Megtaláltuk a rakodót, akit kezdett megfertőzni egy arctámadó. ,,Jézusom! Azt hittem, hogy csak egy kifejlett, 2 méteres idegen jött be." mondtam magamban, amikor végignéztem, hogyan lövik le a szerencsétlent, azon is az arctámadót.
Ekkor megcsapta az orromat az ismerős, égett hús szaga, mely a sav szagával vegyítve nagyon büdös volt.
Ekkor megszólalt a katona, miközben eltette a fegyverét: - A kamera minden szöget belátott? Szóval nem marat ki semmi? Akkora hely ahol még egy nagyobb dög be tudna jönni?
- Hát az egész rakodó csak akkora, hogy egy kisebb teherkocsi férne el benne. Mármint annyira nagy a mennyezet. Ha véletlenül egy királynő tévedne be, akkor már a hajót rég elhagytuk volna a többiekkel. - mondtam a katonának.
Ekkor a mozgásérzékelők elkezdtek pittyegni. Tudtam, hogy ebből nem sül ki semmi jó dolog.
Az egyik katona szétlőtte a szellőző rácsát, az egyik társa oda ment lángszóróval és befújt egy lángcsóvát. Ekkor egy furcsa, sikoltozó hangra figyeltem fel és akkor vettem észre a hang forrását. Egy lángoló arctámadó össze-vissza futkosott, hogy magáról le tudja oltani a tüzet. De az egyik katona belerúgott, mire a lény, mint egy üstökös a folyosó végéig repült egy nagyot, aztán szétrobbant. A megmaradt sav nagy felületen szétmarta a falat, de nem súlyosan, így legalább boldog lehettem ez ügyben. Boldog, mert nem lyukadt ki a hajó oldala - mivel egyik oldalt a fal másik oldalán már csak a fekete, légtelen űr volt. - de szomorú is voltam, mivel elvesztettem az egyik emberemet.
- Kapitány, mi történt odalent? Megtaláltátok Smith-t? - szólt bele a rádióba a másodtiszt.
- Megtaláltuk. - feleltem - Meghalt. Egy arctámadó volt rajta, de sikerült megölnünk. Ezek a dögök igencsak befészkelhették magukat ide, mert a szellőzőben is volt egy arctámadó. Nem tudsz egy olyan zugot, ahova nem látnak be a kamerák? Persze a szellőző kivételével.
- De.
- És pedig?
- A gépház. Ott jó a hőmérséklet a jelen pillanatban. A dög biztosan ott van. Néhány méterre a raktér ajtaja után van egy létra, azon le kell menni és ott is vagytok. De előbb jobb lenne, ha a rakteret is átnéznétek.
- Tudom, hogy te a helyettesem vagy, de had én döntsem el mi legyen a hajómmal, jó? Ha tényleg ott van akkor meg fogjuk nézni.
- Jól van, de előbb a rakteret kell megnézni, aztán a gépházat.