Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Latest topics
» Hiddenlight
Egyebek         EmptyKedd Okt. 02, 2018 2:41 pm by W.B.

» Aurora
Egyebek         EmptyHétf. Okt. 01, 2018 8:32 pm by B.J. Wolf

» Tengerpart
Egyebek         EmptyPént. Szept. 21, 2018 11:26 am by W.B.

» Víztisztító telep
Egyebek         EmptyPént. Szept. 07, 2018 11:57 pm by Johny Borgia

» Fürge Kard Művelet
Egyebek         EmptyCsüt. Szept. 06, 2018 9:27 pm by W.B.

» Sziklás fennsík
Egyebek         EmptyHétf. Aug. 20, 2018 11:22 am by W.B.

» USS Firenze
Egyebek         EmptyVas. Aug. 05, 2018 12:42 am by Johny Borgia

» Utcák
Egyebek         EmptySzomb. Aug. 04, 2018 5:17 am by B.J. Wolf

» Nathan T. Drake
Egyebek         EmptyPént. Aug. 03, 2018 10:21 am by Nathan T. Drake

» Nathan T. Drake
Egyebek         EmptyPént. Aug. 03, 2018 1:05 am by Nathan T. Drake

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (41 fő) Szer. Aug. 14, 2019 9:19 pm-kor volt itt.
Linkek

free forum
_______________
free forum
_______________
free forum
_______________
free forum
_______________
Chat Box

You are not connected. Please login or register

Egyebek

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Egyebek         Empty Egyebek on Pént. Aug. 12, 2011 11:49 am

W.B.

W.B.
A lepra és az idegenek:
A lepra nagyon különös hatással van a megtermékenyített gazdatestekre. A fajt magát nem bántja, de ha beadjuk egy olyan egyednek, akibe / amibe egy arctámadó belepetézett, akkor megállítja az embrió növekedési ciklusát, így időt nyerve a kioperáláshoz, amíg ezt nem ismerték, addig csak a hibernációban bízhattak. Míg a folyamat leáll az kb. 1-2 óra szóval egy kitörni készülő mellkasrobbantót már nem lehet megfékezni, de egy frissen implantált egyedet meg lehet menteni. Az egyed teljesen egészséges lesz, leszámítva a leprát, amivel megfertőzték. Egy idő után persze érdemes ellenszert beadni a megfertőzött alanynak, hogy ne fejtse ki hatását rá a betegség. Az ily módon megfertőzött, majd leprával „kezelt” embereket nem támadják meg a dolgozók, mivel a fészek egy újszülöttét hordozza, maximum a királynő parancsára.


Cián hatása
A mellkasrobbantó, legyen az bármely fejlődési stádiumban, rögtön megpróbál kitörni ha a gazdatest szervezetébe a gazdatestre halálos mennyiségű cián dózis kerül. Magára az idegenre nincs hatással, de ennek ellenére őrült módon próbálja elhagyni a gazdatestet. Ezt követően a szokásosnál is agresszívabb lesz, az éppen előtört idegen lárva.


Fekete Penész:
Egy nagyon egyedi anyag, amit eddig csak egy RLW-1289 kódjelű bolygón találtak. A matéria semmi hatással nincs az emberekre, ellenben a xenomorphokkal, akikre halálos betegségként hat. A penész megtapad a fészek falán az idegenek páncélján, bárhol. A fészek szinte rohadni kezd, a dolgozók elerőtlenednek, kifáradnak, az arcmászók terméketlenek lesznek, a tojások elhalnak, a tojócső rohadni kezd, a királynő is hamarosan követi. Egy átlagos fertőzés 1 hónap alatt írt ki egy fészket, ám ha a királynői kamrát fertőzzük meg, akár napokra is ledegradálódhat az idő. A többi életformára még csak nem is mérgező az anyag.
Csak azon az egy kolonizálatlan bolygón találták eddig, és nehéz előállítani, ritka elem. Azt valószínűsítik, hogy az anyag egyszerű célja miatt, valószínűleg a titokzatos pilóta faj kísérletezte ki.
Az idegenek a betegséghatására érdekes módon kísérletezni kezdenek a gazdatestekkel, bár ezek semmire nem vezetnek. Az is érdekes, hogy azon a bolygón ahol ezt észlelték a fészekben lévő tócsákban kis ebihalszerű lények éltek, ezt valószínűleg gyógyszerként próbálták az idegenek tenyészteni és fogyasztani. Ebben az a probléma, hogy a bolygón 0 állati populáció volt, így eme ebihal lények miben léte is sötétségbe vész, mint a penészé.


Xenoborg
A katonaság egyik hivatalosan félbehagyott kísérlete az volt, hogy a xenomorphokat irányíthatókká tegyék. (gyakorlatilag nem hagytak fel ezzel) Ennek az egyik legkézenfekvőbb módszere ezen lények fel turbózása kibernetikus beültetésekkel. De kísérleti alany hiányába sajnos nem sikerült teljesen ezért leállították. A projektet Livermore Evestone a gátlástalan üzletember vitte tovább. Ő neki sikerült egy idegen DNS-ét klónoznia és megcsinálni a főbb bővítéseket. Ezeknek a xenoborgoknak kiegészítették az agyát, bizonyos processzorokkal így irányítva őket. De Machiko Noguchi és az androidja Attila leleplezte Evaston tervét és a yauthákal szövetségben megrohanták a Evaston biolaborját. Evaston a xenoborgokat küldte ki. De azok fellázadtak. Machikoék végeztek velük és felrobbantották a biolabort
A Weyland Yutani hamarosan újra megnyitotta a projektet. De nem tudni meddig mentek benne.

„Nagyobbak, mint a normális rovarok, jóval magasabbak a ragadozóknál. Kiborgexcsontvázzal és számos extra végtaggal kibővítve. … Egyesek inkább a királynőre hasonlítanak, pengeéles fogaik közül csepeg a nyál… Mások a karmoktól a tépőfogakban végződő cső alakú fejformáig sokkal inkább egy közönséges Kemény Húsúra (egy Idegenre) emlékeztetnek. Ezeknek azonban fémburkolatú mesterséges látószervük van. … Ennek ellenére mindannyian szögletesen mozognak, nem olyan olajozottan, mint természetes hasonmásaik”
Részlet: Aliens vs. Predator: Vadászok bolygója

Ez a lény a genetikusok szerint már egy kutya intelligenciájával rendelkezik. Csakhogy a kutyákkal ellentétben nem idomítható.” Hiperneurológiai transzduktor van beléjük építve, géphez kötve rádióirányítású programmal töltötte fel őket, fegyvereket és páncélt tervezett nekik. “Az eredmény: a jövő hatékony, szinte teljességgel megállíthatatlan harcosai. Olyan hadsereg, amellyel az egész világot meg lehet hódítani. … A lény feje otromba ötvözete volt a rovar kitinpáncél koponyájának és egy komplex kiborg krómötvözet burkolatának.
A lény képes fegyvert használni és nagyon érzékeny.


Újszülött
Ha egy xenomorph királynőt más DNS-el kezelünk, akkor egy ilyen lényt hoz a világra. Feltéve ha az másmilyen DNS eleven szülő lénytől származik. Így felvetődik a kérdés, ha pl. tojás rakó lény DNS-ével kezelik, akkor olyan tojást rak mikből kikel az új szülött? Mivel átveszi a másik lény reprodukcióját. Az ebből létrejövő lény a kérdéses teremtmény és az xenomorph keveréke. Ez a lény sápadt bőrű. Hasonlít az emberi bőrszerkezetre, de kibírja az idegenek vérsavját. (feltéve ha ember DNS-sel kezelték a királynőt) Nincs második állkapcsa. A nyelve nem olyan, mint az idegenekére. Az állkapcsában sok fehér fog található. A kezén öt ujj van és nagyon erős. Nincsenek légző csápjai.
Nem születik természetesen. Kísérletek melléktermékeként jön létre nagyon ritka esetben.
Egyebek         Egyebekleir1ujszulott


Bugman
Egyebek         Bugman10
Ez történik, ha az emberi faj elkezd kísérletezni. Végeredményben egy olyan humanoid ember és Linguafoeda Acheronsis keverek mely kinézetre halovány önmaga az emberének. Egészben a legaggályosabb az, hogy az idegenek, mint fajtársként ismerték fel ezeket a hibrideket. De ez még semmi ahhoz képest, hogy az intelligenciájuk az emberének felelt meg. Mindenre képesek mire egy ember, ráadásul az idegen géneknek hála mentális képességeik fejlettebbek, mint egy emberé úgy, mint pár másik képességük. Emberként járnak, alszanak, esznek, alapvető szükségleteik is olyanok, mint az emberé. Viszont az idegenek fajtársnak fogják fel őket, annak ellenére, hogy vannak köztük külön hímek és nőstények is. (Ami fura hisz alapvetően az idegenek nemnélküliek csak a királynő nőstény ill. néha születnek csak hímek. Viszont nekik az eltérő nemek semmiféle rossz reakciót nem vált ki az idegenekből) Összességében, genetikailag más fajnak nevezhető mégis mind két fél egy fajt lát egymásban.
Emberi ruhákat és páncélokat szokásuk hordani, nomeg az idegen érzékeiknek köszönhetően rendkívül jól bánnak az emberi fegyverekkel. Mind az idegenekkel mind az emberekkel képesek kommunikálni, sőt nem ritka, hogy a xenomorph hordák követik az utasításaikat.
Emberi testformáik vannak, bár ezek jelentősek módosultak. Több féle variáció van. Pl. a fül nagymértékben benő a koponyába, így mint két kráter szerűség jelenik meg, vagy fej csápok találhatóak a haj mellet. A koponya elülső része előre fele dudorodik, a vér erek az idegenek biomechanikus csöveire hasonlíthatnak stb.
A kiirtásukra a CMC nagy erőket vetett be, melyek pár katonát leszámítva az egymást követő bevetések folyamán felmorzsolódtak. De sikerrel jártak, kiirtották eme torzszüleményeket. Remélhetően…
Egyebek         Bugman11
3. Fejezet.


Vörös sereg
Egyebek         Egyebekleir3vorossereg
Amikor egy egyedül álló fészek (vagyis, egy bolygón, vagy nagy területen csak egy fészek van) királynője valami oknál fogva elpusztul, akkor a genetikailag torzult tojásokat nem semmisítik meg, mivel a fészek az új királynő kifejlődését várja.
Az ilyen genetikailag módosult egyedek, elhagyják a fészket, ha eltudják. És új fészket alapítanak. Mivel genetikailag torzultak, és egy új „fajtát” képviselnek, a normál idegenek megtámadják őket, mert nem fajtársak és ezért veszélyt jelentenek rájuk nézve.
Eddig csak egyszer észleltek ilyen genetikai torzulást, de orbitális bombázás után nem sok minden maradt belőlük.
Az ilyen genetikai torzulásokat rendszerint még tojás formában megsemmisítik. (a királynő nem érzékeli az ilyen tojásokat sajátja ként)
Fajta tiszta idegenek, csak nagy ritkán támadnak egymásra.
/megjegyzés: a „vörös” jelző az Aliens: Királynő nevében, című regényben csak a két fészek megkülönböztetése véget használták./


K széria
Lehetne „sárga sereg”-nek is nevezni, hisz sárgás enyhén fehérest testszínük van. A Weyland Yutani tudósa, Dr. Samuel Kadinsky, hozta létre eme új xenomorph fajt. A vörös sereghez hasonlóan őket is más fajként kezelik a normál idegenek. A kutatások kudarcba fulladnak, az összes mintapéldányt lemészárolják a „normál” idegenek.


Albínó Xenomorph
Tirgu Mires-en pár fiatalt támadott meg egy albínó harcos idegen, a kiérkezett CMC-s erők likvidálták a lényt. Valószínűleg a különleges idegen az ottani pilóta hagyatékkal valamiféle kapcsolatban állt.


Szuper hím vagyis „Rogue”
Z.C.T. cég tudósa, Ernst Kleist professzor fejlesztette ki a királynő méretű hímet. A kutatás célja, egy önálló reprodukcióra nem képes idegen létrehozása, mely képes elpusztítani a királynőket a Földön, mindezt önszántából. Erre a hím idegenek voltak megfelelőek. Mivel a hímek jóval kisebbek, mint a királynő, így a párzásnál ők meghunyászkodnak, végül pedig a királynő elpusztítja őket. Viszont „Rugoe” a szuperhím, erőszakkal akart pározni, mit ugye a királynő nem hagy, így elvben a királynőt megöli.
Egyebek         Roguem
A testi ereje abban megmutatkozott, hogy a tudósok azt hitték, hogy biztonságban bezárva tartják. Végül gondolt egyet a szuper hím, és „lazán” végig csörtetett Orbolab egész védelmi mechanizmusán. Hiába volt erősebb a királynőnél, a királynő fürgébb volt, mint a nagy darab masszív hím. Végül a hímet a királynő megölte. Orbolabra kiérkező CMC - s erők csak feljegyzéseket találtak…


Felső EF-sáv
Eddig csak erre a sávra bizonyított, hogy az idegenek ezen IS képesek mentálisan kommunikálni. Eddig csak akkor észlelték, ha egy királynőnek kihívója lett volna. (ilyen természetes úton nincs vagy csak nagy ritkán. Lásd.: pilótából kikelt alien.)


Idegnek szaga
Jó régi záptojást sütni ki tudja hány éves romlott zsíron… bár ez csak a „kedvesebb” leírás eme a bűznek.


Fészekzselé vagyis pempő
Fontos elején elkülöníteni a fészekzselék terén az idegenek nyálkáját, mit nyáladdzanak és felületükön választanak ki. Ebből és más anyagokból épül fel a fészek.
A másik fajta fészek zselé a pempő. Ezt királynő hatására az alattvalók nem termelik, csak a királynő. Pontos szerepét nem ismerjük, de az idegen rendszerint külön teremben királynőhöz közel gyűjtik. Dopping, vagy vészesetére tápanyag, de akár fejlődés serkentő is lehet a célja.
Egy biztos. Emberiség történetében volt arany láz, volt fekete arany láz, és most van „idegen arany” láz. Eme zselés sok színben pompázó anyag roppant érdekes termékek alapja.
Ott van a XenoZip. A pirula csak pár molekulát tartalmaz a fészekzseléből, de ez már elég ahhoz, hogy az erre allergiás személyekből olyan valamit csináljon, ami emberfeletti észnélküli gyilkoló gép. A XenoZip legális termék.
Viszont a pempő kicsit finomított higított változata már egy szuperdrog. (azaz ez nem pár molekulát tartalmaz) Már a megkóstolása is függővé teszi az embert, leszokásra az esély 0%. Ezt a szuperdrogot rendszerint az idegeneket imádó és kiszolgáló szektások terjesztik, hogy a messiásuknak gazdatestet vagy új követőt szerezhessenek. A Föld visszafoglalása után eme drog több millió embert taszít szinte állati sorba.


A fészek
Idegenek bárhova építenek fészket, romokba, barlangokba, de ha van lehetőségük, akkor viszont külön álló „épületet” építenek. Ilyet csak a legnagyobb fészkek csinálnak. Ehhez mindenféle törmeléket használnak alapként mit aztán nyálkájukkal bevonnak és megformáznak. Ezek a fészkek egy az egyben hasonlítanak a pilóta tojás silókra.
Egyebek         Tojassilo
A fészkek rendszerint királynő kamrájából, tojás tároló kamrákból, inkubátor test kamrákból, lakókamrákból (mikben megpihennek az idegenek) alagutakból és a pempő kamrájából ál. Nagy fészkek esetén ezekből több is lehet. Egy hosszú ideje létező fészek legalján savas tavak alakulhatnak ki. Valószínűleg az elpusztult idegenek savas vére gyűlik itt össze. (bár ha vérzik akkor nem éppen békés halála lehetett)
Előfordulhat, hogy több fészek egymás mellé épül, vagy több kisebb fészek „össze” költözik. Ilyenkor persze a királynők külön kamrákban vannak.
Amennyiben ez idegenek nem képesek fészket építeni, akkor képesek feltehetően maguk köré amolyan bábszerű burkot növeszteni, és ebben elvegetálni. Bár erre eddig csak egy észlelés volt a Proteus sekély vizű vizes síkságán.
Egyebek         Gubo10

Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.