Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Latest topics
» Hiddenlight
Kérdések, ötletek - Page 2 EmptyKedd Okt. 02, 2018 2:41 pm by W.B.

» Aurora
Kérdések, ötletek - Page 2 EmptyHétf. Okt. 01, 2018 8:32 pm by B.J. Wolf

» Tengerpart
Kérdések, ötletek - Page 2 EmptyPént. Szept. 21, 2018 11:26 am by W.B.

» Víztisztító telep
Kérdések, ötletek - Page 2 EmptyPént. Szept. 07, 2018 11:57 pm by Johny Borgia

» Fürge Kard Művelet
Kérdések, ötletek - Page 2 EmptyCsüt. Szept. 06, 2018 9:27 pm by W.B.

» Sziklás fennsík
Kérdések, ötletek - Page 2 EmptyHétf. Aug. 20, 2018 11:22 am by W.B.

» USS Firenze
Kérdések, ötletek - Page 2 EmptyVas. Aug. 05, 2018 12:42 am by Johny Borgia

» Utcák
Kérdések, ötletek - Page 2 EmptySzomb. Aug. 04, 2018 5:17 am by B.J. Wolf

» Nathan T. Drake
Kérdések, ötletek - Page 2 EmptyPént. Aug. 03, 2018 10:21 am by Nathan T. Drake

» Nathan T. Drake
Kérdések, ötletek - Page 2 EmptyPént. Aug. 03, 2018 1:05 am by Nathan T. Drake

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (41 fő) Szer. Aug. 14, 2019 9:19 pm-kor volt itt.
Linkek

free forum
_______________
free forum
_______________
free forum
_______________
free forum
_______________
Chat Box

You are not connected. Please login or register

Kérdések, ötletek

Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Go down  Üzenet [2 / 7 oldal]

31Kérdések, ötletek - Page 2 Empty Re: Kérdések, ötletek on Kedd Márc. 06, 2012 4:10 pm

Árny

Árny
Alapvetően egyetértek veled, de mivel mégis játszható faj máris ferdíteni kell a könyvön/filmen (nem véletlen írtam magamról hogy értelmesebb vagyok mint az átlag különben játszhatatlan lenne) és máris változtatni kell kicsit hogy játszhatóvá váljon. Személy szerint örülök annak hogy játszható faj, de még mindig azt mondom szerintem érdemes lenne átgondolni kicsit a skill rendszert (persze úgyis ti döntitek el ez csak egy ötlet).
A fejlődéshez meg annyi hogy a ti dolgotok Staffként ugye figyelembe venni a szinteket és a játékosnak ugyanez KÖTELESSÉGE, vagyis ha nem teszi akkor nem fogadja el a szabályzatot, stb stb. Eleve másként kell kezelni egy idegent ugye a faji adottságok miatt játékon belül és szerintem nem kevés rpg tapasztalat kell a kijátszásához.
Én speciel a legnagyobb ALIEN rajongóként amellett vagyok hogy kerüljön balanszolásra még akkor is ha ettől nem lesz teljesen olyan, mint az eredeti.

32Kérdések, ötletek - Page 2 Empty Re: Kérdések, ötletek on Kedd Márc. 06, 2012 4:14 pm

W.B.

W.B.
Konkrétan mi az ötleted a balanszolásra? (jelenleg szellemileg hulla vagyok, mivel E mellet egy majdnem vérre menő elvi vitát folytattam egy fanatikus csótány kezdeménnyel. Ja politika mániás észlénnyel)


_________________
Skillek:

Fegyverhasználat IITankelhárító és teleNehézfegyverekEnergiafegyverekGránát használatMesterlövészetKétkezes harc IIKözelharci fegyverekKözelharc3NehézpáncélPajzsSzanitécLovaglás Solymászat
Mentális staff:
Tollas:
Alapvető utasításokAlien érzékelésBomba felhelyezésNyomkövetésHarcikutya

33Kérdések, ötletek - Page 2 Empty Re: Kérdések, ötletek on Kedd Márc. 06, 2012 4:47 pm

Árny

Árny
Nos mivel akárhogy is nézzük, maga az alien drone alapvetően fogyóeszköznek számít (mindegy hogy könyv, film, forgatókönyv, játék) ugye a JK alieneknek alapvetően kéne birtokolniuk valamiféle plusszt, hogy ne kelljen az első kereszttűzben cafatokra robbanniuk. Egy másik topikban ahogy olvastam már voltak kezdeményezések erre, a skillrendszer kapcsán ahol akadtak jó és kevésbé jó ötletek is. Alapvetően én arra gondoltam hogy a JK alieneket ki kéne emelni a társaik közül, ez meg lehetne oldva úgy hogy alapvetően okosabbak/értelmesebbek azoknál és ily módon képesek lehetnek a komplexebb, önálló gondolkodásra. Ezt akár skillekkel is el lehet érni (erre nagyon jó példa a problémamegoldás skill, az pl nagyon tetszett csak lehetne árnyalni kicsit és nem csak a tárgyak szétverésével). Valamint ha nem is a szintlépésekkel (bár sztem talán így lenne a legkönnyebb) valahogy mégis meg kellene oldani hogy egyre komolyabb páncélt/sebességet/intelligenciát kapjanak a dögök mivel ha pl egy alap predator és egy alap alien találkozik, borítékolható a végeredmény. De egy idegent bármelyik ember ki tud nyírni akár egy M41-A val is (lásd Ripley: Bolygó neve:Halál). Vagyis, a skillrendszeren túl kéne egy lehetőség a mutációra amit jelenleg csak a szintlépéseknél látok. Ez tök rendben lévő lenne ha nem lenne ugye alapvetően nehezebb a szintlépés (vagy akkor a predatorokkal is legyen kötelező kijátszani a beavatást, mert itt ugye egy előtörivel nagyon könnyű 2es szinten kezdeni emiatt a lehetőség miatt).

Én a megoldás jelenlegi keretek között a szintlépésekben látom, mivel a JK-któl eltekintve egy fészekben rengeteg más alap idegen is tartózkodik, mégis jó lenne ha a JK valami módon ezek fölé kerülne és ki tudná játszani hogy nem ágyútölteléknek van használva. Persze ehhez némileg felül kell írni a faj bizonyos korlátait, kaphatnak több IQ-t ha úgy tetszik, és pár skillt ki lehetne lőni/átírni/kibővíteni. Erről ha gondolod a megfelelő topicba írhatok egy összegzést mire is gondolok konkrétan.

Mert most, alapvető gond az, hogy aki idegent kezd az ágyútöltelék. Sajna így van, minden esély megvan rá hogy az elsők között dögöljön meg amint megjelennek az emberek az Új-Japán fészeknél. Amint ez megtörténik gyakorlatilag esély sem lesz fejlődni, mivel szimpla dolgozóként nem sok lehetőséget látok arra hogy érdemben többet tehessek a fészekért, mint az NJK-k. Persze lehet hogy csak én szeretném ennyire élethűen visszaadni a játékomban a karakter viselkedését...

34Kérdések, ötletek - Page 2 Empty Re: Kérdések és ötletek on Kedd Márc. 06, 2012 5:42 pm

Préda

Préda
Egyet értek a drone-okkal kapcsolatban. Volt is javaslatom örülök, hogy többen vagyunk Very Happy

35Kérdések, ötletek - Page 2 Empty Re: Kérdések, ötletek on Kedd Márc. 06, 2012 5:46 pm

W.B.

W.B.
Pred dolgot annyiban lehet változathatjuk, hogy 2,5 oldal a beavatott előtöri. Ha ez alatti hosszban van beavatás, akkor új előtörténet kell. Viszont E miatt sokan fognak sírni.
A fogyó eszköz dolog feltételezésed ott hibás, hogy eleve a játékban a JK halálozás akkor van ha béna a JK. Arányokban az NJK-k halnak össze vissza.
PvP-ben viszont más a helyzet.

Mutációk terén szerintem már az is sok picit, ami van. Pl. a Ravager csak egy RTS játékban volt, de át vettük, mint tényleges mutációt. Más kérdés, hogy ez tankokat tép szét.

Kérlek írd le, hogy mire gondolsz. Mert tény, hogy az idegen rész kicsit gyengusz.
Én gondoltam amolyan előny pontra. Len pl. 6 és csak egyet vagy kettőt birtokolhat lapból a JK. Ilyen lehetne az erősebb páncél, jobb testi erős vagy a messzebb való ugrás.


_________________
Skillek:

Fegyverhasználat IITankelhárító és teleNehézfegyverekEnergiafegyverekGránát használatMesterlövészetKétkezes harc IIKözelharci fegyverekKözelharc3NehézpáncélPajzsSzanitécLovaglás Solymászat
Mentális staff:
Tollas:
Alapvető utasításokAlien érzékelésBomba felhelyezésNyomkövetésHarcikutya

36Kérdések, ötletek - Page 2 Empty Re: Kérdések, ötletek on Kedd Márc. 06, 2012 5:59 pm

Árny

Árny
most a mutációk terén nem ilyen konkrét überállat dolgokra gondolok, az is mutációnak számít ha bármibel eltér ugye az alapvető faji adottságoktól. A ravager csak egy példa erre, az extrém mutációs szakaszra. Ha már mutáció akkor a farok különböző változatai és felhasználási lehetőségei kapcsán is arra gondolok, vagy bármilyen vedlésnél kapott plussz esetében is. (ahogy értelmeztem ti a szintlépést vedléssel oldjátok meg vagy?)

Ami szerintem jó dolog lenne, az hogy az egyes alfajok kapjanak + dolgokat alapértelmezettként (tehát nem megvehető SP-ért) viszont ezeket lehetne később SP-ért fejleszteni. Ezekrről példaként aki Drone (az ugye mondjuk az "alap" ember típusú) az legyen intelligensebb, illetve függjön az alapanyagtól is hogy mely +okat kapná meg. Ez elé átfogó változtatás lenne én aláírom, de szerintem könnyebben kezelhető és ráadásul kezdésnek kapnánk valamit ami miatt máris kevésbé állunk hátrányban.

És ami mindenképpen: előtörténetek kapcsán legyen kiírva plz hogy milyen terjedelem (bár szerintem inkább a minőséget kéne nézni mint a hosszt) kell a 2.szinttel való kezdésnek, mert ez sehol nem volt és eszembe se jutott pl nekem se 2 oldalt írni egy ilyen karihoz, viszont ha látom hogy annyi kell akkor valszeg legalább megpróbálom.

37Kérdések, ötletek - Page 2 Empty Re: Kérdések, ötletek on Kedd Márc. 06, 2012 6:03 pm

Basil'isk

Basil'isk
Mi lenne, ha nem csak ide írnátok?

38Kérdések, ötletek - Page 2 Empty Re: Kérdések, ötletek on Kedd Márc. 06, 2012 6:07 pm

Árny

Árny
ezzel most mire célzol?

39Kérdések, ötletek - Page 2 Empty Re: Kérdések, ötletek on Kedd Márc. 06, 2012 7:46 pm

W.B.

W.B.


_________________
Skillek:

Fegyverhasználat IITankelhárító és teleNehézfegyverekEnergiafegyverekGránát használatMesterlövészetKétkezes harc IIKözelharci fegyverekKözelharc3NehézpáncélPajzsSzanitécLovaglás Solymászat
Mentális staff:
Tollas:
Alapvető utasításokAlien érzékelésBomba felhelyezésNyomkövetésHarcikutya

40Kérdések, ötletek - Page 2 Empty Re: Kérdések, ötletek on Szer. Márc. 07, 2012 10:32 pm

Basil'isk

Basil'isk
Lehetne úgy is csinálni az Idegennél, hogy pl. az egyik alien felhasználó első kalandja az, hogy Új Japán felé tart egy űrhajóval. A hajót eltérítik és persze az a csatától (Kalózok vs. Legénység) lezuhan egy bolygón. Az idegen életben marad és először a lezuhant hajón alakítja ki saját kis fészkét, majd a testekből tojásokat képez (ALIEN DC: Fészek jelenet), a képezett tojások egyikéből kikel egy Super Facehugger és a bolygón őshonos létformát használja keltetőnek. Pl. ha egy Óriási, imádkozósáska kinézetű lényt támad meg, akkor egy igen erős, pusztítóerejű Xenomorph variáns jön létre.


//Tehát az Idegenek területfelosztása így könnyebb lenne és akkor nem csak Új Japánban lennének alien játékosok, hanem más bolygókon is. Az imádkozósáska kinézetű létformát magam találtam ki. Egyik könyvemben csak szeret kap az a faj.//

41Kérdések, ötletek - Page 2 Empty Re: Kérdések, ötletek on Szer. Márc. 07, 2012 10:41 pm

W.B.

W.B.
Már eltűnt a rajzom, imádkozósáska praetorin volt a rajzon. Épp egy Maus tank készült szétlőni.

Amúgy amint új japán elesett a játékosoknak lehetősége lesz "utazásra"


_________________
Skillek:

Fegyverhasználat IITankelhárító és teleNehézfegyverekEnergiafegyverekGránát használatMesterlövészetKétkezes harc IIKözelharci fegyverekKözelharc3NehézpáncélPajzsSzanitécLovaglás Solymászat
Mentális staff:
Tollas:
Alapvető utasításokAlien érzékelésBomba felhelyezésNyomkövetésHarcikutya

42Kérdések, ötletek - Page 2 Empty Re: Kérdések, ötletek on Szer. Márc. 28, 2012 3:59 pm

Steg-'in

Steg-'in
Ez nem az alienekhez kapcsolódik, de azért érdekelne a válasz:
Az adatbázisban az van írva, hogy a predátorok irtóznak a mesterséges intelligenciától, de az avp: Túlélők című könyvben 2 fejezet is szól arról, amikor a hajó keresi a gazdáit, illetve harcol. Úgy van leírva, mintha a hajó is egy érző lény lenne. Például, amikor a hajót egy ember hadihajó lövedéke eltalálja, az van írva: "Alig nyolc másodperce maradt, hogy kiterjessze védmezejét. A találatok nem érték teljesen készületlenül, erejük mégis megdöbbentette. Birokra kelt velük, tonnákat morzsolt le becsapódásuk erejéből-hiába. A tömbök plazmasugarakká változtak, úgy martak testébe, akár az Otthon vörös napjának gázfáklyái, mikor - ifjúság, bolondság! - túl közel merészkedett a lángban álló koronához.". Az érdekelne, hogy akkor melyik információ a helyes?
Előre is kösz!

43Kérdések, ötletek - Page 2 Empty Re: Kérdések, ötletek on Szer. Márc. 28, 2012 5:20 pm

W.B.

W.B.
Nem hivatalos magyar regény, innentől nem kanonikus az oldalon.
Akkor lenne hivatalos, ha ugyan úgy kiadnák, mint az AvP trilógiát.


_________________
Skillek:

Fegyverhasználat IITankelhárító és teleNehézfegyverekEnergiafegyverekGránát használatMesterlövészetKétkezes harc IIKözelharci fegyverekKözelharc3NehézpáncélPajzsSzanitécLovaglás Solymászat
Mentális staff:
Tollas:
Alapvető utasításokAlien érzékelésBomba felhelyezésNyomkövetésHarcikutya

44Kérdések, ötletek - Page 2 Empty Re: Kérdések, ötletek on Szer. Márc. 28, 2012 7:34 pm

Steg-'in

Steg-'in
Azt nem tudom, hogy hogy adták ki, mert 1993-as, én meg 1997-ben születtem. De történetileg egy kicsit hasonlít a Prédára.
Az író meg valami Damien Forrestal.

45Kérdések, ötletek - Page 2 Empty Re: Kérdések, ötletek on Szer. Márc. 28, 2012 7:47 pm

W.B.

W.B.
Elejét olvastam.
http://www.aliensonline.hu/konyvek/nem-hivatalos-magyar-regenyek/aliens-versus-predator-a-kelepce-a-tulelok/

Nem hivatalos. Bár jó lenne el olvasni, hisz pl. a predator kezdő bolygó innen van átvéve. Bár csak a neve.


_________________
Skillek:

Fegyverhasználat IITankelhárító és teleNehézfegyverekEnergiafegyverekGránát használatMesterlövészetKétkezes harc IIKözelharci fegyverekKözelharc3NehézpáncélPajzsSzanitécLovaglás Solymászat
Mentális staff:
Tollas:
Alapvető utasításokAlien érzékelésBomba felhelyezésNyomkövetésHarcikutya

46Kérdések, ötletek - Page 2 Empty Re: Kérdések, ötletek on Szer. Márc. 28, 2012 8:11 pm

Steg-'in

Steg-'in
Aha, értem. Amúgy szerintem egy nayon király könyv. Kár, hogy olyan, mint egy őskövület.

47Kérdések, ötletek - Page 2 Empty Re: Kérdések, ötletek on Szer. Márc. 28, 2012 9:00 pm

W.B.

W.B.
Filmek egy része és a könyvek jó része amire az oldal épül az is őskövület.


_________________
Skillek:

Fegyverhasználat IITankelhárító és teleNehézfegyverekEnergiafegyverekGránát használatMesterlövészetKétkezes harc IIKözelharci fegyverekKözelharc3NehézpáncélPajzsSzanitécLovaglás Solymászat
Mentális staff:
Tollas:
Alapvető utasításokAlien érzékelésBomba felhelyezésNyomkövetésHarcikutya

48Kérdések, ötletek - Page 2 Empty Re: Kérdések, ötletek on Szer. Márc. 28, 2012 9:10 pm

Steg-'in

Steg-'in
Igaz Very Happy

49Kérdések, ötletek - Page 2 Empty Re: Kérdések, ötletek on Hétf. Ápr. 02, 2012 3:12 pm

Basil'isk

Basil'isk
Íme néhány ötlet azoknak, akik KM-ek akarnak lenni Smile

1. Csináld végig a neked kiírt kalandot és várd meg, míg eldöntik, méltó vagy e a KM-kedéshez vagy sem. (Alap, Kötelező)
2. Csinálj új felhasználót (Miután KM engedélyt megkaptad)
3. Csinál egy KM előtörténetet (Embereknél minden hely tele, csak alien és predator fajhoz tudsz jelenleg csinálni. Ha többen leszünk, akkor lehetséges, hogy még az ember fajnál is lesz 1-2 üres hely.)
4. Mesélj le egy próbakalandot (Pl. egy kisebb fészek kifüstölése, stb.)

Ha ezeket a tippeket követed, akkor garantált lesz , hogy akár 1 hét alatt KM leszel. De ez még a staff döntésén múlik Smile

50Kérdések, ötletek - Page 2 Empty Re: Kérdések, ötletek on Hétf. Ápr. 02, 2012 3:29 pm

W.B.

W.B.
Azé ne igyál előre a medve bőrére! Medve elég mogorva személyiség.


_________________
Skillek:

Fegyverhasználat IITankelhárító és teleNehézfegyverekEnergiafegyverekGránát használatMesterlövészetKétkezes harc IIKözelharci fegyverekKözelharc3NehézpáncélPajzsSzanitécLovaglás Solymászat
Mentális staff:
Tollas:
Alapvető utasításokAlien érzékelésBomba felhelyezésNyomkövetésHarcikutya

51Kérdések, ötletek - Page 2 Empty Re: Kérdések, ötletek on Hétf. Ápr. 02, 2012 4:12 pm

La'yyk

La'yyk
Íme néhány ötlet azoknak, akik KM-ek akarnak lenni

1. Csináld végig a neked kiírt kalandot és várd meg, míg eldöntik, méltó vagy e a KM-kedéshez vagy sem. (Alap, Kötelező)
2. Csinálj új felhasználót (Miután KM engedélyt megkaptad)
3. Csinál egy KM előtörténetet (Embereknél minden hely tele, csak alien és predator fajhoz tudsz jelenleg csinálni. Ha többen leszünk, akkor lehetséges, hogy még az ember fajnál is lesz 1-2 üres hely.)
4. Mesélj le egy próbakalandot (Pl. egy kisebb fészek kifüstölése, stb.)

Ha ezeket a tippeket követed, akkor garantált lesz , hogy akár 1 hét alatt KM leszel. De ez még a staff döntésén múlik

Csak annyit fűznék hozzá, hogy a mesélői rang nem egy érdem, vagy egy kitüntetés, amit el lehet érni, hanem egy feladat, ami komoly felelősséggel jár! Ezt nem árt észben tartani!

Az én tippem egyébként egy pontból áll csak.
1.) Játssz ügyesen és mutasd meg, hogy érett, és felelősségteljes játékos vagy, akikre rá lehet bízni másokat. A többi magától értetődő.

52Kérdések, ötletek - Page 2 Empty Re: Kérdések, ötletek on Vas. Ápr. 08, 2012 9:00 pm

Steg-'in

Steg-'in
Bocsássátok meg tudatlanságomat, lehet, hogy azért van, mert még nem olvastam egy AVP képregényt sem, se az alien könyveket, de egy dolgot nem értek. A kronológiában az van írva, hogy:

"Földön kívül más világok is elpusztultak. És ami a legfontosabb az emberiség összeütközésbe került a predátorokkal, és a pilótákkal. Az ICC mind két faj létét elismerte és azt is, hogy az emberiség legnagyobb háborúját éli, mi nem néhány év lesz…"

Eszerint még vannak élő pilóták is? Mert legjobb tudomásom szerint már mind kihaltak ( mondjuk nem tudhatom biztosan, mert csak ezen az oldalon hallottam róluk először és az alien filmeket is csak a héten néztem meg).

53Kérdések, ötletek - Page 2 Empty Re: Kérdések, ötletek on Vas. Ápr. 08, 2012 9:06 pm

W.B.

W.B.
Alien filmekben volt egy hulla. AvP2 filmben a trófea falon van egy pilóta koponya. AvP2 játék ugyan azon a bolygón játszódik mint 3 darab regény, konkrétan a pilóták őshazáján.

Földet utoljára elhagyó hajókat végigröhögte egy pilóta.

Föld vissza szerzése után évekkel egy pilóta hajó orbitális pályára állt. Az ICC küldött egy diplomáciai csoportot melyet fogadott majd valamiért kinyírta őket. A CMC szitává lőtte a hajót E miatt.

Föld bukása előtt egy régész talált egy bolygón egy komplett pilóta várost, ám csak egy mély álomban lévő pilóta élt benne, melyet megfertőztek.

Giff nevű faj elviekben utolsó képviselője (Acéltojás könyv) elmondja, hogy a pilóták tehetőek felelőssé fajának kihalásért. (ez úgy a Magyar állam alapítás idején történt, szóval ekkor még használták az idegenek biológiai fegyvernek)


Szóval nem haltak ki. konkrét regény nem szól pilóta vs ember történetről. Ám egy rövid képregény igen.


De a Wikipediás adatbázisban részletesebb lesz.


_________________
Skillek:

Fegyverhasználat IITankelhárító és teleNehézfegyverekEnergiafegyverekGránát használatMesterlövészetKétkezes harc IIKözelharci fegyverekKözelharc3NehézpáncélPajzsSzanitécLovaglás Solymászat
Mentális staff:
Tollas:
Alapvető utasításokAlien érzékelésBomba felhelyezésNyomkövetésHarcikutya

54Kérdések, ötletek - Page 2 Empty Re: Kérdések, ötletek on Vas. Ápr. 08, 2012 9:14 pm

Steg-'in

Steg-'in
OK, thx. Ha meglesz/megvan az a wikipédiás adatbázis, akkor majd légyszi adj egy linket.

55Kérdések, ötletek - Page 2 Empty Re: Kérdések, ötletek on Vas. Ápr. 08, 2012 9:32 pm

W.B.

W.B.
Facebookon írtam egy két oldalas lelki fröccsöt miben kitettem. Akkor már ide is kiteszem.

A fele sincs még kész.

Majd ez váltja fel az itteni adatbázist.

http://avpwarfrpg.wikia.com/wiki/AvP:War_FRPG_Wiki


_________________
Skillek:

Fegyverhasználat IITankelhárító és teleNehézfegyverekEnergiafegyverekGránát használatMesterlövészetKétkezes harc IIKözelharci fegyverekKözelharc3NehézpáncélPajzsSzanitécLovaglás Solymászat
Mentális staff:
Tollas:
Alapvető utasításokAlien érzékelésBomba felhelyezésNyomkövetésHarcikutya

56Kérdések, ötletek - Page 2 Empty Re: Kérdések, ötletek on Hétf. Ápr. 09, 2012 11:34 am

Steg-'in

Steg-'in
Szerintem egész jól halad! Nem tudsz küldeni egy linket, ahol találok képregényeket? Érdekelne, hogy honnan szerzed az infót, ami az oldalon van. Mondjuk nagyon sok mindent megtudtam az adatbázisból, de azért szívesen szereznék még egy kis tudást. Illetve még az érdekelne, hogy az nincs sehol, hogy a Sötét klán hogy tud háziállatként tartani alieneket?

57Kérdések, ötletek - Page 2 Empty Re: Kérdések, ötletek on Hétf. Ápr. 09, 2012 12:12 pm

W.B.

W.B.
Sötét klán hogy tud? Egész képregényből nem derül ki, csak azt, hogy használják őket.
Ám linket nem tudok adni. Keresgélj torrent oldalakon hátha.

Amúgy az oldal jól halad... jobban is haladhatna ha kapnék segítséget de eddig lényegében semmit nem kaptam.


_________________
Skillek:

Fegyverhasználat IITankelhárító és teleNehézfegyverekEnergiafegyverekGránát használatMesterlövészetKétkezes harc IIKözelharci fegyverekKözelharc3NehézpáncélPajzsSzanitécLovaglás Solymászat
Mentális staff:
Tollas:
Alapvető utasításokAlien érzékelésBomba felhelyezésNyomkövetésHarcikutya

58Kérdések, ötletek - Page 2 Empty Re: Kérdések, ötletek on Hétf. Ápr. 09, 2012 12:22 pm

Steg-'in

Steg-'in
Én segítenék, de a tudásom az nagyon kevés Sad

59Kérdések, ötletek - Page 2 Empty Re: Kérdések, ötletek on Hétf. Ápr. 09, 2012 12:41 pm

W.B.

W.B.
Ide is beírom, mert facebookon senki nem méltóztatott rá válaszolni:
Hová tovább AvP: FRPG?

Nem tudom és valószínűleg nem is tudom meg soha, hogy mi történt az AvPvH FRPG oldal keletkezésekor, bár az akkori oldal adatbázisa alapján úgy vélem volt egy kis nézeteltérés már akkor.
Mire alapozom ezt? Maga az oldal történet. Spears szektásokig még stimmelnek a dolgok onnantól viszont az egész fejetetejére lett állítva. Valószínűleg tartom, hogy az akkori staffban volt egy ember ki olvasta könyveket és képregényeket, tisztában volt az AvP világ miben létével, ellenben a többiek nem. És mint a „Naaaagy Francia” forradalom, győzött a tömeg. Illetékes eltűnt, némi hagyatékot hagyva maga után.
Ebbe a totálisan más milyen AvP világú FRPG oldalon játékos majd moderátor lettem. Jó volt a hangulat. Ám kiütközött valami. Belülről „rohadt” az egész. Engem egy friss általam beajánlott KM kitúrt és hogy ne legyen szakadás inkább kiléptem. Mivel ekkor kiütközött, az hogy ki akarja a könyveket alapul venni és ki az aki egy vad elmebeteg valamibe vinné az oldalt.
Végül úgy határoztunk jó páran, hogy a könyvekre épülő oldalt alkotunk meg. Vagyis a tényleges AvP világot.
Az AvPvH két admin elfajzott agymenése révén olyan dolgok lettek a régi oldalon mint pl.: Menetrendszerinti alien szállítóűrhajók miket spearsek vezetnek. Vagy az, hogy drága „Clanas” (alien admin) a legfőbb idegen, holott mint tudjuk Ripley-ék vitték a Földre az Anyakirálynőt mely a tényleges legfőbb idegen. Meg persze nyílt háború emberek és predatorok közt, ami sohasem volt galaktikus mértékben, holott ők azt csináltak. Arról nem is beszélve, hogy kitaláltak egy céget, mely lazán a WY fölé kerekedett. Ez ismét badarság, mivel 2230-ban is az élen járó cég a WY, ekkora pedig már két évtizede visszaszerezték a Földet.
Amikor az egész kiagyalóját megkérdeztem, hogy ezt mégis hogyan képzeltek, holott a könyvek teljesen másképp szólnak, a válasz annyi volt „Nem olvastam könyveket és nem érdekel.” Nem tudom. AvPvH sem volt egészen túl jól összerakva, de amit ők összetettek, az a többi stafftagot is elijesztette. Hamar bele buktak. Pedig az AvPvH sok hibája ellenére hangulatos volt eleinte.

Ezek után egy év alatt elkészült az AvP: War. Eredeti magból sajnos aktív CSAK én vagyok. E miatt kezdtem el könyveket olvasni, hogy normális oldalt lehessen készíteni. Ez az első verziójú adatbázis véleményem nem egészen fedte a valóságot. Eme hibákat mára már javítottam ill. javítom. (Igen egyes szám, majd megtudjátok mért.)
A lényeg a lényeg, hogy jól ment az oldal majd az én hibámból befuccsolt. Magánéleti probléma, nem beszélnék róla. Bár eme probléma még ugyan olyan mértékben fent áll, semmi nem változott ellenben el tudom különíteni a személyes szekcióba.

AvP: War összehozásában sokat köszönhetünk a Barki testvéreknek, Rykovnak ki az egész predator részt készítette. Én véleményem szerint nekik hármuknak hatalmas köszönettel tartozunk. És persze mára elfeledett többi embernek is. Ilyen volt pl. Dex, ki sajnálatos módon valamiért „bekattant”.

Első War összeomlása után sok AvP oldal élte tiszavirág életét. Arról nem is beszélve, hogy volt egy komoly balhé a War adatbázisa körül, melyben egy éves szünet után ismét kitört a balhé. Konkrétan eme egy év alatt is sokan felkerestek, hogy jöjjek már vissza, mert nem jó ez ahogy van. Eleget tettem ennek végül. Jogi vitát elsimítottuk egy vérfürdős facebook chat csatával.

Ellenben az adatbázis javítás közel 80-90%-át én végeztem. Oké, nem baj, nem mindenki olvasta a könyveket. Netet átvándorolva szinte az összes képregényt beszereztem, hogy minél jobb legyen eme javítás. Node nem kertelek többet, mert kertelés máris több mint egy A4-es oldal.

Jelenleg az oldal adatbázisát próbáljuk… akarom mondani PROBÁLOM wikipediás formába áthelyezni. Biztosan három ember segít elvben. Ennek hálás is vagyok, de tényleges eredményt még nem láttam. Egy kivételével, azért hálás is vagyok, voltak bene hibák, de legalább igyekezett.
Amikor felvetettem a külön adatbázis oldalt, jajde megörült mindenki. Amikor pangott eme dolog, akkor pl. drága Ádámka rótta fel nekem, hogy mi van az oldallal, mért nincs belőle semmi. Most, hogy szinte egyedül szenvedek vele, ő mindig azzal jön, hogy nincs ideje, majd foglalkozik vele blabla.
Jó akkor adjunk Ádámnak egy tíz perces melót. Két oldallal kellet volna banner cserét csinálni, már mind kettővel le van zsírozva… de nem történt meg. Mikor ezt megkérdeztem volna elküldött drága Ádám a fenébe.
Attilát napok óta nem tudom elérni.
Többi wikis segítő ill. staff mesél, játszik. El vannak.

Amikor egyedül meghozok egy döntést akkor, meg nekem támadnak az emberek, hogy mindig minden csak úgy van, ahogy ÉN akarom. Lássuk csak… a dolgok hány százalékát csinálom jelenleg én? Ja, hogy sokkal többet, mint a felét? Hupszi… aki nem dolgozik az ne is egyék.

Jelenleg az inaktivitás és a passzívság miatt 4! Staff tag van, (inaktívakat kiiktattam):
- Admin: W.B.
- Moderator: La'yyk
- KM: Péter Ezredes, Andrew Fox

Barki tesók jelenleg elfoglaltak, remélem mihamarabb vissza jönnek. Néma Bob ritkább, mint egy albínó Loch Nessi szörny. Halál meg állandóan okoskodni tud, de mikor ki kéne valamit dolgozni, akkor máris egyéb dolga van. Többiek totálisan inaktívak.

Tény és való, hogy nem vagyok jó kedvemben. Jelenleg én viszem az oldalt a hátamon. Holott az egész staffnak kéne. Jó lenne csapatként működni. Mert ha csapatként működnénk, nem én csinálnám pl. az adatbázis 95%-át, hanem csak húszat.
Ezt az egészet azért írom ide a Facebook csoportba, hogy mindenki lássa, mi folyik itten. Jó lenne, ha ez az oldal nem dőlne be. Szinte egy átok sújtja az AvP FRPG világot. Mindegyik bedőlt eddig.

Meg kérném, a játékosokat, hogy térjenek vissza és páran jelentkezzenek mesélőnek, ha lehet. Meg kérném az eddigi staffot, hogy aktivizálják magukat. Egyesektől az a tapasztalatom, hogy szájuk nagy, hogy mindent úgy csinálok, ahogy én akarom. Holott mikor munka lenne elsumákolják és másra hivatkoznak. Jó lenne ezzel felhagyni.
Vizsgákra, tanulásra, stb.-re jó hivatkozni, csakhogy nekem is elég kemény vizsgáim lesznek. Szóval eme indokok nem indokok, csak kifogások. Főleg, úgy hogy van aki azért nem csinálta a dolgát, mert épp DvD-t ír ki. (Ugye Ádám?)

Szóval jelenleg a helyzet:

Négy mesélő van éppen. Az oldal szerkesztését én csinálom egyedül, holott elvben mások is segítenek. (egyedül már majdnem a felét megcsináltam) Állandó mindenféle kifogást el kell felejteni. Mindenki csak bele szeret ülni a jóba, de tenni érte semmit. Ezen jó lenne változtatni. Jó lenne ha a többi mesélő is vissza térne és nem csak három napra!
Hálás lennék, ha kapnék valami segítséget a wiki oldalhoz. Amit most láttok az úgy 95%-ban az én művem.
http://avpwarfrpg.wikia.com/wiki/AvP:War_FRPG_Wiki

Ha eme félholt állapot így folytatódik, akkor felesleges erre tárhelyet foglalni. Lesznek utána más oldalak, de eddig tapasztalataim alapján ugyan úgy be fognak dőlni, aztán mindenki sopánkodni fog, hogy az milyen jó is volt…

Szóval mindenkit arra kérek utoljára, hogy aktivizálja magát és tegye a dolgát.

Köszönettel: Wágner Balázs


_________________
Skillek:

Fegyverhasználat IITankelhárító és teleNehézfegyverekEnergiafegyverekGránát használatMesterlövészetKétkezes harc IIKözelharci fegyverekKözelharc3NehézpáncélPajzsSzanitécLovaglás Solymászat
Mentális staff:
Tollas:
Alapvető utasításokAlien érzékelésBomba felhelyezésNyomkövetésHarcikutya

60Kérdések, ötletek - Page 2 Empty Re: Kérdések, ötletek on Hétf. Ápr. 09, 2012 2:39 pm

W.B.

W.B.
Segíteni amúgy is lehet. van egy rakat bolygó, melyet a mostaninál jobban ki kéne dolgozni.

Ryushi: AvP: Préda, AvP: Duel, AvP: Three world war
Anchorpoint: Aliens: Őrjöngő halál
Minor Algora: La'yyk kreálmánya
Gimeno: Aliens: Mondo
Acheron: Alien1-2, AvP1 játék
Thedus: Alien1-ben említik
Arcturus: alien2-ben említik.
Fiorina: Alien3
Bunda Survey: AvP: Háború
Proteus: AvP 2 játék, Aliens: Idegenek a Földön, Ripley háborúja, Királynő nevében.
Blior: AvP: Vadászok bolygója
Orbolab: Aliens: Halálcsapda
Innominata: Aliens: Labirintus
Bracken’s World: Aliens: Colonial Marines
Tartarus: AvP: Prédában említi
Új Japán: AvP: Háborúban említik illetve egy jelenet játszódik ott
Delta Hydrae IX: AvP: Kelepce
Yautja Őshaza : AvP2 film
Starpath: ez az én (W.B.) kreálmánya.
Tirgu Mires: Aliens: Kísértet

Eme bolygók kanonikusak. (két kivételtől eltekintve) ezekhez a mű ismerete nélkülözhetetlen.


_________________
Skillek:

Fegyverhasználat IITankelhárító és teleNehézfegyverekEnergiafegyverekGránát használatMesterlövészetKétkezes harc IIKözelharci fegyverekKözelharc3NehézpáncélPajzsSzanitécLovaglás Solymászat
Mentális staff:
Tollas:
Alapvető utasításokAlien érzékelésBomba felhelyezésNyomkövetésHarcikutya

Ajánlott tartalom


Vissza az elejére  Üzenet [2 / 7 oldal]

Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.