Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Latest topics
» Hiddenlight
Egyiptom -Gíza EmptyKedd Okt. 02, 2018 2:41 pm by W.B.

» Aurora
Egyiptom -Gíza EmptyHétf. Okt. 01, 2018 8:32 pm by B.J. Wolf

» Tengerpart
Egyiptom -Gíza EmptyPént. Szept. 21, 2018 11:26 am by W.B.

» Víztisztító telep
Egyiptom -Gíza EmptyPént. Szept. 07, 2018 11:57 pm by Johny Borgia

» Fürge Kard Művelet
Egyiptom -Gíza EmptyCsüt. Szept. 06, 2018 9:27 pm by W.B.

» Sziklás fennsík
Egyiptom -Gíza EmptyHétf. Aug. 20, 2018 11:22 am by W.B.

» USS Firenze
Egyiptom -Gíza EmptyVas. Aug. 05, 2018 12:42 am by Johny Borgia

» Utcák
Egyiptom -Gíza EmptySzomb. Aug. 04, 2018 5:17 am by B.J. Wolf

» Nathan T. Drake
Egyiptom -Gíza EmptyPént. Aug. 03, 2018 10:21 am by Nathan T. Drake

» Nathan T. Drake
Egyiptom -Gíza EmptyPént. Aug. 03, 2018 1:05 am by Nathan T. Drake

Ki van itt?
Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (41 fő) Szer. Aug. 14, 2019 9:19 pm-kor volt itt.
Linkek

free forum
_______________
free forum
_______________
free forum
_______________
free forum
_______________
Chat Box

You are not connected. Please login or register

Egyiptom -Gíza

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Egyiptom -Gíza Empty Egyiptom -Gíza on Pént. Jan. 06, 2012 12:42 pm

La'yyk

La'yyk
//Ideiglenes kalandhelyszín. Előzmény itt..//

Az űrhajón nem lehetett túl sok elfoglaltságot űzni, már csak méretéből fakadóan sem. Szűkösen aludtak, de legalább meditálni félre lehetett vonulni, egy kis sarokba.
A hosszú út vége felé közeledve Ten' ka végre beavatta az ifjoncot a vadászat részleteibe.
-Hamarosan megérkezünk a puhahúsúak szülőbolygójához. Nagy csöndben kell lennünk, erre felé sok az ellenség. Most ellenőrizd a felszerelésedet, és ha nincs maszkod válassz egyet onnan! - egy bemélyedésre mutatott a falon, ahol maszkok függtek, kopottak és újak egyaránt, de mind használt. -Kapszulával dobunk le, a feladatod pedig az lesz, hogy levadássz egy keményhúsút, s elhozd nekünk a koponyáját. Mindezt egy sivatagban, egy nagy folyó partján kell végrehajtanod. Lesz ott három piramis. Ha megölted a savvérűt, mássz fel a legmagasabb csúcsára! Innen tudjuk majd, hogy végeztél, és érted jöhetünk.
A kis kék bolygót megközelítve minden elcsendesült. Az álca bekapcsolt, s járművük némán hatolt be a légkörbe. A ráktérítőnek nevezett szélességi kör mentén haladtak, s az eligazító terem holokivetítőjén már meg is jelent a helyszín látképe. Egy széles, kék folyó, két partján pálmafák, azon túl homokos sivatag, melyből ismerős épületek emelkednek ki. Három nagy, és több kisebb piramis, s monumentális szobrok, távolabb egy modern város romjai.
Miután Dra' Quo beszállt a kapszulájába, támogatója még odalépett a nyitott ajtóhoz, s mondott pár szót.
-Sokszor járunk ide vadászni. Jól ellenőrizhető terület, "biztonságos" terep. De azért légy óvatos, az épületekben és sírkamrákban érhetnek meglepetések!
Az ajtó bezárult, majd a leszállókapszula kilőtt.

//Persze, feljegyezheted a páncélt is. //

2Egyiptom -Gíza Empty Re: Egyiptom -Gíza on Pént. Jan. 06, 2012 7:27 pm

Draquo

Draquo
Az út eseménytelenül telt, az ígyhát kihasználtam a nyugalmat és ráaludtam az első igazi vadászatomra. Ten'ka később beavatott a próba főbb céljaiba, illetve szólt, hogy választhatok egy maszkot, de én mióta a Hydrae VII-ről eljöttem apám egyszerű kopott maszkját használom, így továbbvihetem szellemét a vadászataimra és büszke lehet rám akár a túlvilágról is.

- Köszönöm, de apámról szállt rám ez a maszk, ragaszkodom hozzá.

Kiderült, hogy az oomanok szölőbolygójára megyünk a fföldd-re //direkt irtam így//, régebben olvastam erről a bolygóról még a nagy sivatagról is de már nem emlékszem a nevére, lényeg, hogy a terep adott. Fő feladatom természetesen egy kiande amedha elejtése és trófeájának megszerzése, amit így a teljes páncélban már egész esélyesnek vélek, majd meg kell másznom a legmagasabb piramist a fennsíkon, ahol rengeteg kisebb U'sl-kwe (sírhely) és templom helyezkedett el, de 3 nagy piramis adta a hely esszenciáját. Egy fólyó is látszott, egész nagy volt és széles fákkal a partjain amit itt úgy hívtak pálma.

Ellenőriztem felszerelésemet, az álcázó esszenciális lesz a nyílt terepen, ha esetleg puhahúsúak bukkannának fel, a rangosabb harcosok a Hydrae-n azt mesélik, hogy rendszerint lejönnek a bolygóra az űrállomásukról. Kapszulával fognak ledobni, ami nem lep meg, hisz a hely stabilnak tűnhet és az űrhajó kicsi, mégsem 100% hogy meg tudná tartani a leszállt járművet.

Ten'ka megemlítette, hogy szoktak erre vadászni járni, a vadászat szóra önkéntelenül felkerregtem, ám ha ez így van talán mégsem valószínű a puhahúsúak jelenléte, de inkább számítok valamire ami később nem történik meg, minthogy ne számítsak valamire ami később a vesztemet okozza.

A sivatagban súlyom végett talán a talaj lehet majd fő ellenségem, fel kell készülnöm, hogy szétnyitott lábujjakkal járjak amennyire tudok, minél nagyobb felületet adva a homoknak, hogy ne süllyedjek el, de ha szerencsém van talán a mélyben roppant kőzetek bújnak meg, amik segíthetnek.

A kapszulába való beszállás után még odalépett a mentorom és szólt, hogy azért figyelni fognak, ettől nem nyugodtabb inkább izgatottabb lettem, hisz bizonyítanom kell rátermettségemet. Az utolsó mondatra biccentéssel feleltem majd így szóltam: - Készen állok !

A kapszula kilőtt, becsuktam szememet egy pillanatra, koncentráltam, ráfókuszáltam a feladatra, majd hirtelen kinyitottam szemem, miből egy vadász szenvedélye sütött, felkerregtem...

Kezdődjék hát...

- M-di H'dlak - mormogtam - Nincs félelem!

3Egyiptom -Gíza Empty Re: Egyiptom -Gíza on Szomb. Jan. 07, 2012 1:54 am

La'yyk

La'yyk
A kapszula nagy porfelhőt kavarva a földbe csapódott. Még akkor is homok eső hullott, mikor Dra' Quo kilépett a szabadba. Egyből megcsapta a forró levegő, ám ez a dzsungellel ellentétben száraz volt és perzselő. A homok forró volt, de nem süppedt be annyira, mint a yautja várta. Stabil talaj volt, könnyedén megtartotta a ragadozó mázsás súlyát. A piramisok úgy egy kilométernyire lehettek, bár a délibábok megtévesztően hatottak. Egy biztos volt, szándékosan olyan távolságra dobták le, hogy biztonságosan megközelíthesse a helyszínt, s ne érjék idő előtt meglepetések.

4Egyiptom -Gíza Empty Re: Egyiptom -Gíza on Szomb. Jan. 07, 2012 12:09 pm

Draquo

Draquo
A kapszula megrázta az ifjú yatuja testét, nem sok kényelmi funkcióval voltak ezek az egységek ellátva, de a sok homok gyengítette a kemény leszállást, inkább zuhanásnak lehetett nevezni.

A ragadozónak nem volt ínyére a száraz levegő, a meleg rendben volt, de teste máris elkezdett hevesen párologtatni, hiszen a nyirkos dzsungel környezethez volt szokva, szerencsére a maszk kiszűrte a kisebb porszemcséket. A talaj szerencsére stabilabb volt, mint ahogy Dra'Quo várta, így nem sok figyelmet kellett fordítani a járásra, de azért óvatos volt.

A piramisok irányába indult, amik egy kilóméternyire lehettek, indulás előtt körbenézett hő majd EM látásban, hogy láthassa az esetleges puha és keményhúsú ellenséget, majd bekapcsolta álcázóját és nekiindult a piramisok felé...

5Egyiptom -Gíza Empty Re: Egyiptom -Gíza on Vas. Jan. 15, 2012 7:10 pm

La'yyk

La'yyk
//Nem jártam még Egyiptomban, így nem tudom pontosan milyen feltárások vannak és hol, de mivel ez úgyis a jövő, így vegyük úgy, hogy azóta lettek újabbak is, ha nem gond.//

Dra' quo elért a piramiskok közé. Az egyetlen nesz, amit hallani lehetett, csak a maszkját verő homokszemcsék halk kopogása volt az enyhe szélben. A három nagy piramison kívül volt több kisebb is, valamint rengeteg sírbejárat, melyek a homokos talajból nyíltak. A híres neves szfinx már eléggé meggyötört állapotban volt, alig lehetett felismerni. Idegeneknek nem volt nyoma a felszínen.

6Egyiptom -Gíza Empty Re: Egyiptom -Gíza on Vas. Jan. 15, 2012 8:36 pm

Draquo

Draquo
// Történetesen én most pont Eric Von Daniken: Égig Érő Lépcső c. könyvét olvasom aminek első fele a gízai feltárásokat és rengeteg titkos feltáratlan, vagy feltárt de nyilvánosságra nem hozott föld alatti kamráról, alagútrendszerről szól. Vicces, hogy a könyvet a kaland kezdete utáni 2 nappal kaptam meg kölcsön egy kolegámtól . Very Happy Nem okoskodás végett mondom, a jövőben járunk, sztem azt írsz amit akarsz, van ott egy csomó minden, rengeteg föld feletti és alatti templom és sírhely. Meg ugye a KM szava szent Very Happy //

Az ifjú yautja megpróbált az elé táruló tájra fókuszálni, a maszk segített a porszemcsék ellen, de azért így sem volt teljesen zavartalan a látás. A ragadozó már a piramisok között járt, de aktivitásnak semmi jele nem volt, úgy döntött mégegyszer végigpáztázza a terepet hő- és EM-látásban, majd kis séta után, ha nem történik semmi, egy tetszőleges sírbejáratot szemrevételez. Nem türelmetlenkedett, tudta ez is a vadászat része, az utazás, az akár órákig tartó gyaloglás és terepjárás, így a helyet próbálta emlékezetébe vésni, hogy minél többet tudjon majd napójába írni róla.

Arra már rájött, hogy ezek a nagy építmények nagyon idősek és aligha lehetett a fiatal ooman civilizácó az aki ezeket felhúzta, vagy ha mégis talán rejtett történelem áll mögöttük, ami talán még maguknak az 'mbereknek is ismertelen.

Ha nem történik semmi miután a yautja figyelmesen körbenéz, egy nagyobb sírbejáratot szemrevételez és felé indul.

7Egyiptom -Gíza Empty Re: Egyiptom -Gíza on Hétf. Jan. 23, 2012 2:07 pm

La'yyk

La'yyk
Az egész táj élettelen volt. Az egyetlen élőlények a fák voltak a folyó parton, de sem ízeltlábúak, sem tevék, sem krokodilok nem voltak sehol. Dra'quo végül terve szerint egy sírbejáratot keresett, s talált is egy olyat, melyet nem torlaszolt el a homok. Rögtön érezte a hőmérséklet változást. Sokkal hidegebb volt, mint kint, s a levegő is valahogy párásabbnak tűnt. Alig tett néhány lépést, mikor karmolás nyomokat látott a falon és néhány nyálkafoszlányt érzett a lába alatt. Idegennel azonban nem találkozott, pedig lement egészen a sírkamráig. A kincseket rég el vitték, holttest sem volt a szarkofágban, csak körülötte. Több 'mber tetem is feküdt elszórva, melyek mumifikálódtak már, de kifelé hajló törött bordáik árulkodtak haláluk okáról. A sírkamra bejárattal szemközti falát valami áttörte, s egy szűk, nyálkával borított járat nyílt onnan, melynek vége a sötétbe veszett.

8Egyiptom -Gíza Empty Re: Egyiptom -Gíza on Kedd Jan. 24, 2012 8:22 am

Draquo

Draquo
A sírkamra végre a préda nyomára vezetett, már az is furcsa volt az ifjúnak, hogy még apró bogarak sincsenek a környéken, tudta, hogy a halál a környéken ólálkodik.

Mikor a bejáratnál észrevette a nyomokat, elégedett lett, majd azonnalpattanásig feszült idegekkel, csapásra készen lépdelt tovább, óvatos volt. Az oomanok egy régi temetkezési helyét találta meg, valószínűleg régi hőseiket vagy vezetőiket tehették itt végső nyugalomra. Dra'Quo számított pár trófeára a falon, mert tudta fontos személyt temethettek itt el, aztán rájött az emberek értékrendje valószínűleg merőben más..."szánalmas" - gondolta magában.

Majd meglátta a sírhelynél nyilvánvalóan jóval fiatalabb hullákat a földön, ezek már az újabb időkben kerülhettek ide, mivel a halált hordozták magukban és adták életüket érte. A szemközti falon tátongó lyukra összpontosított, miután meggyőződöt arról, hogy nincs ellendél a háta mögött, vagy valami zegzugos helyen.

Nem tudta hova vezethet a nyílás, de egy biztos, jó irányban halad, ha trófeát akar, nagyon óvatosnak kell lennie. A yautja minden lépésére odafigyelt, hűvösebb volt itt már jóval, mint kint és ez kellemetlenebb volt neki. Néha átváltott EM látásra, érezte, közeleg a prédához, de nagyon vigyáznia kellett, hisz egy fészeknyi keményhúsúval még a legnagyobbak sem bírnak egymaguk, nemhogy Ő, aki most esik át beavatásán.

A nyíláson át előre lépdelt, megfigyelte hátha omlásveszélyes a hely, mielőtt letette voltna lábát egy kőre először megnyomogatta, hogy el-e bírja súlyát. Különös figyelmet szentelt a falakra és a plafonra, hisz tudta kedvenc támadási módjuk, hogy kihasználják ezt a tulajdonságukat és nagy előnyük is volt ez az idegeneknek.

A ragadozó néma csendben folytatta útját a sírban, ami remélte, neki nem lesz örök otthona...

9Egyiptom -Gíza Empty Re: Egyiptom -Gíza on Csüt. Jan. 26, 2012 2:17 pm

La'yyk

La'yyk
A szűk járatban tovább haladva Dra'Quo újabb maradványokat fedezett fel. Emberi és állati csontok ropogtak lába alatt. Egy alkalommal e gy nyálkával borított mellkasra lépett, s a bordák összeroppantak alatta, így a vadász megbotlott, s kénytelen volt a falnak támaszkodni, hogy ne essen el. Ám valami nem stimmelt, a nyálka egészen száraz tapintású volt már. Tovább haladva egy újabb sírkamrába ért. Ennek a bejárata el volt zárva, de két alagút is vezetett a falon át. A maszk adatai szerint az egyik egyenesen a szfinx nevezetű alkotás felé, a másik pedig a folyó irányába. Maga a sírkamra természetesen teli volt mindenféle tetemmel. A hullák látványa már-már természetesnek tűnt, s ha a ragadozó nem váltott volna EM látásmódba, talán észre sem vette volna a testeken heverő két idegen tetemét. A keményhúsúak fájdalmas véget érhettek, mivel meglehetősen szétszórt állapotban maradtak meg. Az egyiket gyakorlatilag kettétépték, a másiknak pedig jókora darab hiányzott a fejéből. Közelebbről megvizsgálva látszódtak a fognyomok, s a másik testen a mély karmolások.

10Egyiptom -Gíza Empty Re: Egyiptom -Gíza on Pént. Jan. 27, 2012 9:04 am

Draquo

Draquo
A yautjának nyilvánvalóvá vált, hogy nem egy aktív fészekkel van dolga, a nyálkából ez kiderült, de ami mégjobban meghökkentette az a két keményhúsú teteme volt, amiket valami vagy valamik széttépett, a ragadozó teljesen elámult, csak erre nem számított...

Vajon mi lehetett az, Dra'quo szerint a földön nem éltek az idegeneknél effektívebb gyilkos lények, bár talán tudása hiányos volt...a yautja gondolatai ide-oda cikáztak. Talán lehetséges lenne itt két fészek közti háború, vagy valami hasonló...hallott már effélékről, sokan csak bolondozásnak tartották az ilyen történeteket, mégis talán ez lehet a nyitja a dolognak. Próbált nem végkövetkeztetéseket levonni, ahhoz még keveset tudott, tovább indult a szfinx felé vezető átjárón, miközben próbált koncentrálni, de alig bírta legyűrni gondolatait, hogy elbambuljon az eseten, de nem filozofálni jött ide.

A préda már bizonyosan várja...

11Egyiptom -Gíza Empty Re: Egyiptom -Gíza on Pént. Jan. 27, 2012 12:51 pm

La'yyk

La'yyk
Dra' Quo némán haladt a szűk folyosón. A látvány hasonló volt az előzőekhez. Csontok a földön, már-már porhanyós nyálka a falakon, és semmi mozgás. Majdnem elérte a folyosó végét, mikor végre meglátott egy keményhúsút. Mikor a lény észrevette az ifjoncot, felsziszegett, de hangja valahogy más volt. Erőtlennek tűnt, olyan volt, mint egy utolsó stádiumos tüdőbeteg, aki már csak vért öklendez fel hörögve. Bőre sem volt már fényes fekete, sokkal inkább fakó, sötét szürke. A fenevad támadásba lendült, de nem a falon mászva. Végig a talajon maradt, de még ott sem tudott egyesen menni. Folyton a falnak csapódott, s így dülöngélve közeledett a yautjához.

12Egyiptom -Gíza Empty Re: Egyiptom -Gíza on Szomb. Jan. 28, 2012 10:01 am

Draquo

Draquo
A yatuja végre "ellenfélre" talált, bár nagyon meglepődött mikor meglátta a keményhúsú otromba, durva mozgását. Az idegen mintha beteg lett volna, vagy sebesült, de nem látszódott rajta külső sebesülés. A nyálkatermelése a bőrén megcsappant, valószínűleg ennek következtében lett fakó szürkés a bőre. Légzése szaggatott volt és erőtlen, ez sziszegésén is hallatszott mielőtt támadásba lendült.

Az idegen állapotának ellenére támadásba lendült. Dra'quo támadó pózba helyezkedett, bal láb előre, jobb hátra, hogy megtartsa, jobb kezén kikattant az ikerpenge, majd hátrébb húzta szúrásra készen, bal kezét előrébb tette védekezni.
Felkerregett...amint a keményhúsú odaér, a yautja megpróbálja oldalirányból törzsön szúrni az idegent, majd hátul nyugvó jobb lábával kirúgni alóla a lábát, ha ez sikerül, azonnal levágja a fejét.

Ez volt a terve, tudta, nem szabad lebecsülnie az ellenfelet, egy beteg keményhúsú is halálos lehet, a vadász felkészült, hogy esetleg hárítania kell, bár ellenfele állapota láttán, úgyérezte talán ez nem fog kelleni.

Előre megfontolta magában, hogy ha végez az ellenféllel ilyen egyszerű módon, nem veszi trófeának, hiszen a préda nem volt méltó hozzá, de talán az ujját levágja majd, hogy egy tapasztaltabb vadásznak megmutassa majd, hogy megvizsgálhassák mi lett ezzel a lénnyel, bár a yautja remélte, Ő maga járhat az ügy végére.

13Egyiptom -Gíza Empty Re: Egyiptom -Gíza on Szomb. Jan. 28, 2012 12:16 pm

La'yyk

La'yyk
Az idegen esetlenül csapkodott, farkával messzire mellédöfött, így Dra' Quo hamar végzett fele. A tetem egyik ujját letörte, s magához vette, majd tovább haladt. Megérkezett a szfinx alatti hatalmas csarnokba. Vaskos oszlopok támasztották a mennyezetet, közöttük kőtalapzatokon az 'mberek kutyafejű istensége, Anubisz szobrai álltak. A szemük helyén lévő értékes drágaköveket régen kilopták már, s némely műalkotás meg is rongálódott, de az igazi kárt nem a puhahúsúak okozták. A tartókat, s a falakat benőtte az idegenek testváladéka. Itt- ott látszottak az egykori gazdatestek maradványai, ám nem csak azoknak szolgált örök sírhelyül a terem. Mindenütt idegenek tetemei hevertek, hasonló sérülésekkel, mint az előző kamrában. A dögök között szétmarcangolt tojások hevertek. Az ifjú ragadozó meglátott valamit az egyik oszlop mögött. Húscafatoknak tűnhettek, de a gyakorlott szemű vadász felismerte a királynő tojócsövét. Követte a maradványokat, s szemben is találta magát a királynő félelmetes pofájával. Azonnal támadóállásba helyezkedett, de aztán meglátta, hogy csak egy fej lóg a szövedékeken. A test kicsivel mögötte hevert megcsonkítva, körülötte a testőrök tetemeivel. Hatalmas mészárlás volt, ám a tettesek továbbra is ismeretlenek voltak. A nyomokat elmosta a savas vér.

14Egyiptom -Gíza Empty Re: Egyiptom -Gíza on Szomb. Jan. 28, 2012 9:09 pm

Draquo

Draquo
Az idegen hamar halálát lelte a yatuja pengéiben, habár talán ez megváltás volt neki. Miután az ujját letörte és eltette, továbbhaladva egy teljes elpusztított fészket talált, furcsán nézett a szétmarcangolt tojások láttán, aztán a királynő lefejezett hullájánál teljesen megdöbbent.

Egyszerűen nem tudott úrrá lenni magán, teljesen leeresztette kezeit, védelmét megszüntetve megdöbbenten cask állt ott a királynú tetemét látva. Visszakattantak csuklópengéi, valószínűleg a keményhúsú amit oly könnyedén megölt a fészek utolsó lakói között lehetett, a királynő halála miatt is lehetett olyan rossz passzban, bár még mindíg nem zárta ki a vadász a biológiai komponens használatát. Ám fizikai beavatkozás is történt, a szétmarcangolt tojások és a királynő csonkított hullája erre mutat.

A gondot alapvetően az okozta, hogy a támadóknak nyoma sem volt, az idegenek savas vére valószínűleg elmosott mindent. Végül két opció kínálkozott...
A yautja szerint vagy egy fészekirtás történt valószínúleg puhahúsú biológiai fegyverrel, majd egy páncélozott osztaggal, bár valószínűnek vélte, hogy ebben az esetben maradtak volna veszteségek a támadó oldalon is, még ha nagy robotpáncélokkal is támadták a fészket amiről a harcosok meséltek otthon, talán akkor is maradt volna valami alkatrész vagy fegyver amit letéptek egy robotról.

Mivel földi vadállat aligha létezett ami ilyet véghez tudna vinni, illetve egy vadászcsapat sem valószínű mivel akkor Ten' ka tudta volna mi történt itt és nem választják ezt küldetése helyszínéül feltehetően.
Így a második lehetőség amit lehetségesnek tartott egy fészkek közötti rivalizálás, ami azt eredményezte, hogy a hullákat idegenek tépték szét, csak egy másik fészekből, de Dra'quo nem tudta valóban lehetséges-e ez, még nem látott sosem ilyesmit, a királynő és a testőreinek egymáshoz való közelsége miatt feltételezte, rendkívül gyorsan lelték halálukat. Így nem egy nagyobb harcról lehetett szó, aki itt járt, biztosra ment.

Mindenesetre úgy gondolta, kicsit detektívkednie kell, először is, mivel a savas vér elmosott mindent, a nyomokat nem a környezetben, hanem a tetemekben magukban kereste. Először megvizsgált 2-3 keményhúsút, égési vagy golyó ütötte nyomok után, különböző látásmódokban vizsgálta az idegeneket. Majd azt vizsgálta meg talál-e olyan keményhúsút, ami valamiképp más, mint a többi, valami ismertetőjegyet, amiről kiderülne, hogy egy másik fészekből való.
Mivel a keményhúsúak nem hordtak rendszámtáblát, ezért különböző színárnyalatokat keresett, az lehet egy nyom, illetve olyan tetemeket, amiket szimplán szétmarcangoltak, de a nyálkatermelés nem csappant meg úgy, mint a többi fészeklakónál. Habár azt sem tudta, hogy a fészeklakók haláluk után, vagy előtt kezdtek el így kinézni az eredeti lakók.

A vadász elég biztos volt abban, hogy pár perc vizsgálódás után, megtudhatja, jártak-e a fészekben puhahúsúak...áldotta az isteneket, hogy ilyen izgalmas az első beavatása... //ez neked szól KM úr Very Happy //

15Egyiptom -Gíza Empty Re: Egyiptom -Gíza on Szomb. Jan. 28, 2012 10:07 pm

La'yyk

La'yyk
A vizsgálódás nem adott kielégítő választ. Kétféle tetemet talált. Az egészségeseket mind szétmarcangolták. Ugyanazok a nyomok voltak mindegyiken. Mély, négyujjú karmolások, s hosszúkás harapásnyomok. A másik típus a nemrég megölt fakó savvérűre hajazott. Ezeken nem voltak sérülések, s úgy tűnt a mészárlás után pusztultak el. 'mberre, vagy más beavatkozásra utaló nyomokat nem talált, leszámítva az egyik oldalfalat. Az ottani járat sokkal szélesebb és magasabb volt, mint amikben eddig járt, s közelebbről megnézve ugyanazok a karomnyomok látszódtak rajtuk, mint amik a dögökön is. A járat padlóján különös leletre bukkant. Leginkább pikkelyre hasonlított, de olyan kitines anyagból volt, mint a keményhúsúak bőre.

16Egyiptom -Gíza Empty Re: Egyiptom -Gíza on Vas. Jan. 29, 2012 10:04 am

Draquo

Draquo
A félig kielégítő vizsgálódás után a vadász egy érdekes leletre bukkant, egy valószínűleg mesterségesen megnagyobbított járatban. Annyi bizonyos, hogy keményhúsúak harcoltak, de ki volt a másik fél, a pikkelyszerű leletből úgy tűnt, valami az idegenekhez hasonlatos mutáns lehetett, vagy valami géntenyésztett alfaj esetleg.

Minél inkább össze akarta tenni a kirakós darabkáit, a yatuja újabb számára látszólag értelmetlen nyomokra talált, kezdett belefáradni. A pikkelyt azért megvizsgálta különböző látásmódokban, de inkább már rutinból tette ezt, nem várt valódi továbbvezető nyomot.
Az oomanok híresek voltak önzőségükről, és megalomániájukról, a keményhúsúakat is egyre újabb és újabb kisérleteknek vetették alá, fegyvert láttak bennük, ami részben igaz, mert az öreg vadászok is hasonlókat meséltek, hogy az idegeneket mesterségesen teremtették, de sokkal többet nem tudtak róluk, vagy azt, hogy ez igaz-e. A legnyilvánvalóbb kudarcbafulladt kísérlet maga a föld bolygó ahol Dra'Quo épp tartózkodott, hiszen hogyan máshogy fertőzhette meg a keményhúsú populáció a földet -az emberiség szülőbolygóját- minthogy katonai célokra idehozták őket, majd a kísérlet kicsúszott a híres neves vezetők markából.

A vadásznak az egyetlen ép gondolata az volt, hogy gyorsabban akar haladni, de biztosan. Illetve az, hogy megint egy nagyobb szabású kísérletnek látja az eredményét, bár ez kiválóan sikerült. Azt, hogy miképp esett az egyik fészek a másiknak áldozatául, vagy akár pár mutáns példánynak, nem tudta, génmanipuláció, vagy valami elektromágneses hullámokkal zavarták meg a keményhúsúak elméjét.

Dra'quo úgy érezte túl tudományosan gondolkodik, nem szabad elrévednie. Miután a pikkelydarabot kiejtette kezéből, tovább haladt a kiszélesedett járaton...

17Egyiptom -Gíza Empty Re: Egyiptom -Gíza on Hétf. Jan. 30, 2012 2:00 am

La'yyk

La'yyk
Az alagút méretű járat hosszú volt, s Dra' Quo végül a folyó partján bukkant elő belőle. A széles Nílus méltóságteljesen kanyargott, s "végei" eltűntek a látóhatár peremén. A víz mentén pálmafák nőttek, s túloldalt a messzeségben Gíza városának romjai látszottak. Minden nyugodtnak tűnt, ám a homokra lépve valami keményet érzett a talpa alatt. Belemarkolt a homokba, s a szemcséket hagyta leperegni az ujjai között. Egy jókora fog maradt a tenyerében. A talajt alaposabban feltúrva egy csontváz részei bukkantak elő. Először pár végtag csont, aztán törött bordák, s végül a koponya, melyből egyértelműen azonosítható volt a maradvány. Krokodil. Alaposabban körülnézve a homokból több helyen is fehér csontok kandikáltak ki.

18Egyiptom -Gíza Empty Re: Egyiptom -Gíza on Hétf. Jan. 30, 2012 6:13 pm

Draquo

Draquo
Az ifjó vadász kiért a folyó partjára, majd ragadozó állatok maradványait fedezte fel a homokban. Dra'Quo nem tudta rögtön, hogy ezek kiírthattak-e egy egész fészket, aztán megvizsgálva az álkapocs-csontokat észrevette, milyen iszonyatos erőt tud egy ilyen állat valószínűleg kifejteni.

Egy ilyennek igenis volt esélye egy keményhúsú ellen egy az egy elleni harcban és a harapásnyomok is stimmeltek. Ám termetüket és alacsony profiljukat ezlnézve aligha tudták volna megölni a királynőt, vagy nagyon sokan kellett, hogy legyenek.

A vadász úgy döntött, a romváros felé veszi az irányt, először a folyó partján keresett hidat vagy más kényelmesebb alkalmatosságot, amin át tudna kelni, mivel elnézve a folyó elég nagy és gyors folyású volt. Vigyázott a partmenti homoklápokra, amik könnyedén megfolythatják a vadászt.

19Egyiptom -Gíza Empty Re: Egyiptom -Gíza on Kedd Jan. 31, 2012 1:35 am

La'yyk

La'yyk
Dra' Quo hidat keresve óvatosan haladt a fövenyen, de nem a futóhomok jelentette a legnagyobb veszélyt. Biztonságos átkelésre nem volt lehetőség, a Nílus egyértelműen jelezte a vadászterület határát. Ahogy az ifjonc a túlpartra tekintett, a szeme sarkából mozgást látott. Odafordult, de csak a víz fodrozódását látta. Valami úszott a víz alatt, de túl mélyen ahhoz, hogy azonosítani lehessen. Csak az alig észrevehető hullámok utaltak jelenlétére.
Hirtelen egy test bukkant ki a habokból s a partra sodródott. Egy yautja volt az, aki együtt utazott Dra'Quoval Zengutshu hajóján. Még életben volt, mert erőtlenül kaparta a homokot, s próbálta kihúzni magát a vízből.

20Egyiptom -Gíza Empty Re: Egyiptom -Gíza on Szer. Feb. 01, 2012 6:34 pm

Draquo

Draquo
A vadász azonal a segítségére siet a sérült yatujának, óvatosan ragadja meg, de nem annyira, hogy a másik gyengének érezze magát. Miután a partra segíti, az ifjú gondolatai összevissza cikáznak, majd úgy dönt először kérdez, aztán következtet, nehogy a ragadozó ne tudja elmondani, mi történt vele.

Dra'Quo csak gyors könnyen érthető kérdéseket tett fel: "- Mi történt veled harcos ?" (rangját nem ismervén így szólította) Próbálta felidézni nevét miután rájött, hogy Zengutshu hajóján együtt utaztak. Dra'quo megpróbál minél több információt kiszedni belőle, illetve, ha az úgy kívánja, segédkezni a harcosnak bármiben.

//van nálam medikai felszerelés, de csak akkor ajánlom fel neki, ha látom, hogy nem sértem meg vele.

21Egyiptom -Gíza Empty Re: Egyiptom -Gíza on Szer. Feb. 01, 2012 11:49 pm

La'yyk

La'yyk
Dra'Qou partra segítette a vadászt, de be kellett látnia, hogy még ha akarná is a sérült, nem tudna rajta segíteni. A vadásznak csak a felsőteste volt meg. Lábait letépték, s bele is a homokba lógtak. Zöld vérétől úgy nézett ki a homok, mintha valami fényes alga sodródott volna ki rá. A yautja erőtlenül a vízbe mutatott, majd feje lebicsaklott, s meghalt. A folyó ekkor fodrozódni kezdett, s középtájról egy V alakú hullám indult az ifjonc felé. A fiatal ragadozó ösztönösen hátrált pár lépést, ahogy a fenevad kiemelkedett a habok közül. Savvérű volt, de óriási. Legalább hat méter hosszú volt, s tökéletesen illett rá a csarnokban látott gyilkos profilja. Hosszúkás, erős állkapcsa volt, fekete pikkelyekkel szegélyezve. Teste sokkal vaskosabb volt, mint egy közönséges savvérűé, karjai rövidek, de nagyon izmosak voltak végükön négy hegyes karommal. Legjellegzetesebb vonása a fejet leszámítva a farok volt. Hosszra a testmérethez képest átlagos volt, ám sokkal vastagabb, s izmosabb volt, mint egy közönséges keményhúsúé. Összességében borzalmas látványt nyújtott, s az sem volt vigasztaló, hogy mérete ellenére nem tűnt testőrnek. Egyszerű savvérű volt, csak éppen hatalmasra megnőtt.

Egyiptom -Gíza Tumblrkz7577qyfv1qa1o5z

22Egyiptom -Gíza Empty Re: Egyiptom -Gíza on Szomb. Feb. 04, 2012 8:02 pm

Draquo

Draquo
Az ellenfél láttán a yatuja hátán végigfutott a hideg az izgalomtól. Hihetetlennek vélte amit lát, persze a keményhúsúak fajtája a mutációra épül, de hogy ennyire deformált egyeddel találkozzon...

Elsőre azthitte, hogy egy testőr, ez arra vezette gondolkodásmódját, hogy hasonlóképpen bánjon vele a harcban. Felmérte a terepet, a szabadban van elég hely a kitérésekre, valószínúleg egy egész fészek kiírtása után az ellenfél is rájött, hogy rohamozással elsöpörheti az ifjút. Így a vadász erre számított elsőnek, rögtön tereptárgyakat keresett ami mögé bevetődhet majd, egyben biztos volt, az első támadásnak a savvérüének kell, hogy legyen, ebből később előnyt faraghat.

Számbavéve fegyvereit változtatott valamicskét taktikáján, shurikenjét elővéve eldobta azt az idegen felé, majd várta visszatértét. Persze ha a savvérű nekilendül és közel jut nem várja meg a fegyver visszatértét. Az ellenség méretét látván a hálóvető hasztalannak fog bizonyulni, így ebből a harcból kihagyja és mivel csuklópengéjével túl közel kellett volna kerülni, a bakuubját vette elő és szétnyitotta a lándzsát maximális hosszára. Ha az idegen rohamoz, fel fogja szúrni, majd elengedve a lándzsát azt reméli majd, hogy másik fége a homokba fúródik, miközben a yautja oldalra vetődik, így a keményhúsú a földhöz lesz pillanatnyira kötve, miközben a hátát csuklópengéjével megtámadhatja.

Dra'Quoban kész volt a terv, már csak abban reménykedett minél kevesebbet kell majd improvizálnia, a jó vadászat titka a jó tervezés. Ellenségének esélyei jók voltak, de megfogadta magában, nem fog az első harcban elesni...

23Egyiptom -Gíza Empty Re: Egyiptom -Gíza on Szer. Feb. 08, 2012 4:11 pm

La'yyk

La'yyk
Dra'Quo elhajította a dobócsillagot, mely belevágott a szörny húsába, majd visszatért a ragadozó kezébe. A támadás azonban csak feltüzelte a lény agresszióját. A krokodil sziszegése hátborzongató keveréke volt a páncélos hüllők és az átlagos savvérűek hangjának. A keményhúsú öles léptekkel neki lendült, bár kellett egy kis idő, mire a megfelelő sebességre gyorsult. A vadász terve szerint járt el, s a földbe fúródó lándzsa átdöfte az idegen testét. Mialatt a mellkasába fúródott bakuubbal bíbelődött, erős farkával ide oda csapkodott, felverve a homokot. Az egyik lökés eltalálta az ifjút, aki hátrarepült, majd nagyot puffant, porfelhőt kavarva. A páncélnak hála nem tört el semmije, bár nem volt kellemes találkozás. A krokodil- bestia időközben kitépte tetséből a fegyvert, s ledobta a földre, majd a vadász felé fordult, s újra nekilendült, a süppedős talaj miatt négy lábon.

24Egyiptom -Gíza Empty Re: Egyiptom -Gíza on Szomb. Feb. 18, 2012 8:32 am

Draquo

Draquo
A vadász tervébe kisebb hiba csúszott, de örült, hogy legalább ennyit kiveitelezni tudott, rájött, hogy az idegen nehezebb jóval mint ő, ezért valahogy a talajt kellene kihasználnia, csak még azt nem tudta hogyan.

Nagy szerencse, hogy új páncélja ennyire masszív volt, így a vadász nem sérült meg mikor a lény a farkával elütötte.

Végül gondolkodását a fenevad újbóli nekilendülése szakította meg, ikerpengéjével kinyitva várta, másik kezében a shurikenjével. Mivel a lény nagy, nem fogja tudni egyetlen nagy ütéssel vagy szúrással megölni, komplexebb terv kell. Az hogy a bakuub átszúrta a mellkasát sem nagyn kottyant meg neki, így a yautja úgy döntött elsőként célbaveszi a bestia farkát, le akarja vágni azt, legalábbis megrövidíteni, először is azért, mert így egy fegyverrel kevesebbje lesz, másodszor (és ez volt a ragadozó szerint a fontosabb) pedig, mert a farok nagy segítséget nyújt a lénynek a laza talajon való egyensúlyozáshoz.

A fenevad már a vadász közvetlen közelében járt, a terv újból felépült az ifjú elméjében. Megvárja míg a közvetlen közelébe ér, majd gyorsan elugrik, ehhez fel is készült lábaival mert ha elszámítja magát, az végzetes lehet. Majd miután oldalra vetődik hátulról a lény fejébe vágja a dobócsillagot, bár ezzel valószínűleg a páncélozott állat nem sérül meg nagyon, talán elég zavaró, hogy pár pillanatig ezzel foglalkozzon. Miközben ezt teszi, Dra'Quo a farkát veszi célba, egy olyan részt ami még nem túl vastag és le tudja vágni. Vigyáznia kell az előző hibájára a lény csapkodó farkára, talán pont ezt kellene kihasználnia és mikor a lény egy erőteljeset csap, a ragadozó a pengéjét beletartva ellentétes irányba vág. Így a fenevad talán saját farkát fogja leaprítani, később a sav probléma lesz, de erről majd gondolkodik akkor.

A keményhúsú egészen közel volt már a yautjához, Dra'Quo megfeszítette lábait ugrásra készen állt...

25Egyiptom -Gíza Empty Re: Egyiptom -Gíza on Hétf. Márc. 05, 2012 11:41 am

La'yyk

La'yyk
Az óriási keményhúsú újra rohamozott, de Dra'Quo kitért előle, s elhajította a shurikent. A fegyver beleállt a lény hatalmas koponyájába, de nem ölte meg. Szerencsére a vadász számított erre, s miközben a fenevad ösztönösen a dobócsillaghoz kapott, mögé gurult, s lesújtott a csuklópengéjével. Ám a farok, bár nem volt olyan vastag, kemény anyagból állt, így még a lézerrel megélezett fém is elakadt benne, mielőtt teljesen keresztül metszhette volna. A bestia meglendítette ostorszerű végtagját, minek következtében a vadász messzire repült, majd keményen a homokba csapódva több métert gurult. A leszakadt farokrész pengeéles vége a ragadozó fejétől pár centire fúródott a földbe
A megcsonkított savvérű döngő léptekkel indult az ifjú felé, mély nyomokat hagyva a nedves fövenyen. Szerencsére viszonylag nagy volt a távolság közöttük, de gyorsan közeledett.

26Egyiptom -Gíza Empty Re: Egyiptom -Gíza on Vas. Márc. 11, 2012 10:06 am

Draquo

Draquo
Dra'Quo enyhe mosollyal nyugtázta az összecsapás kimenetelét, de még nem egyszer túl kell járni a lény eszén.

Igaz talán pár törött bordát is szerzett, a ragadozóknak gyorsan forr a csontjuk, nem lesz baj. A vadász gyorsan megnézte, rendesen tudja-e tartani magát, nem sérült-e meg komolyabban. Ezután gondolkodni kezdett, miközben már szinte megszokottan a lény megint teljes erőből rohamozni kezdett.

A vadász rájött a földre kell vinnie az állatot és ebben lándzsája lesz segítségére, de az a homokban hever több méterre. Meg kell hát szereznie, kezdett felépülni a ragadozó fejében a terv. A rohamozó szörny ahogy közelebb ér, kitér egy kisebb ugrással előle, majd azonnal a lándzsa felé rohan teljes erejével, majd mikor a keményhúsú reményei szerint újra rohamozni kezd, megint megvárja már szinte mint egy matador és amint odaér a ragadozó oldalra gurul és lesújt az egyik lábára botként használva a fegyvert. A lendület valószínűleg tovább fogja vinni a bestiát és ha elég nagy a csapás elvágódhat, ezesetben az ifjú azonnal ráugrik a hátára és átszúrja fejét a lándzsával.

Kockázatos terv volt, de az ellenfél kemény és nem is olyan lomha, Dra'Quo míg a szörny rohamozott bemérte a lándzsa pontos helyzetét, és megmérte a lény lábait gyenge pontot keresve, majd felkészült a kitérésre és a sprintre...

27Egyiptom -Gíza Empty Re: Egyiptom -Gíza on Vas. Márc. 25, 2012 1:29 pm

La'yyk

La'yyk
Dra'Quo terve bevált. A sebes léptű lény elvágódott a fegyvertől, igaz az ketté is tört a lendülettől. Az ifjú ragadozó ennek ellenére nem habozott, s a fegyver két darabját döfte a lény fejébe. Az egy darabig sziszegve vonaglott, majd elernyedt, s nem mozdult többé.
Hirtelen vagy fél tucat vadász jelent meg az ifjonc körül, akik valószínűleg eddig is ott voltak, csak a harc hevébe nem vette őket észre. A yautják biztosították a terepet, hogy Dra'Quo magához vehesse a trófeát. Mialatt a koponya elkészítésével foglalkozott, Ten'ka odalépett hozzá, s felvázolta a helyzetet.
-Látom találkoztál az egyik "mutánssal". Ahogy észrevehetted, elszaporodtak a puhahúsúak által Nílusi krokodilnak elnevezett hüllőkből kikelt idegenek. Nem tudni miért, de a többi fészek ellen fordultak, és megölték az összes keményhúsút. Egyébként gratulálok, a beavatásod sikeres volt! Az új feladat, elpusztítani ezeket az óriás dögöket.
Egy közepes vállöveget adott a fiatal harcosnak, egy másik ragadozó pedig egy új lándzsát dobott oda neki. A folyó időközben ismét zavarossá vált, legalább egy száz méter hosszú sávban.

28Egyiptom -Gíza Empty Re: Egyiptom -Gíza on Szomb. Márc. 31, 2012 3:41 pm

Draquo

Draquo
Dra'quo-t először öntötte el a színtiszta düh, mikor látta apja lándzsáját széttörni kezében, valami olyan vöröses köd borította el elméjét amit eddig csak kevésszer tapasztalt, hatalmas bömbölés közepette a fekvő lény fejébe szúrta a lándzsa 2 végét. Ami végül megadta magát. A vadászok akik végignézték az ifjú harcát úgy döntöttek, hogy a beavatás sikerült, így kapott egy váll-löveget és egy új lándzsát, de apjáét se hagyta ott, úgy döntött a 2 fél darabot nem fogja megjavítani hanem vállán trófeatüskeként fog szolgálni, és egyikre fel is fogja szúrni vállvédőként a lény kipreparált koponyáját tűzni, amint talál valami kötözőanyagot, amit használhat erre.

Ten'ka elmesélte a fiúnak eme mutáns oldalfaj létét, és közölte, hogy a következő feladat a mutánsok kiírtása, hisz a keményhúsúakat ölik, ami a ragadozók kiváltsága.

Dra'Quo felkészült az újabb harcra a vállöveget bekötve, mert a folyó felől újabb lények érkeznek.

//Bocsi hogy ritkábban írok sajnos mostanában sűrűek a napjaim, a páromat orvoshoz kell hordozgatni...

29Egyiptom -Gíza Empty Re: Egyiptom -Gíza on Szomb. Márc. 31, 2012 6:54 pm

La'yyk

La'yyk
//Én is elnézést kérek, hisz én sem írok olyan fürgén, mint illene. A párodnak jobbulást kívánok!//

A hullámok közül sötét, sima koponyák emelkedtek ki, majd ismerős csőszerű nyúlványok is. A part közelébe érve sorra tűntek elő a preatorian méretű dolgozók, kapásból legalább tíz példány. A ragadozók azonnal lőni kezdtek, hogy még azelőtt visszaszorítsák őket, hogy kimásznak a partra, de a támadást nem tudták visszaverni. Néhány leszakadó végtag nem tántorította vissza őket, de némelyik még a fejlövést is túlélte. Az egyik elérte a Dra'Quo mellett álló vadászt, s erős karjának egyetlen csapásával elrepítette szerencsétlent. A levegőben szálló áldozat felhasított hasából bélcafatok repültek szerte szét, mígnem hangos puffanással a homokba zuhant. Kifacsarodott végtagjai is mutatták, hogy nem kel fel többé.
A kis csapat hátrálni kényszerült, hiszen egy yautját máris vesztettek, s bár három óriás is elpusztult, azok még így is túlerőben voltak.

Ajánlott tartalom


Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.