Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Legutóbbi témák
» Hiddenlight
Nyílt óceán EmptyKedd Okt. 02, 2018 2:41 pm by W.B.

» Aurora
Nyílt óceán EmptyHétf. Okt. 01, 2018 8:32 pm by B.J. Wolf

» Tengerpart
Nyílt óceán EmptyPént. Szept. 21, 2018 11:26 am by W.B.

» Víztisztító telep
Nyílt óceán EmptyPént. Szept. 07, 2018 11:57 pm by Johny Borgia

» Fürge Kard Művelet
Nyílt óceán EmptyCsüt. Szept. 06, 2018 9:27 pm by W.B.

» Sziklás fennsík
Nyílt óceán EmptyHétf. Aug. 20, 2018 11:22 am by W.B.

» USS Firenze
Nyílt óceán EmptyVas. Aug. 05, 2018 12:42 am by Johny Borgia

» Utcák
Nyílt óceán EmptySzomb. Aug. 04, 2018 5:17 am by B.J. Wolf

» Nathan T. Drake
Nyílt óceán EmptyPént. Aug. 03, 2018 10:21 am by Nathan T. Drake

» Nathan T. Drake
Nyílt óceán EmptyPént. Aug. 03, 2018 1:05 am by Nathan T. Drake

Ki van itt?
Jelenleg 3 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 3 vendég

Nincs

[ View the whole list ]

A legtöbb felhasználó (93 fő) Pént. Okt. 11, 2024 10:45 am-kor volt itt.
Linkek

free forum

Ön nincs belépve. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon

Nyílt óceán

2 posters

Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Go down  Üzenet [1 / 2 oldal]

1Nyílt óceán Empty Nyílt óceán Szer. Dec. 14, 2011 9:20 pm

W.B.

W.B.

Sehol egy moszattelep, csak a vad kék tenger és annak tengeri szörnyei.

2Nyílt óceán Empty Re: Nyílt óceán Pént. Dec. 30, 2011 11:16 am

George

George

// Előzmény: Utcák, dokkok és csatornák //

- Üdv. George Doyle. Hallottam már magáról. Bevallom kissé alulfegyverkezettnek, érzem magam a két pisztolyommal. De úgy gondoltam a gépfegyver csak akadályozna a munkában. – Közben felmásztunk a hajóra és elindultunk a nyílt vízre. Aztán válaszoltam Mondo kérdéseire.
- Horgásztam már néhányszor. A sörről nem tudtam de kis bonusznak jó. – Vigyorogva nyitottam ki aztán ittam egy kicsit.
- És mit keres errefelé? Csak halászgatni jött meg sörözni? – Szépen haladtunk a nyílt víz felé. Lassan kiértünk a moszattelepek közül. Még mentünk agy kicsit aztán a hajó kapitánya leállította a motort.
- Mivel kezdjük? Etetés? – Kérdeztem Fishkert.

3Nyílt óceán Empty Re: Nyílt óceán Pént. Dec. 30, 2011 6:49 pm

W.B.

W.B.

- Én? Én bogarakra jöttem vadászni! Persze jó pénzért! Csak épp a kormányzat nem mondta, ki hogy lennének. Csak annyit hogy nem hagyhatják el hajók a bolygót. Hát. Tenger part nincs, de tenger igen. Akkor kis aktív pihenés. Mellesleg pénzt is kapok, miközben jól érzem magam. – Ki itta a sörét, könnyedén összenyomta a dobozt és bedobta egy kukába. Majd leakasztotta az egyik szigonypuskának használt számszeríjat. – Remélem azért lesz izgalomban részünk.
- Én pedig nem akarok olyan nagy izgalmakat itt. – Kapitány a nyílt tengeren egyenesbe tette a hajót. Lassú sebességen persze. Majd kieresztette a halót. Háló két végpontját egy-egy bolya jelöli. Majd közel egy kilométerrel eltávolodott a hajóval a kitett hálótól. – Nos, akkor. Leállítom a hajót. Beöntjük a vízbe azt a büdös hall turmixot. Az ide csal egy csomó kis ragadozót. Mivel innen is látszik a moszat ágy, így max sziklacápa lesz ami nagy.
- Nyugalom, ez kis kicsi simán kirobbantja az agyát egy olyannak. – Mondo könnyedén mondta miközben, mint valami szerelmes simogatta a mesterlövész puskát.
- Remélem is. George. Én beetetek. Addig te három bot horgára tegyél halat vagy tintahalat. Élnek, szóval csak óvatosan. Élő csali a legjobb.
- Én addig beüzemelem a szigonyágyút. Nem akarunk tengeri sárkányra vadászni?
- Nem… - hajó tulaja kissé megrökönyödött – Egy ilyen a hajót egyben lenyelné…

4Nyílt óceán Empty Re: Nyílt óceán Pént. Dec. 30, 2011 9:33 pm

George

George

- Megyek. – Mondtam a kapitánynak. Egy vödörben megtaláltam az említett csalit. És óvatosan elkezdtem feltűzni őket a horgokra. Végül gond nélkül sikerült is. Jól jött a kis horgásztapasztalatom.
- Bedobom őket. – Aztán szépen sorban bedobtam őket a vízbe. Persze nem botostul. Aztán leraktam a botokat a helyükre, hogy nehogy berántsa őket egy nagyobb hal.
- Ez kész. – Jelentettem. Megfogtam a sört és megittam a maradékot, aztán összenyomtam és bedobtam én is a kukába. Nem is olyan rossz meló ez eddig. Jó hogy elvállaltam. Kicsit piszkos de hát ez van.
- Mi legyen a következő?

5Nyílt óceán Empty Re: Nyílt óceán Pént. Dec. 30, 2011 10:08 pm

W.B.

W.B.

- Nos a terv uraim! A halót bevonjuk, ha mindennel végeztünk. Addig, kisebb halakat bottal fogunk ki. Ha túl nagy, akkor számszeríjjal lelőjük. Amennyiben sikerül egy szép termetes sziklacápát fogni a szigonyágyúval – mutat a hajó órában lévő fegyverre – akkor máris mehetünk vissza, mert azaz igen zöldhasú termelő. Ha hajó körül van megfelelő célpont, számszer íjjal meglőhető. Csak a vesszők kötelét rögzítsék a hajó erre hivatott pontjaihoz.
- HUHÚ! Szép kis mozgásérzékelő! – Mondo éppen a kapitányi fülkében nézelődik. – 360 fokban mutat mindent 200 méterig pontos. Plusz mínusz egy méter eltérés. LYULY! Jönnek ám a halacskák, és a papájuk is!
- Papájuk?
- Igen, nyolcvan méterre tőlünk balra a nyílt óceán felől jön, és még nincs vége! – Gondolkodva megvakarja az állát. – Ez lenne egy tengeri sárkány?
- MI?! – Fishker azonnal a radarhoz rohan. – Ez hogy kerül ide?!
- Nézd már! Tudja, hogy itt vagyok! Beszart! Megfordult!
A nagy test hírtelen irány váltása bizony a hullámokban is meglátszott. Nem vészes, hajóra nem csapnak fel a hullámok, csak majdnem.
- Ez, hogy került ide?
- Nem mindegy? Legalább ide terelt egy csomó halat! Nézze már a kijelzőt!
- Mindenki helyére! Gazdag fogásunk lesz!
Csakugyan. Hamarosan kapás jelző jelzett a melletted lévő boton. Közben a hajó körül a beszórt csalira egyre több hal csapott el. Legnagyobb úgy három, három és fél métere lehet. Nem egészen olyanok, mint a földi halak, de rengeteg rokon vonásuk van.

6Nyílt óceán Empty Re: Nyílt óceán Szomb. Dec. 31, 2011 12:28 am

George

George

Észrevettem, ahogy a kapásjelző megmozdult. Gyorsan megfogtam a botot és elkezdtem a horgászat legizgalmasabb részét a halfogást. Figyeltem a mozgást, és amikor meghúzta kicsit akkor én hirtelen, bevágtam neki. Megijedt és teljes erőből próbált a hajótól eltávolodni. De hiába, nem volt óriáshal így nem sokkal később már ott vergődött előttem. Tűztem volna a kiürült horogra a következő csalit, amikor a másik két bot kapásjelzője szinte egyszerre mozdult meg. Gyorsan elkaptam az egyiket és intettem a többieknek, hogy valaki addig fogja meg a másikat. Jól indult a horgászat remélhetőleg a hálóba is belegabalyodnak páran. Ez a hal sem bírta túl sokáig. Valamivel kisebb volt, mint az előző így könnyen kihúztam. Ezután gyorsan elkezdtem feltűzni a csalikat.
- Ha ez így megy tovább a végén, elsüllyedünk a sok haltól. – Mondtam vigyorogva.

7Nyílt óceán Empty Re: Nyílt óceán Szomb. Dec. 31, 2011 11:22 am

W.B.

W.B.

Mondo kicsit túl könnyen fogta ki a halat. Semmi megerőltetésre utaló hangot nem adott ki. Holott egy méretes angolnaszerű négyméteres halat fogott ki.
- HÚ! Ez sok pénz! Japók veszik, mint a cukrot! – rikkantott fel Fishker.
- Hány doboz sörben mérhető az értéke?
- Nem tudom. De ha vannak ikrái, akkor tripla annyit is érhet.
- Tripla annyi sör… Hm.
Miközben a csalikat tűzöd fel, észreveszed, hogy három nagyobb folt jelenik meg a radaron. Hajó közeléből az összes jel eltűnik. Majd az algatelepek felől feltűnik úgy egy tucat jel. Ezek elől viszont a méretesebb három jel menekül el…
- Öm… Hol vannak a halacskák? – Mondo tanácstalanul néz szét a hajó körül. – Előbb még mindenhol ficánkoltak.

8Nyílt óceán Empty Re: Nyílt óceán Vas. Jan. 01, 2012 7:10 pm

George

George

- Valamik elkergették őket. Talán valami erősebb ragadozók? – Mondtam nekik miközben a radart figyeltem. Ez már nem jó. Nem baj legfeljebb kifogjuk ezeket az akármiket. Ezekhez talán inkább szigony kell majd. Odamentem az egyik számszeríjhoz és elkezdtem a kötelet rögzíteni és a szigonyt belerakni. Ez után, pedig azt várom, hogy meglássam azokat a halakat, amik elkergették a többit.
- Milyen állatok élnek még itt, amiktől így megrémülnek a halak?

9Nyílt óceán Empty Re: Nyílt óceán Vas. Jan. 01, 2012 7:53 pm

W.B.

W.B.

- BOGARANTYÚK! – kiállt fel boldogan Mondo.
Fisker viszont egy monitort bekapcsolt és vadul kezdet egy konzolon gombokat nyomkodni. Rövidesen a pár perccel ezelőtti szonár felvételt nézte.
- Igen, három sziklacápa. 5, 7 és egy 8 méteres példány úgy durván. Ezek menekültek el ezek elől – mutat ama rajra – Legkisebb úgy durván 2 méteres legnagyobb 6. Ezeknek nincs cápa formája, se más amit fel ismernék. A kicsiknek meg vízi ál…lat formája sincs.
- Hol vannak most? – Kérdezi Mondo valamivel komolyabb hangon.
- A… hajó körül. – közelebbi objektumokról a szonár már pontosabb képet tud adni. Fishker elsápadt. – Be..be indítom a hajót. Innen jó mesze megyünk. MOST!
„MOST!” Szó, mint egy varázsütés volt. Egy nagy hosszúkás lapított fej pattan elő, szájában a fogsor még egy fogsort rejt. Semmi kétség egy idegen, ráadásul nagy. Hajó oldalán lévő korlátra lecsapott két nagy úszóhártyás tenyerével. Hosszúkás testén még egy pár uszony kandikált ki a vízből. A korlát benyomódott a csapástól. Mondo azonnal odafordult. Nem tétovázott. A hajóra felkúszni próbáló idegen állába egy jó erőset rúgott. Idegen állkapcsai összekoccannak és fogaiból szilánkok tőrnek ki a rúgástól.
- Ezt neked te mamlasz!
Bár az idegen kedvét ez nem szegte el attól, hogy a hajóra próbáljon felmászni. Mondo az egyik széket törte már ketté az idegen fején mikor Fishker felkiált:
- NEM indul a hajó! Beragadt a propeller! Valaki csináljon valamit! Lefogják vagy nem tudom mit művelnek vele!

10Nyílt óceán Empty Re: Nyílt óceán Hétf. Jan. 02, 2012 1:13 pm

George

George

Láttam, hogy Mondo az idegennel viaskodik, egy pillanatra megdermedtem. Végünk, gondoltam. Gyorsan leráztam magamról a bénultságot és a hajóra felmászni próbáló idegenre, céloztam. De Mondo nagyon közel volt hozzá.
- MONDO VISSZA! – Kiáltottam rá. Aztán elsütöttem a nagy, nyílpuskára hasonlító szerkezetet. Nem azért szóltam neki hogy a sav ne fröccsenjen rá. Ez igazából eszembe se jutott csak féltem, hogy őt találom el, ha kicsit pontatlan a lövésem. Ezután előkaptam a két pisztolyomat, és azokkal próbálom meg távol tartani az idegeneket.
- Nézd meg a propellert. – Szóltam Mondonak. Én közben tovább próbálom irtani az idegeneket de, csak akkor lövök, ha biztosan eltalálom őket, vagy ha már a hajó oldalán csimpaszkodnak.

11Nyílt óceán Empty Re: Nyílt óceán Hétf. Jan. 02, 2012 6:07 pm

W.B.

W.B.

- WEÁÁÁ! Mit csinálsz! – Ugrik férre Mondo a lövés elől. Pont fejbe találta az idegent. Azonnali halál, hátra dőlt a vízbe. Hullámok nem voltak restek, azonnal elnyelték a testet. Mondo egy vödröt felkapott és a tengerből mert vizet melyet a halott idegenből kispiccelt savra öntött. A felhígult sav már nem volt elég erős tovább marni a padlót. Mondo eztán felkapta a földön hánykódó puskát és a propellerhez rohant.
Egy idegennek a fejét sikerült szétlőnöd, ahogy felpróbált mászni a hajóra. Ez viszont egy „normál” idegen volt. Valószínűleg emberből kelt ki. Mondo eleresztett egy lövést, mely után a hajó megindult.
- Idő míg felgyorsul! – Ordítja Fishker.
Xenomorphok sem voltak restek a gyorsuló hajóhoz eredni. Mondo időközben puskájának tíz lövését elhasználta, ezzel közel öt idegent kiirtva.
- HÉT halott!
Fisker ránéz a szonár kijelzőjére…
- HAT! Még HAT van! Legnagyobb hét méteres! George! A szigonyágyúhoz!
- Hé! Nekem nincs fegyverem! – gyermeki durcás arcot vág Mondo.
- Te pusztakézzel kinyírod őket! Amúgy is ott van három számszeríj!
- Játékszer! – Azonnal felhúzott két számszeríjat és mind két kezébe vett egyet. – Gyertek bogarak!

12Nyílt óceán Empty Re: Nyílt óceán Kedd Jan. 03, 2012 4:51 pm

George

George

Mikor végre elindult a hajó szinte nevetni tudtam volna. Fisker utasítására odaszaladtam a szigonyágyúhoz és elkezdtem gyorsan felhúzni. Jó tudni, hogy a víz semlegesíti a savat. Mostmár én is odafigyelek rá. Közben sikerült betölteni, ezután pedig ha nem látom a nagy szörnyet, akkor továbbra is a két pisztollyal operálok.
- Na milyenek azok a játékszerek? – Kérdeztem Mondotól. Talán még túl is éljük ezt a kalandot, ha nem tudnak felmászni.

13Nyílt óceán Empty Re: Nyílt óceán Kedd Jan. 03, 2012 6:21 pm

W.B.

W.B.

// Víz nem semlegesíti a savat. Azt írtam, hogy felhígította a savat a víz. Pl. a Cola is savas, csak enyhén. Szóval az a víz, ami most a hajó fedélzetén van, az savas, de pl. csak annyira mint a Cola. Mivel felhígult. Az idegenes sava úgy 1-es PH-jú lehet. (Vannak labor óráim, szóval tudom :p) //

Mondó két idegennel is végzett. Miközben újra próbálta tölteni a számszeríjalkat egy idegen vetődött ki rá a vízből. Nem volt túl nagy, de ahhoz elég nagy, hogy egy embert könnyedén megöljön. Mondot a hajó padlózatához szorította, de nem volt rest. Azonnal átlendítette magán a lényt. Ami viszont így Fishker kabinjában kötött ki. Szegény a kormányzással volt elfoglalva, így a hátának csapódó lény erősen a kormánykerékhez szorította. Mi vadul irányt változtatott. Egyenest egy algatelep felé. Algával nem lenne gond, megfogná szépen a hajót, csak épp beton rácsokon termesztik. És a beton nem éppen hajó barát. Fishker egyszerre próbál irányt változtatni és az épp feltámaszkodó idegent kirugdosni a kabinból.
A nagy hétméteres swimmer idegen nem volt rest ezt a felfordulást kihasználni. Hajó orrának oldalán lévő korlátot vadul megmarkolta. Izmos karjaival pedig felhúzódzkodik…

14Nyílt óceán Empty Re: Nyílt óceán Szer. Jan. 04, 2012 7:07 pm

George

George

Megfordultam hogy megnézzem mi ez a felfordulás. Láttam, ahogy egy alien Fishker kabinjába gurul. Rohantam volna segíteni neki, amikor éreztem, hogy egy nagy test a hajó oldalának csapódik. A nagy szörny volt az. Egy ugrással visszajutottam a szigonyágyúhoz és azonnal célba vettem a lényt és lőttem. Ha ez még nem lenne neki, elég előkapom gyorsan a két pisztolyt és a maradékot, ami benne van azt gyorsan, beleeresztem. Ha sikerül megölni vagy esetleg elmenekül és Fishkernek nem sikerült elbánni az idegennel, akkor rohanok, hogy segíthessek, és közben újratöltöm gyorsan a pisztolyomat. Ha nem sikerül megölni a swimmert akkor hátrébb állok, hogy nehogy elérjen és újratöltök.

15Nyílt óceán Empty Re: Nyílt óceán Szer. Jan. 04, 2012 8:57 pm

W.B.

W.B.

A szigony az idegen vállába csapódott. A rém hangosan felsikított. Majd úszóhártyás mancsával szorosan megmarkolta a kiálló fémet.
Eközben a kapitányi fülkében feltápászkodó idegent Mondo kiráncigálta, majd magasan maga fölé emelve a hajó órán lévő nagy meglőtt idegen felé hajította. A kis dron éppen, hogy csak neki csapódott a nagytestvérének mikor az kitépte magából a már sav által szétemésztet acél szigonyt. Nem volt idejük testvérisen köszönni, mivel Mondo azonnal belelőt a kisebb lénybe számszeríjjal, minek hatására pár pillanatig az hozzá szegeződött a nagy úszó idegenhez. Fishker ekkor próbálta lefékezni a hajót. Valami irtó spéci hajó lehet, ugyanis sikerült. A nagy idegen a kicsivel egyűt tovább repült, vitte őket a lendület. Míg te nekicsapódtál a korlátnak, majdnem átbukfencezve azon. Mondo húzott vissza. A gyomrodnak csapódó korlát nem túl szép emlékeket fájdított meg. Momentán egy kedves túl intelligens állatka bájos ütését.
- Ne most tenyéssz tengeri rókát! Az a kettő még él és azon kívül is van valahol még kettő. – Mondta miután talpra állított, eztán pedig visszament a hajó hátulsó részébe.
Fishker próbál oldalra kanyarodni és gyorsítani. Észre veszed, ahogy a víz felszín egy helyen bugyog, ott ahova a nagy idegen becsapódott. A bugyogás egyre gyanúsabban közeledik a hajóhoz, aztán feltűnik a nagy idegen háta a vízben, majd ismét elmerül.

16Nyílt óceán Empty Re: Nyílt óceán Csüt. Jan. 05, 2012 9:22 pm

George

George

Nekicsapódtam a korlátnak.
- Basszus már megint. – Mondtam fájdalmasan közben Mondo visszarángatott, mielőtt kiestem volna a hajóról.
- Inkább a tengeri hullák számát növelem. – Gyorsan összeszedtem magam és elkezdtem újra betölteni egy szigonyt. Amikor újra megláttam az idegent, pedig reméltem hogy a nagy szigony elég lesz neki. Strapabíróbbak, mint hittem. Ezután pedig folytatom a korábbi taktikámat. Kisebbeket pisztollyal a nagyot, pedig szigonnyal. Itt már csak a pontosság és Fishker vezetési stílusa számít.

17Nyílt óceán Empty Re: Nyílt óceán Pént. Jan. 06, 2012 6:25 pm

W.B.

W.B.

Felbukkan a nagy úszóidegen, de élve már nem volt esélye lebukni. A kilőtt szigony keresztülsuhant a koponyáján. Pillanatig eltűnt a vízben, majd az élettelen teste felemelkedett. Távolabb a kisebb idegen teste is a víz felszínen lebeg.
- Kapitány! Még egy kört! – Hallatszik Mondo boldog kiáltása.
- Azt hiszem, az összes halott. – Mondja Fishker amint leállította a hajót. Hátát a kapitányi fülke falának támasztotta. Mintha kőszikla húzta volna le, leült a padlóra, majd felsóhajt – Oda a pénz!
- De jó kis móka volt!
- Hálót még felszedjük! Töltsetek újra mindent! Ha a háló közelében bármilyen idegen is van, akkor OTT HAGYJUK. – Ezzel beindította a hajót és a háló fele vette az irányt. Lesz pár perc míg oda értek. Sűrűn pillant a szonárra, hogy mik úszkálnak a hajó körül.
- Sört? – Kérdezte tőled Mondo. – Ilyen a jó horgászat! A halak… őőő bogarak harapnak, a sör pedig hideg!

18Nyílt óceán Empty Re: Nyílt óceán Pént. Jan. 06, 2012 9:20 pm

George

George

Elfogadtam az italt jól esett aztán a még mindig fájó gyomromat dörzsölve szóltam Mondonak.
- Jó horgászat? Veled se megyek többet horgászni. Egy kis sör nem ér ennyit. – Megnéztem menyi lőszerem maradt a pisztolyhoz // Ha leírod, hogy menyi maradt akkor átírom a karakterlapomon. // aztán újratöltöttem a szigonyágyút. Ottmaradtam és figyeltem a vizet hátha rejtőzik még itt valami. Néha belekortyoltam a sörbe. Büszke voltam magamra hogy sikerült elintéznünk őket. Aztán észrevettem Mondot amint fütyörészve töltötte újra a számszeríjakat. Hogy tud ilyen nyugodt lenni? Talán igaz a mondás hogy „Ha az ember folyamatosan veszélynek van kitéve akkor egy idő után, lenézi azokat”.
- Végül csak meglett a bogárvadászat, amiért idejöttél. – A lényeg hogy egyben maradtunk.

19Nyílt óceán Empty Re: Nyílt óceán Szomb. Jan. 07, 2012 12:21 pm

W.B.

W.B.

// Vegyük úgy, hogy egy tárnyit ellőttél. Ill. kettőt, mert két VP70 van nálad. //

- Vadászat? Ugyan. – legyint – Ez remélem még csak a bemelegítő. Bár, ha sok bogár van, akkor sokan meg is haltak. Az viszont nem jó.
Fisker megállította a hajót a hálót jelző bolya mellet. A bolya kampóját megfogta az emelővel, majd egy csörlővel felkezdte húzni a hálót. Pár kisebb, nagyobb hal már látszik a felvont hálóban. Mondo, viszont szélsebesen kikap valamit a hálóból. Egy M41A-t.
- Hm, ez maximum félórája lehet vízben. Tökéletesen működik. 95 golyó, 4 gránát. Bárki hagyta el, annak sürgős lehetett. – felvonta a szemöldökét – Hullát nem találtunk?
- Nem. Néz rá, alig van fogás! 100-at ha kapunk mindenért. Az arany angolnáért talán még úgy 300-at. De nem ezen a bolygón. Főleg, hogy karantén van.
- És az ikrák?
- Azt majd kikötőben megnézem. Az úgy még plusz 300. Rossz esetben 150-200. Jó esetben 700 minden, ami itt van. Ezt ugye harmadolni kell, plusz a hajómon is vannak károk.
- Arról nem is beszélve, hogy ez csak egy portyázó falka volt… Horgászunk még? – Mondo gyermekded mosolyt vágott.
- Úgy, hogy még lehetnek bogarak!?

20Nyílt óceán Empty Re: Nyílt óceán Szomb. Jan. 07, 2012 11:30 pm

George

George

Már csak 1-1 tár maradt a pisztolyokban. Lőszert is vennem kell majd. Fishker hangosan számolta a várható bevételt. Nagyon kevés.
- Szerintem is vissza kéne menni. – Álltam Fishker oldalára. – Szólni kéne hogy mi történt itt. Sok lehet még belőlük és ez nem egy hadihajó. – Közben a halakat gyűjtöttem össze a hálóból. Ha Mondón múlna a dolog, akkor addig hajókázunk, amíg néhány bogár szét nem szedi a hajót. Rossz érzésem támadt. Mi van, ha itt is megtörténik az, ami a földön? Remélem a városba még nem jutottak el. Beleborzongtam a gondolatba. Remélem minél hamarabb, eltűnhetek erről a bolygóról.

21Nyílt óceán Empty Re: Nyílt óceán Vas. Jan. 08, 2012 3:30 pm

W.B.

W.B.

- Kár. - Mondta csalódottan Mondo.
Fisker a betakarítás után beindította a hajót és a visszaúton elindult. Tíz perc után viszont leállította a hajót, a moszat telepekhez közel. Idegesen nézte a szonárt.
- Ez nagy. Ez túl nagy! – Mutat a kijelzőre. A nagy folt be se fér a kör alakú kijelzőre. Adatok alapján úgy 60 méterre lehet és az a valami hatalmas. – Csak nem kerüljük el a sárkányt…
- Mennyit kapunk egy olyanért? – Dugta oda érdeklődve képét Mondo.
- Ezzel a hajóval? Olyan, mint ha egy mamutot dobálnál ernyedt málnával. De ha kikerüljük, akkor is túl közel leszünk hozzá.
- De alig mozog!
- Nem kéne ott a moszatokhoz közel lennie. Ez nem jó.
- De mondom, hogy alig mozog!
- Lehet melegedik a felszíni melegebb vízben. Ha elhajtunk fölötte, akkor észrevesz. Ha mellette, akkor is. Ha elég nagy ívben kikerüljük, akkor viszont… esélyes. Attól függ mennyire éhes.
- És mi van a két hajóval mi utánunk jön éppen?
- Amikkel?
Mondo a mesterlövész puskájának távcsövén át néz a két hajó fele. Arca kicsit elkomorodik. Ugyan akkora hajók mint amin ti vagytok, bár nem halászhajónak az látszik.
- Vagy jelmez van ezeken, vagy tényleg ilyen torz szülöttek. Olyan mintha az anyukat meghágta volna egy bogár. Maga kapitány. – Biccent Fisker fele.

A hozzászólást W.B. összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Jan. 09, 2012 5:22 pm-kor.

22Nyílt óceán Empty Re: Nyílt óceán Hétf. Jan. 09, 2012 5:03 pm

George

George

Hátrafordultam és megláttam a közeledő hajókat. „Olyan mintha az anyukat meghágta volna egy bogár.” Eszembe jutott egy beszélgetés a Mars mellett: „vannak ilyen idegen ember hibridek. Ember formájúak, de rengeteg idegen jellegük van. Képesek beszélni, fegyvert használni, de a baj, hogy az alienek fajtásként kezelik őket.”
- Fishker. Most azonnal indítsd be ezt a rohadt hajót, mert ha ezek azok, amikre gondolok nekünk annyi! Nem érdekel, mi van előttünk de, ne hagyd, hogy utolérjenek! – Aztán Mondo felé fordultam. – Volt már dolgod bogár-ember hibridekkel? – Közben gyorsan ellenőriztem a szigonyágyút. Ha ezt kell használnunk az már régen rossz.

23Nyílt óceán Empty Re: Nyílt óceán Hétf. Jan. 09, 2012 5:52 pm

W.B.

W.B.

Mondo rád pillant, majd ismét a távcsövön át a két hajóra, ismét rád, ismét a hajókra. Majd elgondolkodik.
- Hibrid? Miva’? – Ismét a hajók fele néz a távcsövön át. – Hatan vannak. Egyiknél rakétavető, másiknál Nagypapi*, a másik kettőnél M41A vagy M41C. A vezetőket neeeeeeeeeeeeeeeeeeee….
Mondo majdnem hátra vágódott, mikor Fishker teljes erővel beindította a hajót. Szerencse, hogy a szigonyágyú jó kapaszkodási felület volt számodra.
- Nem tudom mi bajotok, de nem tetszik, hogy ezeknek gyorsabb hajójuk van! – Ordít Fishker.
- Szólhattál volna!
Gyorsabb hajó? Valóban. Egyrészt ők már lendületben voltak, másrészt tényleg gyorsabb gépük van. Egyik hajón lévő alak, mikor már elég közel értek át kiállt:
- Adjátok meg magatokat gyilkosok!
- Micsoda?! – Horkant fel Fishker miközben átpillant a szomszédos hajóra mi épp az imént ért be titeket. Hálaég nem fagyott le a látványtól. Inkább neki ment a szomszédos hajónak, így eltérítve őket az eredeti útiránytól. A másik hajó viszont oldalba kerülve hajt egyenesen a hajótok orra felé. A támadó hajó órán guggol az egyik korcs vállára támasztva egy SADAR rakéta vetővel.

// A helyesírási és fogalmazási hibákért bocsánat. Nem mindig vagyok a toppon. És mért van az, hogy az MSN sok hibát nem jelez ki?
*Nagypapi MiniGun becézése.
BugMan leírás az alien adatbázis Egyéb részében van //

24Nyílt óceán Empty Re: Nyílt óceán Kedd Jan. 10, 2012 6:53 pm

George

George

- Ha ezt túléljük, meghívlak egy sörre. – Mondtam Mondonak. – Ez lebegjen a szemed előtt. – Közben utolértek minket. Úgy látszik, nem ússzuk meg harc nélkül. Ahogy a hajónk nekiütődött a másiknak egy fél pillanatra elvesztettem az egyensúlyomat és akkor megláttam a rakétavetős akármit.
- FISHKER MENJ NEKI! – Kiáltottam a rakétavetős hajó felé mutatva. Egy kis szerencsével az ütközéstől elvesztheti az egyensúlyát és lesz időm kilőni. A korláthoz ugrottam és a balkezemmel erősen megkapaszkodtam benne a jobbal, pedig megpróbálom becélozni a hajó orrán lévő alakot. Amint sikerül elég pontosan becélozni vagy látom, hogy támadni készül akkor azonnal lőni, kezdek.

25Nyílt óceán Empty Re: Nyílt óceán Kedd Jan. 10, 2012 7:18 pm

W.B.

W.B.

Fishker igyekezett a legjobbat kihozni a manőverből. Nem egészen úgy sikerült, hogy eltervezésre került. Az ellenséges hajó belecsapódott Fishker halászhajójába, melyen jókora horpadás keletkezett.
A BugMan elesett a két hajó összecsapódásától. Feltápászkodása csupán annyira volt elég, hogy többször fejbe találd. Nem volt túl sok esélye. Ellenben a társának, aki sziszegve vetődött át a másik hajóról, számára annál inkább. Megragadta a karod, és egy határozott erős mozdulattal kicsavarta a kezedből a pisztolyt. Ezután pedig áthajított maga fölött. A korlátra tervezhette, hogy rá hajít mivel így egy határozott gerinctörés eléggé megrövidítettet volna az életed fonalát. Ám elszámolta magát, így az óceán vizében kötöttél ki.
Kezed sajgott, de használható. Ám az kristály tiszta enyhén sós vízben megpillantottad azt, amitől pár perce Fishker annyira ódzkodott. A lény legnagyobb foga jóval hosszabb, mint a te magasságod. Komótosan közeledik a hajók fele a „tengeri sárkány”. Ám célpontját megváltoztatja a második támadó hajó miatt. Úgy tűnik a gyorsabb hajó jobban érdekli éppen…

//Agyilag se vagyok mindig toppon. MSN helyett World-öt akartam írni. Úh…//

26Nyílt óceán Empty Re: Nyílt óceán Szomb. Jan. 14, 2012 11:19 am

George

George

Beleestem a vízbe, és teljesen elmerültem. Pár pillanatig azt sem tudtam, merre van a fent és lent, amikor megláttam egy hatalmas tengeri sárkányt. Sikerült kiúsznom a vízfelszínre és megkerestem a hajót. Néhány méterre volt tőlem és elkezdtem felé úszni. Mivel nem vagyok tökéletes úszó ezért kicsit tovább tartott elérni a hajót, mint szerettem volna. Gyorsan megkapaszkodok és megpróbálok felmászni rá. Ha sikerült gyorsan felmérem a hajón a helyzetet aztán…
- Fishker itt a tengeri sárkányod. - Mondtam. Közben megragadom a legelső fegyvernek látszó/használható tárgyat, és ha van a hajón BugMan akkor a lehető legóvatosabban, megpróbálom kiiktatni. Nem szeretnék megint a vízben landolni. – Úgy láttam egyelőre a másik hajóra, pályázik.

// Nehéz a mesélő élete Very Happy //

27Nyílt óceán Empty Re: Nyílt óceán Szomb. Jan. 14, 2012 8:48 pm

W.B.

W.B.

Hajóba sikerrel bekúsztál. Mondo pont ekkor lőtte le az M41A-val az utolsó támadót. A nektek ütközött hajó „kapitánya” a kabinjából kiugrott egy másik gépfegyverrel, de Mondo bele repítette az egyik gránátot.
Fishker őrülten indította be a hajót. Egyenesen próbált elszáguldani a másik hajó mellet, miközben az egyenest felétek tartott, frontálisan kart ütközni. Ám a vízből kicsapódó állkapcsok meggátolták ebben. Rövid ideig a vízből kimagasodott a hatalmas fej szájában a hajóval, majd a lény elmerült a hajóval egyűtt. Ez távolról is rémisztő látvány, de ez olyan közel volt, hogy kis szerencsével még meg is lehetett volna érinteni a lényt.
- EZAZ KISLÁNY! JÓ VAGY!!! YEEEAAAAAAAAA!!! – Kiállt fel Mondo boldogan.
Fisker a moszat ágyak közti vízi folyosóban lelassított és „robotpilótára” tette a hajót.
- Imádon ezt a sárkányt!
- Most jó volt, hogy itt volt. – mondta Fishker – Viszont van egy rossz hírem: az aksiban annyi energia van, hogy a legközelebbi kis szerviz dokkig eldöcögjünk. Mint láthatjátok bekapott pár lövést. Így a vészhelyzeti tartalék megy éppen.
- Azt mondja, M41A 46 golyó, 3 gránát és egy Enfield teljes tárral. Legalább van mivel támadni!
- Én inkább attól tartok, hogy nem volt ennyi az utunk. Elmehetünk egy kis szerviz dokkig. Vagy megyünk addig, míg ki nem fogyunk energiából és aztán gyalog megyünk a moszaton.
- Melyik az a variáció amelyiknél több idegent lehet megölni? – Érdeklődik Mondo. Fishker arcán viszont ettől a kérdéstől az elmebaj első jelei ülnek ki.

28Nyílt óceán Empty Re: Nyílt óceán Hétf. Jan. 16, 2012 8:53 pm

George

George

// Egyébként boldog születésnapot Very Happy //

Amíg a többiek beszélgetnek, megpróbálom megkeresni a pisztolyokat, remélem nem az óceán fenekén, vannak. Bár már nincs bennük túl sok de, egy kis plusz fegyver sosem árt. Közben fél füllel hallgattam, hogy miről beszélgetnek.
- Nekem mindegy merre megyünk. Te ismered jobban a környéket. Csak attól félek, hogy a moszat között is rejtőzhetnek de, a nyílt vízen is lehetnek még. A szerviz dokknál meg megint csak nem tudjuk mi a helyzet. – Fishker felé fordultam. – Nincs véletlenül egy rádió vagy valami, amivel kommunikálhatunk valakivel. A várossal, a szerviz dokkal vagy tudom is én… - Idegesen nézelődtem körbe a hajón és közben a vizet is megpróbáltam figyelemmel kísérni.

29Nyílt óceán Empty Re: Nyílt óceán Kedd Jan. 17, 2012 9:53 pm

W.B.

W.B.

//Köszönöm!//

Egyik pisztoly meglett, de a másik nem. Úgy tűnik immáron a mélytengeri gengszterrákok fognak vele játszani.
Mondó mindezek közben jobban szemügyre vette a felszerelést.
- K78L szerviz dokk! Itt Fishker! Hallanak?
A Fishker próbálkozik a kapcsolat felvétellel. Nem sok minden történik, nem sikerül. Egy perc múlva viszont, felveszi valaki a rádiót.
- Khii maga?
- Maga kicsoda. Nem Jon, az biztos. Nem ismerős a hangja.
- ÓóóóÓ. Szhóval magul ölték meg a gyermekeinket! Apáik bizony nagyon mérgesek!
- óóóÓÓÓÓóóóó! Te muterod is meghágta egy bogár?! – Tolta a mikrofonhoz Mondo a pofáját. Arcán látszik, hogy ismét lázba jött, hogy bogarakat ölhet.
- Szemtelen féreg! rrrGGrrr Hmhh. Ajánlatom van! Ide adják a hajójukat. Cserébe a Jon nevű barátjukat meg kapják, ÉLVE.
Fishker arca elkerekedett no és persze elsápadt. Összerándult.
- Honnan tudjuk, hogy ez nem csapda?! – Csattant fel Mondo.
- Hhhhhhh. Hát, hhúsz perc! Shetöbb she kevesebb. Addigra itt legyen a hajó. Vagy a barátjuk halott! – Ezzel megszakította az adást.
- Na ez a dilemma...
Fishker tenyereibe fektette az arcát. Úgy tűnik ennél rosszabb napja még nem volt soha.

30Nyílt óceán Empty Re: Nyílt óceán Szer. Jan. 18, 2012 5:09 pm

George

George

Megtaláltam az egyik pisztolyt majd meghallgattam a rádiós társalgást. Miután végeztek megszólaltam.
- Egyre inkább úgy érzem, hogy nem jutunk ki erről a bolygóról. - Fishkerhez fordultam. – Az a Jon mennyire volt jó barátja? Mert így már csak a gyaloglás maradt. Nem hinném, hogy pont a hajó kell nekik, hacsak nem tud repülni vagy nincs valami más rejtett képessége. Ezer másik hajó van ezen a bolygón és még az sem biztos, hogy Jon él… - Remélem lesz annyi esze, hogy nem visz minket a halálba. Gondoltam, ahogy figyeltem hogy leereszti a kezeit az arca elől, és válaszolni készül.

Ajánlott tartalom

Vissza az elejére  Üzenet [1 / 2 oldal]

Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Similar topics

-

» Óceán

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.