Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Latest topics
» Hiddenlight
FONTOS LEHET!!! EmptyKedd Okt. 02, 2018 2:41 pm by W.B.

» Aurora
FONTOS LEHET!!! EmptyHétf. Okt. 01, 2018 8:32 pm by B.J. Wolf

» Tengerpart
FONTOS LEHET!!! EmptyPént. Szept. 21, 2018 11:26 am by W.B.

» Víztisztító telep
FONTOS LEHET!!! EmptyPént. Szept. 07, 2018 11:57 pm by Johny Borgia

» Fürge Kard Művelet
FONTOS LEHET!!! EmptyCsüt. Szept. 06, 2018 9:27 pm by W.B.

» Sziklás fennsík
FONTOS LEHET!!! EmptyHétf. Aug. 20, 2018 11:22 am by W.B.

» USS Firenze
FONTOS LEHET!!! EmptyVas. Aug. 05, 2018 12:42 am by Johny Borgia

» Utcák
FONTOS LEHET!!! EmptySzomb. Aug. 04, 2018 5:17 am by B.J. Wolf

» Nathan T. Drake
FONTOS LEHET!!! EmptyPént. Aug. 03, 2018 10:21 am by Nathan T. Drake

» Nathan T. Drake
FONTOS LEHET!!! EmptyPént. Aug. 03, 2018 1:05 am by Nathan T. Drake

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (41 fő) Szer. Aug. 14, 2019 9:19 pm-kor volt itt.
Linkek

free forum
_______________
free forum
_______________
free forum
_______________
free forum
_______________
Chat Box

You are not connected. Please login or register

FONTOS LEHET!!!

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1FONTOS LEHET!!! Empty FONTOS LEHET!!! on Szer. Okt. 03, 2012 10:15 pm

Heca'thei

Heca'thei
Talán fontos lehet és ezzel picit változik a sztori is.

Ez évben kijött a Prometheus című film amely a Nyolcadik utas: a Halál története előtt játszódik 33 évvel (33 éve készült 1979-ben az Alien 1)
2089-ben
ad pár választ megválaszolatlan kérdésre, köze van a "pilóta fajhoz"
Valamint az Alien-ek fejlődésében is szerepet játszik ez a rész.

Aki még nem látta szerintem feltétlenül nézze meg.

Ui: Ha az Alien egy 2122-ben játszódik az alien 2-ben pedig Riplere ugy lelnek rá hogy több mint fél évszázadot utazott az ürben tehát 2172 minimum az évszám a 3-dik részben nemtudok dátumot de a Feltámad a Halálban ha az emlékezetem nemcsal majd 150 évvel a halála után klónozzák akkor minimum 2322-es dátumról beszélünk. Hogy járunk mi sztori szerint 2190-ben??? Tudtommal ott még a földön nincsenek idegenek.

2FONTOS LEHET!!! Empty Re: FONTOS LEHET!!! on Szer. Okt. 03, 2012 11:10 pm

W.B.

W.B.
Prometheusért a rendezőt legszívesebben karóba húznám, akkor baromság a film igazából.

Amúgy meg nem hibás az adatbázis, mivel az Alien4 is egy nagy hülyeség. Konkrétan a könyveket vágta pofán a hülyeségével.

http://avpwarfrpg.wikia.com/wiki/Filmen_k%C3%ADv%C3%BCli_m%C5%B1vek_kapcsolatrendszere_%C3%A9s_t%C3%B6rt%C3%A9netisz%C3%A1l_tiszt%C3%A1z%C3%A1sa

Itt le van írva mért ilyen az oldal és mi mért hülyeség.

Az oldal az "Eredeti történeti vonalra" épül. A többi művet ehhez csiszoljuk hozzá ha hozzá lehet. 24 nem film könyvből 22-öt olvastam, és itt van mind a polcon. (a másik kettőt is befogom szerezni, bár abban vannak a nem váltó predatorok) Alien4-et csak egy!!!! könyv folytatja történetileg, és abban sem tudja szinte senki, hogy mik azok az idegenek.
A Föld 2187-es bukása helyes dátum. Max 1-2 év lehet benne a hiba, de igen kb. csak 10 évvel az alien3 után történik ez.

Alien4-et követő történésekben sosem kerülnek idegenek a Földre. Arról nem is beszélve, hogy az Alien4 alapján nem léteznek predatorok. (Mivel az AvP filmek az AvP könyv trilógia alapján készültek) Az AvP könyv trilógia mi jól reálisan összehozta a két lényt, annak második kötete a Földi háború idején játszódik. És így kapcsolódik az Aliens trilógiához. Aliens és AvP trilógiában pedig még M41A-t és társait használják. Plusz más könyvek már a Föld vissza vétele után játszódnak pl. 2224-ben az aliens rekviem. (2124 a borítón elírás)

Nincs itt kronológiai hiba, hanem az első történeti vonalra épül az oldal, mert ebben hozták össze jól a predet és az alient. Továbbá ebben a legsokszínűbb az AvP világ. MAX, Z1 Razzia, Ryushi, T-rex, Sötét klán, ZTC-1 Pajzsruha, Blior stb. az Alien4 film alapján nem létezik.

Prometheus és az Alien4 eseményei bele lesznek csiszolva az oldalba, ám ezzel a történetük totálisan el fog ferdülni, mert másképpen nem lehet megoldani. Pl. a Prometheusban látott skinhead űremberek (ez egy szerrűen agyrém, hogy képesek voltak ilyennel elő állni drága rendezőbácsiék) a pilóták kreálmányai, egyszerű emberről másolt munkások.


_________________
Skillek:

Fegyverhasználat IITankelhárító és teleNehézfegyverekEnergiafegyverekGránát használatMesterlövészetKétkezes harc IIKözelharci fegyverekKözelharc3NehézpáncélPajzsSzanitécLovaglás Solymászat
Mentális staff:
Tollas:
Alapvető utasításokAlien érzékelésBomba felhelyezésNyomkövetésHarcikutya

3FONTOS LEHET!!! Empty Re: FONTOS LEHET!!! on Csüt. Okt. 04, 2012 9:05 am

Heca'thei

Heca'thei
Pontosítok
Alien 1 : 2122
Alien 2 : 2179
Alien 3 : pontos adat nincs ez is itt körül
Alien 4 : 2379 (200 évvel Ripley halálát követően)

2089 A Prometheus történetét nem vetném el. Több űrhajóról esik szó a film végén is,
a vészjelzést Shaw adja le amelyet 33 év elteltével a Nostromo fog be. Az öreg Weyland ott utazik a Prometheuson. Meghal, az utasok eltűnnek, 33 év múlva odakeverednek Ripleyék akik egy Másik (Ahol már nem a tartályokat hanem az idegenek előre kifejlesztett tojásait szállítják, a pilóta mielőtt meghal, le teszi a bolygóra az űrhajót. Vagy esetleg a Prometheus végén látható kezdetleges idegen fejlődik a bolygón tovább és mivel elő világ nincs ezért kipusztul és csupán egy másik hajón maradtak nyomai amelynek utasa meghalt, de a fedélzeten tojások maradnak) idegen hajóban járnak. És még mielőtt visszatérnének(itt történik az 57 év kiesés Ripleynek) már elküldik a Telepeseket oda.
Ripley-t mire megtalálják már megtörtént az egész galiba és ő említést is tesz róla a filmben hogy "tudtak róla".
Mivel ő még nem mondhatta el hogy mi történt valószínűleg az öreg Weyland-et és csapatát keresik vagy összeköttetésben álltak a Prometheussal és tudtak az ott zajló eseményekről.
Viszont késtek több mint 33 évet mert közben a Nostromo is ott jár addig.

Predatorok létezésére utaló nyom nincs az Alien filmekben ez igaz, de arról sem esik szó hogy nincsenek. Avp 2-ő végén a Yautja fegyvert pontosan mire akarják felhasználni? Csak annyit tudunk meg hogy nem itt (mármint a földön), akkor valószínűleg az Űrtechnológiában.
predator illetve avp filmeket végignézve megy a tusolás. Titokban tartják az egészet hogy idegenek lennének a bolygón.

Jó ideig nem is tudhatnak róla. Esetleg néhány fejes cég. Teljes kiszivárogtatás valószínűleg nincs.

Ha a földi bukás 2187-ben történik akkor az megint csak megfelelne a történetnek hiszen 8 év telik el kb Ripley halálát követően.
És ha 2224-ben már megtörtént a föld visszavétele Akkor az Alien 4 sztorija viszont megint stimmelhet hiszen mint említettem a földön nincsenek addigra idegenek. Viszont úgy látszik 2379 környékén mégis kísérleteznek még a Xenomorpokkal és az űrhajó fedélzetén található idegenekkel sikerül végezniük még a földre való visszatérés előtt.
A filmben akik odakeverednek már tudnak az idegenekről valamelyest + Ripley haláláról is.
Honnan tudhatnák az idegenekről is ha titoktartás megy? Valószínűleg más forrásból (földön történt események).


Szerintem a szálak összefűzhetőek habár a fegyverek nem korszerűségére nincs vele válasz.

Ui: Az összes könyvet sajna nem ismerem. Esetleg weben valahol megtalálható?
Jó lenne végigolvasni egyszer mindet.

4FONTOS LEHET!!! Empty Re: FONTOS LEHET!!! on Csüt. Okt. 04, 2012 11:15 am

W.B.

W.B.
Prometheus az Lv 223-as bolygón játszódik. Továbbá a film szerint még nem léteznek idegenek, ezzel pofont ad az AvP filmnek. Idegenek egy régész elmélete szerint már 3.2 milliárd évvel ezelőtt is voltak. (jó öreg a pilóta faj akkor...)

AvP eredeti történeti vonal eredetileg:

Valamikor voltak a pilóták kik megalkották az idegenek. Ám az idegenek szinte az összes pilótát kiirtották. Predek felfedezték az idegenek és azt hitték több helyen is kifejlődtek, így ezek a tökéletes ragadozók, a tökéletes prédák így. Így a kultúrájuk része lett. Az idegen terjedéséhez eztán a predek járultak hozzá. Az emberiség többször is összefutott az idegenekkel, ám az volt végül a baj mikor a BioNat rá tette a kezét egy példányra és a Földön egy mesterséges fészket hozott létre. Innen szektás segítséggel szabadultak ki az idegenek. A háború folyamán az emberek mint az idióták menekült a Földről, ezzel egy csomó másik bolygót is megfertőztek. Föld vissza vétele után harminc évvel az idegenek nagyrészt csak a peremi kolóniákon jelentenek komolyabb gondot, a központi régiókban a Gyarmatügy hamar tud minden fertőzést kezelni. De minden nagyobb cégnek van legalább egy mesterséges fészke. Kb. tömören ez az AvP története.

Ebbe az Alien4 azért nem illik bele, mert kimondják, hogy az idegenek kihaltak és sehol sem találtak rájuk, ezért kellet Ripleyt klónozni. Ám mint látod az eredeti történeti vonal alapján minden ember tudja, hogy mik az az idegenek. Alien4-ben pedig csak pár beavatott ember tud az idegenekről. Tehát az Alien4 itt hibádzik, plusz a könyv folytatásában ez még jobban kiderül. Ráadásul az Eredendőbűnben a WY-rl azt állítják, hogy őket is csak madzagon lóbálták, tehát ők sem tudtak az idegenekről csak valakik leadták nekik a drótot. (Ezzel eme könyv a prometheus filmmel sem lesz kompatibilis)

http://avpwarfrpg.wikia.com/wiki/Prometheus ilyen formában található az oldalban.

Továbbá Ripley androidként tér vissza a földi háború idején, olyan androidként mint Bishop az Alien3-ban.

De eme elmélkedés hogy az alien4 és a prometheus mennyire része az eredeti történetnek, már lerágott csont.

Szabályzat tiltja az oldalon pl. a könyvek illegális forrásból való megszerzését. https://www.szukits.hu/2-aliens-predator - ez legális forrás. Vagy amolyan kivonatnak ott van az Wikipedia adatbázisunk.


_________________
Skillek:

Fegyverhasználat IITankelhárító és teleNehézfegyverekEnergiafegyverekGránát használatMesterlövészetKétkezes harc IIKözelharci fegyverekKözelharc3NehézpáncélPajzsSzanitécLovaglás Solymászat
Mentális staff:
Tollas:
Alapvető utasításokAlien érzékelésBomba felhelyezésNyomkövetésHarcikutya

5FONTOS LEHET!!! Empty Re: FONTOS LEHET!!! on Csüt. Okt. 04, 2012 11:34 am

Heca'thei

Heca'thei
Danke

Ajánlott tartalom


Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.