Kínos csönd. Fishker felnéz és elnéz a moszatágyak fölött. Úgy látszik nem igazán akarja ott hagyni az illetőt, de vásárra sem vinné a bőrét. Dilemma.
- Rrrráááá! Francba már! Zsoldos vagyok, de civilt nem fogok ott hagyni! Van még három szigony az ágyúhoz, hat vessző a számszeríjakhoz. Van egy pulzárfegyverünk és egy Enfield! Távcsővel!
- Nem csak erről van szó.
- Akkor?
- Van pár csempészet fegyvere. Amit ha megtalálnak azok az ocsmányságok, akkor abból baj lesz. Légelhárító rakétája is van a „spejzban”.
- Ezek minek neki?
- Az előbbi kislány miatt pl. Nem öli meg, csak annyira fáj a lénynek mintha téged megcsípne egy tűzhangya.
- Ó! Akkor fincsi „kaja” raktára van a haverodnak. Van hátsó bejárata?
- Víz alól is be lehet jutni.
- Van búvárfelszerelésünk?
- Rád nem fér, nekem pedig a hajót kéne vezetnem…
Mind ketten egyszerre néztek rád, Mondo pedig még el is mosolyodott.
- Rrrráááá! Francba már! Zsoldos vagyok, de civilt nem fogok ott hagyni! Van még három szigony az ágyúhoz, hat vessző a számszeríjakhoz. Van egy pulzárfegyverünk és egy Enfield! Távcsővel!
- Nem csak erről van szó.
- Akkor?
- Van pár csempészet fegyvere. Amit ha megtalálnak azok az ocsmányságok, akkor abból baj lesz. Légelhárító rakétája is van a „spejzban”.
- Ezek minek neki?
- Az előbbi kislány miatt pl. Nem öli meg, csak annyira fáj a lénynek mintha téged megcsípne egy tűzhangya.
- Ó! Akkor fincsi „kaja” raktára van a haverodnak. Van hátsó bejárata?
- Víz alól is be lehet jutni.
- Van búvárfelszerelésünk?
- Rád nem fér, nekem pedig a hajót kéne vezetnem…
Mind ketten egyszerre néztek rád, Mondo pedig még el is mosolyodott.