idegen.
Innen már nem fordulhat vissza.

390Hegyek által ölelt kanyon - Page 13 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Kedd Júl. 01, 2014 11:50 pm

W.B.

W.B.
Hamarosan a robbanás is bekövetkezett. Bár a sziklafal törmeléke nem állhatja sokáig az idegenek útját. Remélhetően a katonák is tudják és tesznek lépéseket annak érdekében, hogy ne randalírozannak a xenok bent.
Erre már nincsenek csatározás nyomok. Itt is vannak lámpák, tehát jártak erre már katonák. Mégis másabb ez a hely. Folyosó végül elágazásban végződött. Három terembe vezet az út. Fura objektumok vannak bennük. Egy teremben csontok, nagy részük széttörve, szétporladva, de valami nagyhoz tartozhatott, padlón sav marta foltok vannak. Másik szoba, - mert valószínűleg valamiféle lakó helységek voltak, - érintetlen. A harmadikban viszont az öblös ágy vagy kádszerűséggel összeolvadva ott van egy mumifikálódott hatalmas test lukas mellkassal. Mint a pletykákban, mik fel-felvetődnek űrhajósok és magukat tudósnak nevező, ám képzettséggel nem rendelkező őrültek közt. A tetem karja van vagy két méteres.


_________________
Skillek:

Fegyverhasználat IITankelhárító és teleNehézfegyverekEnergiafegyverekGránát használatMesterlövészetKétkezes harc IIKözelharci fegyverekKözelharc3NehézpáncélPajzsSzanitécLovaglás Solymászat
Mentális staff:
Tollas:
Alapvető utasításokAlien érzékelésBomba felhelyezésNyomkövetésHarcikutya

Ajánlott tartalom


Vissza az elejére  Üzenet [13 / 16 oldal]

Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15, 16  Next

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.