Ide is beírom, mert facebookon senki nem méltóztatott rá válaszolni:
Hová tovább AvP: FRPG?
Nem tudom és valószínűleg nem is tudom meg soha, hogy mi történt az AvPvH FRPG oldal keletkezésekor, bár az akkori oldal adatbázisa alapján úgy vélem volt egy kis nézeteltérés már akkor.
Mire alapozom ezt? Maga az oldal történet. Spears szektásokig még stimmelnek a dolgok onnantól viszont az egész fejetetejére lett állítva. Valószínűleg tartom, hogy az akkori staffban volt egy ember ki olvasta könyveket és képregényeket, tisztában volt az AvP világ miben létével, ellenben a többiek nem. És mint a „Naaaagy Francia” forradalom, győzött a tömeg. Illetékes eltűnt, némi hagyatékot hagyva maga után.
Ebbe a totálisan más milyen AvP világú FRPG oldalon játékos majd moderátor lettem. Jó volt a hangulat. Ám kiütközött valami. Belülről „rohadt” az egész. Engem egy friss általam beajánlott KM kitúrt és hogy ne legyen szakadás inkább kiléptem. Mivel ekkor kiütközött, az hogy ki akarja a könyveket alapul venni és ki az aki egy vad elmebeteg valamibe vinné az oldalt.
Végül úgy határoztunk jó páran, hogy a könyvekre épülő oldalt alkotunk meg. Vagyis a tényleges AvP világot.
Az AvPvH két admin elfajzott agymenése révén olyan dolgok lettek a régi oldalon mint pl.: Menetrendszerinti alien szállítóűrhajók miket spearsek vezetnek. Vagy az, hogy drága „Clanas” (alien admin) a legfőbb idegen, holott mint tudjuk Ripley-ék vitték a Földre az Anyakirálynőt mely a tényleges legfőbb idegen. Meg persze nyílt háború emberek és predatorok közt, ami sohasem volt galaktikus mértékben, holott ők azt csináltak. Arról nem is beszélve, hogy kitaláltak egy céget, mely lazán a WY fölé kerekedett. Ez ismét badarság, mivel 2230-ban is az élen járó cég a WY, ekkora pedig már két évtizede visszaszerezték a Földet.
Amikor az egész kiagyalóját megkérdeztem, hogy ezt mégis hogyan képzeltek, holott a könyvek teljesen másképp szólnak, a válasz annyi volt „Nem olvastam könyveket és nem érdekel.” Nem tudom. AvPvH sem volt egészen túl jól összerakva, de amit ők összetettek, az a többi stafftagot is elijesztette. Hamar bele buktak. Pedig az AvPvH sok hibája ellenére hangulatos volt eleinte.
Ezek után egy év alatt elkészült az AvP: War. Eredeti magból sajnos aktív CSAK én vagyok. E miatt kezdtem el könyveket olvasni, hogy normális oldalt lehessen készíteni. Ez az első verziójú adatbázis véleményem nem egészen fedte a valóságot. Eme hibákat mára már javítottam ill. javítom. (Igen egyes szám, majd megtudjátok mért.)
A lényeg a lényeg, hogy jól ment az oldal majd az én hibámból befuccsolt. Magánéleti probléma, nem beszélnék róla. Bár eme probléma még ugyan olyan mértékben fent áll, semmi nem változott ellenben el tudom különíteni a személyes szekcióba.
AvP: War összehozásában sokat köszönhetünk a Barki testvéreknek, Rykovnak ki az egész predator részt készítette. Én véleményem szerint nekik hármuknak hatalmas köszönettel tartozunk. És persze mára elfeledett többi embernek is. Ilyen volt pl. Dex, ki sajnálatos módon valamiért „bekattant”.
Első War összeomlása után sok AvP oldal élte tiszavirág életét. Arról nem is beszélve, hogy volt egy komoly balhé a War adatbázisa körül, melyben egy éves szünet után ismét kitört a balhé. Konkrétan eme egy év alatt is sokan felkerestek, hogy jöjjek már vissza, mert nem jó ez ahogy van. Eleget tettem ennek végül. Jogi vitát elsimítottuk egy vérfürdős facebook chat csatával.
Ellenben az adatbázis javítás közel 80-90%-át én végeztem. Oké, nem baj, nem mindenki olvasta a könyveket. Netet átvándorolva szinte az összes képregényt beszereztem, hogy minél jobb legyen eme javítás. Node nem kertelek többet, mert kertelés máris több mint egy A4-es oldal.
Jelenleg az oldal adatbázisát próbáljuk… akarom mondani PROBÁLOM wikipediás formába áthelyezni. Biztosan három ember segít elvben. Ennek hálás is vagyok, de tényleges eredményt még nem láttam. Egy kivételével, azért hálás is vagyok, voltak bene hibák, de legalább igyekezett.
Amikor felvetettem a külön adatbázis oldalt, jajde megörült mindenki. Amikor pangott eme dolog, akkor pl. drága Ádámka rótta fel nekem, hogy mi van az oldallal, mért nincs belőle semmi. Most, hogy szinte egyedül szenvedek vele, ő mindig azzal jön, hogy nincs ideje, majd foglalkozik vele blabla.
Jó akkor adjunk Ádámnak egy tíz perces melót. Két oldallal kellet volna banner cserét csinálni, már mind kettővel le van zsírozva… de nem történt meg. Mikor ezt megkérdeztem volna elküldött drága Ádám a fenébe.
Attilát napok óta nem tudom elérni.
Többi wikis segítő ill. staff mesél, játszik. El vannak.
Amikor egyedül meghozok egy döntést akkor, meg nekem támadnak az emberek, hogy mindig minden csak úgy van, ahogy ÉN akarom. Lássuk csak… a dolgok hány százalékát csinálom jelenleg én? Ja, hogy sokkal többet, mint a felét? Hupszi… aki nem dolgozik az ne is egyék.
Jelenleg az inaktivitás és a passzívság miatt 4! Staff tag van, (inaktívakat kiiktattam):
- Admin: W.B.
- Moderator: La'yyk
- KM: Péter Ezredes, Andrew Fox
Barki tesók jelenleg elfoglaltak, remélem mihamarabb vissza jönnek. Néma Bob ritkább, mint egy albínó Loch Nessi szörny. Halál meg állandóan okoskodni tud, de mikor ki kéne valamit dolgozni, akkor máris egyéb dolga van. Többiek totálisan inaktívak.
Tény és való, hogy nem vagyok jó kedvemben. Jelenleg én viszem az oldalt a hátamon. Holott az egész staffnak kéne. Jó lenne csapatként működni. Mert ha csapatként működnénk, nem én csinálnám pl. az adatbázis 95%-át, hanem csak húszat.
Ezt az egészet azért írom ide a Facebook csoportba, hogy mindenki lássa, mi folyik itten. Jó lenne, ha ez az oldal nem dőlne be. Szinte egy átok sújtja az AvP FRPG világot. Mindegyik bedőlt eddig.
Meg kérném, a játékosokat, hogy térjenek vissza és páran jelentkezzenek mesélőnek, ha lehet. Meg kérném az eddigi staffot, hogy aktivizálják magukat. Egyesektől az a tapasztalatom, hogy szájuk nagy, hogy mindent úgy csinálok, ahogy én akarom. Holott mikor munka lenne elsumákolják és másra hivatkoznak. Jó lenne ezzel felhagyni.
Vizsgákra, tanulásra, stb.-re jó hivatkozni, csakhogy nekem is elég kemény vizsgáim lesznek. Szóval eme indokok nem indokok, csak kifogások. Főleg, úgy hogy van aki azért nem csinálta a dolgát, mert épp DvD-t ír ki. (Ugye Ádám?)
Szóval jelenleg a helyzet:
Négy mesélő van éppen. Az oldal szerkesztését én csinálom egyedül, holott elvben mások is segítenek. (egyedül már majdnem a felét megcsináltam) Állandó mindenféle kifogást el kell felejteni. Mindenki csak bele szeret ülni a jóba, de tenni érte semmit. Ezen jó lenne változtatni. Jó lenne ha a többi mesélő is vissza térne és nem csak három napra!
Hálás lennék, ha kapnék valami segítséget a wiki oldalhoz. Amit most láttok az úgy 95%-ban az én művem.
http://avpwarfrpg.wikia.com/wiki/AvP:War_FRPG_WikiHa eme félholt állapot így folytatódik, akkor felesleges erre tárhelyet foglalni. Lesznek utána más oldalak, de eddig tapasztalataim alapján ugyan úgy be fognak dőlni, aztán mindenki sopánkodni fog, hogy az milyen jó is volt…
Szóval mindenkit arra kérek utoljára, hogy aktivizálja magát és tegye a dolgát.
Köszönettel: Wágner Balázs