Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Latest topics
» Hiddenlight
Egyebek       EmptyKedd Okt. 02, 2018 2:41 pm by W.B.

» Aurora
Egyebek       EmptyHétf. Okt. 01, 2018 8:32 pm by B.J. Wolf

» Tengerpart
Egyebek       EmptyPént. Szept. 21, 2018 11:26 am by W.B.

» Víztisztító telep
Egyebek       EmptyPént. Szept. 07, 2018 11:57 pm by Johny Borgia

» Fürge Kard Művelet
Egyebek       EmptyCsüt. Szept. 06, 2018 9:27 pm by W.B.

» Sziklás fennsík
Egyebek       EmptyHétf. Aug. 20, 2018 11:22 am by W.B.

» USS Firenze
Egyebek       EmptyVas. Aug. 05, 2018 12:42 am by Johny Borgia

» Utcák
Egyebek       EmptySzomb. Aug. 04, 2018 5:17 am by B.J. Wolf

» Nathan T. Drake
Egyebek       EmptyPént. Aug. 03, 2018 10:21 am by Nathan T. Drake

» Nathan T. Drake
Egyebek       EmptyPént. Aug. 03, 2018 1:05 am by Nathan T. Drake

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég :: 1 Bot

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (41 fő) Szer. Aug. 14, 2019 9:19 pm-kor volt itt.
Linkek

free forum
_______________
free forum
_______________
free forum
_______________
free forum
_______________
Chat Box

You are not connected. Please login or register

Egyebek

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Egyebek       Empty Egyebek on Pént. Aug. 12, 2011 11:53 am

W.B.

W.B.
Orvos tudomány

Kibernetika

A 21. században rengeteget fejlődött a mikroelektronika, és a kezdetleges kibernetika ennek köszönhető, ám napjainkban nem az elektronika az, ami meghatározza a szintetikát. A mikroelektronikát felcserélték a bio-utánzó szilikon anyagok. Manapság teljes testek készülnek, 80-90%-ában azonos az emberi test képességeivel. A fém és más kibernetikus anyagok elfelejtődtek, helyettük szinte igazi bio-testrészek és szervekkel helyettesítik az embert. A részletek hihetetlenek, még ujjlenyomatot és bármilyen egyéb, az eredetit utánzó dolgok születtek. A kibernetikushelyettesítéseket például egy karnál csak az illesztésnél látható seb különbözteti meg. Még a fájdalmat is képesek érezni ezekkel a helyettesítésekkel. (Ettől az ember nem lesz szintetikus, legalábbis egy szintig nem.)
Az ilyen mesterséges végtagok / szervek gyorsan elterjedtek, viszont kilökődés veszélye fent áll, így gyógyszerszedés szükséges. Erre jó példa az Eisenberg féle műgerinc, mi kilökődésének magas esélye van, így erős gyógyszerek szedése szükséges, mi függőséget is okozhat.


Klónozás, Donor Klónok

Az emberiség manapság már le tud egész testeket klónozni, hibák és más deformációk nélkül. Bár nagyon ritka eset a teljes test klónozás, és az agy, átültetése nehézkes és rizikós, de volt már sikeres eset. Általában a klónok csak bizonyos testrészek, belső szervek. A belső szerveket általában az egész torzóval együtt klónozzák, majd később átoperálják a páciensbe. Egy felsőtest klónozása kb. 72 órát vesz igénybe. Egyetlen hátrányuk a klónozott elemeknek, hogy általában a sejtek pusztulása kicsivel gyorsabb, így az ember nem lehet ez által hallhatatlan, maximum kitolhatja élethosszát. A sejtek gyorsabb pusztulása végett nehezebb fejleszteni is az izmokat, idegeket, stb.
Egyebek       Donork10
Nem csak embert lehet lemásolni, klónozni. Sok terraformált bolygó mesterséges bioszféráját helyben klónozott állatokkal és növényekkel oldják meg.
Klónozáshoz szükséges a DNS mi alapján létrehozzák a lényt /embert /testet. De ez a DNS mesterségesen is előállítható. A szükséges adatok (testfelépítés, intelligencia, ösztönök stb.) alapján a modern számítógépek képesen mesterségesen DNS-t előállítani. Ennek köszönhetően mára már előfordul, hogy olyan lényeket tartanak egyes gazdag emberek mik úgy szólván kihaltak. (erre jó példa Blior ahol a vadászparkba nagyüzemben klónozzák a különböző vadállatokat, köztük olyat is, ami több millió éve már kiveszett)


F.I.T.R.

Egy erős hatású drog, amit régebben gyógyszerként is használtak súlyos fizikai sérülésekkor. Az anyag egy peptid-lánc, melytől legyőzhetetlennek, sebezhetetlennek érzi magát az ember, és szinte soha nem befolyásolja az ítélőképességet; ennek az a feltétele, hogy a vérkeringést megfelelő szinten tartsák. (Dr. Jonathan Clemens ezt használta, amiért lecsukták – Alien3)


Black Ace

Roppant erős fájdalomcsillapító/serkentő szer. Hosszú ideig képes erős hatását kifejteni. De sajnos nagy hátránya, hogy gyakori használata függővé teheti az embert, és a leszokás róla, roppant nehéz. Ezért csak engedélyekkel lehet hozzá jutni.


Idő szérum

Hivatalosan nem is létezik, és az összes kísérleti alany figyeltetve van. Azt beszélik, hogy a szer megfordítja az öregedést és kb. 30 éves korig fiatalítja vissza az embert, a ráncok és egyéb öregedést jelző elemek eltűnnek, majd 30 éves stádiumban megállítja az öregedést. Ezzel nagyjából a teljes élethossz dupláját érheti el az ember, nincs megerősítve, de pletykák szerint az idő szérumnak köze van a xenomorphok biológiájához.


Hiperálom - kapszula
Egyebek       Alien-cryo04
Az űrutazókat mélyálomban tartószerkezet, melyet általában az űrjárművek erre a célra felszerelt termében helyeznek el, a legénységnek megfelelő számban.
Megnevezésével kapcsolatban számos változat létezik, melyeknek előtagja a hiperálom, mélyálom, krio, kriogenikus vagy fagyasztó szó (hypersleep, cryo, cryogenic, freezer), míg utótagja lehet a kapszula, kamra, fülke, cső, henger (capsule, chamber, compartment, tube, cylinder). Az űrhajós szlengben leginkább a fagyasztó használatos.
A különféle műszerekkel körülvett kapszulák mérete, kinézete és működése változó. A M osztályú teherhajó mélyálom-termében hét hófehér fém-és műanyag gubó fekszik, a Conestogán robosztus szerkezetek hosszú sora húzódik. A gépek felső része általában átlátszó metálüvegből készül. A háromszorosan leplombált, légmentesen záró kapszulák egy sor szempontból biztonságosabbak, mint maguk az űrhajók.
Egyebek       Hiperk10
Gépekkel és kémiai anyagokkal előidézett öntudatlan állapot; az emberi szervezet működésének, öregedésének minimálisra lassítása a hosszú űrutazások idejének áthidalása céljából. Nevezik mélyálomnak, krioálomnak (cryosleep), sztázisállapotnak vagy hibernációnak is.
Erre azért van szükség, mert még nincs megfelelő technológia a mélyűri / térugrási utazásnál fellépő pszichés problémákra. (úgy szólván bele őrülhetnek az emberek. Az ok ismeretlen) Hiába lehet egy út kétnapos, ha közben az emberek megőrülhetnek, inkább hibernálva kell megtenni az utat. (A Föld visszafoglalása utánra már megoldódik ez a probléma)
A Cryokapszulák intenzitása állítható, hogy ha nem emberi lényt kell szállítani bennük, de persze állatok számára is vannak külön változatok.
Egyebek       Cryoba10


Xenomorphoktól származó készítmények

Fészek Zselé más néven pempő

A fészek zselé egy rendkívül addiktív szuperdrog lehet, ha finomítatlan formában jut a vérrendszerbe. Az egyed emberfeletti erővel gyorsasággal érzékeléssel ügyességgel bír az elkövetkező órákban, függően az adagtól amit kapott, egy nagyobb adag (egy nyelésnyinél több) könnyen azonnali halálhoz vezethet, a szer hatása alatt az ember rendkívül agresszív lesz viszont nagyon jó érzés tölti el. Egy nagyobb adag, ami nem vezet halálhoz könnyen kómába taszíthatja az alanyt, vagy épp őrjöngeni kezd és mindent és mindenkit próbál elpusztítani ami vagy aki az útjába kerül. Az anyagról leszokni lényegében lehetetlen, már egyszeri használata is súlyos következményekhez vezethet.
A pempő a fészkekben általában külön termet kap. Hatalmas tojáshoz hasonlítható élénk színű hártyával körül határolt folyós zselés anyag. Élénk színű, az emberiség „új aranya”.
A finomított változat nem ruházza fel az embert szuper erővel (vagy legalább is az a változat nem amit az átlag ember megtud szerezni a feketepiacon) viszont erről a nedűről is lehetetlen leszokni. Éppen ezért terjesztik olcsón az idegeneket istenítő szekták.

Xeno-ZIP
Egyebek       Alien-32
A GrantCorp által gyártott pirula a pempő finomított, kevert változata. Nem addiktív, az ember maximum pszihikai úton tud rászokni, ám hatása is csekélyebb, mint a nyers zselének. A GrantCorp az egyetlen ismerője a receptnek, kiváló harci drog a céges katonáinak. Teljesen legális, a pempőből csupán csak pár molekulát tartalmaz egyetlen pirula.

4. Fejezet.

Vallások, szekták, és titkos szervezetek:

A „régi” vallások, Pl.: a kereszténység, vagy a mohamedán nem tűnnek el. További alágaik, keletkeztek. Új vallások is megjelennek, és ez az ami miatt a Föld elbukott.
Az egyik őrült szekta új bálványt talált magának, az alieneket. Eme vallási fanatikusság elindítója Salvaje volt…
Eleinte az idegenek ezeket a fanatikusokat, ugyan úgy keltetőnek használták… de később valami módján kialakult, az hogy majd nem a boly részei. Az ilyen emberek lényegébe állatokká lettek, kannibálokká. Földön és más hasonló sorsú bolygókon felkutatják a túlélőket, és az idegenek elé vetik őket. Csak az olyan emberek lesznek ilyenek, kik nem képesek ellen állni, a királynők „csábításának” melyek telepatikus üzenetek.
Lényegében az összes vallás „inkvizíciót” hirdet az ilyen szekták ellen. A Turáni Szövetségben amúgy is működő Inkvizíció pedig tényleges üldözendő ellenséget talált.
Ezeket az embereket kik az idegeneket szolgálják, Spearsnek nevezik. Spears tábornok megszállottsága után nevezték el így őket.

Bár nem a valláshoz tartozik, de fontos megemlíteni az álmodókat. Lényegében a spearsek ellentétei. Az idegenek telepatikus kommunikálását képesek kihasználni. (Ripleyék is így találták meg az Anyakirálynőt, az álmodók betájolták annak tartózkodási helyét a galaxisban)
(megjegyzés: a sima emberek is érzékelhetik a királynők üzenetét, de ezeket csak rémálom ként érzékelik)

Rengeteg titkos szervezet van, de egyet emelnék ki. Neve nincs, és a kormány, sem a cégek nem tudnak róla. Szinte semmit sem tudni róla, csak a célkitűzését: az idegen civilizációk és létformák megvédése.Ipar

Az ember tanult a hibáiból (már amennyire), de már késővolt, a Föld ökológiai összeomlása elkerülhetetlen volt, más kérdés hogy igazából az idegenek fejezték be ezt.
A földi iparvidékek nagy része felújítva még használható lenne, de nincs mivel visszaszerezni őket. Fogalmazhatunk úgyis, hogy az emberiség gazdasági válságban van. Ahhoz hogy a Földet vissza lehessen foglalni, kell ember, hadianyag, és pénz. Pénz még lenne is, de az első kettő már nem igen. Egyenlőre a még nem fertőzött területek tisztántartása szinte mindent elvon. Újonnan már vannak mozgósítható erők, hisz Mars vagy Új Éden fejlet ipartelepekkel rendelkezik. De, ez is kevés, új kolóniák kellenek, illetve a még használhatóakat vissza szerezni…
A Föld visszavétele után, viszonylag tiszta lappal kezdhetett az emberiség. Így már környezetbarátabb technológiákat alkalmaztak.
Élelmiszeripar már jóval a Föld elbukta előtt is mesterséges élelmiszerekre alapozott. A valódi zöldség/hús átlag embernek ünnepi alkalmakkor került asztalára. Mára már javult a helyzet, hisz nem kell annyi szájat etetni…
Egyebek       Kukor
Milyenek ezek a mesterséges élelmiszerek? A válasz: Pocsék. Csak hasonlítani szeretnének a valódihoz. (lásd: a CMC-nél „oly népszerű” sárga nyúlós téglalap, vagyis a kukoricakenyér. Bár abban legalább van még kukorica)
Bár igaz, hogy voltak országok / kolóniák ahol a mesterséges élelmiszereket betiltották, de ezek az országok nagyban építettek a mezőgazdaságra, miből szép hasznot tudnak kaszálni. (pl. Turáni Szövetség)


Atmoszféra Processzor Állomás

A légkörfeldolgozók hatékonyan és gazdaságosan működtethetők, amennyiben van helyi atmoszféra, amit átalakíthatnak. Hidrogén, argon és metán szükséges, továbbá elegendő oxigén és nitrogén, amivel el lehet kezdeni a megkötést. A fúziós reaktorok a szilárd részecskéket és mérgező gázokat égetéssel vagy vegyi bontással távolítják el; a tisztított levegő hatalmas felhőit pedig visszaokádják a bolygót körülvevő légtakaróba. A kibocsátott gázokat módosítják, mihelyt a levegő hasonlítani kezd a földiéhez. Végül teljesen leáll az állomás, de a kellemes bioszféra létrejöttéig még húsz-harminc évig működik éjjel-nappal. Megbízható és nem valami bonyolult művelet, de lassú és nagyon drága.
Egyebek       Atmosz10
A szabályos kúp alakú fémes vulkán a felhők közé furakodik, a koronája fölött kiáramló tüzes derengés forró gázt böfög dübörögve az égre. A földiesítés e roppant gépezete otromba, szigorúan funkcionális tervezésű építmény. Számos földalatti és fölötti szintje könnyű és szilárd, karbonszál erősítésű szilikapanelekből készül, elég sok fémes üveg is található benne. Az alapok és az alsó szintek nem ennyire különlegesek: beton- és acélfödémek sok titánötvözettel.

Másik terraformálási mód, lassabb és olcsóbb, de csak olyan bolygón alkalmazható ahol elegendő víz és alapvető légkör megtalálható. Ennek a lényege, hogy csak növény populációt telepítenek a bolygóra. Mely lassan de roppant biztosan alakítja át a bolygót.


Hologramok

Nagyon nem kell, részleteznem senkinek, mik ezek. Sokféle elhasználása van. Szórakozástól egészen a katonák edzéséig.
Kapható sima holográf. Ez leginkább kikapcsolódáshoz használják, erdőt, sivatagot, vagy amit kíván az ember, azt vetít ki. De már olyan típusok is kaphatóak, amik szagokat is képesek szintetetizálni.
Egyebek       Nfkfk
Edzésekhez használhatóakon pedig már átnyúlni nem lehet, de azért embert sem tudnak ölni.


Savállóanyagok

Bizonyos fémötvözetek savállók, bár ezek nagyon drágák, és nehéz az előállításuk.
De nem csak fémekkel lehet elérni savállóságot. Vannak különböző anyagok melyeket a kívánt felületre felviszünk, és azon egy saválló védő réteget képeznek. Magyarán saválló lakk, AXSL (Anti Xenomorph Sav Lakk). Csak vannak bizonyos gondok, ha a lakréteg megsérül, akkor azt a részt a sav át tudja marni.
Másik fajta anyag egy alkohol származék, mely mélyen bele issza magát az anyagba, de kárt nem tesz benne. Mókásan csak XA-nek vagyis Xeno Alkoholnak hívják Ezzel olyan védelmet ad, ami akkor is jó, ha az anyagon sérülés keletkezik. Ugyanis a mélyebb rétegekben is kifejti savváló hatását. De viszont egy hátránya van, mégpedig az hogy mérgező. Az anyag kezelése után ajánlott 5 napot rá várni, így a mérgező hatása elmúlik. Illetve ha az XA-lal kezelt anyag huzamosabb ideig érintkezik savval, akkor ajánlott attól inkább megszabadulni…
Vannak akikből allergiát váltanak ki ezek az anyagok. Számukra a használata nem javasolt, vagy szedjenek allergia ellenes gyógyszereket. (megjegyzés, egy adagnyi csak egy tengerészgyalogsági páncél és ruházat lekezelésére elegendő)


Nutra Gél

GrantCorp által létrehozott és széles körben használt savközömbösítő gél. A gél receptje hét pecsétes titok, illetve a cég gondoskodik róla, hogy senki NE szerezhesse meg. Ez az anyag található a Z-110 páncélzatban is. Emberre nem ártalmas, de roppant gyorsan közömbösíti az idegenek savas vérét.


Ruházatok

Az emberiség átesett egy amolyan stílusbeli tudathasadáson. A hétköznapi ruhák terén meg található a viktoriánus kori felfedező móditól, a farmer és öltönyön át a teljesen mesterséges anyagú nejlon ruhákon át minden.
Persze bizonyos csoportoknak meg van a maga ruházati stílusa. Egy újonnan alakult kolónián mi még terraformálás alatt áll, természetesen funkcionális ruhákat hordanak az emberek.
Egy alapból vagy már lakható bolygón adott éghajlatnak megfelelőt, és aki meg teheti az egyértelmű, hogy magának tetszőt hord. (lásd a lenti képen, mi az AvP: Préda képregény adaptációjából van)
Egyebek       Ruhak111
Mivel az emberiség nagy területen él immár, így a különböző divatok bizonyos helyekre vagy nem jutnak el, vagy már az adott helyen más divat hódít. Vagy a távolság révén a stílusok is szétcsúsztak összekeveredtek. (az alábbi pedig az Aliens: Mondo képregényből van)
Egyebek       Ruhak211

Gyarmatügyi Tengerészgyalogsági Tiszti Díszegyenruha
Fehér, egyszerű, modern mégis őrzi a katonai hagyományokat. Az alap fehér színhez aranyszínű díszítés tartozik. A nadrág fehérhez passzoló fekete, e mellé pedig aranyszínű díszített sarkantyús sötét bőrcsizmát hordanak.
A tiszti sapka követi a felső ruházat fehér és arany színvilágát.
Amikor egy tiszt eme ruházatot felölti, mindig felveszi hozzá a díszkardot, és persze a kitüntetéseit.
Egyebek       Tiszti12

Gyarmatügyi Tengerészgyalogsági Tiszti Egyenruha
A dísz változattól kb. csak az alap színében tér el mi zöld.
Egyebek       Tiszti13

Gyarmatügyi Tengerészgyalogsági Díszegyenruha
Bár sok fajta változat létezik, a leggyakoribb a fehér ruházat, némi aranyszín díszítéssel és fekete bőrcsizmával. Természetesen ennek is nélkülözhetetlen kelléke a díszkard.
Egyebek       Dasz_e10

Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.