Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Latest topics
» Hiddenlight
Az Ismert Univerzum EmptyKedd Okt. 02, 2018 2:41 pm by W.B.

» Aurora
Az Ismert Univerzum EmptyHétf. Okt. 01, 2018 8:32 pm by B.J. Wolf

» Tengerpart
Az Ismert Univerzum EmptyPént. Szept. 21, 2018 11:26 am by W.B.

» Víztisztító telep
Az Ismert Univerzum EmptyPént. Szept. 07, 2018 11:57 pm by Johny Borgia

» Fürge Kard Művelet
Az Ismert Univerzum EmptyCsüt. Szept. 06, 2018 9:27 pm by W.B.

» Sziklás fennsík
Az Ismert Univerzum EmptyHétf. Aug. 20, 2018 11:22 am by W.B.

» USS Firenze
Az Ismert Univerzum EmptyVas. Aug. 05, 2018 12:42 am by Johny Borgia

» Utcák
Az Ismert Univerzum EmptySzomb. Aug. 04, 2018 5:17 am by B.J. Wolf

» Nathan T. Drake
Az Ismert Univerzum EmptyPént. Aug. 03, 2018 10:21 am by Nathan T. Drake

» Nathan T. Drake
Az Ismert Univerzum EmptyPént. Aug. 03, 2018 1:05 am by Nathan T. Drake

Ki van itt?
Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (41 fő) Szer. Aug. 14, 2019 9:19 pm-kor volt itt.
Linkek

free forum
_______________
free forum
_______________
free forum
_______________
free forum
_______________
Chat Box

You are not connected. Please login or register

Az Ismert Univerzum

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Az Ismert Univerzum Empty Az Ismert Univerzum on Pént. Aug. 12, 2011 12:10 pm

W.B.

W.B.
Az ismert univerzum
Az Ismert Univerzum Csilla12

Az emberiség több száz világot fedezett fel és több tucat kolóniát és helyőrséget épített ki rajtuk. Ezek a bolygók szét vannak szóródva tucatnyi fényévre egymástól, környezetük és élőviláguk mindnek más és más. A megjegyzendőbb bolygóknak neveket adtak, a jelentéktelenebbek viszont az eredeti kódszámukkal rendelkeznek, ami két vagy több betűből és három vagy négy azt követő számból áll. (pl.: LV-426, LV-1201, stb...)

Megjegyzendőbb világok:

Föld:
Közel hétmilliárd ember otthona volt, ahol mindennapos volt a káosz. A nemzetek befolyásai fogyatkoztak, de lakosságuk nem igazán értette meg a változásokat. A cégek lettek az új nagyhatalmak, de azok el voltak foglalva saját magukkal és a kolóniáikkal, a Föld 7milliárdos lakossága nekik csak egy csekély számot jelentett. A nemzetek ereje és a cégek akarata közötti üres térben pedig a társadalom volt, szétesőben. Több nagyobb hely is törvény nélkülivé vált, pár ország elvesztette az uralmat saját lakosságuk felett. Etnikai, vallási és szociális kisebbségek léptek ki a gyengébb államokból, aztán felépítve a saját apró országaikat.
A gazdagság és a hatalom a legnagyobb mozgatórugó a Földön, akik uralják a vállalatokat azoknak szó szerint mindenük meglehet. Hatalmas villák, nagy körutak, töménytelen mennyiségű szolga, magánhadsereg és még ennél is több. A középosztálynak sincs egyszerű élete, akik életük nagy részét a munkahelyükön töltik. Alattuk pedig a nincstelenek helyezkednek el.
A Föld sokszínű környezete ideális bolygóvá teszi a kalandokhoz. A gazdagabb emberek, akik izgalomra várnak kimennek az utcákra szimpla „vadászat” céljából, ahol hataloméhes és brutális bandák lakoznak.
A CMC vagy más zsoldosok feladatai a földön szinte bármi lehet, sok terület káoszban úszik, az emberek nem bíznak egymásban, még a civilek sem, más területeken eluralkodtak különböző szélsőséges csoportok. A Föld tehát teljes káoszban úszott.
Mikor a xenomorphok megérkeztek a helyzet még mindig ugyanaz volt. Így nem volt nehéz dolga a fajnak, 1 év alatt a föld háborús zóna lett, fészkek tűntek fel szerte a Földön, könnyedén átalakítva vagy kiirtva az embereket. Még vannak szétszóródva megmaradt túlélő csoportok, a lakosság felsőbb rétegeit evakuálták a Gateway űrállomásra, Föld körüli pályára.

Mars:
A Mars terraformálása nem sokkal a Hold kolonizálása után kezdődött, és mára be is fejezősött. A levegő lélegezhető, és víz is van elég. A Marson található az ICC székhelye és a nagyobb vállalatoknak is van kirendeltségük ide. Ipara leginkább ércfinomításból, illetve hi-tech fejlesztésekből áll. A biztonság szinte itt nem olyan nagy, mint a gatewayen, de itt is leellenőrzik a szállítmányokat, illetve egy kisebb gyarmati hadtest tartózkodik állandó jelleggel a bolygón. A bolygó önellátó, ám mégis kiépült egy furcsa csempész szervezet, ami általában a Földről vagy máshonnan szállít be eladni kívánt árukat. A bolygó nem nevezhető éppen paradicsomnak, de viszonylagos jólét van. Az élővilág szegényes, nincsenek akkora zsúfolt városok. A kormányoknak különleges ügynökei vannak, hogy észleljék az esetleges idegen aktivitást, ezek általában álmodók, vagy veterán katonák, akik leszereltek. A Mars egy sokszínű világ, gyakorlatilag minden megtalálható itt, ami a régi földön volt. Sőt a nagyobb városok a föld régi városairól kapták nevüket, például Új Tokyo, Új London, Új Budapest, Új Berlin és Új Boston a legnagyobb városok. Idegen aktivitásról még soha nem számoltak be a bolygón, de spearek már buktak le, ami azt jelenti, a biztonsági korlátok megtéveszthetőek, átléphetőek. Ám cserébe az embereknek jóval nagyobb a szabadságuk, mint a Gatewayen.

Hold:
A Föld holdja, a 21-edik században népesítették be egy részét, terraformálni nem terraformálták, de kupola kolóniák találhatóak itt, nagy segítség volt, az idegenek eljövetelekor. A földhöz legközelebb lévő bolygó, ha a Gateway állomást nem számítjuk. Több százezer lakos érkezett a katasztrófa első napjaiban, a hold eléggé zsúfolt, leginkább civilekkel az alsóbb rétegekből, a katonai jelenlét nem túl nagy. A kolónia elég esetlen, nem igazán tudná magát fenntartani a Marsról érkező segélyszállítmányok nélkül. A biztonság eléggé felfokozott, bár nem annyira szigorú, mint a gatewayen, de itt is leellenőriznek minden beérkező szállítmányt.
Az Ismert Univerzum Hold10

Gateway űrállomás:
Az Ismert Univerzum Gatewayh
Egy félkatonai létesítmény, egy óriási űrállomás, ami a föld körül kering, a valaha épített legnagyobb űrállomás. Hat nagy külön álló blokkból áll, vagyis egységből, melyeket összekötő folyosó köt össze. Szinte az összes cégnek van itt székhelye leginkább a Mars miatt. Az állomásra minden beérkező és kimenő hajót átvilágítanak, és egy tucat teszten esik át mire egyáltalán dokkolhat. Ezután a legénység összes tagja köteles fegyvereket leadni és egy alap orvosi teszten átmenni. Ezzel biztosítják, hogy az állomásra nem érkeznek idegenek, illetve spearsek illetők. A blokkokat katonák őrzik, és a szabadság meglehetősen korlátozott. Civileknek tilos belépni a katonai zónákba, illetve vannak lezárt zónák is, ahová még a katonák is csak engedéllyel léphetnek be. Az állomáson, a magas biztonsági szint miatt, kevés a bűnözés és ritkán kerül sor erőszakra. A gyarmati gyalogságnak egy elég nagy hadteste állomásozik itt, illetve ide is kerülnek kitelepített civilek.
A háború folyamán gyorsan hozzáépítettek még több blokkot, de ezek nagyon elkülönülnek kinézetileg az alap hattól.

Nagyobb világok:
A nagyobb világok, a nyersanyagban gazdagabb bolygókat tartják az emberiség jövőinek. Ezek a bolygók nagyon hasonlítanak a földre, atmoszférájuk szinte azonos, az éghajlati viszonyok jók, és a környezet is barátságosnak mondható. Ezek a bolygók: Alexandria, Hilo, Micor, Új Éden, Tartarus és Barabazon. A cégek, akik ezeket a világokat uralják folyamatosan fejlődnek. A bolygók lakosságai a 2milliótól az 50millióig terjed. Mindegyik világnak magas a technológiai szintje, nehézipara jelentős és majdnem önellátóak.

Kolóniák:
Kolóniák viszonylag lakható vagy jól átalakított bolygókon létesülnek. Egy kolóniának két főbb tulajdonsága biztos van, egy űrhajó ellátó kikötő az oda érkező hajóknak, és valamiféle termelő komplexum. Minden kolóniának más és más technológiai fejlettsége van, de mindegyik képes megtermelni a saját kiviteli áruját, legyen az rhynth tenyésztés a Ryushi-n vagy valami jóval fejlettebb ipari gyártás például fegyverek különleges anyagokból stb. A populáció is nagyon széles mezőn fekszik, a Starwiev-on mindössze 30ezer ember lakik, az Aerodynon pedig 25millió. A kolóniáknak nagy előnyük, hogy önellátóak a legszükségesebb dolgok terén, ilyen a víz az élelem a levegő. A fejlettebb kolóniákon, mint az Aerodyne saját nehéziparuk és hi-tech fejlesztéseik vannak.
A kolóniák elég egyszerű létesítmények. Azok a bolygók kolóniabolygók, amiket nem szánnak arra, hogy jelentős emberi populáció vesse meg a lábát rajta. A legtöbb kolóniának szinte csak a szükséges létesítményei vannak meg, kezdetleges gyártókapacitással. Terraformáló állomásokat helyeznek el azokon a bolygókon, amiket később ténylegesen lakhatóvá akarnak tenni. Bányászbolygókat sokkal könnyebb létesíteni, bár itt a bányászkodás elég tág fogalom, nem csak nyersanyag begyűjtés, hanem új életformák és hasonló organikus anyagok felkutatását is ez alá sorolják.
A kolóniák könnyű prédák az idegen infesztációnak, a legtöbb kolónián sheriff törvény uralkodik, és kicsiny a védelmi erejük.

Helyőrség rendszerek:
Ezekben a rendszerekben nincsenek lakott bolygók, de védelmi szerepük van a pozíciójuk miatt. A helyőrségek egy mélyűri szenzorállomásból áll, ami segítségével nyomon követik a rendszerbe érkező és a rendszert elhagyó hajókat. A másik fele a védelemnek változó számú rendszervédő fregatt és más védelemre specializálódott hajó. Pár helyőrség rendszerben titkos katonai telepek is létesülnek néha, fejlesztés és kísérletek céljából. Valamint hi-tech börtönök helyezkednek itt el a legveszélyesebb egyéneknek.

Ugró-rendszerek:
Ezek a rendszerek a galaktikus országút kilométerkövei. Szinte semmi nincs ezekben a rendszerekben az ugrókapukon kívül, esetleg pár automata távirányított szenzor állomás. Az ugróhajtóművel ellátott hajók ezekről a helyekről eljuthatnak gyorsan bárhová.
Az Ismert Univerzum UtvonalnC.S.C. Szektor

A szektor leginkább kolóniákból áll, legfőbb bolygója a törvényen kívüli Alexanrdia. A nevéből adódóan a CSC koalíciós cégek a szektor urai, bár az alexandriai kormány elfogadja Alexandria függetlenségét, így majdhogynem a lázadók irányítják a bolygót. A CSC így nem élvezi a bolygó adta lehetőségeket jelenleg, bár az ökonómiai hadviselésben alul maradni látszanak az alexandriai erők.

Saint John:
A CSC első terraformáló projektje volt. A kolónia nagy része üres, át lett telepítve a Starview-ra, a toxikus atmoszféra és a kén mocsarak nagyon dacoltak a terraformálással, és évtizedek után a terraformálási nehézségek miatt, a projektet átköltöztették a jóval barátságosabb környezetű Starview-ra.
Rengeteg kutató labor van szétszórva bolygó szerte, technikusok és kutatók által lakva. Az állomások feladat mindnek más és más, de általában a bolygón őshonos, illetve más életformák adaptációját és tulajdonságaikat vizsgálják. Nagyon sok bioszintézissel és biogenetikával foglalkozó szakember lízingeli az állomásokat, hogy miért azt senki sem tudja, ahogy a laborok valódi mivolta is titkos. Ám azt rebesgetik, hogy a Summit, Stoner 1, és a Paragon kolóniákon való munkákhoz szükséges pénzt a CSC ezeknek a laboroknak a bérbe adásából nyeri.

Volcus:
Ez az egyik bolygó, amit a CSC Alexandria kiszakadása után kolonizált. Elég furcsa kolónia, mivel a bolygó holdján található egy védőkupola alatt a kolónia és sem a bolygó sem a hold nincs terraformálva. A bolygón vulkanikus erők uralkodnak, a felszín nagy része folyékony magma. A kolónai a termikus energiát használja fel energiaforrásként. Automata állomások lebegnek a felszín fölé és a magma hőenergiáját felveszik, amit később egy űrállomásra szállítanak, orbitális pályára, és onnan kapja a holdi kolónia az energiát. A holdon nagyjából 200ezer ember tartózkodik, de a kolónia könnyen terjeszkedhet a szinte végtelen energiaforrás miatt. Egy önellátó ökorendszert építettek ki a kupola alatt víz, levegő és hőmérséklet ellátással. A CSC azt reméli virágzó kolónia lehet ebből a holdból, így megmutathatják, hogy egy ilyen ellenséges környezet is benépesíthető.

Riesling:
Egy kicsiny bányász és fúró állomásokkal telepített ércekben gazdag bolygó. Állítólag van pár ritka anyag a felszínen. Jelenleg, csak távirányított automata megfigyelőállomások vannak kiépítve, CSC-s és pár szabadúszó emberrel.

Starview:
A CSC legújabb felfedezése, mégis már jelentős populációval bír. A bolygó sok szempontból ideálisabb, mint az Alexandria és ha a terraformálás kész, valószínűleg ez lesz a CSC fő bolygója. A terraformáló folyamat még kb. fél évszázadot vesz igénybe, de a CSC-nek nagyon sok pénzre van szüksége a Starview fejlesztéséhez. A Starview egy elég nagy világ, Földhöz hasonló gravitációval. A felszín kopár és hideg, az atmoszféra nagyon rideg, a felső rétegben egy felhőréteg húzódik, ami miatt a bolygó örök szürkületben és homályban úszik. Amint ezt a réteget eltávolítják, a bolygó felmelegszik és jóval barátságosabb környezet lesz. A kolónia lakossága most 30ezer fő, a levegő lélegezhető szűrőmaszkkal, és atmoszféraprocesszorok felállítását tervezik.

Celeste:
A WY terraformálta a bolygót, a GrantCorp gyártotta az épületeket és a Hyperdyne szolgáltatta a teljes lakosságot, aminek nagy része szintetikus elem. A bolygó Ivy Derringer vállalatának a székhelye a Skank-nak. De nemrég egy szimpla xenomorph megfertőzte a lakosságot és a 3 nagy cég a nagy kockázat mellett, orbitális bombázás mellett döntött. A bolygót teljesen lepusztították, eközben a Skank feje Ms. Derringer is életét vesztette, a cége pedig hamarosan csődbe fulladt.

Dust Ball:
Egy elég kis hold bányász lehetőségekkel. A fúrások egy ősi meteor ütötte kráter környékén történnek, igen ritka és egyedi anyagokat készítenek a meteor és a hold összetevőiből.

Keystone:
Keystone egy fontos bázis volt a többi bolygó felfedezése előtt, a bolygó nem lett terraformálva a rendszerben lévő instabil aszteroidák miatt. Sok nyoma van nagy természeti pusztításoknak a bolygón, így csak idő kérdése, míg egy instabil kisbolygó nekiütközik a planétának. Ahogy a felfedezés előrehaladt, a bolygó lakossága és fontossága alábbhagyott. A csúcs 500ezres populációról most 20ezerre esett vissza a bolygó. Egy ambiciózus cég, az Antioch a bolygó jogainak megvételét fontolgatja, lakhatóvá tennék a bolygót és elpusztítanák az instabil meteorokat, így biztonságossá téve a planétát. Ezek után könnyű lenne újraépíteni a régi épületeket és virágzó kolónia lehetne belőle.

Stoner 1:
A bolygó épp terraformálás alatt áll, a felszíni légkör mérgező, de a föld alatt húzódik egy kb. 10ezer négyzetmérföldes természetes barlangrendszer, aminek saját légköre van. A felszíntől zsilipekkel és több millió tonna kővel van elválasztva, a bolygó gazdag nyersanyagokban és energiaforrásokban, így ha a felszíni terraformálás kész, a Stoner a CSC egyik legnagyobb iparbolygója lehet.

Crysalis:
Ez a kolónia egy nagy holdra lett telepítve, ahol leginkább bányász munkákat folytattak, amíg nemrégiben meg nem érkeztek a holdra a xenomorphok, jelenleg a CMC beavatkozására várnak a CSC erők védik a főbb helyeket.

Paragon:
A kolóniát Alexandria fellázadása miatt építették, hogy ellensúlyozzák a hatalmas veszteséget. A terraformálás mostanában lett kész és a levegő teljesen lélegezhető, a környezet viszont elég zord, hideg és nagyon szeles. Ennek a világnak a főbb épületei föld alá lettek építve, a körülmények miatt, illetve a biztonság miatt. A biztonság itt a lázadás megakadályozásában értendő, a CSC nem kockáztathatott még egy lázadást egy ilyen fontos bolygón, így a bolygó egy hatalmas rendőrállamként működik, ahol a polgárok elég megszorított környezetben élnek. Starview mellett ez a másik nagy esélyes a CSC új főhadiszállásának. (A bolygón mostanában üti fel a fejét a fertőzés.)

Goliath:
A Goliath mostanáig szimpla bányászkolónia volt, legfőképpen Iridium és Hélium bányászatból éltek. Ám Alexandria felkelésével, egy fontos katonai pont lett a CSC-nek Alexandria blokádolási és visszaszerzési kísérleteire. A bolygón most már van egy elég nagy katonai támaszpont és kiszolgáló épület, a CSC és a CMC közös erőinek. A rendszerben folyamatos a járőrözés alexandriai és csempész hajók miatt. A bolygó levegője nagyon ritka és nem lélegezhető, ám van elég oxigén, hogy kicsit átalakítva szűrőmaszkokkal lélegezni lehessen. A populáció mostanában növekszik, a lakosság kb. 1millió, ebből 10ezer CMC katona és nagy számuk van a CSC gyalogosoknak is. A kolónia nagyon jól védett így és mikor a fertőzés megérkezett, meg tudták magukat védeni egyelőre, ám a folyamatos szállítás miatt már nem egyszer kellett megakadályozni egy elburjánzó idegen hordát. A kolónia kapui bezárását latolgatja, hogy teljesen elzárja magát a külvilágtól.

A Crestus helyőrség rendszer:
Ezek a rendszerek Alexandria lázadása miatt létrejött katonai kiszolgáló állomások. Crestus Alfa, Béta, Gamma, és Delta. Nincsenek kolóniák csak katonai kiszolgáló állomások, kommunikációs és szenzor állomások.

Crestus Prime:
A rendszer egy nagy katonai támaszpontból és kiszolgáló bázisokból áll. A flottájuk nagy része hatalmas fregatt szállító szállítóhajókból áll, amik a négy Crestus helyőrségről szállítja be a sérült hajókat javításra. A támaszpont pontos helyét csak magasabb rangú katonai körökben ismerik és a számítógépekben is védve van. A lakosság kicsi, mindössze 30ezres, de ők kivétel nélkül mind katonák. A támaszpont lett az Alexandria elleni védekezés fő központja. Innen bármelyik Crestus helyőrséget elérhetik könnyen a flották és a ventixi átjárót védik.

Adullam:
Az Adullam kutatóközpont hazája, ez a bolygó nagyon sok pletyka szülőhelye. Azt beszélik a GrantCorp. furcsa kísérleteket és fejlesztéseket folytat itt. Állítólag jó ideje a Xenomorphok terére tévedtek és áttörő kutatásokat végeztek, bizonyos laborok katonai felhasználásuk, mások szimplán pusztításuk miatt, gyengepontjaik keresése végett létezik. Az Adullam volt az a kutatóbázis ahol rájöttek, hogy az idegenek nem a természet szülöttei, hanem afféle biológiai fegyverek. Az állomás fő célja az volt, hogy az idegeneket úgy közelítik meg, mint idegenek alkotta szintetikusokat. Így is áttörő dolgokat értek el, míg egy azonosítatlan cég elpusztította az egyik fő komplexumot, aminek révén a legtöbb adat és technológia elveszett. Mostanában kezdik újra építeni a laboratóriumot.

Ventix:
Ventix egy Alexandriához közeli kolónia és az alexandriai erők is uralják. Évekkel ezelőtt leállították a földszíni terraformálást a felkelés miatt és a földalatti városból azóta katonai támaszpont lett. A legtöbb terraformáló eszköz az alexandriáról érkezett ide, miután ott végeztek a bolygó átalakításával. A bolygón 5 nagyobb katonai bázis van, mindegyiknek teljes flottakiszolgáló állomásokkal és egyenként kb. 50ezer katonával. A bolygó levegője túl ritka, de van oxigén ahhoz, hogy a föld alatt működhessenek a létfenntartó rendszerek, így ott lélegezhető a levegő. Hatalmas vasutak kötik össze a bázisokat a föld alatt, a bolygóra csak katonai felhatalmazással lehet belépni.

Starpath:
Turáni Szövetség legnagyobb bolygójává nőtte ki magát a Föld bukása után (bár igaz, hogy az uralkodó réteg a Marson él, és az arisztokráciának csak egy része van itt). Eredetileg egy cég sem terraformálta, mivel jelentéktelennek tartották ásványi anyag tartalmát és jegességét, így a szövetség olcsón jutott hozzá. Terraformálás után annak szánták, aminek tervezték; mezőgazdasági bolygónak. 78%-ban víz a bolygó, a szárazulatokat nagy öblökkel szétszabdalt egyetlen egy szárazföld és pár szigetcsoport alkotja. Hatvan év alatt sikeresen beállított klíma immáron saját lábán is képes megállni. A mesterségesen létrehozott ökoszisztéma pedig szinte minden tekintetben megfelel egy mezőgazdasági és állattenyésztési terveknek. (Leszámítva a vadon élő ragadozókat, miket vadászat céljából engedtek el. Ez sajnos már nem csak a földi nagymacskákat vagy a farkasokat jelenti, de legalább egy nyomós ok, hogy mért kell pásztorkutya hagyományőrzésen kívül.)
Az Ismert Univerzum Starpa10
Kezdeti lakosság olyannyira jó termőképességet produkált, hogy a közelben lévő kolóniákat vezető cégekkel abban egyeztek meg, hogy ők biztosítják a jó minőségű élelmet a kolóniáknak, cserébe nyersanyagokat kapnak; így hamar fellendült a bolygón a mezőgazdaság mellet a civil és a hadiipar is.
Föld bukása után drasztikusan megnőtt a lakosság. 150 millió ember elszállásolása és ellátása, no meg munkaadás számukra kissé nehézkes, de még mindig ők jártak jobban, mint más országok lakosai…
Az idegen fertőzéseket könyörtelenül elfojtják, igaz legtöbbször kialakulásukra sincs idejük…

Alexandria:
A kalózok és csempészek paradicsoma az ICC-től izolálva. Alexandriát blokád alá vette a CSC és a CMC, de eddig sikertelenül, a csempészeknek ezért itt nehéz, de kifizetődő dolguk van. Maga a bolygó nagyon fejlett és hasonló a Földhöz, szinte teljesen önellátó, ipara hasonló a 20adik századi földéhez. Lakossága kb. 30millió és folyamatosan növekszik, Hi-tech ipara és fejlesztéseik vannak, egyedül az ugróhajtóműveket kell az ICC területeiről becsempészni. A környezet meleg és száraz pár nagyobb vízlelőhellyel a felszínen, a nagyobb települések közelebb vannak a sarkokhoz, mint az egyenlítőhöz. A vizet a sarkokról szállítják az egyenlítő közelébe ami drága, de a populáció jól ellátott. Az államot egy demokratikus kormány vezeti, és a bolygó jól fel van szerelve egy esetleges háborúhoz. Mindennaposak a hatalmas élelemraktárak, óvóhelyek és bunkerek. Minden polgár köteles 4 évet eltölteni közhasznú vagy katonai szolgálatban, 18-22 életévében, aminek a lakosság nagy része eleget is tesz. Ezeknek a fiataloknak általában békés munka jut, csak kis részük szolgál katonaként a 4 év alatt. Ám nagy köztiszteletnek örvendenek a katonák, a nép becsüli azokat, akik a függetlenségüket védik. Az elszigeteltségük végett a xenomoprh aktivitás itt nagyon csekély, szinte alig érezhető és ha mégis van az brutálisan kiirtják.Borodino Szektor

A Borodino szektort egy rég csődbement vállalat a Borodino fedezte fel és építette ki. Ez szinte az egyetlen olyan szektor ahol labdába rúghatnak a kisebb középszintű vállalatok is. Két furcsa gyöngyszeme van a szektornak, Pandora az illegális technológiájáról híres kolónia és az LV-426, ahol először találkoztak az emberek a xenomorphokkal. A szektorban feltehetőleg nagy az idegen fertőzés veszélye.

Nimbus:
Ez egy hatalmas gázbolygó, ami körül egy hatalmas kutató űrállomás kering. A hyperdyne kísérleti célokból használja a kolóniát speciális körülményekben kísérleteznek, mint például a bolygó adott lehetőséget a nagy nyomást. Szondákat küldenek le a bolygóra, amiket kitesznek a hihetetlenül nagy hőnek és nyomásnak. Hyperdyne féltve őrzi az itt megszerzett adatait.

Aerodyne:
Ezt a bolygót eredetileg Chamber 3-nak nevezték, de újra lett nevezve mikor az Aerodyne cég itt építette fel főhadiszállását. A terraformálás befejeződött, a bolygó hideg, óriási sztyeppékkel borítva, levegője ritka de lélegezhető. Elég kevés nyílt víz található a planétán ám a 25milliós lakosság elég jó életet él és teljesen önellátó. Az épületek óriási szélvédők mögé épültek, könnyű és nehézipara is jelentős és az Aerodyne itt építi közösen űrhajóit a Weyland-Yutani-val. Mostanság nyitotta meg a WY és az Aerodyne az Arcturusi gyűrűt, ami egy közvetlen üzleti és szállítmányozási csatorna a két cég között, így az üzletnek nem kell átfolynia az ICC-n a gyűrűbe később csatlakozott a Hyperdyne, így a három cég uralja az útvonalakat. Még a CMC-nek sem engedték meg, hogy járőrözzenek a körzetekben. A gyűrű létrehozása és fenntartása miatt az a hír járja, hogy az ICC felsőbb köreiben korrupció van, persze kívülről úgy tűnik próbálnak tenni valamit az ügyben. A CMC mégsem avatkozik még közbe.

Anchorpoint:
A valaha épített legnagyobb űrkikötők egyike. A kikötő alkalmas óriási csillaghajók tárolására, szervízelésére. A kiszolgáló legénysége az állomásnak kb. 180ezer fő volt és egy hatalmas kereskedelmi központtal büszkélkedett, míg le nem rohanták a xenomorphok. A Nemesis Berserker csapata végül elbukik de felrobbantják az állomást.
Az Ismert Univerzum Anchor11
Föld bukása és az UPP egyre intenzívebb tevékenysége miatt újra építik fejlettebb védelmi rendszerrel és otthont nyújt eztán egy minimális helyőrségnek is.

Emerson:
Egy kicsiny bányászbolygó, technológiájuk fejletlen. A bolygó nincs kolonizálva, de atmoszférája lélegezhető. Eredetileg csak egy Ugró-szektor volt.

Charon:
Egy nagy vízzel borított planéta, egy óriás szigettel az egyenlítőnél. Erdős és élővilágban gazdag bolygó. (Később megfertőzik az idegenek.)

Minor Algora:
Egy fagyos bolygó, szén- dioxidban gazdag légkörrel. Az emberek azért létesítettek itt kolóniát, hogy kibányásszák a hó és jég alatt rejlő értékes ásványkincseket. A telepesek dolgát megnehezíti, hogy a magas széndioxid koncentráció miatt az épületeken kívül légző maszkot kell viselniük, továbbá a végtelen tundra hatalmas, vérengző fenevadak otthona. A bolygó egy meteor becsapódás okozta globális kataklizma miatt vált teljesen jegessé. A becsapódáskor hatalmas mennyiségű törmelék szakadt ki a bolygóból, ez alkotja a planéta körüli kőzetdarabokból álló gyűrűt. Speciális gázok is felszabadultak, melyek a fényt beengedik, de a hőt nem, ezért is vált teljesen fagyottá. Ezek a gázok okozzák a bolygó légkörének rózsaszínes színét.
Mélyen a jég és föld alatt különleges kristályokra bukkantak. Mivel nagy mennyiségben találhatóak itt eme kristályos szerveződések, ezért a Gyarmatügy nem volt tétlen és azonnal lecsapott a bolygóra. A Turáni Szövetség nem volt hajlandó kiadni a különleges haditechnikájának előállításának titkait, csak annyit tudni, hogy ilyen kristályokra épül. Így a CMC egyes vezetői még a vezérkar előtt is titokban tartja a bolygón lévő „helyőrség” miben létét. Így a lehető legmodernebb kutató állomás csupán csak egyszerű helyőrségnek van bejegyezve.
Viszont nem ez az egyetlen dolog mi miatt titkolják a bázis miben létét. A kristálykitermelés közben ősi romokra bukkantak a jég alatt. Mint kiderült, valaha egy predator város volt.

Gimeno:
Egy földhöz hasonló viszonylag kis planéta, ám annyira aktív vulkanikusan, hogy kolonizálásra alkalmatlannak ítélték. Így csak egy bányász állomást építettek itt fel. A kolónia az ismert univerzum határán van, de mégis sok bányász szeretne itt dolgozni, mert a környezet a vulkanikus tevékenységet leszámítva nagyon pozitív és kellemes. Ha nem lennének vulkanikus aktivitások, akár nyaralóhely is lehetne. Bányász állomáson kívül ahol a magmából termelik ki a fémeket, az űrben található egy szerviz űrállomás.
Ezt a bolygót is lerohanják az idegenek később. Két túlélőt Herk Mondo kimenekíti, a kiérkező tengerészek viszont a maradék idegenekkel szemben felsülnek. Az űrállomás viszont sértetlen marad.
Az Ismert Univerzum Gimeno10

Chitin:
A bolygó felszínének 90%át bazaltréteg borítja. Innen adódott a neve, mert messziről olyan mintha egy külső páncélhéj borítaná. A páncél alatt mesterségesen hatalmas komplexumokat alakítottak ki, egy 600ezer fős kolóniát, ami nagyjából önellátó. A bolygó könnyűipara miatt jelentős, illetve van még egy elég nagy szerviz állomás bolygókörüli pályán. A bolygón elkezdtek űrhajó alkatrészeket is gyártani, a kolóniát az Aerodyne uralja. (Az idegenek lerohanják később.)

Pioneer:
Egy régi nukleáris hulladékot megsemmisítő kolónia volt, amíg le nem rohanták az idegenek.

Frontier:
Ez az űrállomás egy elég nagy javító szárazdokk. A bolygó ami körül kering egy masszív fekete kődarab, az atmoszféra olyan nehéz, hogy szinte a sztratoszférikus réteg található meg a felszín magasságában is. Így sűrű fekete ködöt alkotva, a látási távolság kb 50 méter világító eszközökkel.

Acheron:
Az első bolygó ahol az emberek találkoztak az idegenekkel. A nostromo kalandja után, hivatalosan nem tudva a veszélyről a Weyland Yutani kolonizálta a bolygót, persze titokban tudtak az idegen életformáról, pont ezért a kolonizálás. Később az idegenek lerohanták a kolóniát, egy CMC csapásmérő egységet is kirendeltek, de a vége így is katasztrófa lett. Az atmoszféra processzor felrobbant, így a bolygó újra lakatlan. Kivéve persze a Pilóta hajót rajta. (A CMC bázist épít ki köré később.)
Az Ismert Univerzum Achero10

Thedus:
Thedus egy kupola kolónia, az ICC forgalmától messze helyezkedik el, a levegőben kevés az oxigén és elég ritkás. Orbitális pályán van egy teljes szerviz bázisa, ami a hajókat látja el. A kolónia általában energia fogytán van, és idővel elkezd hanyatlani a kevés üzleti forgalom miatt. Ezen a világon nagyon magas a bűnözés aránya, az egyszeri utazónak nagyon oda kell figyelnie. Majd később a világ gyengesége és a magrendszerektől való messzesége miatt, az idegenek könnyen megfertőzték a bolygót.

Garndhi:
Egy kis szerviz bázis a Pandorára érkező vagy onnan jövő hajóknak, a kolónia egy holdon van. A hold egy abszolút kietlen bolygó Sahara néven. A személyzet kb. 15ezer fő.

Pandora:
A kolónia az ICC területének szélén van, így eléggé kevés energiát fektetnek a törvények betartásában. A világnak elég kellemetlen, de lélegezhető atmoszférája van, a gravitáció földhöz közeli. A felszín legnagyobb része vízzel van borítva, a kevés szárazföld pedig 4millió emberrel van telezsúfolva. Tervben van a szárazföld bővítése, hogy még nagyobb legyen a kolónia befogadóképessége. A világnak rengeteg felfedezett és felfedezetlen életformája van, ám mégsincs tele a bolygó kutatókkal, a magrendszerektől való messzesége miatt. A bolygó attribútumai egy exotikus, veszélyes világgá teszik a Pandorát. Azt mondják pár csapat tovább ment, az ismer világegyetem szélén túl, de nincsenek jelentések az eredményekről. (úgyszólván eltűntek) A bolygón hatalmas az aránya a droghasználatnak. (Később lerohanják a xenomorphok.)

Arcturus:
Egy hideg és zord bolygó, az Arcturus gyűrű lényeges pontja, pár cég ellenőrizetlen kereskedelmi csomópontja, feketepiaca. Az ICC próbálja ellenőrzése alá vonni a rendszert, de a CMC túl gyenge és felsőbb körökben valószínűleg korrupció van. Található itt egy furcsa kezdetleges emlős életforma, amik falkákban élnek, kezdetleges szerszámokat használnak, kb. a majmok szintjén vannak intelligenciában, gyűjtögető életmódot élnek. A bolygó kormánya megtiltotta a CMC-nek a bármiféle beavatkozást az emlősök elleni harcban, pedig azok veszélyesnek lettek ítélve a kolóniára. Valószínűleg a feketekereskedelem miatt döntöttek így.

Fiorina:
A WY által létrehozott dupla Y kromoszómás fegyenctelep és nukleárishulladék égető, illetve öntöde. Felszíne éppen olyan vigasztalan, mint amilyen az égboltja. Szürke, szélfútta kőrengeteg, folyamatos felhőszakadással, mely hideg pocsolyatömeggé változtatja a talajt. Néhány csökevényes, torz növény kapaszkodik csak a sziklák védettebb réseibe. A tenger sötét hullámai mossák fáradhatatlanul a hamuszín homokot, minden energiájukat az élettelen partra pazarolva. A vízben halak élnek: furcsa, hosszúkás testű lények kidülledő szemekkel és apró, éles fogakkal. Élővilága szegényes, de ahhoz elég, hogy nagyon sok helyen megtalálhassuk a "tetveket", ezek a paraziták nem azonosak a földi tetvekkel, de a hajban lévő keratin-t szeretik, így az itt élő emberek is kopaszra nyírják magukat.
Az Ismert Univerzum Fiorin10
A fiorinai szél feltámad és lelanyhul, szellővé csendesül vagy üvöltő tornádóvá erősödik, de meg sosem szűnik. Állandóan fúj, sós tengeri levegõt és idegen szagokat hordva magával. A nap több mint egy hétig nem kel föl, ilyenkor mínusz negyven fok az egyébként belélegezhető levegő hőmérséklete. Ez a durva környezet megfelelő védelem nélkül hamar megölne egy embert. A Fiorina „Fury”161-et egy ideje lekapcsolta a WY. (Alien3)

Eyesore:
Egy kicsiny elhagyatott bányászbolygó. Ám egy 400 fős kiszolgáló és javító személyzet hajóknak lakja a kis kolóniát. Megeshet, hogy a kolónia növekedni fog, az arcturus gyűrűn való kereskedelem miatt.

Bunda Survey:
Egy Weyland által futtatott mocsárbolygó. A planéta tele van növényi és állati életformákkal. Elsődlegesen egy céges állomás, ám elpusztították az idegenek és a hírhedt ragadozók. Bizonyos hírek szerint egy maradék berserker osztag valahogy megmenekült. (Noguchi és a Nemesis berserker osztagának maradéka.)
Az Ismert Univerzum Bunda_10
Később a cég újra építi az állomást


U.P.P. Szektor

A progresszív emberek uniója (union of progressive people), egy diktatórikus ICC-ből kivált szervezet. A szektor fő bolygója Barabazon, illetve a Rodina állomás. A UPP az alexandriai konfliktussal ellentétben, egy szélsőséges, nem demokratikus rendszer. A szektorba belépő összes nem UPP-s hajót leellenőrzik, és ha egy máshova tartozó katonai hajó lép be a rendszerbe, akkor azt hadüzenetnek tekintik. Minden üzleti szálat megszakítottak az ICC-vel és a szektor önellátó.

Rodina:
A legfőbb katonai bázis a UPP szektorban. Anchorpointtal áll szomszédságban és itt zajlik az ICC-UPP harcok nagy része, a két állomás között. Hatalmas biolaboratóriumai vannak a katonai létesítmények mellett. Később idegenekkel kísérleteznek az állomáson.

Oryza:
Egy kis farmkolónia, ami mostanában lett felszerelve automata védelmi hálózattal, a stratégiai pozíciójának fontossága révén.

Casper/Sinat:
A bolygó eredeti neve Sinat-778, és egy bányászkolónia volt. Később Dr. Casper Nordling vezette kutatóállomás. Mikor az idegenek megtámadták, nem szimplán kiirtva lettek, a királynő és a fészek valahogy megúszta, és bázist húztak a fészek köré. A bázis elsődleges direktívája az volt, hogy az idegenek ellen fejlesszenek ki egy vírust, a bázis legénységének 100%a szintetikus. (Az fészek elszabadul és a bázist lerohanják a xenomorphok később.)

Barabazon:
A UPP szektor központja. Két részre oszlik, a keleti és nyugati részlegre. A nyugati részlegen a jómódúak élnek. A keletin pedig hatalmas piac és középosztály él, viszonylag törvények nélkül. A televíziós hálózata óriási és a szórakoztató iparra is büszke lehet a bolygó.

Proteus:
Az idegenek „raktára”. A pilóták egy komplett tojás tárolónak terraformálták a bolygót miután elpusztították az őshazájukat. Vadvilága alkalmazkodott az idegenek millióihoz, ehhez mérten roppant veszélyes. Az atmoszféra tele van ártalmas összetevőkkel, radioaktív és korrózív anyagokkal. A felszín valahogy mégis lélegezhető egy kicsit több nitrogénnel, mint a földé, de az ózon réteg telítődve van ezekkel a radioaktív részecskékkel, amik valahogy hatástalanítanak minden nukleáris eszközt, megzavarja a kondenzált energiát és megzavar szinte minden repülő rendszert. Emiatt szinte nincs olyan űrhajó ami be tudna lépni az atmoszférába ezen mellékhatások nélkül. Még nem találtak elég hatékony eszközt, hogy kiirtsák az idegenek millióit a felszínen. Azt mondják, hogy a pilóta hajók képesek voltak ebbe az atmoszférába belépni mellékhatások nélkül, ám kevés hajó mint a Boungainville és a Razzia osztályú hajók is védve vannak ezektől a hatásoktól, ám túl ritkák ahhoz, hogy komoly erőt képviseljenek.
Később a Weyland Yutani valahogy megszerezte a bolygót(Lv-1201 néven fut eztán), és a terraformáló berendezésekkel eme korrozív légréteget semlegesítette. Ez úgy 2220-2230 közt történik/történt.


Hyperdyne Szektor
A szektort eredetileg a két legnagyobb cég a Hyperdyne és a Weyland-yutani fedezte fel és kolonizálta bolygóit. Idővel azonban a Hyperdyne szabotálta a WY főbb részeit ideiglenesen meggyengítve a céget, hogy átvehesse az uralmat a teljes szektor felett. Még egy földszerű bolygót is felfedezett a cég, Hilo-t. A két cég között nem volt mostanság nyílt háború, de az üzleteikben meglátszik az egymástól való tartás.

Weyland-Yutani:
A WY egy nagyon öreg és virágzó cég, már az űr felfedezése kezdetén az élre tört és azóta is a legkiválóbb hi-tech dolgokat gyártja az ICC-nek és másoknak. A Hyperdyne egykori partnere, de a HD szabotálta a felfedező hajóit és más kutatásait, hogy átvegye a szektor feletti uralmat. A WY talpra állása közben megszerezte a Relitor bolygó feletti uralmat, amit később a cégről átneveztek. A planéta pozíciója miatt a hyperdyne kereskedelmének át kell, hogy folyjon a Weylandon, így a WY óriási vámokat és más díjakat szed megtorlásképpen. A Hyperdyne, hogy ellensúlyozza a WY taktikáját, más útvonalakat épített ki, ilyen például a Hilo-Új Éden útvonal és a sokkal nehezebb Új Chicago-Honeycomb pálya. Még manapság is érezni, hogy a két cég ellenséges egymással, ám sosem jegyeztek az elmúlt években nyílt harcot, sőt, az Arcturus gyűrűt is együtt irányítják. A Weyland-Yutaninak széles körű ipara és technológiája van, a világon szinte mindenhova gyártanak valamit. Később az idegeneket irányítani próbálják, ez ellenségeskedéshez és néha nyílt harchoz vezet a CMC-vel szemben.

Noble Ore:
Egy kis titánium bányászbolygó, ipara szinte egyáltalán nincs kupola kolóniák találhatóak a bolygón. A háborútól érintetlen maradt.

Új Chicago:
Régebben bányászkolónia volt, ám terraformálni nem volt kifizetődő az erőforrások is apadtak, így egy kiszolgáló állomás lett a Hyperdyne erőinek. A hyperdyne közeli útvonalait őrzi a flotta, az illegális fegyverkereskedelemről szóló törvényeket itt nagyjából figyelmen kívül hagyják, szinte bármilyen fegyvert megkap a vásárló a korrekt árért.

Atlas:
Egy hatalmas aszteroida atmoszféra nélkül. A hőmérséklet amúgy is túl kicsi, és a sugárzás túl nagy a védelem nélküli élethez. A populáció mindössze 12ezer, kupolák és pajzsok alatt laknak vasútrendszerrel összekötve a nagyobb komplexumokat. Sok bányász tevékenykedik a rendszer aszteroida övében, a hajóik védve vannak a sugárzástól. A nehéz munka a sugárzás-stabilizáló hidrokarbonokért van, amit genetikai és orvosi célra használnak, ritka és drága elem. (Megfertőzik az idegenek, de egy berserker csapat megtisztítja.)

Cryosphere:
Egy kutatóállomást építettek a bolygóra, ami egyébként nagyon messze kering a rendszer napjától. Az állomás nagyon kicsi mindössze 8 kutatóval, teljesen elhanyagolható taktikai szempontból, ám néha elég érdekes kutatásokat végeznek. Bárki aki a rendszerbe téved, annak örülnek, mert végre beszélhetnek valaki újjal. A fertőzést nem meglepő módon elkerülték.

Stratus:
Egy régi elhagyatott Hyperdyne katonai bázis, még az ICC alapulásának idejéből. Mostanra csak egy kis hulladékgyűjtő csapat maradt a bolygón.

Hilo:
A második idilli világ, amit az űr felfedezői találtak és a Hyperdyne irányítja. A világ teljesen Földhöz hasonló, talán még ideálisabb is, ám túltengett a veszélyes életformáktól. Hilo teljesen önellátó, ipara virágzó, a kolóniának 6milliós a lakossága. A kolónia indulása kezdetén még volt itt egy felkelés, de a hyperdyne erők könnyen és gyorsan leverték őket. A világ gazdag és virágzó, tökéletes példája annak, hogy ha valaki sikeres a hyperdynenál, majdhogynem a mennyország vár rá. A hyperdyne legtöbb szintetikus gyára Hilo-n van. (Később hatalmas fertőzés üti fel a fejét, a helyzet a Földéhez hasonló, de itt nincs Gateway állomás.)

Marduk:
Keveset tudunk erről a rendszerről, csak annyit, hogy a fő bolygó pályáján van egy űrállomás, a bolygó lakatlan. Állítólag titkos és tiltott szintetikus kísérleteket folytatnak itt. A biztonság foka nagyon nagy, és az állomás lokációját is csak kevesen tudják. Néha illegális programcsomagokat szállítanak az ICC területeire szintetikusoknak.

Byal:
Egy másik speciális hyperdyne labor, titkos biogenetikai kísérletek helye. Bár a helyét csak felsőbb ICC körök tudják, így nem tudnak az ott lévő xenomorph kísérletekről sem. (Megfertőződik és egy berserker csapat elbukik, így a nukleáris biztonsági bomba felrobbantja az állomást.)

Transcept:
A hyperdyne felfedező flottájának székhelye, egy kietlen puszta bolygó. A cég titkos terve egy rejtett útvonal kiépítése a Pandorához, így a másik nagy biotechnológiával foglalkozó bolygó is az övék lehetne.

Rumford:
Egy sivatagos bolygó és aki odamegy meglepődik a nem várt hideg időjárástól. A környezet sokkal inkább emlékeztet tundrára, mint sivatagokra. Az óriási planéta az egyik legjobb lehetőség hatalmas kolóniák felépítésére, élőhelyből van bőven. A világ gyöngyszemei az északi sarkán vannak, hat hatalmas piramisszerű építmény, ahová sok régészcsoport ellátogatott, ám egy sem tért vissza. A kolónisták kerülik a helyet, az északi sark a halál ómenje lett a szemükben. A piramisok valójában Pilóták által épített tojás silók, és nemrég egy régész megmenekült az idegenek karmai közül, megfertőzve ezzel a kolóniát. A CMC rajta van az ügyön.

Cyclone:
Egy földalatti hyperdyne fejlesztő és gyártókomplexum. Fegyver technológiával és biztonsági rendszerekkel foglalkoznak itt, a személyzet csak párszáz fő. (Megfertőződik, berserker csapat később megtisztítja.)

Shinon:
A kolónia a hiloi lázadás során kitoloncolt emberek lakhelye. Ezek az emberek veszélyesnek lettek társadalmilag ítélve, de nem követtek el olyan bűnt, amiért el lehetne ítélni őket. A populáció 500ezer körüli, és elméletben teljesen szabadok, habár nincs lehetőségük elhagyni a bolygót. A háború alatt a kolónia érintetlen maradt.Új Éden Szektor

Az első szektor, ahol Földhöz hasonló planétát találtak, A bolygót el is nevezték Új Édennek. A szektor a többihez képest politikailag és stratégiailag stabilnak mondható.

Grendel:
Grendel egy kb. 200ezres kolónia, az emberek kis kupolavárosokban laknak a bolygón. A kolónia fontos volt a környék későbbi felfedezéséhez, de idővel jelentéktelenebb lett. A CMC-nek kicsi a behatása a térségben, és a kolónia kormánya destabilizálódott. Így kiépült egy elég nagy, komplex bűnöző hálózat. A hálózat uralja a kolóniát és leginkább drogokkal és fegyverekkel foglalkozik, tervük, egy Pandora-Micor útvonal kiépítése. Afféle gengszter, maffia világ, de egyelőre senki sem tudta megtisztítani, valószínűleg a feladat a gyarmati gyalogságra hárul.

Ajax:
Egy virágzó kolónia volt, amíg az atmoszféra processzornál egy baleset folytán egy óriási nukleáris robbanás történt. Majdnem az egész kolónia megsemmisült, később pedig evakuálták az egészet morális problémák miatt. Most csak egy kis állomás van a veszélyes zóna szélén, minek feladata, hogy végigvezessék a pusztításon az arra kíváncsi embereket (katasztrófa turizmus). Illetve pár kutatást is végeznek az állomáson.

Polar Star:
A kolónia egy kutató állomásból egy hold körül. A hold egy gázóriás körül kering a rendszer szélén. Az állomáson csak 30 állandó lakhely van, egy ezer fős szervizbázis kering a bolygó körül. A kutató állomáson magas nyomású molekuláris szintézissel kísérleteznek. A kutatók a Micorral vannak kapcsolatban. Az itt élő emberek több éve vannak itt és nem igazán tudnak kapcsolatot tartani a külvilággal, a helyzet elég stresszes. Egy alkalommal egy szállítóhajó idegeneket rakott le véletlen akik potyautasok voltak, saját maguk irtották ki a xenomorphokat idejében, ez egy ritka esemény.

Honeycomb:
Az atmoszférája a bolygónak mérgező és a levegő nagyon hideg, szóval a kolónia föld alá épült. Hatalmas mesterséges barlangokban, aztán pár kisebb közösséget hoztak létre egymáshoz viszonylag közel, amit vasúthálózat köt össze. A kolónia gyorsan növekszik az Új Chicago-Lobo útvonal miatt, a két útvonal között a kolónia szervizbázissá és raktárközponttá vált. Ipara szerteágazó, a bolygó adottságai miatt egy hatalmas hi-tech bolygóközi bankká vált. A toxikus légkör védelmet nyújt a komplexumok a föld alatt jól védettek és a hatalmas barlangokban van bőven hely bármit raktározni, sok cég és magánember raktára található itt. A céges komplexumok el vannak különítve és csak engedéllyel mehetnek be, a CMC-nek sincs engedélye, hogy ellenőrizze mi folyik ezekben a közösségekben. Nem egy illegális szállítmány lett nyomon követve a Honeycomb-ra, de a barlanglabirintusoknál mindig elvesztették a nyomokat.

Helix:
A Helix egy nagyobb felfedező flotta állomása, több cégnek vannak itt kisebb hajói, amik a rendszer aszteroida-övét kutatják fel értékes nyersanyagokért. A hajók 3-8 személyesek és 2 éves utakra mennek ki, hogy megcsinálják a szerencséjüket. A közepes nagyságú szervizbázis feladata ezek ellátása. Sok cég verseng egymással a bányászati jogok megszerzéséért.

Exeter:
Egy kisebb állomás aminek mostanság a szerepét átveszi Honeycomb, a kolónia lakossága 20ezer fő. Fontosságban és gazdagságban egyre lejjebb csúszik, eredetileg az Új Édeni szállítmányoknak ez volt a fő állomása, de idővel ezt a szerepet átvette Honeycomb.

Blior:
Egy elég jelentéktelen, de nagyon ideális kolónia, egy volt cég feje, Livermore Evantson kolóniája. A volt cégét pénzre cserélvén régi álmát valósította meg, egy vadászparadicsomot hozott létre, a gyarmati gyalogságot nem igazán érdekli bolygó, illetve a többi cég szimpla pénzkidobásnak véli. Ám Evanston mégis jól megél a vadászatokból befutott pénzből, a gazdag emberek sokat képesek fizetni unalmukban az izgalomért. A bolygó hasonlít a Földhöz, éghajlata leginkább mediterrán és trópusi keverékének mondható, levegője lélegezhető. Machiko Noguchi, egy Ryushiról hátramaradt túlélő vezeti most a bolygót mivel Evantson idegenekkel is kísérletezett, a nő a régi társaival, a predátorkkal kipurgálta a várost. Bár a bolygón létezhetnek még idegenek, Evantson klónozó laborjában létrehozott ősi és veszélyes fajok közé úgy tűnik beillenek, és nem képesek átvenni a bolygó uralmát, vagy csak túl jó munkát végeztek a vadászok. A klónüzem azóta újra működik bár az idegen kísérleteket abbahagyták, Noguchi androidja Attila a kolónia hivatalos vezetője, az ő keze alatt folyik minden. A klónozás az őslényektől kezdve az újabb bolygók fajain át mindenhova kiterjed. Egy tökéletes vadászparadicsomot alkotva emberek és a yautják számára. Egyetlen egy bolygó ahol eme két faj nem támadhat a másikra.

Orbolab:
Egy nagy ZCT (Zajer-Comm-Technic) által vezetett laboratórium. A labor vezetője Dr. Ernst Kleist a saját belátása szerint vezette a kolóniát, afféle diktátor volt. A biztonsági erőket vezetve minden az ő keze alatt volt a kolónián. Habár Kleist sokkal emberségesebb volt, mint Nordling, és mindíg büntetést szabott ki a bűnösre, ha egy embere meghalt. A kirendelt CMC katonákat általában hullazsákban küldték vissza. A bázis persze idegenekkel kísérletezett, és nagyon sikeresek is voltak a xenomorphok irányításában. Ám nemrég egy nagyobb CMC erő behatolt a kolóniára és mindenkit letartóztatott. Ám Kleistnek nyoma veszett és a mesterséges fészket is elpusztították, mielőtt a katonák odaértek.
Az Ismert Univerzum Orbola10

Atol:
Egy vízbolygó nehéz atmoszférával és szinte folyamatos esővel. Az eső savas, és nincs tengerszint feletti jelentős földrész ami lakható lenne. A bolygó holdja a rendszer napjával azonban hatalmas dagályokra és apályokra képes késztetni a bolygót, így bizonyos szigetek órákon át a föld felett vannak, hogy aztán újra elnyelje őket a hatalmas savas víztenger. A tenger olyan erőszakos és vad, hogy lebegő épületeket sem próbáltak építeni, a levegő lélegezhető szűrőmaszkkal. Egy űrállomás kering a bolygó körül, aminek csapata azon fáradozik, hogy hogyan szelídíthetnék meg a bolygót, az állandó személyzet pár tucat, és 2-3 felfedező csapat van akik havonta lejárnak a bolygóra.

Új Éden:
Az első Földhöz hasonló bolygó, amit az emberiség felfedezett, nevét is innen kapta. A céget ami felfedezte hihetetlenül erőssé és gazdaggá tette, a cég neve a bolygó után Új Éden/JV. Ez a koalíciós cég elég furcsán van felépítve, a szerkezete nagyjából az ICC szerkezetéhez hasonlít, minden cégnek vannak képviselői, minél erősebb egy, annál több és demokratikus úton történnek a szavazások. A bolygó környezete nagyon ideális, bár a kezdetekkor elég sok veszélyes életforma lakhelye volt. A lakosság 200millió körül van. A dolgozók nagy előnye, hogy a koalíciós cégen belül bármelyik céghez átköltözhetnek, így nincs politikai különbség és viszály, ám annál fontosabb a jó munka. Aki Új Édenen lakik az tudja, hogy a bolygó miért kapta ezt a nevet, nem csak a szép és idilli környezete miatt, hanem a szabadság és jólét miatt is. (Az idegen fertőzés során a déli félteke háborús övezet lett. Egy atombombát dobnak le a háború végén.)

Cyrus:
Egy nagy és jól jövedelmező lakható kolónia készül itt. Jelenleg a levegő mérgező, és kevés oxigént tartalmaz. A kolónia igazi értéke, hogy ezzel a bolygóval elkészült az Új Éden-Hilo útvonal, ami nagyon jövedelmező lesz. A bolygót Új Éden/JV terraformálja jelenleg.

Medusa:
Egy hideg bolygó, atmoszférája nem lélegezhető, szintén egy mérföldkő a Hilo-Új Éden útvonalnak. A bolygó még a terraformálás legelején tart, amit Új Éden kezdett el.

Panamar:
Egy terraformálás alatt lévő bányászkolónia. Termogenetikus planktonokat „bányásznak” itt, ami hőenergiát használ napfény helyett, hogy hidrokarbonokat állítson elő. Nagyon sok felhasználási köre van. A kolóniát teljesen elpusztították az idegenek a háború elején.

Morning Glory:
Egy mélyűri állomás ami nagyobb felfedező hajóknak kiszolgálóbázis. A bázis a Micor-t köti össze Új Édennel. Az idegen aktivitás elég nagy a szektorban, és találkoztak már a rejtélyes xenomoprh vadász fajjal is itt.

Cerebus:
Egy mélyűri irányító állomás a rendszer nehéz környéke miatt, a szektor tele van aszteroida mezőkkel. A bányászatot és a koordinációt egy 400 fős személyzet irányítja a bázisról szinte tökéletes luxusból. Nemrég egy WY Kereskedelmi hajó egy komplett fészket dobott le a küszöbükre, megfigyelés céljából. (Később egy berserker osztag felrobbantja.)Micor Szektor

Egy elég jövedelmező, ám békés szektor. A kolóniák felkelésekor szerencsére nem voltak elég önellátóak, hogy fellázadjanak. A Hyperdyne és a CSC nagyon ellenségeskednek a szektor teljes uralmáért.

Astyanax:
Egy kis kutatóállomás ami egy hold körül kering, az ide tévedő hajóknak csak a szükséges javításokat tudják megadni, kiszolgálni már nem igazán tudják őket. A kolóniát a Falcon Industries futtatja. A kutatás pedig egy nagyon fontos intelligens életformát hívatott tanulmányozni, valamiféle csigaféléket. A kutatás elég unalmas volt és senkit sem érdekelt a múlt évig, mikor valami történt. Volt egy biztonsági betörés amiről nem sokat tudni, majd, a Falcon hatalmas biztonsági erőt vitt az állomás védelmére, senki sem tudja mit találtak ott. Sok cég próbálja megtudni a titkot, mindennel próbálkoznak, de a Falcon eddig tartja magát. (A csigáknak egyébként önjavító DNS-ük van, amitől gyakorlatilag hallhatatlanok lesznek, a bolygó radioaktivitása miatt alakult ez ki bennük.)

Argos:
Egy elég száraz homokos sziklás bolygó, ami eléggé hasonlít a Marshoz. Ritka a levegője és kevés víz található rajta. Még ezekkel a hátrányokkal is, Argos egy virágzó kolónia, 100ezres populációval. Pár kisebb gyártó cég bázisa a kolónia. Argosnak a lokációja a legnagyobb előnye, az összes szállítmány ide fut be a Tartarus szektorból. Van egy alvilági csempész hálózata is a szektornak.

West Star:
A rendszer legnagyobb gázóriása körül keringő holdak bányászatának a központja. A munkához távirányított bányászrobotokat használnak. Összesen 60 ember dolgozik itt, a fő bányászati elem Helium 3, amiből az ICC fúziós reaktorait csinálják. Az állomást idegenek irtották ki nemrég.

Feldspar:
Egy régi elapadt bányász állomás, most ellenőrző és raktározó pontnak használják, a közeli szektorok kereskedelméhez. A Hyperdyne vezeti a kolóniát és egy biztonsági állomást építtetett a régi bányász komplexumhoz. Védelmet is építettek ki az űrben, bár sokan megkérdőjelezik, hogy ezzel a cég valóban le akar csapni az illegális szállítmányokra, és nem pont védi azokat.

Lobo:
Egy nagy kolónia, ami a Honeycomb-i kereskedelem növekedés miatt lett létrehozva. A terraformálás mindössze 8 éve fejeződött be, de máris 70ezres a populáció. A lobot uraló cégek egy laza kötelékben vannak, aminek neve Tradex. A rendszerük hasonló az Új Édenihez. A bolygó egy nagy kereskedelmi központ tehát, a cégek irányítása alatt. Egy bizonyos Fi Castel ezredes a cégek magánhadseregének vezetője, kezdi átcsoportosítani az emberek bizalmát a cégekről saját magára, így lassan lesz egy saját hadserege. (Később a bolygót elárasztják az idegenek, valószínűleg mesterséges fészek szabadul el, vagy tojás siló miatt.)

Alamar:
Egy hatalmas vörös óriás körüli kutató állomás. A 80 fős személyzet a bolygók felfedezésének technológiáját fejleszti, szondákat és egyéb kiegészítő felszerelést.

Summit:
A kolónia a terraformálás utolsó fázisaiban van és már felkészült a bővítésre. A levegő lélegezhető és a klíma enyhe, szóval sok vállalat azt tervezi, hogy ide költözik. A következő generáció nagy hazája lesz sokak szerint, és ezzel jönnek a hirtelen növekedés problémái is. Az eredeti kolónisták egy 2000 fős gazdagabb családokból álló csoport volt. Akik a kemény munka árán nagyon is sokat emeltek a bolygó értékén, amit egyébként az eredeti tulajdonosuk elhanyagoltak. Most, hogy a kolónia virágzik a cégek felfigyeltek, ám az ott élő emberek maguk akarják inkább a saját munkájuk gyümölcsét learatni. A Summit jövője még rejtély, talán felkelés lesz, vagy politikai cselszövés, senki sem tudja.

Innominata:
A rendszer teljesen halott az egyetlen 50 fős kutatóállomást kivéve. Az állomáson kutatók és katonák tartózkodnak, akik titoktartást fogadtak az ICC-nek, mivel van néhány idegen kísérleti alany is az állomáson. Dr. Paul Church ezredes irányítja az eseményeket, ám a többi kutatóbázistól eltérően, nem a fészkeket vizsgálják, hanem magát az idegenek anatómiáját, a gyengéiket, de nem a kollektív erőt, hanem az egyedeket vizsgálják. Sokak szerint más érdekes kísérletek folynak, mint például fiatalság szérum, új vakcinák, vagy klónozó technikák előállítása, bár ez közel sem alátámasztott.
Az Ismert Univerzum Innomi10

Byron’s Hope:
A Pindel cég visszavont terraformáló projektjének a színhelye. A cég fejét és pár fontos alapítót megöltek a terraformáló telepen, ahogy az egész személyzetet, így a cég új feje inkább a Micor-ba fekteti a pénzt. A bolygó levegője ritka, nem lélegezhető, felszíni víz nincs, de ezek egyszerű terraformáló problémák, a bolygóban van remény. Állítólag valahol a föld alatt egy tojás siló húzódik meg.

Micor:
A leggazdagabb bolygó az ICC-ben, az átlag élet itt olyan, mint máshol a luxus, a bolygó szinte teljesen ideális lett a terraformálás után, és Földszerű ökorendszere van. Micor lett a leggazdagabb céges egyének és cégek lakhelye. Az emberek akik itt élnek nem a jelenlegi hatalmasok, hanem azok akik a néhai erejüket szimpla gazdagságra cserélték. A micori ipar nem magán a bolygón helyezkedik el, hanem annak holdján egy 800ezres kupola kolónián, az ott dolgozó emberek álma, hogy egyszer előléptetik őket, és leköltözhetnek magára a Micorra. A Micoron vannak az ICC legnagyobb és leghíresebb iskolái, egyetemei is. Ezek az iskolák segítenek a Micornak kiválasztani a tehetséges diákokat, hogy aztán jó munkaerő legyen belőlük felsőbb körökben. Így a különböző vállalatok is a Micorról kapják a legjobb munkásaikat.

Pestron:
Egy világ amit most kezdtek kolonizálni, az első atmoszféraprocesszorok a helyükre kerültek. A további terraformálás idővel kezdetét veszi.

Morning Star:
A közeli rendszerek felfedező körutainak bázisa. Egy Micor-Új Éden útvonalat terveztek, de a fejesek úgy gondolják most, hogy ez nem a legjobb döntés. A személyzet egy ideje elég céltalanul tengődik és kezdi felütni fejét az elégedetlenség.

Bracken’s World:
Az Ismert Univerzum Bracke10
Egy rendkívül módosított planetoid, Bracken világa egy furcsa látvány. Egy beton rács fedi a bolygó nagy részét. Ezen a rácson van egy hatalmas tengeri moszatágy, ami ellátja az ICC-t a táplálék egy jelentős forrásával, (általában vészhelyzetekben, segélycsomagokban, fejadagokban van ilyen). Egy idegen fertőzés után az ICC némi katonai erőt telepített ide, mivel számos más bolygó elvesztése után az élelmezés nehézkessé vált, így eme bolygó prioritása megnőtt.
Számos ázsiai telepes él itt. A moszatok olyan stabil szőnyeget alkotnak, hogy helyenként egy APC is képes haladni rajtuk, viszont ha vékony moszatrétegen akarnak át menni, akkor a feneketlen mélység könnyűszerrel elnyelheti a járművet. Ezért a telepesek hajókat használnak.
Számos vízi faj él a bolygón, de túl sok fenyegetést nem jelentenek.
Az Ismert Univerzum Bracke11A hozzászólást W.B. összesen 5 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Dec. 14, 2011 8:30 pm-kor.

2Az Ismert Univerzum Empty Re: Az Ismert Univerzum on Hétf. Aug. 15, 2011 5:13 pm

W.B.

W.B.
Tartarus Szektor

Egy kis szektor az ismert univerzum szélén, a háború során kevés xenomorph aktivitás van, de jelen van helyettük egy aratóknak nevezett nagyon agresszív életforma.

Scorcher:
Egy kis gyár egy kietlen, atmoszféra nélküli bolygón. A bolygó nagyon közel van a napjához, így a nagy hőmérséklet lakhatatlanná teszi. A kolónia a föld alatt éli túl, több rétegű hővisszaverő pajzsokkal. Ez a hőt még így is magas, de kibírható szinten tartja. Ami a kolóniát értékessé teszi az a hátrányai. Mivel nincs atmoszféra, és a hőmérséklet is nagyon magas, az ásványok és más anyagok itt nagyon tiszta formában vannak jelen. A kolónia 5ezres lakossága leginkább űrhajók alkatrészeit gyártja. A kolónia csak egy hajszálra van a katasztrófától a körülmények miatt. Egy napkitörés még a legoptimálisabb esetben is hatalmas pusztítást végezhetne, ha jó helyen éri a bolygót. Az itt áthaladó hajók nem mehetnek közel a kolóniához, csak a speciális hőt jól bíró hajók.

Twilight:
Ez a kolónia a bolygó vulkanikus erejét és magmáját használja ércfinomításra és más bányászati lehetőségekre. A vulkanikus aktivitás annyira beszennyezte a levegőt, hogy egy atmoszféra processzor sem tudná megtisztítani, és a rendszer napjától származó csekély fény ami a bolygó atmoszféráján a felszínre jut, adta a bolygónak a furcsa nevet (homály).

Devil’s Peak:
Az egész bolygót víz borítja, egyetlen nagyobb kontinenst kivéve, ami viszont 15ezer lábbal a tengerszint felett van. A levegő enyhén mérgező, így a kolónia négy kupolából áll és atmoszféra processzorok javítják a levegőt. Eddig a bolygó békés hely volt 10ezres lakossággal, de a tartarusi események megváltoztatták a kolónia életét, az ottani veszélyes környékről ezrével menekülnek ide a lakosok. Jelenleg a kolónia lakossága megüti a 40ezret. Biozone Alpha (övék a Tartarus) majdnem teljesen felélte a nyersanyagait. A BZA-nak nincs elég hajója, hogy a Devil’s Peakről elvigye máshová az embereket, és hogy a Tartarusról evakuálja a kolónistákat. Így a helyzet a Devil’s Peak-en instabil lett. Iszonyatosan túl van zsúfolva a bolygó és a betegségek és a magas bűnözés nagy problémák kezdenek lenni. A BZA az ICC-től vár segítséget, és a CMC-t a Devil’s Peakre küldte rendfenntartásért. (Egy szállítóhajó zuhan le a kolóniára, idegenek jutnak a felszínre később, a háborút megnyerik de a kolónia szinte teljesen elpusztul.)

Temple:
Egy kutatóállomás, egy rendkívül alacsony gravitációjú és mérgező atmoszférájú bolygó körül. Az állomáson sok szintetikus is van a hyperdyne cég által, és furcsa kísérleteket végeznek. Egy például az, hogy egy szintetikus memóriáját egy emberébe tudják közvetlenül közvetíteni és az ember döntéseit és reakcióját vissza, egyfajta kapcsolatot teremtve ezzel a két fél között.

Ryushi:
A kolónia a régi texasi farmokra hasonlít, és nagyon jól el tudja látni magát a bolygó. A kolónia éveken át békésen élt a vadnyugati stílusban, amíg a predatorok idegeneket nem dobtak le a kolóniára, hogy aztán levadászhassák azokat. A Ryushi kolóniájának nagy része lepusztult, rengeteg ember halt meg a többieket evakuálták.
Ezek után a bolygón pár évig egyetlen egy lakost tartottak számon, Machiko Noguchit. Egy idegen hajó vészjeleire ide érkező tengerész mentőosztag viszont nem találta a nőt. (időközben már beállt vadásznak a predátorok közé) Pilóta hajóra számítottak, hogy azt találnak, de egy lezuhant predátor hajót találtak. Az egyetlen túlélő yautját kimentették, de idő közben összetalálkoztak a többi vadásszal. Egy férre értés miatt eme találkozás vérfürdőbe torkollott, melyhez még az időközben bolygót megfertőző idegenek is becsatlakoztak. Végül egy tengerész és egy vadász maradt életben, kik megvárták, míg valamelyikük faja értük jön.
Az Ismert Univerzum Taj10

Sargon:
Egy kolónia amit a WY pénzel. Közel húsz család költözött ide, egy idegen boly támadása következtében meghaltak mind. Utólag kiderült, hogy a bolygón a föld alatt egy tojás siló található. Állítólag a Weyland tudott a siló létezéséről és a családokat egy speciális vakcina miatt küldte oda, ami láthatatlanná teszi őket az idegenekkel szemben, nem működött. A felfedező csapatok érdekes mintákat hoztak a föld alól, a bányász kolónia hamarosan valószínűleg felépül.

Traon:
Egy masszív bányász állomás, amit a GrantCorp vezet. Egy mélyűri állomás van a közelben ami miatt sokszor a civileknek és a katonáknak közös életet kell élniük, furcsa szimbiózisban. (Később idegenek fertőzik meg, de hamar kiírtja egy berserker csapat.)

Santa Maria:
Egy gázóriás mellet található szerviz állomás. Az állomás 5000 embert foglalkoztat, miből kb. 200 fő tudós.
A gázóriás légkörében lévő bioszférát tanulmányozzák. Eme égitest jó példa, hogy az élet szinte bárhol megjelenhet és fent maradhat.

Tartarus:
Ez egy nagyon furcsa világ. amit egy generációja találtak csak meg, de már lakható. Tartarus egy szokatlan jellemzője a forgása, ami merőleges a pályájára. 40 évig tart befejezni a pályáját a nap körül, ami következtében 20 évig sötétség 20 évig világosság van. Az éjszakai oldalon kevés élet van, és a nappalra várnak. Három nagyobb kontinens van a bolygón, csak egy van most éppen nappalban, és csak az van kolonizálva. A klíma és a környezet ideális rengeteg állat és növényfajtával. A tervek szerint mindig azt a kontinenst kolonizálnák ami nappalban van, és a kolónisták mindig átköltöznének. Ez a folyamat csak pár éve kezdődött, de felütötte a fejét egy másik probléma, egy nagyon erőszakos és veszélyes életforma. A teremtményeket Aratóknak nevezik, és pontosan ez az, amit tesznek. Ahogy egy kontinens belép az éjszakájába, ezek az óriási, páncélos teremtmények kibújnak messze a felszín alatt levő alagutakból, ahol élnek, felfalni minden szerves anyagot. A lények a táplálékot leviszik élőhelyükre és megeszik, ami során lassan széndioxid képződik, ami később ahhoz kell, hogy ha eljön a nappal ideje, akkor az élővilág újból kifakadjon. Ez egy tökéletes egyensúly a bolygón. Sajnos az Aratók nem tesznek különbséget a növények és állatok között, illetve a kolónistákat is könnyedén felzabálják. A lények hasonlítanak egy hatalmas tatuhoz, és könnyen átássák magukat szinte bármilyen anyagon. Az állkapcsuk nagyon erős, általában egy tucatnyi jár egy falkában és a falkák harcolnak egymással a területek megszerzéséért. A CMC és más cégek erői megpróbálják megvédeni a lakosokat akik a nappali részen vannak, de ha így megy tovább 3 éven belül az Aratók befejezik a munkát, mivel oda is leszáll az éj. Terveket készítenek, hogy hogyan lehetne megfékezni őket, eddig nem sok sikerrel. Katonákat küldenek a földalatti alagutakba is, hogy elérjék a ciszternákat és találjanak egy gyenge pontot végre, de még senki sem járt sikerrel. A ciszternákban pedig még nagyobb meglepetés várná őket, mivel az aratóknak különböző formáik vannak, hatalmas hordozók amik nem hagyják el az alagutakat. Rajtuk pedig a kicsiny dolgozók, amik nem többek szinte két fogsornál, még saját létfenntartó rendszerük sincs. A hordozókon élnek, egy dolgozó egy kisállattól az emberi méretig terjed, és ha leválik a hordozóról, akkor csak pár óráig él tovább, de az idő alatt megvédi a fészket az élete árán is. A tartarusi helyzet nagyon rossz és egyelőre nem találtak rá megoldást.

Deadfall:
Egy kutatóállomás, amin a terraformálás mechanikáját és végbemenetelét tanulmányozzák. A bolygó egy Föld nagyságú jó hőmérsékletű bolygó. Minimális a víz, a levegő ritka és vulkanikus aktivitás és észlelhető. Ezek a feltételek ideális laborrá tették a bolygót kísérletek szempontjából. A bolygóra aszteroidákat dobnak a vulkanikus aktivitás fokozása képpen, ezt volt aszteroida bányászok teszik, bevontatják az aszteroidát a bolygó vonzáskörébe, ahonnan már csak végig kell nézniük a becsapódást, néha darabokra robbantanak pár kisbolygót nukleáris eszközökkel. A CMC felügyeli a kísérleteket.


Predátor bolygók

A yautják Őshazájukon kívül, más bolygókon lényegében csak azért alapítottak városokat, hogy környéken vadásszanak, úgy hogy legyen egy közeli „pihenő hely”. De egyes bolygók ezen már túlnőttek. A predátorok nem kolonizálnak, nem telepednek le úgy bolygókon, mint az emberek.

Delta Hydrae IX:
Kettős csillag körül kering, úgy, mint a yautják anyabolygója. Csak azzal szemben ezen a bolygón hatalmas mocsarak és zöld esőerdők találhatóak. Kezdetleges létformákkal. (kétéltűek, férgek, stb.) mik a yautjáknak nem sokat tudnak ártani.
Ezen a bolygón nem régiben alapítottak várost. Hogy a környéken vadászhassanak. (pl. emberi területek)
Az Ismert Univerzum Pred_v10

Testvér bolygója a Delta Hydrae VII, mely sivatagos már öreg élővilágú bolygó. Sivatagossága annak köszönhető, hogy ő található közelebb a kettős naphoz. Nem található rajta predátor település.

Yautja Őshaza:
A szent és sérthetetlen. Kettős csillag körül keringő aszteroida övvel körülvett bolygó. Narancssárga ege, embernek roppant különleges látványt nyújt. (bár igaz, hogy egy ember se látta még) Levegőt nagyrészt metán és oxigén alkotja. A bolygó felszíne vulkanikus, bár ez nem tesz kárt a városokban.
Élővilága vad és veszélyes, a bolygón nem tartanak beavatásokat.
Az Ismert Univerzum Pred_a10

Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.