Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Latest topics
» Hiddenlight
Hortenzia EmptyKedd Okt. 02, 2018 2:41 pm by W.B.

» Aurora
Hortenzia EmptyHétf. Okt. 01, 2018 8:32 pm by B.J. Wolf

» Tengerpart
Hortenzia EmptyPént. Szept. 21, 2018 11:26 am by W.B.

» Víztisztító telep
Hortenzia EmptyPént. Szept. 07, 2018 11:57 pm by Johny Borgia

» Fürge Kard Művelet
Hortenzia EmptyCsüt. Szept. 06, 2018 9:27 pm by W.B.

» Sziklás fennsík
Hortenzia EmptyHétf. Aug. 20, 2018 11:22 am by W.B.

» USS Firenze
Hortenzia EmptyVas. Aug. 05, 2018 12:42 am by Johny Borgia

» Utcák
Hortenzia EmptySzomb. Aug. 04, 2018 5:17 am by B.J. Wolf

» Nathan T. Drake
Hortenzia EmptyPént. Aug. 03, 2018 10:21 am by Nathan T. Drake

» Nathan T. Drake
Hortenzia EmptyPént. Aug. 03, 2018 1:05 am by Nathan T. Drake

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (41 fő) Szer. Aug. 14, 2019 9:19 pm-kor volt itt.
Linkek

free forum
_______________
free forum
_______________
free forum
_______________
free forum
_______________
Chat Box

You are not connected. Please login or register

 » Helyszínek » Űr » Hortenzia

Hortenzia

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Hortenzia Empty Hortenzia on Vas. Május 06, 2012 1:22 am

La'yyk

La'yyk
Hortenzia Timelapse5

A Hortenzia egy közepes méretű teherhajó volt, egyedi készítésű, melyet több más típusból férceltek össze. Az átalakítások miatt egyszerre volt sokoldalú, s megbízhatatlan bár ez utóbbi nem zavarta a fedélzetén utazó szerencsevadászokat és csempészeket. A kilenc tagú legénység válogatott gazfickókból állt, volt köztük renegát katona, körözött gyilkos, de még egy földi menekült szomáliai kalóz is. A vezetőjük egy hamiskártyás szerencsejátékos volt, agyafúrt és csalafinta fazon, aki lyukat beszélt bárkinek a hasába, ezért is fogadták el kapitánynak. A szerencse a mai napon is mellé pártolt. Éppen a frigóba fekvéshez készülődtek, mikor az egyik érzékelő csipogni kezdett.
-Lődd már le azt a vacakot!- kiáltotta mogorván az ügyeletes navigátornak.
-Valami van előttünk, főnök. -hangzott a felelet.
-Akkor lődd szét azt is!
-Ezt látnod kell.
-Mi az?
-Nem tudom, valami űrhajó.
-Életemben nem láttam még ilyet. Fiúk, ki tudja mi a f@sz ez itt ellőttünk?
-Talán a Gyarmatügy egy új lopakodója. -szólalt meg egy indiai származású tolvaj a radarra pillantva.
-Akkor jobb, ha lelépünk. -aggodalmaskodott a navigátor.
-Én már láttam ilyet. -kapcsolódott be a beszélgetésbe a veterán tengerészgyalogos. Mindenki felé fordult, miközben lassú léptekkel a hídra sétált. Bagót rágott, melyet most hanyagul a padlóra köpött.
-Ez azoknak a hajója. -folytatta -Sok néven emlegetik őket. Vadászok, ragadozók, rákpofájúak. Pfúj... mocskos egy népség. Hobbiból vadásznak mindenre, ami él és mozog. Puszta kézzel nekimennek a medvének, de még a bogaraknak is.
-Badarság, az csak mese. -vágott közbe a szomáliai.
-Nem az, én láttam őket, láttam hogyan harcolnak.
-Veszélyesek? -kérdezte a vezető.
-Még holtukban is.
-Akkor fordulás! -adta ki az ukázt a hamiskártyás kapitány. -Tűnjünk el, mielőtt ők is észrevesznek.
-Már késő. -vágott közbe a katona. -Biztos, hogy már az előtt észleltek minket, hogy megláttuk volna.
-Akkor miért nem támadnak? -érkezett a csapat egyetlen női tagja, egy kefefejű kanadai.
-Valami nem stimmel vele. -Szólt gyanakvó hangon a katona. -Csak egy hajtóműve megy. Ez a szar csak sodródik.
-Ismeritek a szabályt. -kurjantott fel a kapitány. -Amit semleges vizeken találunk, az a miénk. Márpedig az egész kib@szott világűr semleges víz. Jó fogásnak ígérkezik. Lődd ki a hajtóművét, átszállunk. Mekkora ez az ócskavas?
-Nem nagyobb, mint mi. Kábé hatvan méter.
-Van rajta zsilip? -fordult a renegáthoz. Amaz megvonta a vállát.
-Nem tudom.
-Na akkor majd csinálunk.
Miközben felvették az űrruhákat, a Hortenzia lassan a ragadozó űrhajó mellé siklott. Közelebbről megnézve a hajótest sértetlennek tűnt, nem volt rajta lyuk, amin behatolhattak volna, ezért vágtak egyet. Nagy nehezen sikerült rést ütni rajta, mire a törzs egy jókora darabja beszakadt, miközben a levegő süvítve távozott a saját hajójukból, magával rántva mindent, ami nem volt rögzítve.
-Zsilipet lezárni, barmok! - kiáltotta a kapitány a sisak kommunikátorába. A nehéz ajtó lezárult, s a nyomás lassan kiegyenlítődött.
-A létfenntartó berendezéseknek annyi. Ahogy nézem mesterséges gravitáció sincs. Mit gondolsz, Baka, lehetnek még túlélők?
-Ki tudja mióta sodródik így. Talán évek óta. Nem hiszem ,hogy bárki is életben maradhat ennyi ideig, még szkafanderben sem, már ha a disznóknak egyáltalán van olyanjuk.
-Akkor lámpákat be! Nézzünk körül!
Lassan siklottak a szűk folyosókon. A kívülről látszólag sértetlen jármű belül egy roncshalmaz volt. A vezetékek kiégtek, mindenütt szemétdarabok lebegtek.
-Úgy látom nincs itthon senki. -törte meg a kísérteties csöndet Katniss hangja. Senki nem válaszolt.
Egy ajtóhoz értek, melyet a súlytalanságban sokkal nehezebb volt felfeszíteni. Bejutottak a vezérlő terembe. Az egyik székben egy beszíjazott yautja oszladozott, egy másik a fejük fölött lebegett, halott, üveges szemekkel bámulva rájuk. A hullák jó állapotban voltak, bár a vákuumban és a hidegben nem lehetett pontosan megállapítani a korukat. Egy csomó eszközt is találtak, komputereket és fegyvereket.
-Semmi sem működik. -vizsgált egy puskaszerű tárgyat a veterán. -Itt minden totálkáros.
-Ezekért talán kapunk valamit a fekete piacon. -mutatott a kanadai egy kupac lándzsára.
-Na és ezért mit kapunk? -szólt a kapitány olyan hangon, mint amikor nyerésre áll a kártyapartiban, melyet megbundázott. -Ezt nézzétek, szemetek!
Mindannyian körbe állták, pontosabban lebegték az a koporsószerű tárgyat, melyben egy ragadozó feküdt.
-Ez még él. -szaladt ki a nyilvánvaló igazság az indai száján.
-Lawrence, Johhny, toljátok át a hajónkra ezt a jómadarat! -parancsolta a kapitány. -Katniss, Wuzu, Mammin, ti hozzatok minden mozdíthatót. Fegyvereket, gépeket, amit csak elbírtok.
A legénység engedelmeskedett. A kapszulát szállító két félnótás sokat ügyetlenkedett a szűk térben, a kabin sokszor nekiütődött a falaknak, de senki nem vette észre, hogy az oldalán egy apró kijelzőn különös írásjelek kezdtek el villogni.
Végül sikerült áterőlködniük mindent a Hortenziára, s elhelyezni a raktérben. Elégedetten törölték meg a kezüket, majd visszatértek a hídra. Az ott várakozó haramiák kíváncsian kérdezgették őket.
-Mit láttatok odabent?
-Voltak olyan izék?
-Nyugalom. -állította le őket a kapitány. -Legyen elég annyi, hogy ezután a körút után, vehetünk egy egész bolygót is. Háhá! Na, irány a mélyálom. Szépnek és kipihentnek kell lennünk, ha jó áron akarunk túladni ezeken.

Miközben a bitang banda a lefekvéshez készülődött, a raktérben valaki éppen ébredezett. A hiperálom kapszula lassan újra beindította utasa életfunkcióit, s a yautja hamarosan kikászálódhatott belőle. Kicsit kába volt még, megviselte a hosszú álom, s a zord körülmények, de gyorsan magához tért. Hamar rájött, hogy nem fajtája űrhajóján van. A levegő összetétele oxigént és nitrogént mutatott, a mesterséges gravitáció kisebb volt a megszokottnál, a hőmérséklet és a páratartalom pedig alacsonyabb, s a berendezések is idegenek voltak. Egy 'mber hajóra keveredett. Ahogy körbenézett, látta, hogy egy raktárféle helyiségbe zárták. A rengeteg puhahúsú holmi között ragadozó fegyverek is hevertek. Megvizsgálta őket, de egy elektromos berendezés sem működött, minden rendszer kiégett, s nem volt nála felszerelés, mellyel megjavíthatta volna. A mechanikus eszközök, mint például néhány lándzsa, és hálóvető azonban használhatónak tűntek.

2Hortenzia Empty Re: Hortenzia on Vas. Május 06, 2012 2:36 pm

Krurag

Krurag
Saját elektromos rendszereim nem működnek. Viszont a mélyállom fekhely elektromos rendszere működik. Ahhoz, hogy az emberek rendszeréből energiát nyerjek, ahhoz elébb kell minimális alap energiaszint a saját rendszeremben.
Megpróbálok hallgatózni. Ha nem hallok veszélyforrásra utaló hangot, akkor a szarkofág rendszeréből próbálok minimális energiát az enyémbe vezetni. De csak annyit, hogy legalább két gyengébb lövésre elegendő legyen, illetve maradjon alapenergia. Így vészesetén a mélyállom szarkofágban is marad még energia.

Ez egy raktár. Biztos van valami fekete szövet, vagy általuk készített mesterséges anyag mi hasonlít rá. Szarkofág fedelének átlátszó részét kellene belülről vele eltakarni. Remélhetően nem ismerik a működését, így lehet, azt hihetik, hogy normális az „elsötétülés”. Szarkofág fedeléhez néhány éles eszközzel fogom hozzá fogatni. Valószínű, hogy a hajóról elloptak dárdalövőt és azok kicsiny Y alakú dárdái is itt lesznek.

Ha ezekkel megleszek, akkor próbálok itt egy külön álló energiaforrást keresni, aminek leszívhatom az energiáját. Ha nincs, akkor ki kell innen jutnom észrevétlenül. Ha az ajtókat bezárják, akkor máshonnan van légáram. Remélem, hogy a szellőztető járatokban elférek…

3Hortenzia Empty Re: Hortenzia on Csüt. Jún. 28, 2012 12:09 am

La'yyk

La'yyk
A ragadozó módszeresen átkutatta a rakodóteret. A legtöbb ládát gondosan lezárták, de a frissen szerzett zsákmányt, s néhány lomot hanyagul a raklapok tetejére dobálták. Különösebb elővigyázatosságra nem volt szükség, senki nem őrizte a helyiséget, s kamera sem látszott sehol. A legénység valószínűleg a jól megérdemelt pihenését töltötte, esetleg evett, de semmi esetre sem foglalkozott azzal, hogy mi zajlik idelent.
Kruag több hasznos dolgot is talált, például egy dárda vetőt nyilakkal, egy kupac lándzsát, egy vállágyút, melynek belső rendszerei teljesen szétégtek, s páncél alkatrészeket, rengeteg ép darabbal. Emberi holmikra is lelt, többek között egy éjjeli szekrény méretű szerszámos ládára, mindenféle a puhahúsúak által szerelésre használt eszközzel, s talált több tíz méternyi erős, szintetikus kötelet, valamint egy kis méretű rakodó gépet. Akadt néhány ponyva is, de ezek koszos, barnás színűek voltak. Egy karton dobozban azonban több tekercs fekete szemeteszsákra lelt, melyek azonban nem voltak elég nagyok, hogy hitelesen befedjék a kapszulát.
A raktárat alaposabban átvizsgálva több konzolt és csatlakozót is észrevett, ahová a régi szerszámok kábeleit lehetett bedugni, vagy a raktár beépített daruját tudták kezelni. A szellőzőjáratok szűkek voltak egy ragadozó számára, az egyetlen kijárat a rakodó rámpa, mely jelenleg az űrbe nyílt volna, és az űrhajó folyosóira vezető vasajtó volt.

4Hortenzia Empty Re: Hortenzia on Csüt. Aug. 30, 2012 3:05 pm

Krurag

Krurag
Nincs megfelelő anyaguk. Új dolgot kell kiötlenem. Meg is van. Különböző tárgyakkal kitudom úgy bélelni a műanyag zsákokat, hogy egy idegenre hasonlítsanak. Csak annyira kell a hasonlóság, hogy amikor kötéllel elhúzom a folyosón, megrémüljenek. Több zsákot kel egy bábuhoz használni, hogy ne szakadjon ki. Nem fogják észrevenni, hogy bábu. Fekete, gyors valami. Csak idegen lehet. Ostoba lények ezek.
Szarkofágból kinyertem némi energiát, majd elsötétítettem. Nem a legjobb, de nem ezzel fognak elsődlegesen foglalkozni. Szellőző rácsát leszedtem. Kipattintottam a csuklópengéim, és pár karistolást megejtettem, mintha egy állat ejtette volna. Rácsokat kissé izomerőmmel megzúzom, ügyelek, hogy ne csapja zajt. Még végig nézek itt valami sav után. Hamis idegen jeleket akarok hagyni majd. Bábukat hamar elkészítem, nem nagy ördöngösség, közelről nem hasonlít idegenre, távolról talán. Ám ha gyorsan elhúzzák, akkor eme ész nélküli lények annak fogják hinni. Alkari panelemen pedig van pár sikoly hang. Igaz, hogy a hazai vadvilágé, de hasonlít az idegenek hangjára.
Ajtót is szemügyre kellene vennem. Remélem egyszerű karos nyitó ajtó, ha nem akkor csak valami gombos…

5Hortenzia Empty Re: Hortenzia on Pént. Okt. 05, 2012 4:18 pm

R'ka N'ritja

R'ka N'ritja
Az ajtó egyszerű karos nyitójú volt. Nem mintha a gombos számított volna valamit is. Néhány doboz között apró sav tartályokat is talált, bár nem olyan erőset, mint az idegeneké. Miközben a vadász tette a dolgát, a lefekvéshez készülödő emberek közt volt valaki, aki nem igazán nyughatott. az egyik haramia, aki nem volt ott a másik hajón, igen csak kiváncsi volt az új zsákmányra. Végül a kapitány annyira megunta társa beszédét, hogy engedett neki.
- De ha bármi történik, letépem a heréidet, és lenyeletem veled, megértetted? - mondta a kapitány, ám a fiatal haramiának esze ágában sem volt ilyesmit elkövetnie.
Csak egy apró, gyors pillantás arra a fura lényre. Egy gyors, röpke pillantás...
Sebes léptekkel indult el a raktár felé.


//Bocsi, hogy csak most írtam. Nem hiszem hogy olyan jól fogok tudni mesélni, mint La'yyk, de igyekszem valami izgalmasat összehozni. Smile//

6Hortenzia Empty Re: Hortenzia on Pént. Okt. 05, 2012 4:53 pm

Krurag

Krurag
Ajtóval nem volt probléma. Első kemény húsú bábút mikor elhelyeztem a raktár folyósólyának egy beszögellésénél hallottam valamit. A puha húsúak beszéde visszhangzott végig a folyosón. Majd az egyik közeledett. Csuklópengéimet kipattintottam, ne akkor keljen mikor már meghalhatja. Savvérű bábút ott hagytam, a sötétben úgysem veszi észre. Visszavonultam a raktárban és ládák közt fedezéket kerestem. Mikor bejön ide, valószínűleg valamelyik fajomtól lopott tárgyat akarja megnézni, akkor viszont simán mögé kerülhetek. Befogom a száját, és leütöm. Nem ölöm meg, inkább beteszem a szarkofágba.
Fogalmam sincs, hogy kell ezt a hajót vezetni. Ha szerencsém van, akkor még jól is kijöhetek ebből a helyzetből. Remélhetően a hajó pilótája félős és gyenge. Akkor talán rátudhatom venni, hogy egy olyan bolygón ki tegyen, ahonnan könnyen elérhetem a népem. A többi embert pedig ártalmatlanítom, ha nincs más megoldás, akkor megölöm. Még nem vadászhatok puha húsúra, de kényszerből ölhetek, ez nem tilos.

Amint eme hívatlan látogatót elnémítottam, azonnal megrongálom a szellőzőt, hamisítok karom nyomokat és pár savmarást csinálok. Majd a másik néhány bábút is elrejtem, és kötelet rájuk kötöm. Egy már a helyén a folyosón. Egy itt bent lesz. Az utolsónak pedig még helyet kell keresni. Addig is itt fog pihenni a ládák mögött. Bár lehet így jó is lesz, hisz a némi fény pont úgy világítja meg, hogy árnyékot vet a falra, mintha egy alvó savvérű lenne.
Két bábuhoz felállítom a kötél rendszert. A vadász hajóról hozott holmik közt van pár eszköz mik képesek a kötelet feltekerni, ezeket szinkronba hozom az alkari panelemmel. Egy gombnyomás és olyan lesz, mintha a folyosón egy idegen száguldana végig.

7Hortenzia Empty Re: Hortenzia on Szomb. Okt. 06, 2012 6:49 pm

R'ka N'ritja

R'ka N'ritja
Haramiánk mit sem sejtve lépett be a raktárba. Szemei azonnal a szarkofágra estek. Annyira megbabonázta a látvány, hogy teljesen megfeledkezett mindenről. Lassan közelítette meg. Fél úton, hirtelen, mint a cowboy filmekben, elő kapta stukkerét, s eljátszotta, hogy lő. Idiótán felnevetett.
- Na mi van Csipkerózsika, most már... - a hibernáló fölé hajolva elakadt a lélegzete. - Mi a franc...?

8Hortenzia Empty Re: Hortenzia on Szomb. Júl. 20, 2013 11:57 am

R'ka N'ritja

R'ka N'ritja
A JÁTÉK FAGYASZTVA, SZABAD TERÜLET!

Ajánlott tartalom


Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

 » Helyszínek » Űr » Hortenzia

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.