Ezt is túléltem. Habár épphogy, a runnert többszörösen eltaláltam különböző pontokon és már tucatnyi sebből vérzett de még mindig felém tartott. Végre sikerült egy halálos fejlövést bevinnem amitől a test kissé hátra esett de a lendület még tovább vitte hozzám. 3 lövéssel az elöl levő jobb lábát tőből leszedtem így a már halott test az oldalára esett és elkezdett csúszni, néhány bukfencet leírva. Végül 30 cm-re tőlem állt meg.
Nem volt örülni a kis győzelmemnek, gyorsan felkeltem és futottam a közel levő Joe-hoz. A jobb lábammal belerúgtam valamibe. Egy katona volt, vagyis ami megmaradt belőle. Hogyan fogják majd azonosítani? Mert se lába, se keze de még feje sincs. A vér még mindig folyt belőle, leginkább az volt benne a durva hogy jó néhány béldarab szóródott itt szét, valószínűleg idedobták.
Szerencsére Joe-t még nem vitték le, futólépésben kezdtem rá a lövésre. A runnert 9 db golyó találta el, 9 kis zöld lyuk jelent meg a testén. A tárban viszont már csak 97 golyó maradt.
Joe gyorsan arrébb ment, én pedig az üreg szélére álltam és jó alaposan megszórtam a helyet. Egyszerűen lemészároltam őket. 2 runner, 3 drone már meghalt. De még voltak lent és azok tovább visítottak. Esélyük sincs: a hullák eltorlaszolják a felfelé vezető utat de ahol nem ott meg én lövöm szét a helyet. Próbálnak feljönni de kilyukasztott testtel hullanak vissza. A fegyver közben majdnem folyamatosan lőtt, nem akartam hogy túlhevüljön. 64...46...30... rohamosan fogyott a lőszer de ilyen mértékben haltak meg a célpontok. Végül kattant a fegyver jelezve hogy már nincs muníció. 4 runner és 7 drone holtteste marad lent, legalábbis ennyit számoltam.
Elmentem pár métert és bedobtam a gránátot. Ez már könnyű volt, mint egy gyerekjáték ahol a golyót a karikába kell dobni. A gránát szépen betalált és pár másodperc múlva hangosan felrobbant. kis ideig füst szált fel majd a hely beomlott. Büszke voltam magamra hogy ezt egyedül tudtam végrehajtani. Nemcsak megöltem őket hanem el is temettem őket.
- Instant tömegsír. Gyorsan kell cselekednünk hogy a többit is berobbantsuk. Ha akarod különválhatunk hogy gyorsabban befejezzük. Én most elindulok a legközelebbi felé.
egy szempillantás alatt elrepült egy Alien köztünk.
- Ma este különösen alacsonyan repülnek a lények.
Mint kiderült egy Exo ruhás K.O.-zta ki. A biztonság kedvéért elővettem a WY88-at és 2 olyót belelőttem a lény fejébe. Mos eloroztam más zsákmányát. Eddig 14 Alient öltem meg, pedig még tart a móka. Ma éjjel elakarom érni az 50 megölt Alien számát. Nem számítva bele az érkezésem óta megölt lényeket.
Nem tudom hogy az Exo ruhás ittas lehet-e de ha ezt normál körülmények között csinálná az MP-k (Millitary Police azaz Katonai Rendőrség) biztos megbüntetné amiért alkoholt fogyasztott vezetés előtt. A legmókásabb halál amit eddig láttam az kétségkívül egy cirkuszi mutatvány volt: a katona az öngyújtóján át kiköpte az alkoholt és az Alien meggyulladt. Odamegyek az emberhez aki éppen kivégezte a lényt és azt mondtam neki:
-Katona! Látja azt az üreget 5 óránál? Be kell robbantani de ahhoz segíteni-e kell. Közösen odamegyünk és maga fedez amíg én pár méterről bedobok egy gránátot. Az üregből kijövő Alieneket pedig leszedjük. Utána ezt folytatjuk amíg a többi üreg beomlik.
Nagy eséllyel velem fog jönni mivel ő közlegény, már csak a rangom miatt is teljesítenie kell a parancsot, másrészt biztos felfogja hogy így segíthet a legtöbbet. Az út közben majd megpróbálok mégtöbb embert keresni hogy segítsen. Csak ekkor jöttem rá hogy újra be kell táraznom a karabélyt. Még 1 tár maradt, tehát 260 lőszer ami nem lesz elég talán erre a menetre. Majd spórolok.