Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Latest topics
» Hiddenlight
Élőlények         EmptyKedd Okt. 02, 2018 2:41 pm by W.B.

» Aurora
Élőlények         EmptyHétf. Okt. 01, 2018 8:32 pm by B.J. Wolf

» Tengerpart
Élőlények         EmptyPént. Szept. 21, 2018 11:26 am by W.B.

» Víztisztító telep
Élőlények         EmptyPént. Szept. 07, 2018 11:57 pm by Johny Borgia

» Fürge Kard Művelet
Élőlények         EmptyCsüt. Szept. 06, 2018 9:27 pm by W.B.

» Sziklás fennsík
Élőlények         EmptyHétf. Aug. 20, 2018 11:22 am by W.B.

» USS Firenze
Élőlények         EmptyVas. Aug. 05, 2018 12:42 am by Johny Borgia

» Utcák
Élőlények         EmptySzomb. Aug. 04, 2018 5:17 am by B.J. Wolf

» Nathan T. Drake
Élőlények         EmptyPént. Aug. 03, 2018 10:21 am by Nathan T. Drake

» Nathan T. Drake
Élőlények         EmptyPént. Aug. 03, 2018 1:05 am by Nathan T. Drake

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (41 fő) Szer. Aug. 14, 2019 9:19 pm-kor volt itt.
Linkek

free forum
_______________
free forum
_______________
free forum
_______________
free forum
_______________
Chat Box

You are not connected. Please login or register

Élőlények

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Élőlények         Empty Élőlények on Pént. Aug. 12, 2011 12:11 pm

W.B.

W.B.
Blior:
29 Ausztrália méretű kontinensének élővilága nagyban nem tér el egymástól. Gazdag élővilága van a bolygónak, de nem a legveszélyesebb. A bolygón létrehozott vadászparadicsom viszont ezt kipótolja. De csak az egyik kontinensen folyik vadászat, Livermorelanden. A bolygón különböző jelenkori lényeken kívül megtalálhatóak mára már rég kiveszet fajok is, persze vadászati célból. De egyes fajokat csak esztétikai célból klonoznak, mint pl. a város parkjában úszkáló kacsák, hattyúk…

Bisor:
Őshonos kis termetű kutyaféle. Ha veszélyt érez inkább menti az irháját.

Zebraantilop
Mikor Machiko Noguchi át vette a bolygó irányítását több csorda is élt vadonban, továbbá a faj klónozási technikái is meg voltak, viszont származása nem. Kinézetre nagyon hajaz a földi állatokra (igaz pár másik bolygó is) de még nem sikerült rá jönni, hogy mi is az igazi származása, mivel genetikailag nem lehet eldönteni, hogy földi lények keveréke-e. De ennek ellenére továbbra is a bolygó egyik vadász prédája.
A hímek 6-8 főből álló háremeket tartanak, melyeket vadul védelmeznek, a rivális hímektől. Nem félnek meg támadni az embert vagy predátort, növényevő mivoltuk ellenére elég agresszívak.
Élőlények         Zebra_10

Yangafa:
A bolygó egyik leggyakoribb faféléje.

Zangoid vagy más néven kentaurgyík:
Ez a lény lényegében macskaféle, gyíkszerű fejjel és ahhoz hasonló bőrrel. Négy lába és két keze van a lénynek. Éles fogai és karmai vannak, kizárólag csak húst eszik. Mozgékony állat, falkában vadászik, de a magányos példány is veszélyes. Szereti szétmarcangolni az élőn prédát.

Blioron megtalálható földi állatok: (nem földi állatoknál jelezve van melyek találhatóak meg Blioron.)

Tyrannosaurus (T-rex):
A retteget csúcsragadozó. 15m maximális méret, 30cm hosszú fogak, 20 tonnás harapási erő és… 50 km/h, de ekkora sebesség mellet a megállás sérülésekkel járhat számára. Félelmetes ragadozó, ám gondos szülő, és szociálisan is fejlet. Agya a többi nagy ragadozó dinosaurushoz képest, meglepően nagy. Bár igaz, hogy a falkán belül nincs vérontás, de nem falkához tatozó fajtárssal brutálisan elbánnak.
A predátorok megbecsülését is kivívta a faj, egy ilyen lény legyőzése felér egy alien királynő legyőzésével.
Élőlények         Tyrannosaurus

Carnotaurus:
7.5m hosszú sprinter, ám neki is nehézkes a hírtelen megállás, ezért inkább dögevő. A két „szarva” könnyen felismerhetővé teszi, mint minden más dinosaurus ő is félti kicsinyeit. Csökevényes elülső végtagjai miatt csapat tagjaira van szorulva ha elesik, és ellenség van a közelben…
Élőlények         Carnotaurus2

Gallimimus:
5.5 méteres struccszerű tollcsomó, nem csak hasonlít a modernebb társára. Táplálékát növények és kisebb, állatok, pl. gyíkok teszik ki. Erős csorda szellem jellemző rájuk, Eredetileg tápláléknak lettek betelepítve, de agresszivitása megegyezik a struccéval.
Élőlények         Gallimimus

Titanis:
Feje akkora mint egy lóé. De nem ez a fő szembe tűnősége… egy madár minek nem szárnyai vannak. 3m magas állat nem csak a csőrével képes ölni, rúgása gerinctörő. Párokban nevelik az utódaikat, zsákmány állataik gyors kis teremtű állatok alkotják.
Élőlények         Titanis4yx

Stegosaurus:
8.5 méteres monstrum nem bízza a védelmét a véletlenre, farka végén a négy tüske mindig készen áll, hogy átdöfje támadóját. De amikor teheti inkább hobbijának, a legelésnek szenteli létét. Kisebb csoportokban, de előfordulnak magányos egyedek is.
Élőlények         IMAG0009

Velociraptor:
Pulyka méretű tollcsomó csak falkában képes érvényesíteni erejét és intelligenciáját. De inkább csak vele egyenrangú prédára pályázik. Nem is igazán ellenfél, csak idegesítik az embert, ellenben ha falkában támad, akkor nincs menekvés. Képesek fára mászni és onnan támadni.
Élőlények         Velociraptor_mongoliensis

Deinonychus:
Kisebb rokonától eltérően, már egyedül is maga lehet a végzet. Mivel akkora, mint egy ember, így már magabiztosabb, nagyobb prédák esetén is. Fő gond vele és a kisebb rokonával, hogy a kutyáknál is intelligensebb. Olyan emberek kiknek meggyűlt a bajuk az idegenekkel, ők csak annyit tudnak mondani ezekről a tollas rémekről, hogy ha éhesek, megközelítik az idegenek keltette borzalmakat.
Élőlények         Deinonychus_antirrhopus

Indricotherium:
Az állat hossza 8-9,2 méter, marmagassága 5,4 méter és testtömege 15-20 tonna. Kinézete ellenére, ez az állat egy orrszarvú. Leginkább a fák lombjából szeret lakmározni. Magányosan él, és ha v an borja, akkor azt elszántan védi.
Élőlények         Indriocotherium_hzoom

Charonosaurus:
13m hosszú hadrosauridae. Szinte teljesen ártalmatlan. Igazából a Blioron azért él, hogy táplálékul szolgáljon a nagy termetű ragadozóknak, bár a kopopnyája trófeaként jól mutat a falon.
Élőlények         Charon10

Euoplocephalus:
8m hosszú robusztus tank. Lomha békés növényevő, bár veszély esetén, a csontos pikkelyeken kívül másban is bízhat. Csontbunkóban végződő farkában. Magányosan vagy néhány főt számláló csoportokban él. Ha felbőszítik, akkor képes olyan sebességel haladni amit az ember nem néz ki belőle.
Élőlények         Euoplocephalus

Entelodon:
Az entelodon egy főleg Mongólia területén élt gigászi ragadozó, ami körülbelül 30 millió éve élte a fénykorát. Méretei lenyűgözők, hiszen körülbelül 3-4 méter hosszúra és 2 méter magasra is megnő. De a furcsaság: ez egy sertés, mint a mangalica, de ez lazán széttép és felfal egy embert.
Élőlények         1422877460_1cecc11801

Baryonyx:
10 méteres spinosauridea. Halakat és dögöket eszik, méretéhez képest gyenge, de így is egy ember vagy yautja számára erős ellenfél. Elülső végtagjain található nagy karmokkal fogja ki a halakat. Mindig víz közelében van, ha nem abban.
Élőlények         Baryon10

Shunosaurus:
Sauropodák közt az egyik legkisebb, mindössze 10m hosszú, de ezt ellensúlyozza a farka végén található bunkó. Kistermete révén, az erdőségekben is könnyen mozog, így lényegében, mozdulnia sem kell a táplálékért.
Élőlények         Shunos10

Styracosaurus:
5 méter hosszú lényt más sem érdekli csak a zsenge hajtások, bár igaz, hogy kemény ágakat is könnyedén elropogtat. Hasonlít az orrszarvúakra, de kicsit békésebb, és csordákban él.
Orrán található szarvval könnyedén felnyársalja ellenfelét.
Élőlények         Styrac10

Triceratops:
Előző ceratopsidához hasonló, csak kicsit nagyobb. 8 méteres testhosszhoz, általában ugyan ennyi tonna jár.
Élőlények         Tricer10

Dimetrodon:
Eme emlőszerű hüllő (emlősök előfutára), mindössze 3 méteres. Noha lomhának tűnhet, de csak látszat. Meglapulva támad az áldozatára.
Élőlények         Dimetrodon

Allosaurus:
12m hosszú ragadozó dinosaurus. Kisebb, mint a T-rex, így könnyebben is mozog. Ellenben a T-rexel nincs annyira jó térlátása, de a szagokat ő is jól érzi… Nagyobb falkákban él mint a T-rex, de attól még alulmarad nagyobb társával szemben.
Élőlények         Allosaurusz12

Gastornis:
Újabb terrormadár. Titanistól nem tér el sokban, csupán annyiban, hogy neki még szárnyai vannak, de az evolúció halad…
Élőlények         Gastornis_hzoom

Gorgonopsid:
Dimetrodonnál fejlettebb 6 méteres emlősszerű hüllő. Gyors, kegyetlen és általában éhes. Bárhol előfordulhat, és szinte hangtalanul képes osonni.
Élőlények         Gorgonopsid

Andrewsarchus:
Ragadozó állat, de a növényeket sem veti meg. Karmai inkább valami féle primitív paták. Ennek tudatában és abban, hogy csupán 4 méteres, általában nagyobb ragadozók elől inkább odébb áll.
Élőlények         Andrewsarchus

Hyaenodon:
Marmagassága 140cm, korának retteget ragadozója volt. Jelenben viszont, csak a kisebb élőlények és dögök jutnak ki neki.
Élőlények         Hyaenodon

Brontothere:
Ez az ős orrszarvú sokban nem tér el a jelenkoriaktól… (jó igaz, immáron ez a faj is jelenkori…) Csupán lapát alakú szarvai…
Élőlények         Evi_brontothere_large

Smilodon (kardfogú tigris):
Leginkább a sziklás területeket kedveli. Kisebb falkákban is előfordulhat, így vadásznak prédájukra.
Élőlények         Smilodon

Therizinosaurus:
9 méteres szörnyeteg, első látásra. Valóságban békés vegetáriánus élőlény, de ha veszély fenyegeti, hosszú karmaival védi meg magát.
Élőlények         Therizinosaurus_cheloniformis2-web

Mamut:
Erős nagy termetű állat. Ha T-rexek nem járkálnának fel néha a jég birodalmába nem is lenne nagyon gondjuk. A nőstények csordába verődnek, a hímek kis csoportokban vagy magányosan követik őket, lesve mikor nyerhetik el egy mamut hölgy kegyeit.

Megaloceros:
Hatalmas termetű szarvas. Kisebb társaitól eltérően, ő megmeri támadni a rá vadászó embert. A Blioron már két haláleset is Megaloceros miatt tudható be.

Gyapjas orrszarvú:
Agresszív vegetáriánus teremtés. Csak a hozzá hasonló vegetáriánusokban bízik. Látása ramaty, de szaglása annál inkább jó.

Élőlények         Evi_woollyrhino_large
Az előző három faj egy képen

Cryolophosaurus
Sarki dinosaurus. Jól bírja a hideget. Nyolc méteres vadász. A hímek fejét egy különleges dísz ékíti, ami párzási időszakban virít a fehér hóban.
Élőlények         478781352_a5bc07a827

Harpagornis (Haast-féle sas):
Hatalmas termetű ragadozó madár lehetett: a hím kb. 10 kg, a nőstény pedig kb. 13 kg tömegű volt; szárnyuk fesztávolsága elérhette a 3 métert. Mérete valószínűleg közel járhatott a repülőképesség felső határához. Annak idején moákra vadászott, így egy ember méretű lény szerepelhet az étlapján.
Élőlények         Gianthaastseagle

Acrocanthosaurus:
13 m hosszú ragadozó. Valamivel gyorsabb, mint a T-rex. Elszánt és ádáz vadász, bár igaz, hogy jobban szeret árnyékban heverészni, mint rohangálni.
Élőlények         Acrocanthosaurus

Masiakasaurus:
2 méterhosszú ragadozó, sajátos fogazata feltehetően a hall és más kistermetű állatok fogyasztása miatt alakult ki. Igaz, falkában nagyobb lényekre is vadászik.
Élőlények         Masiakasaurus

Olorotitan:
Charonosaurushoz hasonlóan a nagyobb ragadozók számára zsákmánynak van betelepítve. Életét békés legelészéssel tölti kisebb csordákban. Kistermete révén még a városban is van néhány példány a dísz madarak mellé.
Élőlények         Olorot10

(Ezekkel a fajokkal egy bolygón élünk és kortársaink, ezért nincs külön leírásuk)
Farkas
Afrikai oroszlán
Afrikai elefánt
Bengáli tigris
Foltos hiéna
Grizzly medve
Szélesszájú orrszarvú
Keskenyszájú orrszarvú
Hegyi gorilla
Okapi
Rénszarvas
Jávorszarvas
Kudu
Jaguár
Nilusi krokodil
Floridai alligátor
Komodói varánusz
RozsomákBunda Survey:
Zöld végtelen erdőségekkel tarkított bolygó, melyet itt-ott mocsarak szabdalnak. Élővilága ehhez alkalmazkodott. A biodiverzitása nagyon magas a bolygónak. Száz meg száz fajta madár szeli az eget, tücskökhöz hasonló ízeltlábúak ciripelnek a napnyugtában.

Vad:
Élőlények         Vad2
Egyszerűen csak ezt a nevet kapták ezek a főemlősök. Barna szőrűk, és hosszú farkuk van. Testmagasságuk felállva alig egy méter. Párzási időben, állandóan az ordításuk tölti meg az erdőt. Mindenevő állatok, ha húst kívánnak, nem csak hegyes karmaik és éles fogaik segítik őket a vadászatban, de remekül alkalmazzák tövises farkukat is. Egy ragadozónak nem jelentenek igazi kihívást.
Élőlények         Vadly

Mocsár kígyó:
Bunda Survey mocsaraiban őshonos, kígyószerű lény. Könnyedén kettéharaphat egy embert. Mocsarak posványában könnyedén mozog, amit zsákmánynak kiszemel, azt általában el is kapja. Prédáját egyben nyeli le. Áldozatait szorításával öli meg, majd hegyes fogaival megragadva a nyelőcsövéhez irányítja.
Élőlények         Mocsark%C3%ADgyo

Tavi vipera:
Nagy termetű kígyó, mely a vízben úszva közelíti meg áldozatait. Szemfogaiban halálos, maró méreg lapul, melyet fogait kifordítva ki is tud fröcskölni. Lesből támad, s ez még veszélyesebbé teszi, még a yautják számára is, akiknek méltó ellenfél ez a termetes hüllőféle.
Élőlények         Tavivipera

Survey- halászmadár:
Élőlények         Surveyhalszmadr2
Nagy termetű gázlómadár, mely a mocsarak halállományát ritkítja. Jó repülő, a levegőben kiválóan manőverezik, s éles csőre, valamint karmos gázlólábai veszélyt jelenthetnek a kisebb állatokra is, ugyanakkor egy yautjának nem ellenfél, nem is nagyon foglakoznak vele.
Élőlények         Surveyhalszmadr

Süvítő:
Denevér-szerű lény de inkább rovarra hasonlít, mely más rovarokkal táplálkozik. Maximális szárnyfesztávolsága fél méter, így csak a rovarokra, köztük fő zsákmányállatára, a Bunda- dongóra jelent veszélyt, melyet éles csáprágóival ejt el és fogyaszt el.
Élőlények         Svtcm

Bunda-Survey –szalamandra:
Egy körülbelül fél méter hosszú, hüllőszerű élőlény. Nem különösebben veszélyes, ha fenyegetve érzi magát, inkább elmenekül. Ugyanakkor, ha sarokba szorítják, gallérját széttárva képes mérgező váladékot az ellenfelére spriccelni, mely a nyálkahártyával érintkezve komoly mérgezést is okozhat.
Élőlények         Tarajo10

Flamingó- tukán
Egy papagájhoz hasonlatos, gyümölcsevő madár. Körülbelül hatvan centiméteres szárny fesztávolságával közepes méretű, de egyáltalán nem veszélyes. Szelídíthető, de fogyasztásra is alkalmas, húsa ínyencségnek számít a sok gyümölcstől édeskés íze miatt.
Élőlények         Rozsas10

Dzsungel sakál:
Fürge és ügyez ragadozó. Bár nem hosszabb két méternél, falkában képes legyűrni a bolygó óriás kígyóit.
Tanulékony, intelligensnek mondható ragadozó, viszont nem szelídíthető. Falkák maximum 20 példányt számolnak, plusz a fiatalok.
Bár vérmes ragadozó, de azt megtanulták, hogy az embert jobb elkerülni és nem bántani. Amennyiben egy ember a kotorékhoz túl közel kerül, elkergetik, vagy elkapják és erőszakkal „kituszkolják”, vagyis elráncigálják, de nem ölik meg. (persze attól még fogaikkal komoly sérülést tudnak okozni)
Élőlények         Dzsung10
(Blioron megtalálható)

Nektoid
Közepes méretű, 3-4 méteres növényevő állat. A lovakhoz hasonlóan jól úszik s ebben nagy segítségre vannak úszóhártyás lábai. Többféle növényt is fogyaszt, a puhább hajtásokat nyelvével tépi le és teszi szájába, akárcsak a zsiráfok, a keményebb leveleket pedig fogaival gereblyézi be. Kis agyarai a párválasztásban játszanak szerepet, valamint védekezésre is használhatják.
A bolygó egyik legelterjedtebb növényevője. Esőerdőkben, mocsarakban, szinte mindenhol előfordulhat ahol megfelelően nedves a környezet.
Élőlények         Nektoi10

Fullánkos moly:
Maximum félméteresre nőnek meg bizonyos fajai. Alapjáraton gyümölcsöket és nektárt fogyasztanak. A fullánkban allergén méreg található, ezt védekezésre használják. Míg nem piszkálják őket, addig nem veszélyesek.
Egyes fajok a dögöket is fogyasztanak, illetve legyengült sebzett lényeket meg is próbálják ölni. Ezeknek a két pár fullánkjukban, már nem allergén méreg van, ha nem egy gyenge lassan ható idegbénító méreg van. Többszöri szúrással érik el a kívánt hatást.
Élőlények         Fullan10

Új Éden:
Földhöz nagyon hasonló bolygó, zöld erdőségek, rétek, mocsarak. Élővilága változatos és veszélyes. Hajdanán az emberek az élővilágot irtották saját védelmük érdekében, de a modern berendezéseknek hála, távol tudják a lényeket tartani maguktól, így okozott károkat újonnan helyre állítják.

Kraahyuei:
Eme hüllő, igazi alattomos gyilkoló gép, csendben képes osonni. Fürgeségét még a gyors ítélő képessége is tetézi. Ha nem lenének xenomorphok, akkor ez a lény is az emberek rémálom listáján szerepelne…
Rendszerint magas fák sürű ágai közt párban fészkel, az utódok hamar önellátóvá válnak.
Élőlények         Ez
(Blioron megtalálható)

Gurdam:
Eme 2-3m magas növényevő monstrum, roppant ingerlékeny. Ha valakit támadónak néz, általában a támadást választja. Mocsarakat és az erdőket kedveli. Borjaikat hihetetlenül agresszívan védik. Magányos példánytól az egy tucatot számláló csoportokig is előfordulhat.
Élőlények         Trofeak
(Blioron megtalálható)

Leothas:
8m hosszú dinosaurus szerű lény. Zsákmányát minden alkotja, amit eltud ejteni. Izmos elülső végtagjai (kezei) Hegyes újjakban végződnek, így zsákmányát könnyedén tépheti szét.
Csak a párzási időszakban találkoznak az egyedek, a nőstény egyedül gondozza fiókáit miket 6 hónap után elválaszt, magára hagy.
Élőlények         Aaa
(Blioron megtalálható)

Kardfogú:
Jó nagyra megtermett cirmos cica. Komoly testi erejéhez hozzá adódik a sebessége, és méretéhez képest a hangtalansága. Éjjeli vadász, üvöltése az éjben a bátrakban is félelmet kelt.
Élőlények         1Kardfogu
(Blioron megtalálható)

Salivary sac:
Ragadozó élőlény, testi ereje hatalmas, ám gyengéje a gerince mentén húzódó hólyagja. Ez a hólyag levegőnél könnyebb légnemű anyaggal van tele. Környezetétől függően képes kiválasztani ezt.
A nőstény közel 100 petét rak le nedves sűrű lágynövényzet közé, miket aztán magára hagy. A kikelet ivadékok időnként csoportba verődve szinte repülő pirája ként vadásznak.
Élőlények         Salivary_sac
(Blioron megtalálható)

Alimitator:
Tipikus ragadozó hüllő, két illetve négy lábon is képes járni. Intelligenciája csak a legalapvetőbb dolgokra van beállva.
Élőlények         Alimitator
(Blioron megtalálható)

Glumpf:
Neve az állat által kiadott hangra utal, mi mint kiderült az emésztésközben keletkező gázok eltávozása. Magyarán büfög.
Marmagassága eléri az egy métert, hatalmas csordákban fordul elő, általában menekül, ha veszély fenyegeti. Emberre nézve, csak a párzási időszakban veszélyes mikor a hímek a nőstények kegyeiért küzdenek.
Élőlények         Glumpf
(Blioron megtalálható)

Kardjáró:
Kistermetű ragadozó, mi kistermetű állatokra vadászik. (rágcsáló szerűségek, gyíkok, és hasonlóak)
Általában magányosan pásztázzák a talajt élelemért. A túl gyors zsákmányra rá vetődik, és a kardszerű alsó álkapcsával felnyársalja.
Mivel a testhossza a fél métert alig éri el, így az embert és más veszélyes lényeket elkerüli.
Élőlények         Kardjr

Pörölyvidra:
Szemei kissé kiállnak a koponyából, hasonlóan mint a kaméleonnak. 2-3 hosszú vízi ragadozó. Halak, kétéltűek, puhatestűeket fogyaszt, de nem veti meg azt se ha el tud ejteni valamilyen szomját oltó állatot.
Párban élnek, gallyakból csontokból sűrű vízinövényezett közt építenek maguknak „várat”.
Élőlények         Prlyvidra
(Blioron megtalálható)

Ryushi:
Sivatagos bolygó, felszíni víz úgy szólván nincs. Valaha volt, de már nincs. Az élővilág ehhez alkalmazkodott. Azt várnánk, hogy az állatok kicsik lennének, de nem így van. A növényzet százság tűrő fűfélékből áll.

Rhynth:
Élőlények         Rhynth10
Ryushin őshonos nagytermetű jámbor buta állat más néven tülökorrú. Nagy csordákban vándorol a sivatagban élelmet keresve. Két tülkét védekezésre használja. Elevenszülők, a borjakat védik a ragadozóktól.
Élőlények         Kistal10
A bolygó felfedezése után a telepesek eme állat tenyésztésével kezdtek el foglalkozni, mivel roppant békés jószág így könnyen kezelhető. Hátasjószágként használható, de nem ez a fő „rendeltetése”. Jó minőségű húsa van, kevés zsírral. A karámban való tenyésztést nem bírja, arról nem is beszélve, hogy bár forróság tűrő, de ha a megszokottnál melegebb van és nincs mozgástere, kivételesen agresszívvé válhat.
Bár a kolónia elpusztult egy idegen fertőzésben és a bolygót a túlélők elhagyták, más bolygókon is tenyésztenek ilyen jószágokat.
Élőlények         Rhynth2

Tűzjáró:
Vagyis tűzrák, de ez inkább egy megtermett skorpió. 1-2m hosszúra is megnőhetnek egyes fajaik. Akit meg mar egy ilyen ízeltlábú annak hamar ellenszérumhoz kell jutnia, vagy különben bele halhat. A gond velük, hogy a nagyobb fajok az embert tápláléknak nézik.
Élőlények         Firecrawler2

Fullánkos legyek:
Idegesítő teremtések, az élőlények vérét szívják.

Mérges kígyók:
A földiekhez hasonlóak, elég veszélyesek.

Gyíkok:
Az egyik legegyszerűbb életforma, ami eléjük kerül, azt megeszik, de embernek nem sokat tudnának ártani.

Sivatagi ugró
Párokban élnek vagy kisebb csoportokban, a nőstény nagyobb, mint a hím. Nőstények rózsaszínes barna, a hímek farka szürkésebb színű. Rövid hegyes pofájukkal a talajt vizsgálják át élelemért. 1-1,5 m hosszúra nőnek meg. Kenguruszerű élőlények, lényegében mozgásban hasonlítanak a kengurukra. Roppant szelíd jószágok. Nem félnek az embertől, mivel az néha még élelmet is ad nekik.
Élőlények         Sivata10

Tövis farkas:
Élőlények         Tvisfarkas1
Kis termetű zömök, falkában is előfordul. Falkában előszeretettel vadászik Rhynthre. Emberre is veszélyes, bár nem tudni, de a kutyáktól valami oknál fogva tart.
Élőlények         Tvisfarkas2


Bézs színű sás:
Szárazság tűrő növény, a bolygó állatainak fő tápláléka.


Tartarus:
20 évig tart a nappal, és 20 évig az éj. Ennek ellenére a biodiverzitása a bolygónak viszonylag magas. Gyorsan növő növények, és gyorsan szaporodó állatok, melyek könnyen eltudnak bújni. Erre szükség is van. Amint eljön az éj, a lidércek lepnek el mindent, és learatják a természet termését.

Harvesterek:
A Tartaruson fellelhető furcsa élőlények. Bogárszerű páncélos testű teremtmények, amik rendkívül agresszívak, sötétben tevékenykednek (értsd az éjszaka mi a bolygón 20 év), és mikor eljön az éj, mindent és mindenkit lebontanak táplálékként, minden szerves anyagot. Egy átlagos harvester 9 láb magas és 20 láb hosszú, nehezebb, mint bármilyen földi szárazföldi élőlény. Hatalmas elülső karmaik vannak és alagutakban élnek. Csapatokban dolgoznak, de néha territóriumért harcolnak egymás közt is. A fészkeik szintén hasonlítanak a hangyák társadalmi felépítésükhöz, bár itt királynő helyett hordozók vannak, amik a szaporodásért felelősek és a kutya méretű dolgozók növekednek rajtuk. A dolgozók a hordozókat védik, ez az életük célja, nem is tudnak önállóan élni, csak egy hordozó testén ami táplálékot juttat a szervezetükbe. Ha leválasztja magát egy dolgozó kb. 3 óráig él aztán elpusztul, ám a dolgozók újra megszületnek a hordozókon, egy kifejlődése kb. 3 hét.
Ők a bolygó ökoszisztémájának fő mozgató rugói.
Az alienek feltűnése előtt ők szerepeltek az emberek legsötétebb rémálmaikban. Ma már „csak” egyszerű bogarak…


Saint John:
Ember számára lakhatatlan a planéta. Nemsokára lekapcsolják a atmoszféra processzort. Nem bírt megbirkózni a bolygó mostoha körülményeivel, illetve nem etikus egy élővilágot ki irtani ilyen változással. A bolygó élővilága viszonylag kezdetleges, de van azért egy-két evolúciós furcsaság.

Feketetestkorall:
Saint John-on találták az életformát. Az anyag hasonló a földi korallokhoz, ám különleges tulajdonsága, hogy cellákban tárolja a napfényt, hogy később a saját növekedéséhez használja azt. Ez rendkívül hasznos életformává teszi energia szempontjából. A fiatal kolóniák zord környezetben való építésekor sokszor használják ezeket a naperőműveket.

Alakváltók:
Saint John-on fedezték fel őket, eredetileg azt hitték, hogy több új fajjal van dolguk, de egy idő után rájöttek, egy fajnak a különböző formái. 5-10 fontot nyomnak és különleges alakváltó képességük van, persze nem szó szerint, képesek a környezetükhöz alkalmazkodni. Felvehetnek víz lélegző formát, mint egy hal, kétéltű formát, és szárazföldi levegő lélegző formát. Nem akaratuk szerint váltanak formát, ha más környezetbe kerülnek, vagy az éghajlat változik, elkezdenek átalakulni. Pár nap míg egy alakváltás végbe megy. Az alakváltók DNS-ét kutatók ezrei tanulmányozzák, valószínűleg nagyon értékes lesz a jövőben.


Panamar:
Csak vízi élethonos a bolygón, így a terraformálás nem okozott volna semmilyen ökológiai kárt… de a xenomorphok ki irtották az embereket.

Panamar plankton:
Egy új felfedezés a Panamaron, napfény helyett hőenergiát használ, hogy hidrokarbonokat hozzon létre. Még kísérleti stádiumban van létfentartó rendszerekhez, és valószínűleg sok helyen hasznos lesz.


Alexandria:
A bolygóra meleg száraz éghajlat a jellemző, de felszíni vizei ezt viszonylag kárpótolják. A bolygón meleg tűrő élőlények alakultak ki, a vizekben kicsit túl nagy a zsúfoltság…

Hyper-Algea:
Alexandria sekélyebb vizeiben honos növényfajta. Ha vízzel, napfénnyel és karbon-dioxiddal érintkezik, rendkívül gyorsan reprodukálódik, a folyamat mellékterméke oxigén, így létfentartó rendszerekben használják.


Brachous:
Egy radioaktív világ, melyen ettől függetlenül az élet megtalálta az útját. A bolygón egyszerű ám különleges élőlények élnek.

Csigák:
Ezek a kezdetleges meztelen csigához hasonló élőlények valószínűleg az emberiség legnagyobb felfedezése. A radioaktív környezetben ahol élnek, a DNS-ük úgy fejlődött, hogy önjavítóvá vált. Ez gyakorlatilag természetes hallhatatlanságot ad nekik. A Falcon Industries jelenleg a felfedezés tulajdonosa, illetve a szülő kolóniáé. Úgy gondolják a híres idő szérum is ezen a kutatáson alapszik.


Proteus
A pilóta faj otthona. Volt. Az idő és a bolygón munkálkodó erők, már eltüntettek a porig rombolt városaikat, csak néhány rejtett létesítmény áll még mindig. A megmaradt vadvilág alkalmazkodott az idegenekhez. Így szinte az egyetlen egy bolygó ahol az idegenek nem irtották ki az ökoszisztémát.

A növényzet nagyon sokszínű. A talajt mohák, zuzmók és gombák borítják. A zöld színű növényektől kezdve, a vöröses árnyalatúakig sokféle megtalálható. Hatalmas több méter magas gombák sem ritkák. A növényzet a Földi növényvilághoz képest primitív.
Élőlények         Navany10


Proteusi Gargoyle
Élőlények         Allatka
Ezek a lények a középkori templomok ábrázolt szörnyekhez miatt hasonlóságukról kapták a nevűket. A Proteuszon élnek és nagyon agresszívan védik a területüket. Tíz fős falkában vadásznak világuk más repülő lényeire. De ha valaki megsérti a területüket, akkor a csapat összes tagja rátámad.
A Proteuson ha nem lenne milliónyi xenomorph akkor ők lennének a domináns faj. Az intelligenciájuk egy majomé.

Sziklamászó:
Proteus élővilága lényegében teljesen elpusztult a pilóta faj miatt. A néhány túlélő faj pedig kénytelen volt alkalmazkodni a bolygón élő milliónnyi idegenhez. Így jött létre eme falkában élő ragadozó faj, mely immunins az idegenek savára. Képes elfogyasztani az idegeneket. Viszont nem képes az idegenek fölé kerekedni. Rendelkezik sav imunitással, ügyességgel, gyorsasággal, sok sebesülést kibír, de nem szaporodik olyan gyorsan és nem rendelkezik olyan agresszivitással mint az idegenek. Ez a lény kb. olyan mint egy savimmunins farkas, inkább elkerüli a bajt, vagy maximum csak kisebb idegen falkát támadnak meg.
Élőlények         Szikla10
(Blioron megtalálható)

Gontor:
Eredetileg egy amolyan rágcsáló volt, de kapott az alaklmon és a nagyobb növényevők kihalásával keletkezett evolúciós űrt betöltötte. Gyorsan szaporodó és elég ostoba növény evő. Fogalmazzunk úgy, hogy egy nagydarabb ostoba leming, csak végső esetben védekezik.
Élőlények         Gontor10


Corpserunner:
Primitív repülő dögevő. Lényegében csak szagló szerve van. Gyorsan szaporodik, emberre nézve veszélytelen, bár igaz hogy fele akkora, mint egy ember.
Élőlények         6274.N

Kitin:
Ez az emberfejnagyságú ízeltlábú erős kitines páncéllal védett. Vannak szárnya, de nem viszik messzire. Emberek által keletkezett hulladékban bőven tud szerezni élelmet, így emberek közelében is előfordulnak, viszont veszélytelenek.
Élőlények         6272.N

Scaleound:
Az Lv-1201 leggyakoribb növényevője. Látószervekkel nem rendelkezik. Helyette úgy tájékozódik, mint a xenomorphok. Ezért egyre kedveltebb kutatási alany, a xenomorpok látásának kutatásában.
Marmagassága úgy 160 cm, emberre nem igazán jelent fenyegetést.
Élőlények         Scaleo10
Blioron megtalálható

Strider:
Ember számára egy mutáns szúnyogra hasonlít. Életmódjában hasonlít is rá, de megjegyzendő, hogy vére savas. Áldozatát, lábaival és szájszervével átdöfi és mozgás képtelenné teszi, majd kiszívja test nedveit.
Élőlények         Strider

Worm:
Nem egy barátságos giliszta. A felnőtt egyedek óriásiak, egyben képesek egy embert elnyelni. De csak laza talajban érzik jól magukat.
Élőlények         Worm

Chameleon:
Vagyis kaméleon.Esti állat, nappal összehúzódik, és bízik benne, hogy színváltó képessége elrejti. (mi roppnat gyors) Gorilla kaméleon keverékként lehet a legkönnyebben leírni a lényt. Támadóját képes meglepni, hisz hatalmas ugrásra képes.
Élőlények         6270.N
Blioron megtalálható

Buhlagh:
Jó három méteres izomtömeg. Távolról az agancsok miatt növényevőnek néz ki, de valójában ragadozó. A prédát rendszerint szereti felöklelni.
Élőlények         6273.N
Blioron megtalálható

Vakond:
Egyesek szerint kihalt a faj, mások szerint nem. Egy biztos: nagy föld alatti élőlény (volt). Hatalmas stabil alagutakat építettek ki maguknak, melyek egy részét az idegen fészkek, vagy a bányászok vettek birtokukba. Nem tudjuk mivel táplálkozik/táplálkozhatott, valószínüleg minden evő (volt).
Egyes bányászok megmernek esküdni rá, hogy a járatokban a lény földöntúli hangját halják… ez ad okot, arra, hogy még nem halt ki.
Élőlények         1vakond

Pöfeteg:
Ez egy amolyan behatározhatatlan élőlény, félúton van az állat és növény közt. Ha valami megközelíti zöldszínű mérgező gázt „lehel ki” maga köré.
Élőlények         Pafete10

Bajszos szalamandra:
A legnagyobb faja úgy 40 cm hosszúra nőhet meg. A bolygó kistermetű lényeivel táplálkozik. Vízben úgy, mint a savas folyadékokban is életképes, hisz a bolygón sok savas tó van. A lábán lévő kis korongoknak hála tükörsima felületen is képes mászni akár fejjel lefelé is.
Élőlények         Szalam10

Húspoloska:
Egy tenyérnyi puhatestű röpképes ízeltlábú. Sok féle szerves anyagot képes elfogyasztani. Húsa ehető, hasonló, mint a rák.
Élőlények         Haspol10

Kristály rák:
Legnagyobb faja egy méter hosszúra megnő, és hajlamos nagyobb lényeket megtámadni. Vízben és vizes barlangokban él. Mindenféle szerves tápanyagot elfogyaszt.
Élőlények         Krista10

Csőrös tobzoska:
Vész esetén összegömbölyödik mivel a legtöbb ragadozó és Alien nem tud mit kezdeni így vele. Alig éri el az 1.5m testhosszt. Kis termetű állatokkal táplálkozik, csőre a vázas állatkák összetörésére való. Roppant békés lény, támadás helyet menekül, vagy összegömbölyödik.
Élőlények         Tobzos10


Bracken’s World
Nagymértékben módosított bolygó. A bolygón hatalmas területen betonrácson moszatágyak terülnek el. A már így is honos helyi moszatfajtát termesztik, melyet az élelmiszeripar vásárol fel. Olcsón nagy mennyiségben termszethető népélelmezési cikk. A nagyrészt ebből készül az űrhajókon kapható behatárolhatatlan állagú ízesített „valami”.
A bolygónak roppant fejlet vízi ökoszisztémája van. Számtalan „hal”faj él a vizekben. Meg persze puhatestűek, rákfélék, fejlábúak stb. Viszont jó pár faj számára szükséges az oxigén, mi roppant furcsa, hisz nincsenek szárazföldek még szigetek sem a bolygón. (csupán mesterséges emberlakta úszó szigetek)

Szilás
A bolygón található sűrű algában való haladásra vagy azon való járásra fejlődtek ki számára lábak. Eme növény „szigeteket” menedékként illetve szaporodó helyként használja. Szárazon is boldogul a lény, viszont néhány zátonyon kívül más természetes „szárazulat” nincs a bolygón. Csupán csak félórát képesek egy levegővétellel víz alatt tölteni.
Élőlények         Szilas10
Maximálisan három méteres testét vízből kiszűrt planktonnal látja el. Szárazon lomha jószág, vízben viszont roppant fürge, bár ez nem mindig elég a ragadozók ellen.
Mint a bolygó legtöbb élőlénye ő is petékkel szaporodik.

Sziklacápa
A sekélyebb vizekben honos. Magányosan vagy kisebb rajban portyázik. A moszatágyakat messze elkerüli, hálaégnek. A földi cápák hozzá képest békés kis aranyhalak. Falkában képes megtámadni a különböző hajókat is.
Roppant falánk bestiák. Nem csoda, állandóan úszniuk kell, hogy a kopoltyúikon átáramló vízből oxigént nyerhessenek ki. Állandó úszás miatt, sok táplálékra van szükségük.
Halászok már fogtak 10 méteres példányt is de leggyakrabban maximum 8 méteresre nőnek meg.
Élőlények         Szikla11

Mélyvízi lidérc
Mélyvizekben él. Testén számtalan kis fénylő pont található. Ezek oda vonzzák hozzá a kis halrajokat. Végül a „pecabotján” lévő nagyobb „lámpással” a szájába csalogatja azokat. Viszont nagyobb lényeket is képes felfalni. Harminc méteres hosszával nem ő a legnagyobb ragadozó a bolygón, viszont ő legalább távol él az ember lakta területektől.
Élőlények         Malyvi10

Tengeri sárkány
Vitathatatlan csúcsragadozó a bolygón. Oxigén szükségletét képes a vízből vagy a levegőből is fedezni. Közel százméteresre képes megnőni. E miatt rengeteg húsra van szüksége. Így nem csoda, hogy nem csak a mély vizekben vadászik, hanem a felszíni vízrétegben is.
Élőlények         Tenger10
Az emberek által épített mesterséges moszatágyak számára nem biztosítanak megfelelő környezetet, így azokat rendszerint elkerülik.
Sötét mélyvízben képes halványkék fényt kibocsájtani. Testén fény kibocsájtó szervek vannak, mivel magához csalogatja az áldozatát.

Ismeretlen eredetű lények

Olyan lények melyek származása ismeretlen, vagy mára már elvileg kihalt esetleg a bolygójuk megsemmisült.


Pokolkutya
Predátorok által használ „vadászkutya”
Élőlények         Pokolkutya2
A faj eredete az ismeretlenbe veszik. Valószínűleg odáig nyúl vissza a faj eredete mikor a vadászok kirajzottak új prédára a galaxisba. Lehetséges, a kegyetlen vadász stratégiájuk megtetszet a vadászoknak, így kitenyésztettek egy nekik engedelmeskedő fajt.
A pokolkutya falkában élő könyörtelen ragadozó, mi sérülése ellenére is támad, kivéve ha gazdájuk vissza vonulót fúj. Fejlett falka stratégiával rendelkeznek, mit a tanítás csak tetéz. A falkában mindig a bestiákat kezelő predátor a „falkavezér”. Az engedetlen egyedeket társaik szeme láttára elpusztítják.
Gyorsan szaporodó faj. A nőstény fél tucat kölyköt ellik. A kölykök már rögtön húst esznek, így a nőstény hamarosan ismét pározhat.
A fiatalok a felnőttektől hamar megtanulják azt, amire szükségük van, és engedelmeskednek a vadásznak.
Rendszerint hajtóvadászatra, illetve félelemkeltésre használják őket a vadászatban. A talpraesettebb, erősebb egyedeket viszont további dolgokra taníthatják. Ezek a példányok nagyobbak és erősebbek társaiknál, és egyedül is eredményesek. Nagyobb vadak ellen használják őket. Mivel értékesebbek közönséges társaiknál, így némi páncélt is felszerelhetnek rá, de csak annyit amennyi a vadászokon is szokott lenni.
Élőlények         Pokolkutya


Úgy általában az intelligens fajokról:

Az ICC által számos elfogadott szerződés létezik, a leghíresebbekhez Jocasta Malvaux nevéhez fűződik. A szerződéseket minden ICC új és régi tag számára kötelező ezeket aláírni. Akik nem teszik, azok komoly következményekkel nézhetnek szembe. (cég felszámolása, Gyarmatügyi megszállás, stb.) Ezekben a különböző bolygók biodiverzitásának megőrzését foglalják magukban. Az értelmes létformákat kivételesen védik eme szerződések. Mind a leendő intelligens fajokat, mind a már intelligenseket. Továbbá alig ismert, de létezik egy titkos szervezett, mely a háttérben munkálkodik és úgy szintén a fiatal ill. leendő civilizációk védelme a célja.

Predátorok szemszogéből az intelligens fiatal civilizációk két dolgot jelentenek. Prédát, vagy szolga fajt. Ha a szolga fajá tesznek egy fajt (mint ami az ember is volt) akkor kúltúrát és tudást adnak nekik, cserébe áldozatot “kérnek” a piramis templomaikba.
Eme viselkedésnek is köszönhető feltehetően, hogy alig léteznek ma már intelligens fajok.


Machiko Noguchi beszámolója szerint ember lakta területekhez közel egy idegen álltal megszált bolygón valaha, elég bizar rozsaszínes bőrű intelligens faj élt. Bár törzsi szintnél nem lehettek értelmesebbek, ez nem volt mentség arra, hogy az idegenek ne írtsák ki őket.
Valószínűleg az egész faj kihalt.
Élőlények         Artelm10

A xenomorphok nem csak kezdetleges civilizációkat irtottak ki. Legalább is, a XX. század vége felé Dr. Daniel Ripley által és akkori USA katonai aktákból kiderült ez a tény. USA területére egy UFO zuhant le. Két helyi civil a pilótát kimenekítette, percekkel később az űrhajó elégett. Akkor még nem tudták a tényt.
Mint kiderült az idegen lény arca nem az amit először láttak. Az arcáról levált az orvosi rendelőben a „támadója”(egy arctámadó)
Ezután rövidesen az idegen is előtört belőle.
Dr. Daniel Ripley a kifejlett idegent véletlenül elgázolta, és egy helyi motoros bandával felgyújtotta a tojásokat.
A tény az, hogy az idegenek számos értelmes fajt kiirtottak, eléggé aggasztó.
Eme faj, valamivel magasabb, mint az ember, tömzsibb izmosabb. Technológiája csak beszámoló által maradt fel, az alapján kinézetben sokban nem különbözik az emberétől, de feltehetően fejlettebb.
Élőlények         Arutaz11

Arcturus:
Hideg zord bolygón strapabíró élőlények fejlődtek ki. A strapabírósággal egyenesen arányos a veszélyességük, jó pár élőlénynek.

Arktúriaiak:
Emlősszerű lények az Arkturuszon hangya szerű királynő szociális rendszerrel. Tojással szaporodnak, fél-intelligensek, az intelligenciájuk kb. a majmok szintjén mozog. Olyan mintha egy rovar és egy emlős keresztezése lennének, melegvérűek, oxigén alapú levegőt lélegeznek és nagyjából humanoidok, noha szemük nincs. Ultrahanggal kommunikálnak és mozognak, érzékelnek. Az ifjak kétéltűek és meleg tavakban nevelik őket. Az arktúriaiak intelligenciája elég alacsony, ám együtt tudnak dolgozni nagyobb feladatokon, tanulnak az eseményekből, tudják egymást tanítani, egyszerű eszközöket tudnak használni, mint a bot és csökevényes kezdetleges nyelvük van. A faj összességében magában hordozza a viszonylag gyors fejlődéshez szükséges elemeket. Az arktúriaiakat szonikus korlátokkal tartják távol az emberi településektől, ami sikeres is, ám mivel a királynőik mozgásképtelenek, az emberek néha erőszakot alkalmaznak a kolóniák terjeszkedésükkor.
Élőlények         Arktar10A hozzászólást W.B. összesen 4 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Aug. 28, 2011 10:03 pm-kor.

Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.