Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Latest topics
» Hiddenlight
Hegyek által ölelt kanyon - Page 14 EmptyKedd Okt. 02, 2018 2:41 pm by W.B.

» Aurora
Hegyek által ölelt kanyon - Page 14 EmptyHétf. Okt. 01, 2018 8:32 pm by B.J. Wolf

» Tengerpart
Hegyek által ölelt kanyon - Page 14 EmptyPént. Szept. 21, 2018 11:26 am by W.B.

» Víztisztító telep
Hegyek által ölelt kanyon - Page 14 EmptyPént. Szept. 07, 2018 11:57 pm by Johny Borgia

» Fürge Kard Művelet
Hegyek által ölelt kanyon - Page 14 EmptyCsüt. Szept. 06, 2018 9:27 pm by W.B.

» Sziklás fennsík
Hegyek által ölelt kanyon - Page 14 EmptyHétf. Aug. 20, 2018 11:22 am by W.B.

» USS Firenze
Hegyek által ölelt kanyon - Page 14 EmptyVas. Aug. 05, 2018 12:42 am by Johny Borgia

» Utcák
Hegyek által ölelt kanyon - Page 14 EmptySzomb. Aug. 04, 2018 5:17 am by B.J. Wolf

» Nathan T. Drake
Hegyek által ölelt kanyon - Page 14 EmptyPént. Aug. 03, 2018 10:21 am by Nathan T. Drake

» Nathan T. Drake
Hegyek által ölelt kanyon - Page 14 EmptyPént. Aug. 03, 2018 1:05 am by Nathan T. Drake

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (41 fő) Szer. Aug. 14, 2019 9:19 pm-kor volt itt.
Linkek

free forum
_______________
free forum
_______________
free forum
_______________
free forum
_______________
Chat Box

You are not connected. Please login or register

Hegyek által ölelt kanyon

Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16  Next

Go down  Üzenet [14 / 16 oldal]

391Hegyek által ölelt kanyon - Page 14 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Csüt. Júl. 03, 2014 5:16 pm

Lance Morrow

Lance Morrow
Hatalmas robbanás remegteti meg a folyosót. Lance sejti, hogy a kőtörmelékek nem állíthatják meg a dögöket, mert azoknak van két kezük, amivel simán beáshatják magukat. Folyatta az útját, és remélte, hogy a turániak legalább őrséget állítanak oda.
Bár ilyen felelőtlenség nem volt jellemző ezekre az emberekre.
A falakon nem látott sem golyónyomokat, ahogy a padlón fekete foltokat sem, de erre jártak katonák, ez tanúsították az elhelyezett lámpák. A folyosó három irányba ágazik. A tudós megropogtatja a nyakát, és belép az egyik szélső elágazásba. Egy hatalmas teremtmény félig elporladt csontjaira bukkan. Körbejárja a maradványokat, próbál rájönni arra, hogy életében hogy nézett ki a teremtmény, azonban nem ment. A padlón lévő savmarta nyomok arról tanúskodtak, hogy felvette a harcot a xenomorphokkal, de ő húzta a rövidebbet.
A következő termet veszi szemügyre, ami talán régen lakóhelyiség volt, teljesen érinthetetlenek tűnt. A harmadik helyiségben azonban megtette élete szó szerinti legnagyobb felfedezését. Egy több méteres teremtményre bukkant, amely már halott volt, és egy kádban feküdt, vagy összeolvadt vele. Az óriási lény mellkasán egy jókora lyuk tátongott, valószínűleg a xenomorph itt ette ki magát. Hátralépett, és halkan mondogatni kezdte.
- Jó, három szoba van, amelyben laktak, két lény halott, a harmadik pedig - kezdett el magában beszélni, ekkor eszébe jutottak a falba karcolt jelek. - Valószínűleg nem itt halt meg, talán elhagyta a bolygót, vagy valamilyen más módon halt meg. Mi van ha ő karcolta oda őket, és megőrült?
Megpróbálta kizárni azt a lehetőséget, hogy a harmadik űrutas talán nincs életben, eddig ment is. Azon kapta magát, hogy elindult visszafele a többi katonához, hogy beszéljen a szamurájjal. Erről az információról tudnia kell.
Az sem hagyta nyugodni, hogy a turániak nem csak az idegenek, hanem valami más ellen is felkészültek.

392Hegyek által ölelt kanyon - Page 14 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Csüt. Júl. 03, 2014 11:45 pm

W.B.

W.B.
Visszafele úton már több katona volt. Aknák, csapdák és lövegek telepítésével foglalkoztak. Továbbá az üres folyosó szakaszokon fedezékként szolgáló „akadályokat” állítottak fel. Különösebben nem foglalkoztak veled, de egy szemmel mindegyik mindig szemmel tartott.
Szamuráj nem volt a pentagrammánál, így vissza kellet liftezni. Szálláshelynek kialakított helyen volt. Jó páran már helyet foglaltak maguknak. Új ládák is voltak itt. Felirat alapján élelmiszer a legtöbb. Jó páran ettek, köztük a kereset egyén is.
Hát nem egy ártalmatlan japán férfi arca van. Hegek és vágás nyomok tarkítják. Csak a páncéljától és kesztyűitől szabadult meg az étkezéshez.


_________________
Skillek:

Fegyverhasználat IITankelhárító és teleNehézfegyverekEnergiafegyverekGránát használatMesterlövészetKétkezes harc IIKözelharci fegyverekKözelharc3NehézpáncélPajzsSzanitécLovaglás Solymászat
Mentális staff:
Tollas:
Alapvető utasításokAlien érzékelésBomba felhelyezésNyomkövetésHarcikutya

393Hegyek által ölelt kanyon - Page 14 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Kedd Júl. 08, 2014 8:55 am

Lance Morrow

Lance Morrow
Lance üres és néptelen folyosót hagyott legutóbbi itt jártakor, azonban ahogy visszaért, mindenki csatára készülödött. Tele volt az egész katonával, mindenki elmélyülten dolgozott valamit. Aknákat, lövegeket és valamiféle csapdákat telepítettek, de sok helyen fel voltak állítva akadályok.
Hasonlóak mint Londonban, a Föld kiürítésénél. A professzor inkább nem mert arra gondolni, hogy hány barátja maradt ott az elbukott világon, ahogy arra se, hogy hány végezhette holtan vagy sokkal rosszabbul.
Ekkor eszébe jutott egy lány. Amelie, az egyik növendéke. Eszébe idézte a vállát verdeső vörös haját, és sportos alakját. Nem tudta, hogy ki jutott e a Földröl vagy sem, csak annyit tudott, hogy igazi skótként harcolt a kijutásnál.
Ott hagyta a folyosót, próbált nem arra gondolni, hogy a turániak talán a szemük sarkából figyelik. Mintha csak fenyegetésnek tartanák. A szamuráj nem volt a pentagrammánál, így Morrownak fel kellett lifteznie. Amelie-ről azonnal visszakanyarodtak a gondolatai az eltűnt idegenre. A legvalószínűbb, hogy már nem él.
Nem ismerte ezeknek a lényeknek az élettartamát. A szamurájra és a többi katonára a szálláshelyen talált rá. A férfi már megszabadult a páncéljától, az arcát tiszteletetparancsoló sebhelyek szelték át.
Sok csatát megjárhatott és túl élhetett, mindezt úgy, hogy a fejét nem takarta sisak. Morrow kihúzta magát és odalépett a férfihoz.
- Uram, felderítettem a területet, és megtaláltam három olyan szobát, amely lakóhelyiség volt. Csak kettőben találtam holttestet, a harmadik, érintetlen szobában nem volt. Az én véleményem az, hogy talán már nincsen életben, de azok a vésések a falon elég frissnek tűntek. Lehet, hogy még itt bújkál valahol - mondta, próbálva határozottságot csempészni a saját hangjába. Ez nem valami jól.

394Hegyek által ölelt kanyon - Page 14 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Kedd Júl. 08, 2014 2:37 pm

W.B.

W.B.
Szamuráj csak úgy egy perc után válaszolt. Nem kapkod. Nem igazán van rajta nyoma a „nyugati” felgyorsult világ kapkodásának. Felállt majd feléd fordult.
- Ott van egy hangár, benne két hajó. Amik azért tudtak leszállni, mert nem volt a hangárban semmi. Három lakófülke van és két tetem. Üres hangár és hiányzó lény. A vésetek pedig, frissek? Mihez képest? Mert ötven ezer év is még frissnek minősül a földi élet létrejöttéhez képest. – Ládákon lévő számítógépekhez ment és egyiken megnyomott pár gombot. Egy holokivetítő működésbe lépet mellette. Majd kinyitott egy kisebb ládát, egymás után négy labdát dobot fel mik azonnal működésbe léptek. Kutaszok. Pár pillanat alatt felmérték a termet és kirepültek a folyósokra. Hologram kivetítő pedig 3D-ben azonnal jelzi hol járnak és mit fedeztek fel a kutaszok. – Radiokarbon vizsgálat? Analitikus mérések? Azt ne mondja, hogy még gyors tesztjei sincsenek.


_________________
Skillek:

Fegyverhasználat IITankelhárító és teleNehézfegyverekEnergiafegyverekGránát használatMesterlövészetKétkezes harc IIKözelharci fegyverekKözelharc3NehézpáncélPajzsSzanitécLovaglás Solymászat
Mentális staff:
Tollas:
Alapvető utasításokAlien érzékelésBomba felhelyezésNyomkövetésHarcikutya

395Hegyek által ölelt kanyon - Page 14 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Vas. Júl. 13, 2014 9:45 am

Lance Morrow

Lance Morrow
Szamuráj sokáig hallgat, legalább egy percig, mire méltóztatik válaszolni a tudósnak. Morrow elgondolkodik, hogy ezek a fickók tényleg egy teljesen más kultúrát képviselnek, mint a többi emberi nagyhatalom.
A fickó elmondta, amire Morrow elsőre bizony nem gondolt. A hangárban csak úgy tudtak leszállni az űrhajóikkal, hogy más űrjármű nem volt ott. Azért biztos ami biztos elküldött pár kutászdroidot, hogy azok felderítsék a létesítményt.
Morrow nem látta a fickón az idegesség semmilyen nyomát. A fenébe, mintha végig egy androiddal beszélt volna. Lehet, hogy az is volt, akit annyira emberire programoztak be, hogy az büszkén viselte a sebhelyeit.
Legbelül felkacagott, miközben állta a szamuráj pillantását. Az megkérdezte, hogy hogyan lehetne meghatározni a szilánkok korát. Morrow széttárta a karjait.
- Elviekben ez az egész hely szerves, de nem hiszem, hogy lenne önöknél egy olyan gép, amivel ezt meg lehetne határozni. Mondjuk alternatív megoldásként arra gondoltam, hogy az egyetlen olyan lény csontjait használnám, ami a bomlás jeleit mutatja. Azt lenne jó megtudni, hogy ez a hely mennyire volt izolált az utóbbi pár ezer évben, mennyire más a légköre, mint a Ryushi többi részének, ilyesmi.

396Hegyek által ölelt kanyon - Page 14 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Kedd Júl. 15, 2014 12:18 am

W.B.

W.B.
- Akkor mire vár? Dologra. Radiokarbon mérő van az egyik gépen. Pár ezer évet tévedhet, nem a legpontosabb fajta. Szólok, hogy majd igénybe venné, viszont nekem dolgom van. – Ezzel dolgára ment, a sisakot fejére tette.
Pár katona maradt a teremben, egyik a kutaszokat ellenőrizte, többi pedig berendezkedett. Hűtő, sütő és hasonlók, elvégre a szállásnak kijelölt hely. Akkumlátor sem olcsó fajta mit idehoztak.


_________________
Skillek:

Fegyverhasználat IITankelhárító és teleNehézfegyverekEnergiafegyverekGránát használatMesterlövészetKétkezes harc IIKözelharci fegyverekKözelharc3NehézpáncélPajzsSzanitécLovaglás Solymászat
Mentális staff:
Tollas:
Alapvető utasításokAlien érzékelésBomba felhelyezésNyomkövetésHarcikutya

397Hegyek által ölelt kanyon - Page 14 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Kedd Júl. 22, 2014 12:57 pm

Lance Morrow

Lance Morrow
Morrow bólintott. Úgy festett, hogy ezek a turániak mindenre gondoltak, végül is hatalmas szerencséje volt, hogy pont most kapott egy rádiókarbonos kormeghatározó gépet. Közben a katonák berendezkedtek a szálláson.
Még csak pár poszter kellett a falra, egy pálma a sarokba, valamint egy filmlejátszó, és már is otthonosabb a hely. Persze ott volt egyetlen kényelmetlenséget jelentő dolog, hogy a turániak bizony csatára készültek.  Elhagyta a termet, és visszaindult arra a helyre, ahol a hatalmas termetű idegen maradványaira bukkant.
Elég csont, vagyis szerves anyag lesz ahhoz, hogy kormeghatározást végezzen a géppel. Néhány ezer év tévedés ide vagy oda, de ez még elfogadható. Elindul a szoba felé, remélte, hogy tud szerezni egy ép csontdarabot. Elsietett a csatára készülő katonák mellett, és visszaért arra a helyre, ahol a halott idegeneket találta. Azt a szobát vette célba, ahol a félig szétporlott csontvázra is rábukkant. Keresett egy nagyobb csontdarabot, amit alávethet a vizsgálnak és egy műanyagzacskóba süllyesztette, utána visszatért a hangárba, hogy igénybe vegye a gépen lévő műszert.
Kiváncsi volt, hogy milyen eredményeket fog elérni.

398Hegyek által ölelt kanyon - Page 14 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Csüt. Júl. 24, 2014 11:10 pm

W.B.

W.B.
Első pár próbálkozásnál porladt a maradvány. Végül sikerült egy borda darabot pár szövetfoszlánnyal eltenni. Nem volt kellemes turkálni a tetemben. Már száraz mumifikálódott, mégis olyan fura volt, mintha bármikor feléledne.
Crawlerben van egy műszer viszont becsomagolva. Meg is mutatták melyik, de akik közelben voltak azok nem értenek hozzá. Az egész úgy 30-40 kilót nyomhat, de órák alatt elkészíti az analízist.


_________________
Skillek:

Fegyverhasználat IITankelhárító és teleNehézfegyverekEnergiafegyverekGránát használatMesterlövészetKétkezes harc IIKözelharci fegyverekKözelharc3NehézpáncélPajzsSzanitécLovaglás Solymászat
Mentális staff:
Tollas:
Alapvető utasításokAlien érzékelésBomba felhelyezésNyomkövetésHarcikutya

399Hegyek által ölelt kanyon - Page 14 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Pént. Aug. 01, 2014 5:19 pm

Lance Morrow

Lance Morrow
Morrow leguggol a halott idegen mellé, és megérinti a bal karját. Az pillanatok alatt megremeg, és porrá omlik. A régész felpattan, pislog párat. A legrosszabbra készül, arra vár, hogy ezzel aktivált valami csapdát, vagy talán maga a lény ébred fel, vagy elfog kapni valami fertőzést.
Fúj egyet, aztán újra neki lát, hogy mintát vegyen a holttestből. Óvatosabban közelít felé, belenyúl a lény mellüregébe, és turkálni kezd benne. A száraz testszövetek kényelmetlenül ölelték körbe a karját. Egy szerv, amely a markába került, többször is darabokra tört, de végül sikerült kirántani egy bordát, rajta néhány szövetdarabbal.
Visszatér a csarnokba, egy katona megmutatta, hogy a Crawler osztályú hajóban van a műszer. Morrow felmegy a fedélzetre, és meglepetten látja, hogy az bizony még be van dobozolva. A régész kifújja a levegő, magában káromkodik egyet, és elkezdi összeszerelni a gépezetet. Végül is értett hozzá, ezerszer használt már ilyet az ásatásokon.
Volt ideje elsajátítani az összeszerelését, ha sikeresen összeszerelte, úgy döntött, hogy kipróbálja a gépet. Tesztként egy apró szövetdarabot rakott bele. És imádkozott, hogy ne csessze szét. Nem akart visszamenni a hullában turkálni.

400Hegyek által ölelt kanyon - Page 14 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Szomb. Aug. 02, 2014 11:06 pm

W.B.

W.B.
Gép felbúgott. Elkezdte a kis cafat analízisét. Kijelző felvillant és J.SZ.E. felirat után megjelentek az első számok. 500 000-10 000. Ám ezek hamar elkezdtek változni. Hol feljebb hol lejjebb ment. Végül tíz perc elteltével 134 000-82 000 mi kijött, ám gép nem fejezte még be. 116 000-96 000 min megállt a gép. Túlzás, hogy megállt, de az értékek hol le, hol felmentek, de e körül ingadoznak.


_________________
Skillek:

Fegyverhasználat IITankelhárító és teleNehézfegyverekEnergiafegyverekGránát használatMesterlövészetKétkezes harc IIKözelharci fegyverekKözelharc3NehézpáncélPajzsSzanitécLovaglás Solymászat
Mentális staff:
Tollas:
Alapvető utasításokAlien érzékelésBomba felhelyezésNyomkövetésHarcikutya

401Hegyek által ölelt kanyon - Page 14 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Pént. Aug. 22, 2014 11:59 am

Lance Morrow

Lance Morrow
Morrow ott marad, és figyeli, ahogy a gép megkezdi a cafat analizálását. Hamarosan kijön az első eredmény, ami szerint a teremtmény Jézus születése előtt 10 000-200 000 között halt meg. Elgondolkodik, hogy a tanulmányai szerint ezekben az időkben mi lehetett a Földön.
A homo sapiens megkezdte a bolygó meghódítását, eljutott Ausztráliába és Amerikába, mikor is ezek a lények már benépesítették a csillagokat, ha csak nem a Ryushi az ő szülőviláguk volt, de a romokról szóló hírek alapján több világon is elterjedhettek.
Morrow bólintott, felírta az eredményt.
Ekkor felpillantott, és meglátta, hogy az eredmények hirtelen változni kezdtek, 134 000 és 82 000 között, jó a komputer pontosít, aztán hamarosan megáll, 116 000 és 96 000 között.
Megdörzsölte az állát, és felírta a pontosabb eredményt, ez nem volt olyan ősi, mint az első eredmény, de még így is érdekes feltevésekre jutatta Morrowot.
Lehet, hogy ezek a lények már egyszer jártak a Földön? Eszébe jutottak bizonyos prekolumbán ábrázolások, ahogy a hindu Ganesa isten is. Ezeket gyorsan lejegyezte egy papírlapra és a zsebébe dugta. Kifújta a levegőt, és mikor befejezte a jegyzetelést, úgy döntött, hogy felmegy a többiekhez, megéhezett a munkába, hátha jut neki a fejadagból. Elindul a folyosón, megállítja az első arra járót , és megkérdezi tőle, hogy hol van a szamurájpáncélos.
Hozzászokott már, hogy a turániak milyen... őszinték.

402Hegyek által ölelt kanyon - Page 14 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Pént. Aug. 22, 2014 10:27 pm

W.B.

W.B.
Sok nemleges válasz érkezett. Nem tudták hol lehet. Végül valaki a talán szócskával azt mondta, hogy a felszínen. Kanyargós folyósón kellet ismét felmenni. Kint a két nap a benti homály után vakít.
Felső ki és bejárat sziklák közé van rejtve. Ember nem is gondolná, hogy a kanyont kettéválasztó kis fennsík több tucat sziklája igazából egy létesítmény álcázott bejárata. Több turáni is fent van, valami berendezést próbálnak aktiválni jó páran. Míg mások távcsővel kémlelik a terepet. Időnként pár lövés elhangzik, ahogy mesterlövészek a kanyonban fel-fel bukkanó idegeneket lelövik. Amik pedig felmásznak a sziklafalon azokat az őrfegyverek vagy droidok automatikusan lelövik. Elméletileg biztonságos.
Szamuráj a keleti részét nézi a kanyonnak távcsővel. Keletre vannak a tengerészek, nyugatra az idegenek.


_________________
Skillek:

Fegyverhasználat IITankelhárító és teleNehézfegyverekEnergiafegyverekGránát használatMesterlövészetKétkezes harc IIKözelharci fegyverekKözelharc3NehézpáncélPajzsSzanitécLovaglás Solymászat
Mentális staff:
Tollas:
Alapvető utasításokAlien érzékelésBomba felhelyezésNyomkövetésHarcikutya

403Hegyek által ölelt kanyon - Page 14 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Pént. Aug. 22, 2014 10:41 pm

Lance Morrow

Lance Morrow
Morrow rájött, hogy a turáni tengerészgyalogság legyen akármilyen hatékony, de bizonyos tagjait az se érdekelné, hogy ha a parancsnokukat elnyelné a föld. Végül kiderült, hogy a szamuráj a felszínen van, így az archeológus is oda vette az irányt.
Ahogy kilépett a létesítményből, a két nap fénye a szemébe tűzött. Gyerekkorában sokszor látta a Csillagok Háborúját, akkoriban még nem gondolta, hogy a Tatuinon köt ki. Végül is érdekes a párhuzam, mindkettő egy elmaradott farmervilág, néhány farmerral, egy nagyobb űrkikötővel... csak annyi volt a különbség, hogy a Ryushi-t megszállták a démonok, míg a Tatuin.
Hát az egy kitalált bolygó volt.
A merengéséből egy mesterlövészpuska vékony dörrenése zökkentette ki. Valószínűleg egy mesterlövész lőtt ki egy közelbe ólálkodó idegent. Egy sorozat többször is elhangzik, ahogy a dögök egy-egy felderítője közelebb lép a turániak arcvonalához. A régész nyugalmat erőltett magára, és tiszt keresésére indul.
Csak nem fog most egy támadás bejönni, hisz a tengerészgyalogosok a kezükben tartják a helyzetet.
A szamurájt hamarosan megtalálja, a férfi egy távcsővel figyeli a kanyon keleti részét, ahol valószínűleg a xenomorphok rejtőznek. Morrow megáll a háta mögött, és megszólal.
- Elnézést, hogy zavarom, de megvan a maradványok kormeghatározásának az eredménye.
Kivárja, hogy a szamuráj végezzen a megfigyeléssel és figyelmet szenteljen neki. Ha ez megtörténik, akkor a férfi felé nyújtja a papírt.
- Ez a létesítmény idősebb az egyiptomi piramisoknál és a Stonehenge-nél is - ekkor eszébe jut, hogy a Ganesáról készült jegyzetek is rajta maradtak a papíron. Másvalami is az agyába ötlik.
"Miért pont Indiával kapcsolatban bukkanok nyomokra?"

404Hegyek által ölelt kanyon - Page 14 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Vas. Aug. 24, 2014 8:50 pm

W.B.

W.B.
Szamuráj egy tisztnek visszaadta az eszközt, sisakját még nem vette vissza. Papírt elvette majd fél percig nézte.
- Azt már tudjuk körülbelül mikor halt meg. Tehát a hely ennél csak régebbi. Na de mire való ez a hely? – Ezzel visszaadta a papírokat és folytatta.– Ormányos istenséggel egy gond van. Annak elefánt feje volt. Ezeknek nem az van. Nem miden hal, ami úszik.
Szamuráj ezzel tovább ment, bár előtte visszavette a mellette várakozó katonától a sisakját. Felvette, halk szisszenést követően a felvillant ciánkéken a sisaklátó lencséi. Katona ment dolgára, ahogy a szamuráj is tovább ment, a berendezésekkel bajlódó katonákhoz.


_________________
Skillek:

Fegyverhasználat IITankelhárító és teleNehézfegyverekEnergiafegyverekGránát használatMesterlövészetKétkezes harc IIKözelharci fegyverekKözelharc3NehézpáncélPajzsSzanitécLovaglás Solymászat
Mentális staff:
Tollas:
Alapvető utasításokAlien érzékelésBomba felhelyezésNyomkövetésHarcikutya

405Hegyek által ölelt kanyon - Page 14 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Hétf. Aug. 25, 2014 9:49 am

Lance Morrow

Lance Morrow
- Elnézést, néha annyit gondolkodok, hogy kicsit túlpörögnek a fogaskerekek - válaszolta Morrow, miközben visszavette a papírt a szamuráj kezéből, és jobban megnézte. Szóval azt már tudja, hogy mikor halt meg, és megközelítőleg, hogy ez a hely hány éves lehet.
De ezt a bomló tetemből következtette ki.
A katona visszatért a teendőihez, és a tudós is úgy döntött, hogy folytatja a munkát. Itt volt az ideje, hogy rájöjjön a hely rendeltetésére. Arra rájött, hogy a kanyont egy folyó vágta ki annak idején, tehát a Ryushi egykoron egy zöld világ lehetett, hasonlóan a Földhöz. Elgondolkodva tekintett végig a fennsíkon, a sziklák álcázták a hatalmas létesítményt, amely azt a fennsíkot vágta ketté, amely egykoron talán sziget lehetett a folyóban. Morrow megdörzsölte az állát, és összecsapta a kezét.
- A vízhez lehetett köze! - kiáltotta, és visszatért a létesítménybe. Azt gondolta, hogy a lebegő gömbök valahogy kapcsolatba állnak az építmény eredeti rendeltetésével. Visszaindult a pentagrammás terembe. Ha visszatért, jobban szemügyre veszi a gömböket, közben azon gondolkodott hogy mászhatna közelebb hozzájuk.
Csak erőltette a szemét, hátha rájön, hogy miből készülhettek.

406Hegyek által ölelt kanyon - Page 14 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Csüt. Aug. 28, 2014 9:56 pm

W.B.

W.B.
Gömbök leginkább a létesítmény falaira és azok díszítésére emlékeztetnek, leszámítva a fémes beütésű bordázottságot. Oszlopszerű energia mező alig hallhatóan duruzsol és embernek koncentrálnia kell, hogy meghallja ezt. Főleg, hogy pár katona rendezkedik éppen a nagy teremben.
Gömbök legalább tíz méter magasan vannak az energia oszlopok közepén. Egyik kutasz átment a mezőn. Kissé lelassult és villództak a lézerei, de mikor kiért folytatta az útját. Neki a falnak. Egy katona felvette a gömböt és kikapcsolta. Különösebben nem foglalkozott vele. Letette egy kis ládába.


_________________
Skillek:

Fegyverhasználat IITankelhárító és teleNehézfegyverekEnergiafegyverekGránát használatMesterlövészetKétkezes harc IIKözelharci fegyverekKözelharc3NehézpáncélPajzsSzanitécLovaglás Solymászat
Mentális staff:
Tollas:
Alapvető utasításokAlien érzékelésBomba felhelyezésNyomkövetésHarcikutya

407Hegyek által ölelt kanyon - Page 14 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Pént. Aug. 29, 2014 8:28 am

Lance Morrow

Lance Morrow
Arra jött rá, hogy az energiagömbök felszíne nem homogén, hanem a díszitései hasonlítanak a falak diszítéseire, valamint annak az anyagára is. Csak nem jött rá a rendeltetésükre ennyiből, csak annyira, hogy a helyet müködtető teremtmények hozták létre.
Soványka eredménynek tűnt...
Tűnt? Az is volt! Jó lett volna benézni a gömbök belsejében. Morrowot kezdte bosszantani, épp úgy ahogy az azokat tartó energiamező zümmögése is. Igen, annyira koncentrált, hogy a katonák által keltett zaj mögött meghallotta az energiaoszlop zümmögését.
Mint valami megmentő egy kutász repült be a csarnokba, átsuhant a mezőn, lelassult és nekirepült a falnak. Morrow már mozdult volna, hogy felvegye, de egy másik katona gyorsabb volt.
~Ha sikerülne megszerezni a szonda információt, akkor talán kiderülne, hogy mi is van a gömbökben.~
Berakta a ládába és odébbállt. Morrow nem akart engedély nélkül hozzányúlni a turániak cuccaihoz. Követte a katonát, és mikor beígérte, megszólalt.
- Egy pillanatra, láttam ahogy a szonda nekirepült a falnak és elég jó állapotban volt. Tudja, nekem az a feladatom, hogy megtudjam mire való a gömb. Elkérhetném a szondát? És megkérdezhettem, hogy mit kell tudni erről a kutásztípusról? Csak ennyit, ha ismerem, akkor betudom üzemelni és ígérem nem zavarom tovább.

408Hegyek által ölelt kanyon - Page 14 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Pént. Aug. 29, 2014 7:41 pm

W.B.

W.B.
Katona megfordult, rád nézett és elgondolkodott. Ezután a ládára majd a végig az öt levegőben lévő gömbre nézett.
- Kutasz labda mért érdekelné? Vagy az öt levegő valamire céloz? Szabvány csatlakozós a kutasz. Memóriát ne törölje és ne tegye még jobban tönkre. – Ezzel a katona odament pár társához. Több mint valószínű, hogy szolt a társainak, hogy rád kell figyelni. Bizalom az nincs. Talán jogosan.


_________________
Skillek:

Fegyverhasználat IITankelhárító és teleNehézfegyverekEnergiafegyverekGránát használatMesterlövészetKétkezes harc IIKözelharci fegyverekKözelharc3NehézpáncélPajzsSzanitécLovaglás Solymászat
Mentális staff:
Tollas:
Alapvető utasításokAlien érzékelésBomba felhelyezésNyomkövetésHarcikutya

409Hegyek által ölelt kanyon - Page 14 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Vas. Aug. 31, 2014 11:06 pm

Lance Morrow

Lance Morrow
Morrow kifújja a levegőt, visszanyeli az agyába megjelenő ezernyi goromba választ, és válaszol a turáni tengerészgyalogosnak. Kicsit kezdi bosszantani ezeknek a népeknek a viselkedésmódja. Valószínűleg mielőtt végigmondanának egy mondatot, biztos megisznak egy kávét, aztán elszívnak egy cigarettát.
- Jó, tudja nekem az a feladatom, hogy megtudjam, hogy azok a lebegő gömbök mire valóak, és talán a szonda adatai, ami átrepült az energiamezőn sokkat segíthetnének a kérdés megválaszolásában. Jó, elnézést.
Látja, hogy a katona odamegy a társaihoz, valószínűleg szólt, hogy figyeljék. Jó, nem bíznak meg benne. Jogosan, mivel valószínűleg nem tudták, hogy őt miért is küldték ide, vagy hogy ki.
Na azt ő se.
Visszatért a hálókörletbe, és elhozta a komputerét, aztán mikor visszatért, leült a ládához, de úgy hogy a katonák szeme előtt legyen, elővette a kutászt. Közben bekapcsolta a gépet.
Ha az elindult, és nem fagyott ki megint kék halállal, akkor az adatkábellel rákapcsolta a kutászt, és megnyitotta annak memóriáját. Ügyelt arra, hogy semmit se töröljön ki vagy hogy károsítsa a memóriát.
Másolatot sem készítet, az eredményeket a jegyzetfüzetébe írta.

410Hegyek által ölelt kanyon - Page 14 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Hétf. Szept. 01, 2014 9:46 pm

W.B.

W.B.
Gép elindult, bár jelezte, hogy a rendszer súlyos összeomlás után állt helyre. Nem volt megfelelő program a gépen. Így egy szöveges fájlban adta ki az adatokat. Csupán csak 90 oldal. Ebből talán az utolsó pár mi érdekes lehet.
Bizony. Az energiamező nem létezik a jelenleg ismert tudományos ismeretek szerint. A mérések csak hibaértékeken belüli kilengéseket jegyzet fel. Illetve pár kiugró érték, miket a hiba esélyek miatt számítások folyamán el kell hagyni. Magyarán nincs itt semmiféle erőtér. De amúgy mégis ott van, látni és hallani.


_________________
Skillek:

Fegyverhasználat IITankelhárító és teleNehézfegyverekEnergiafegyverekGránát használatMesterlövészetKétkezes harc IIKözelharci fegyverekKözelharc3NehézpáncélPajzsSzanitécLovaglás Solymászat
Mentális staff:
Tollas:
Alapvető utasításokAlien érzékelésBomba felhelyezésNyomkövetésHarcikutya

411Hegyek által ölelt kanyon - Page 14 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Csüt. Szept. 04, 2014 7:06 pm

Lance Morrow

Lance Morrow
Ahogy számított rá, a komputeren nem volt olyan speciális program amivel lehetséges lenne megnyítni a fájlokat a szonda memóriájában. Morrow társította a fájlokat a jegyzettömbbel, és onnantól átnyálazta azt a 90 oldalt, amiben az ő gépe megjelenítette a cuccot.
Az utolsó néhány oldalon voltak az érdekes adatok. A szonda szerint akár nem is létezhetett volna az erőtér, ami gömböket tartotta. Legalábbis a műszer nem volt olyan fejlett, hogy érzékelje, csak annyi jele volt, hogy néha ugrottak ki az értékek. Morrow azonban tudta, hogy mik ezek.
A jelei, hogy tényleg van ott valami. Olyan, hogy semmi nem létezik, a vákuumot is kitölti valami, jobb esetben a sötét anyag, vagy más dolog, vagy valami más energiamező. Talán itt is erről van szó, ott volt az erőtér. Létezett, hatással volt a szonda műszereire. Felsóhajtott, lejegyzetelte az adatokat, és a végére firkantotta a következtetést.
" Az erőtérnek olyan energia az alapja, amit a műszerek nem tudnak hova rakni. Kvantumfizikus kellene ide."
Morrow kikapcsolta a gépet, leválasztotta a szondát a komputerről, úgy hogy ne sértse az adatokat, de előtte a szöveges fájlt a gépre másolta. Kikapcsolta a komputert, és elindult a szondával a hóna alatt, aztán leült, és figyelni kezdte a lebegő, óriási gömböket.
Volt egy olyan érzése, hogy valami fontosat tároltak bennük. Ami kapcsolatba lehetnek a bolygón lévő évezredes szárazsággal. Talán abban lehet a víz?
Be kell jutnia oda. Odalép az egyik katonához, amelyikkel beszélt a szondáról.
- Elnézést, hol van a parancsnoka? - kérdezte a szamurájra gondolva. Elkell neki mondani az elméletét, és valahogy leszedni vagy bejutni a gömbökbe. - Rájöttem néhány dologra.

412Hegyek által ölelt kanyon - Page 14 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Vas. Szept. 07, 2014 1:38 pm

W.B.

W.B.
Katonákon látszott, hogy nem tudnak semmit. Vagy nem érdeklő őket, vagy a szamuráj van mindig más helyen, ezért nem tudják. Egyik végül headsetjébe szolt valakinek. Váltottak pár szót, de hogy milyen nyelven. Társai se értették.
- A tetemekhez ment. Elméletileg. – Valami sziréna visított fel, mellé pedig vöröses fénnyel kezdett villogni. Egyike ama berendezéseknek miket most állította fel. Katonák a headsetjükhöz kaptak. Azonnal védelmi pozíciót vettek fel. Előbb válaszoló kinyitott egy ládát és egy üres VP70-es pisztolyt vett ki. Eléd tette egy ládára és hozzá két tárat. – Berobbantott járaton beásták magukat.


_________________
Skillek:

Fegyverhasználat IITankelhárító és teleNehézfegyverekEnergiafegyverekGránát használatMesterlövészetKétkezes harc IIKözelharci fegyverekKözelharc3NehézpáncélPajzsSzanitécLovaglás Solymászat
Mentális staff:
Tollas:
Alapvető utasításokAlien érzékelésBomba felhelyezésNyomkövetésHarcikutya

413Hegyek által ölelt kanyon - Page 14 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Vas. Szept. 14, 2014 9:47 am

Lance Morrow

Lance Morrow
A szokásos turáni magatartás. Vagy tesznek egy nagyot a dologra, elvégre csak a főnökük, vagy ő nem érdekli őket. Esetleg az is ott van, hogy a tiszt annyira elfoglalt, hogy ide-oda járkál a bázison. Legalábbis Morrow ezekre gondol, ahogy körbejárja a katonákkat. Az egyiknél azonban választ kap, mikor az beleszól a headsetjébe.
Valami olyan nyelven, amit Lance nem ért. Pillanatok múlva kiderül, hogy a lények tetemeinél van. Morrow kifújja a levegőt és azon kezdett el agyalni, hogy mit kereshet ott a katona. Már indulna, mikor hirtelen sziréna szó kezdett hallatszani, közben vörös lámpa villant fel.
Sokan azonnal a headsetjükhöz kaptak, aztán védelmi poziciót vettek fel. Kiderült, hogy a xenomorphok a berobbantott járaton át ásták be magukat.
Már nem térhetett vissza azon az úton. Egy jó ideig még ott ragadt, mintha az őt kisegítő katuna is tudta volna ezt. Egy üres pisztolyt és két tárat helyezett a dobozra. A tudós szíve hevesebben kezdett el verni, a homlokát kiverte a veriték.
Szóval mégis harcba kell keverednie ezekkel a rémálomba illő lényekkel. Nyelt egyet, a kezébe kapta a pisztolyt, az első tárat.
- Tudom használni, megkaptam a katonai tanácsadóknak járó kiképzést - mondta, próbálva palástolni az ijedtségét, és hátrament. Azért annyira nem volt bátor, hogy az első sorba harcoljon. Behúzódott az egyik láda mögé, és onnan figyelte a bejáratot, hogy mikor fogja az egyik dög bedugni banánforma fejét.

414Hegyek által ölelt kanyon - Page 14 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Vas. Szept. 14, 2014 3:21 pm

W.B.

W.B.
Épület által eltorzított lövések és robbanások közé groteszkül torzult idegenek sikolyok vegyültek emberi parancs kiáltásokkal együtt. Idő múlásával a hangok erősödtek. Katonákat folyamatosan tájékoztatják headseten. Dokkból pedig erősítésként egy tucatnyi katona jött, kik azonnal fel is mentek a lifttel. Amit felértek máris megszólaltak a fegyvereik.


_________________
Skillek:

Fegyverhasználat IITankelhárító és teleNehézfegyverekEnergiafegyverekGránát használatMesterlövészetKétkezes harc IIKözelharci fegyverekKözelharc3NehézpáncélPajzsSzanitécLovaglás Solymászat
Mentális staff:
Tollas:
Alapvető utasításokAlien érzékelésBomba felhelyezésNyomkövetésHarcikutya

415Hegyek által ölelt kanyon - Page 14 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Szomb. Szept. 20, 2014 8:13 am

Lance Morrow

Lance Morrow
Az ütközet hangjai egyre közelebbről és közelebb jöttek. Carl érezte, hogy a homlokára a veríték vékony filmréteget von. Bejutottak a dögök, közelednek, egyre csak közelednek. Sápadtan látta, ahogy a katonák a headsetjükhöz kapnak.
A fegyverek ropogása, a rovarok halálsikolya és a turániak parancskiáltásai.
A dokk felől egy tucatnyi katona jött, akik azonnal be is pattantak a liftbe és felmentek a felső szintre, ahonnan hallatszott az impulzusfegyverek ropogása. Morrow kifújta a levegőt, nem találta a szamurájt. Pedig itt kellene lennie valahol.
De valamiért a tetemeknél van, és nem érkezett még be. A tetemeknél van, de miért nincs itt? És miért nem hívta őt oda, aki segíthetne megvizsgálni.
Közben az agya lázasan kattogni kezd, végigpillant a termen, hátha valami tervet tudd kikovácsolni. Ekkor látja meg a ládákat.
Egyszerűen olyan sokan voltak, hogy egyértelmű volt a jelenlétük. Szinte a hely részeivé válltak számára. Egy kérdés volt, mit tárolhattak bennük?
Lance odaszólt az egyik katonának.
- Mi van a ládákban? Mindegyikben?

416Hegyek által ölelt kanyon - Page 14 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Vas. Szept. 21, 2014 4:17 pm

W.B.

W.B.
Katonák habozták válaszolni, mivel a csata zajra no és a headsetben folyó eseményekre figyeltek. Végül egyik válaszolt.
- Felszerelés, berendezések, műszerek. Néhányban kisebb fegyverek. Abból kapott.
Egyik katona felkiáltott és leadott egy lövés sorozatot, mit egy fémes sikoly követett és egy nagy huppanás. Egy xenomorph landolt a terem alján. Pár katona váltott néhány szót. Majd ismét szóltak.
- Kutasz gömbös ládát keresse meg.


_________________
Skillek:

Fegyverhasználat IITankelhárító és teleNehézfegyverekEnergiafegyverekGránát használatMesterlövészetKétkezes harc IIKözelharci fegyverekKözelharc3NehézpáncélPajzsSzanitécLovaglás Solymászat
Mentális staff:
Tollas:
Alapvető utasításokAlien érzékelésBomba felhelyezésNyomkövetésHarcikutya

417Hegyek által ölelt kanyon - Page 14 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Csüt. Szept. 25, 2014 2:59 pm

Lance Morrow

Lance Morrow
A katonák egy darabig nem válaszoltak, a csatazajra figyeltek, vagy az éterben szálló rádióüzeneteket figyelték. Morrow mintha ott sem lett volna, mintha csak kizárták volna a régészt a katonák a saját, különbejáratú univerzumokból, amiben csak harc, halál és az egyetlen célt a túlélés jelentette.
Morrownak valószínűleg helye sem volt ebben a világban. Az egyik végül válaszolt Morrownak, elmondta, hogy csak felszerelések, alkatrészek, meg kisebb fegyverek.
Valaki a terembe felkiáltott, mielőtt Morrow egy szót is szólhatott vagy észbe kaphatott volna, lövések hallatszottak és egy rovar zuhant a terem közepére. Morrow hirtelen felugrott, és a lényre foga a pisztolyát, de az szerencsére nem mozdult.
A xenomorphot már előbb leterítették. Lance kifújta a levegőt.A katonák ekkor néhány szót váltottak egymással, és az egyikük azt mondta, hogy Morrow keresse meg a kutászgömböket tartalmazó ládát. A tudós bólintott.
- Jó, indulok - mondta, és elindult a ládák között. Elolvasta a feliratokat, hátha valamelyiken jelölték, hogy mi van benne. Mindegyikre vetett egy pillantást, közben az agya valami terven kattogott.
Amiben a kutászoknak is fontos szerepe lehet.

418Hegyek által ölelt kanyon - Page 14 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Pént. Szept. 26, 2014 10:32 pm

W.B.

W.B.
Sok láda és doboz. Valamelyik csak átutazóban lehet, mert élelmiszert rejt. Egy csomón mindenféle betű és szám jelölés van, különböző műszerek lehetnek. UA 689 és hasonlók. Némelyik ismerős, de nincs idő agyalni, hogy honnan.
Újabb lövés dördült, majd újabb, végül egymás után leadott sorozatok összefolytak szünet nélküli ropogássá. Végeredményben három idegen landolt ismét a padlón. Láda is meglett. „Kutasz labda” – Felirat alapján. Ám a ládára rá pottyant valami, amire senki nem vágyik.
Nyolc láb, hosszú farok, mustár sárgás - barnás szín. Groteszk két tenyérre emlékeztető valami, ami szereti micsodáját emberek torkán ledugni.


_________________
Skillek:

Fegyverhasználat IITankelhárító és teleNehézfegyverekEnergiafegyverekGránát használatMesterlövészetKétkezes harc IIKözelharci fegyverekKözelharc3NehézpáncélPajzsSzanitécLovaglás Solymászat
Mentális staff:
Tollas:
Alapvető utasításokAlien érzékelésBomba felhelyezésNyomkövetésHarcikutya

419Hegyek által ölelt kanyon - Page 14 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Szomb. Szept. 27, 2014 5:03 pm

Lance Morrow

Lance Morrow
Végigrohan a ládák között, sokuk a rajta lévő felirat alapján kaja van, a többiben meg műszerek, ismerősek és ismeretlenek Morrow számára. Nem filózhat sokáig, sietnie kell. Meg kell találnia azt az egy rohadt dobozt.
Hátha a kutászok megfordíthatják a harc kimenetelét. Valahogy... Nem nagyon tudta, hogy ebben az esetben, hogy lehetne felhasználni.
Mire megtaálta a ládát, már a háta mögött elszabadult a pokol. A fegyverropogás betöltötte a világot, a szeme sarkából látta, ahogy még három xenomorph ugrott  érkezett. Kifújta a levegőt, és már indult is volna a fémláda felé.
Hirtelen egy lény érkezett a tetejére. Először azt hitte, hogy egy hatalmas pók, skorpiófarokkal, de ilyet már látott. A hírekben, egy arctámadó. Elfojtott egy kiáltást, és hirtelen hátraugrott, a pisztolyát a lényre fogta és meghúzta a ravaszt. Közel volt, pontosan a tűzvonalába esett. Elkellett találnia, csak valami roppant balszerencse miatt nem sikerülhet.

420Hegyek által ölelt kanyon - Page 14 Empty Re: Hegyek által ölelt kanyon on Vas. Szept. 28, 2014 8:40 pm

W.B.

W.B.
Hosszú rugalmas farkát maga alá gyűrte a lény, ugráshoz készült. Már kiszemelte a célpontját kire is kíván rátapadni egy nem túl romantikus nyelves csókra. Vagy tojócsöves csókra. Neki oly mindegy, csak a párjának nem.
Amaz tiltakozás jeléül le is adott egy lövést, mi az ugrást megkezdő arctámadót telibe kapta. Visításhoz hasonló hangot hallatott, ahogy hátrarepült és padlót ért. Ám nem ölte meg a lövés. Savat azt eregetett magából, de ez idegen létesítmény kicsit jobban bírja mint az emberi burkolatok. Ám ez mit számít? Nyolc lábával még így is nagyon fürgén szaladgál. Hátba próbál kapni. A ládák pedig fedezéket nyújtanak neki.
Ami a katonákat illeti, ők is találtak célpontot, újabb idegen adag keretében. Méretes banánfejű idegenek, nincs is min gondolkodni, hogy az őshonos állatokból bújtak elő. Bár ezen gondolkodni sincs idő, mikor egy sérült arctámadó csók vadászatot tart.


_________________
Skillek:

Fegyverhasználat IITankelhárító és teleNehézfegyverekEnergiafegyverekGránát használatMesterlövészetKétkezes harc IIKözelharci fegyverekKözelharc3NehézpáncélPajzsSzanitécLovaglás Solymászat
Mentális staff:
Tollas:
Alapvető utasításokAlien érzékelésBomba felhelyezésNyomkövetésHarcikutya

Ajánlott tartalom


Vissza az elejére  Üzenet [14 / 16 oldal]

Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16  Next

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.