Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Latest topics
» Hiddenlight
Kraug’ na EmptyKedd Okt. 02, 2018 2:41 pm by W.B.

» Aurora
Kraug’ na EmptyHétf. Okt. 01, 2018 8:32 pm by B.J. Wolf

» Tengerpart
Kraug’ na EmptyPént. Szept. 21, 2018 11:26 am by W.B.

» Víztisztító telep
Kraug’ na EmptyPént. Szept. 07, 2018 11:57 pm by Johny Borgia

» Fürge Kard Művelet
Kraug’ na EmptyCsüt. Szept. 06, 2018 9:27 pm by W.B.

» Sziklás fennsík
Kraug’ na EmptyHétf. Aug. 20, 2018 11:22 am by W.B.

» USS Firenze
Kraug’ na EmptyVas. Aug. 05, 2018 12:42 am by Johny Borgia

» Utcák
Kraug’ na EmptySzomb. Aug. 04, 2018 5:17 am by B.J. Wolf

» Nathan T. Drake
Kraug’ na EmptyPént. Aug. 03, 2018 10:21 am by Nathan T. Drake

» Nathan T. Drake
Kraug’ na EmptyPént. Aug. 03, 2018 1:05 am by Nathan T. Drake

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (41 fő) Szer. Aug. 14, 2019 9:19 pm-kor volt itt.
Linkek

free forum
_______________
free forum
_______________
free forum
_______________
free forum
_______________
Chat Box

You are not connected. Please login or register

Kraug’ na

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Kraug’ na Empty Kraug’ na on Pént. Jún. 22, 2012 10:31 pm

Kraug' na

Kraug' na
Faj: Yautja
Nem: Hím
Név: Kraug’ na
Becenév: Nincs
Születési dátum: 2113. 06. 13 (113 éves)
Születési hely: Yautja őshaza
Rang: Beavatott
Foglalkozás vagy volt foglalkozása: Fegyverkészítő szeretne lenni
Külső és belső jellem: Első ránézésre feltűnik az átlagosnál nagyobb magassága(240cm). Maszkja viszonylag ép, felszerelése rendezett. A fegyverteleneket nem bántja, csak megfélemlíti. Intelligenciája átlagos.
Felszerelés: csuklópenge, bakuub, billog, alkari plazmaágyú, váll löveg, maszk, páncél, álcázó berendezés, medikai felszerelés

Születésem napja
: Üde, nyári nap volt. Apám, a volt pilóta belépett az ajtón. Épp most tért haza szokásos napi sétájáról. Mivel tudta, hogy anyám bármelyik nap szülhet lerövidítette útját. Csak egy gyors piaci körsétát tartott. Nevemet már fogantatáskor megbeszélték szüleim. Apám lepakolt a konyha asztalra. Nem volt ideje kipakolni mert édesanyám szólt neki, hogy kövesse. Ekkor szinte biztos volt gyanújában, aminek első jele anyám könnyes szeme volt hazaérkezésekor. Beléptek a már előre berendezett szobámba. Anyám a bölcsőre mutatott. Apám egy óvatos lépést tett előre és belepillantott a bölcsőbe. Én ott feküdtem és a fejem fölé akasztott játékot ütögettem. Ekkor apám hirtelen kiragadott ágyamból és magához ölelt. Így kezdődött pályafutásom.
Gyerekkorom: Gyerekkorom átlagosnak mondható. Talán egy említésre szoruló részlet van, ami nagyjából meghatározta további életemet. A szomszédunkban lakott egy kedves öreg fegyverkészítő. Szabadidőmben sokat jártam hozzá. Gyakran órákig beszélgettünk a fegyverkészítésről. 14 éves koromban a szomszédunk segítségével készítettem el első késem.
Fiatal éveim: Nos ez a korszak már nem nevezhető átlagosnak. Az iskolában gyakran csúfoltak mert már akkor magasabb voltam az átlagnál. Ha tehettem sokat tanulmányoztam a Xenomorphok anatómiáját mely később nagy hasznomra vált.
Felnőttkorom: Amikor elértem a felnőttkort apám elvitt egy helyre ahol még sosem jártam. Sötét volt és hideg. Apám csak annyit mondott a semmibe: - Elhoztam. - Ekkor fények gyúltak és négy, a maszkjuk alapján magas rangú Yautja lépett elő a semmiből. Hosszan nézegettek majd sugdolózni kezdtek. Egy kis idő után hozzám fordultak és a legmagasabb rangú megkérdezte: - Tudod-e miért vagy itt?
- Nem. - válaszoltam.
- Akkor elmondom. - Azért mert édesapád elérkezettnek látta az időt, hogy beavassunk.
Nagyot nyeltem de nem válaszoltam semmit. - Tudod-e hogyan zajlik a beavatás?
- Igen, tudom.
- Nagyszerű! Akkor kezdjük is el!
A beavatásom:Mielőtt elindultunk volna megkaptam rasztáimra a gyűrűket! Felhelyezésük iszonyú volt. Alig bírtam ki ordítás nélkül. Még most is fáj ha belegondolok. De a fájdalmat úgy csillapítottam, hogy arra gondoltam ha ennek vége akkor mehetek az első vadászatomra! Hosszú órákig tartott minden egyes gyűrű felhelyezése. Nekem mindegyik egy évnek érződött. Megérkeztünk a beavatási helyszínre. Magamhoz vettem a szükséges felszerelést majd beléptem egy nyirkos, sötét helyiségbe. Percekig nem történt semmi. Feszülten álltam egy helyben kinyitott, nem saválló dupla pengével. Ekkor csontig hatoló, sziszegő hangot hallottam. Ereimben megfagyott a vér. Maszkomat azonnal átállítottam az EM látásmódra. A szemem sarkából észrevettem, hogy egy Xenomorph test szalad be egy oszlop mögé. Azonnal arra fordultam. Rossz ötlet volt. Hátulról jött a támadás. A tarkómra mért erőteljes ütéstől arcra vágódtam de szinte ugyanabban a pillanatban fel is álltam. Szemtől-szemben álltam egy kifejlett Xenomorphal! Az hangosan sziszegett, készült a halálos lecsapásra. De nekem hirtelen eszembe jutott egy könyv melyet egy híres vadász írt. A könyv szerint a legegyszerűbb mód egy sima drone megölésére ha levágjuk a fejét. Ezt a példát követtem én is. A drone feje egyszerű játékként hullott elém a földre. A teste először térdre rogyott majd teljesen elterült a földön. Ekkor hirtelen felkapcsolódtak a lámpák és belépett a négy vadász kíséretében apám akinek csillogott a szeme a büszkeségtől.
A vadászok elismerően bólogattak majd a legrangosabb így szólt: - Véleményünk szerint alkalmas vagy teljes értékű Yautjaként élni!
Epilógus: A beavatás után hazatértünk. A büszkeségtől elragadtatva meséltem el először édesanyámnak majd barátaimnak végül a szomszédnak beavatásom minden mozzanatát. A szomszédunk csak ennyit fűzött a mesémhez: - Biztos voltam benne, hogy így lesz. A klánunkba érkező újoncok irigykedve hallgatták mesémet. Sajnos megtudtam azt is, hogy néhány társam elesett a beavatáson. Első trófeámat büszkén tettem ki a falra. Már be volt rendezve a hely a következőnek. Sajnos 2120-ban édesapám elhalálozott betegségben. Pedig mindössze 300 éves volt! De tanításait megjegyeztem és ma is hallom a fejemben: - Próbáld újra de most erősebben!A hozzászólást Kraug' na összesen 6 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Jún. 25, 2012 9:10 am-kor.

2Kraug’ na Empty Re: Kraug’ na on Vas. Jún. 24, 2012 2:22 pm

La'yyk

La'yyk
Üdvözöllek ifjú vadász!

Jól megfogalmazott előtörténet, azonban van vele néhány probléma.
Először is az adatoknál szeretném, ha leírnád a karakter korát és a magasságát. Az utóbbinál ez az elmélkedés segít meghatározni, hogy kb. mi az az átlagos, amihez képest magasabb.

A történettel a legfőbb gond, hogy kicsit rövid, wordben nézve nem éri el az elvárt minimumot, az egy A/4-es oldalt. Szerencsére a hibák többsége olyan, hogy azokat átírva máris hosszabbá tehető a történet.

Tehát, az első észrevételem, hogy az iskola, ha van, nem olyan, mint nálunk embereknél. Nem padokban ülnek a tábla előtt, és írnak a füzetbe, amit majd kikérdeznek tőlük. Talán az ókori Spártához lehet hasonlítani ezt a részét a kultúrának, azaz kicsit kiképző táborra hasonlít az iskola. Egy- egy öreg magához vesz néhány fiatalt, megtanítja őket harcolni, s közben adja át a szükséges elméleti tudást nekik. A félreértések elkerülése végett, jó lenne, ha erre tennél valami utalást.
Ide tartozik még, hogy egy fiatal yautja nem igazán tud ember könyveket olvasni, hiszen az préda. Kitől tanulná meg ilyen fiatalon, vagy egyáltalán ki tanítaná meg neki? Rendben, hogy érdekli a préda kultúrája, de akkor sem hiszem, hogy egyáltalán tartanak embertől származó irodalmi alkotásokat. Talán az lehetne magyarázat még, hogy egy vadásszá avatott embertől sajátította el az ehhez szükséges ismereteket, de túl sok könyvet így sem olvashatott, így a legjobb lenne ezt a részt kihagyni. A gúnyolós rész viszont életszagú, szóval azt esetleg kibővíthetnéd. Ehhez jó ürügy az adatoknál említett testmagasság. Wink

A beavatásnál pedig egy hiányosságot fedeztem fel, ami bepótolva hozzájárulhat a történet bővítéséhez. Ez az említett foghíj az a rituálé, mely során a "hajukra" helyezik azokat a jellegzetes gyűrűket. A fajleírásnál, vagy valahol olvashatod ennek a fájdalmas műveletnek a leírását, de más yautja előtörténeteket átfutva is találhatsz rá utalást.

Mint írtam, az fogalmazással nincs gond, így ha ezeket javítottad, jelezd, és már kapod is a játékos rangot, meg ami jár hozzá!

La'yyk

3Kraug’ na Empty Re: Kraug’ na on Vas. Jún. 24, 2012 7:05 pm

Kraug' na

Kraug' na
A hibák kijavítva Smile ill. egy kérdésem volna: lehetnék-e Celtic predator?

4Kraug’ na Empty Re: Kraug’ na on Vas. Jún. 24, 2012 9:06 pm

La'yyk

La'yyk
Hellószia!

Na, a magasságot tökéletesen bekalibráltad, a történet javítása is jó, annyit kötnék csak bele, hogy a fodrászolás általában a beavatás előtt van. Egyfajta "bemelegítés".
Viszont a hossz még mindig nincs meg egy A/4-es oldal, de nem baj, mert egy dolgot úgyis elfelejtettem előbb leírni.
Tehát, a boltos rész szemet szúrt nekem, és utánakérdeztem. Úgy fest, hogy erről a részéről a yautja kultúrának nincs információ. Emberi értelemben vett boltok szinte biztos nincsenek, inkább cserekereskedelmet tudok elképzelni, esetleg valami piacfélét (viszont a pénzről szintén nincs használható infó). A lényeg, hogy jó lenne, ha ezt is átírnád. Írhatsz kajagyűjtést, vagy piaci körutat, vagy bármit ami eszedbe jut, csak lehetőleg ne élelmiszerbolt legyen. Valamint, ha lehet, akkor az az egy oldal legyen meg. Ez most így 12-es Times New Roman-el úgy kétharmad oldal köbö.

A Celtic predator egy a készítők által adott "becenév" volt a filmben szereplő ragadozónak. Egyfajta jelző, mint a Jungle vagy City Hunter, hogy lehessen valahogy hivatkozni rá. Ha úgy tetszik, a termék neve. Mivel maga a karakter meghalt 2004-ben, így az már nemigazán lehetsz, de ha a külsejére gondolsz, akkor természetesen igen. Tehát lehet olyan maszkod, olyan páncélod, stb.

Ha kész az újabb javítás szólj, és ha megvan az egy oldal, tényleg mehetsz játszani. Smile

5Kraug’ na Empty Re: Kraug’ na on Vas. Jún. 24, 2012 10:01 pm

Kraug' na

Kraug' na
Kész a javítás Smile

6Kraug’ na Empty Re: Kraug’ na on Hétf. Jún. 25, 2012 1:14 am

La'yyk

La'yyk
Na, megadom a játékos rangot, de cserébe a hajbakarikázást tedd a beavatás elejére, valamint az "élelmiszerboltban" kifejezést írd át valami másra, mert továbbra is úgy gondolom, az általunk boltnak ismert fogalom náluk nemigen van.
Megelőlegezek 4 sp-t és egy beavatott rangot, de le fogom ellenőrizni, hogy megcsináltad-e, amit kértem.
Az javítás után készítsd el a kommunikátorod és a karakterlapod a szabályoknak megfelelően.

Jó vadászatot!

Ajánlott tartalom


Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.