Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Latest topics
» Hiddenlight
Fegyverek         EmptyKedd Okt. 02, 2018 2:41 pm by W.B.

» Aurora
Fegyverek         EmptyHétf. Okt. 01, 2018 8:32 pm by B.J. Wolf

» Tengerpart
Fegyverek         EmptyPént. Szept. 21, 2018 11:26 am by W.B.

» Víztisztító telep
Fegyverek         EmptyPént. Szept. 07, 2018 11:57 pm by Johny Borgia

» Fürge Kard Művelet
Fegyverek         EmptyCsüt. Szept. 06, 2018 9:27 pm by W.B.

» Sziklás fennsík
Fegyverek         EmptyHétf. Aug. 20, 2018 11:22 am by W.B.

» USS Firenze
Fegyverek         EmptyVas. Aug. 05, 2018 12:42 am by Johny Borgia

» Utcák
Fegyverek         EmptySzomb. Aug. 04, 2018 5:17 am by B.J. Wolf

» Nathan T. Drake
Fegyverek         EmptyPént. Aug. 03, 2018 10:21 am by Nathan T. Drake

» Nathan T. Drake
Fegyverek         EmptyPént. Aug. 03, 2018 1:05 am by Nathan T. Drake

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (41 fő) Szer. Aug. 14, 2019 9:19 pm-kor volt itt.
Linkek

free forum
_______________
free forum
_______________
free forum
_______________
free forum
_______________
Chat Box

You are not connected. Please login or register

Fegyverek

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Fegyverek         Empty Fegyverek on Pént. Aug. 12, 2011 12:05 pm

W.B.

W.B.
A fegyvereket öt kategóriába soroljuk. Hüvelyes lőszert használóak, impulzus, energia, egyéb (tank elhárítók, robbanó szerek) és közelharci.

Hüvelyes lőszert használóak:

Bár sokkal modernebb fegyverek háttérbe szorították őket. Hosszú távon mégis bebizonyították, hogy nem szabad megfeledkezni róluk. Egy esetleges EMP robbanás esetén az pulzár és energia fegyverek nem mások jó esetben, mint lemerült fegyverek. Rossz esetben teljesen használhatatlanok.

VP 70 pisztoly
A VP 70 „Predator” a Heckler & Koch által gyártott 9mm-es félautomata oldalfegyver, amit könnyűnek és strapabírónak terveztek. Eredetileg 150 különböző alkatrésze volt, amit 30 év alatt lecsökkentettek hatra. A fegyver előnye az egyszerűség, emiatt képes hihetetlenül zord környezetekben is működni, és szinte soha nem ragad be vagy sül el rosszul. Tizenegy lőszer fér a pisztolyban, egy a csőben, és mind katonai, mind civil lőszereket képes befogadni. A tűrőképessége és a sokrétűsége miatt szinte mindenhol előfordul.
Fegyverek         Vp70_2

M4A3 szolgálati fegyver
A pisztoly az elmúlt 60 évben a CMC hivatalos oldalfegyvere. Fémből készült, illetve néhány műanyag alkatrész van benne. Az egész fegyver belevéve a 12 lőszert a tárban nem nyom többet 1 kilónál. Sima lőszeren kívül, gyártanak hozzá robbanó lőszert is.
Fegyverek         M4a3_2

M21A COMBAT SHOTGUN
A vadászpuskának a hossza a puskacsőtől kezdve a nyeléig körülbelül 3 és fél láb hosszú. Azonban amíg tartott Vietnami háború az alatt a katonák módosították a fegyverek hosszát így méretük közel 2 és fél láb lett. Az őserdei harchoz hozzászokva a fegyverek bebizonyították, hogy ez a leghasznosabb. A maximális hatótávja a „lefűrészelt csövű vadászpuskának” hozzávetőleg 2 és fél láb.
Fegyverek         M21a_c10
A vadászpuskát igazán egyszerű tárazni, rozsdamentes acél elágazással rendelkezik. Ott be lehet tölteni a lőszert egy karcsú „tárba”. Azután, a betöltött a lőszer, bezáródik és onnantól kezdve képes még tárolni plusz 3 töltényt a csőben. A leendő gyártmányoknál az összes lőszer száma 4.(Módosítást, amit készítenek ezeknél a fegyvereknél tehát képesek voltak még több mint 3 lőszerrel megtölteni. Néha 4 vagy 5 lőszer volt a vadászpuska csövében)
A vadászpuskát, kevert acélból gyártják a felső és az alsó csőt, ravasz szintén kevert acélból készül.

ZX-76 Combat Shotgun
Fegyverek         Zx-76_10
Triplacsövű harci sörétes puska. A tárban nyolc lőszer található. Tárnak hála, gyorsan újra tölthető. Elsődleges tüzelési funkcióval egyszerre csak az egyik cső tüzel. A másodlagosnál egyszerre mind a két egymás mellet vízszintesen elhelyezkedő cső tüzel. Harmadikkal pedig a két cső alatt lévő opcionális harmadik cső használható, mint jelzőrakéta kilövő. A három tűzmód közt egy kis kapcsolóval lehet váltani.
Előfordul hozzá normál lőszer mellet urániummal dúsított is, mely még a praetorianokat is képes „befenyíteni”.
Fegyverek         Zx-76_11

M67 „Puhatöltényes géppisztoly”
Fegyverek         M67_az10
Egyik alap fegyver a különböző biztonsági erőknél. Könnyedén szétszedi egy ember fejét, ezért volt széles körben elterjedt. De csak volt. Az idegenek páncélzatáról lepattognak a golyók. Hivatalosan elavult. Alig gyártják. És csak civil ill. alvilági körökben található meg.
Könnyedén felszerelhető hangtompítóval, mely jelentősen lecsökkenti a tárból távozó 40 golyó hangját.

M78
Fegyverek         Impulzis2
Csak kinézetre impulzus fegyver, gyakorlatban nem az. Hüvelyes nagy méretű lőszert használ. A fegyver különlegessége, hogy két csöve van egymás fölött, és párhuzamosan képesek tüzelni. Viszont tárban csupán 40 lőszer van. Amit hamar fel esz. Tűzereje roppant nagy, és a visszarúgása is.
Tűzereje ellenére nem kedvelt fegyver. Ez a gyors lőszer fogyasztásának tudható be, viszont a fegyver morálisan képes hatni az ellenfélre (ha ember) mivel a lövések hangereje dobhártyát repesztő és a torkolat tüze kivételesen nagy a fegyvernek.

FAMAS F82
Alapvető francia tervezésű géppuska a CMC-nél. Régi hüvelyes lőszert használt, miből a szekrénytárba 35 db fér, másodfunkció egy 3 lőszert befogadni képes sörétes. A lőszer régi 5,56×45 mm NATO szabvány. (bár a NATO úgy, mint az ENSZ már megszűnt) Súlya 3.7 kg. Maximális hatótáv 850 m.
Fegyverek         Famas_11

Enfield IW/SA80
Ezen fegyver első példányait még a 20 század végén és a huszonegyedik század elején gyártották. De olyan megbízható hogy a Gyarmati Tengerészgyalogság is használja a bevetéseiken. Eredetileg a brit fegyveres erők használták bevetéseiken még évszázadokkal ezelőtt.
Fegyverek         Egyeb
Miben rejlik a megbízhatósága? A fegyver gázelvételes rendszerű, forgózáras reteszelésű. Ezen működési elvnek hála a fegyver nem rúg hátra annyira. Az optikája négyszeres nagyítást tesz lehetővé. Az optikán egy kör jelzi a célterületet így csak katonának rá kell helyeznie a kört a célpontra és tüzelnie kell. Ugyan azt a lőszert és szekrénytárat használja, mint az FAMAS F82. Ezért még közkedvelt a gyarmati tengerészgyalogságnál.

AK-783
Híres Kalasnyikov végül elbukott az M41A-val és társaival szemben, de mégis még mindig képes fent maradni. Olcsó, és kicsit felszereltebb „fészerben” is elkészíthető. Roppant strapabíró, igaz űrben nem használható.
Fegyverek         Ak-78310
30 golyós tára mellet található másodfunkciónak egy gránátvető. Elölről kell be csúsztatni a gránátot a csőben, majd a ravasz meghúzásával kilőhető.
A CMC nem igazán használja, ellenben az UPP szektor és Alexandria előszeretettel fegyverzi fel katonáit vele.

L96 Sniper Rifle (Magnum)
Az L96A1 a „Accurary International” cég által készül. A fegyverpróbánál, L96 megverte a „Parker” és a „Hale M85”-öt. A puska a kitűnő védelmező fegyver volt az Egyesült Királyságban. Ennek a fegyvernek szokatlan elrendezése van, a puskán van két darab csavar az „alvázon”. A mechanika ragasztott és csavart a „sub-chassis”-hoz. A puskacsőnek több variációja van a „heavy bull barrel” (ez új) és az anti-terrorista modell.(hosszú puskacső, nem vas irányzék a csőtorkolati nyílás.)
Fegyverek         Magnum10
Ez a modell hangtompítós változata, teljes hosszúsága hangtompítóval rendelkezik. Ez egy nagyon pontos puska, jellegzetes fajtáknak a hatótávolsága 100 yardtól egészen 200 yardig terjed. A kivitelezése és a megépítése a nagyon jó. A „syntech”-féle nyél résznek a vonal vezetése kiváló. Állítható rajta a ravasz hosszúsága is.
Tárkapacitás változó, 5 vagy akár 10 lőszert befogadó tárak is léteznek.

M42C Scoped Rifle
Fegyverek         M42c_s10
Elődjétől eltérően nem pulzárfegyver. Ez egy fél automata magnum. Hatgolyós tárat a ravasz előtt lehet a fegyverbe helyezni. Kibiztosítás nincs, tár behelyezése után rögtön tüzelésre kész.
Fél intelligens fegyver, képes az esetleges ellenséges célpontokat a távcső képernyőjén kijelezni. Legyen az mozdulatlan, vagy álcázott.
Részben sínágyú ként viselkedik. A kilőtt golyót a speciális mágneses cső még jobban felgyorsítja. A fegyver elején található hangtompító sem képes eléggé lehalkítani a lövést.
Az elhasznált hüvelyt a fegyver baloldalon dobja ki. A fegyvernek léghűtése van. Beépített rúgás csökkentőnek hála a visszarúgás elenyésző.
Maximális hatótávolsága két kilométer.
Fegyverek         M42c_s11

Karabiner 198K/B4
Egyik leggyakrabban előforduló vadászpuska. Köszönhetően annak, hogy könnyen szétszedhető és elemei cserélhetőek, így öt perc alatt átszerelhető, így könnyen lehet specializálni bizonyos vadakra. Pl. a cső is cserélhető.
Visszatért a hagyományokhoz, mégpedig a hüvelyes lőszerekhez.
Fegyverek         Karabi10

Mini Gun
A 20. század egyik vívmánya, mi napjainkra még jobban elterjedt. Kezdetekben helikoptereken és más járműveken használták, de különböző módosításoknak hála ember is tudja használni.
Nagy tűzgyorsasága és ereje miatt a CMC rendszeresítette az arzenáljában. Csak erős és rátermett katonák használják a súlya miatt.
Fegyverek         Minigun
Hasonló kiegészítő felszerelések tartoznak hozzá, mint az M56-hoz. Viszont kiszoruló félben van az M-199 SMART GUN Mk. 2 miatt.

WY Variant Mini gun
A Weyland Yutani saját minigun verziója. Kisebb, könnyebb, pontosabb, és ereje nem csökkent. Hat cső helyet csupán csak három csöve van, ezért a forgási sebessége gyorsabb, viszont hamarabb is melegszik túl.
Leginkább a WY elit zsoldosai és szintetikusai használják.
Impulzus fegyverek:

Hüvelynélküli lőszert használ, melyet a fegyver elektromos impulzusok segítségével lő ki. Ezek a fegyverek harcképtelenek ha a telepük lemerül, így bizonyos időközönként felkell őket tölteni. Viszont roppant jó találati esély érhető el velük, továbbá a hüvelyes fegyverekhez képest kicsi a visszarúgásuk.

ATM-2 Medina
Nulla gravitációhoz tervezte az Alphatech a CMC-nek, elég régi fegyver, manapság ritkán használják. Űrruhában könnyedén kezelhető. Egy 15 lőszeres tárat képes befogadni. Nagy mérete az így is kicsi visszarúgás nullára redukálására hivatott. Ugyanis a légüres térben egy kis lökés is képes a sötét űrbe lökni menthetetlenül a katonát.
Fegyverek         Alienr10

M41A PULSE RIFLE
Fegyverek         M41a_2
Az Armat M41A egy 10 mm-es, impulzus-működtetésű, léghűtéses automata támadó karabély, mely a USCMC és a US Army fő rendszeresített kézifegyverévé vált. A standard változat egybeépült egy PN 30 mm-es pumpás gránátvetővel, tervei a Harrington Automata Karabélyon alapszanak. Könnyű, de kemény: az M41 ultrakönnyű ötvözetekből készül, precíziós fémöntvényekben. A külső tok anyaga titánium-aluminid ötvözet, több belső alkatrészt pedig nagykeménységű, hőálló műanyagból öntenek. Felépítése hagyományos, egy rugós ki-behúzható válltámasz segítségével stabil tüzelési pozíciót lehet vele felvenni automata sorozatok leadása esetén. Beépített tompító nyeli el a tüzeléskor keletkező visszarúgásokat. A célzás a hordfogantyún vágott hornyon keresztül, annak hátsó nyílásán elhelyezett állítható irányzék segítségével történik. Egy 3x nagyítású AN/RVS-52 CCD televíziós célzókészülék is felszerelhető a hordfogantyúra, így növelhető a lőtávolság rossz látási viszonyok esetén. Az M41 a hagyományos US M309 10 mmx24-es, acélköpenyes, robbanóhegyű lőszert használja, mely áthatol a gyalogsági páncélmellényen, és közvetlenül a becsapódás után robban. Egy alap M41 tárba 99 ilyen lőszer fér, azonban az automataadagoló beragadásának elkerülése céljából általában csak 95 %-ban töltik fel a tárakat. A lecserélt üres tárakat a harci helyzettől függően lehetőség szerint megtartják, mivel elég drágák.
Fegyverek         M41a_p10
Az M41A lövések kiváltásához elektronikus impulzusokat használ, melyet közvetlenül a ravasz működtet. A fegyver négyes lövésekre és sorozatra állítható. A tárban maradt lőszerek számát egy LED-kijelző mutatja, mely éjszakai műveletek során lesötétíthető. A fegyver motoros mechanikáját a hordfogantyúban elhelyezett lítium elem táplálja, mely 10.000 lőszerhez elegendő, és a fegyverállványról vagy hordozható töltőről tölthető fel. Az alulra felfüggesztett 30 mm-es gránátvető tartalmaz egy csövet, závárzatot és egy négyes belső tárat, melyet kézzel lehet feltölteni külön gránátkazettákból. Pumpás mechanizmus juttatja a gránátot a töltényűrbe és élesíti a tüzelőmechanikát, melyet a tárburkolat elején elhelyezett ravasszal lehet elsütni. Általában az M40 nagy robbanóerejű repeszgránátot használják, melynek lőtávolsága 400 m.
A régi AK géppuska sikereit érte el. Egyszerű és hatékony, bár fészerben nem lehet elkészíteni az igaz. Rengeteg fegyver készült mely szülőjének nevezheti az M41A-t. Szinte mindenhol megtalálható.

M41AC
Nagyobb kaliberű, mint az M41A. 60 darab golyó található a tárban. Gránátvető helyet sörétes puskákba való lőszert használ (egyszerre négyet lehet betölteni). Épületi harcok esetén roppant jól kiegyensúlyozza az M41ACM kisebb kaliberét.
Ugyan úgy néz ki, mint az M41A.

M40A Impulzuskarabély
M41A elődje, mi mit mára már leszereltek. Bár 130 lőszert tartalmazott a tár, pontossága és a túl gyorsan való felmelegedés miatt hamar szükségessé vált az utód elkészítése, mi az M41A személyében jött. Gránátvető funkció a négy férőhelyes belső tárral itt is megtalálható.
Fegyverek         M40a11

M40A Light
A fegyver rövidebb és kisebb változata. A tár 100 lőszert képes befogadni. Másodfunkció egy automata sörétes, ehhez tartozó tár 4 lőszert képes csupán befogadni. Viszont rajta található szkenner képes a legtöbb épület falon „átlátni” így felfedve a mögötte bújó ellenséget.
Fegyverek         M40a_l11

M40C
Egy volt orosz fegyvergyártó cég adta be a pályázatot, mit a CMC visszadobott. De végül a cég legyártott több ezer példány eme dobtárás fegyverből. Ugyan annyi gránát fér bele, mint az M40A-ba, viszont a tárába 500 lőszer fér. Alacsony költségvetésű Gyarmatügyi helyőrségeken található pár darab.
Fegyverek         M40c10

M41ACM
Kisebb kaliberű, mint az M41A, 150 lőszer van egy tárban. Nincs másodfunkciójú támadás mód. Épületi harcoknál szokásos használni. Egyetlen impulzus karabély mit civilforgalomban kapni lehet.
Fegyverek         M41acm10

M41K
Csak pár változtatás található rajta. A tár előtt a fogantyú, illetve nincs gránátvető funkció. A fegyvert gyárilag hangtompítóval látják el. Ugyan azt a lőszert és tárat használja, mint az M41A.
Fegyverek         M41k10

M41AE2M
Támogató impulzus gépkarabély. A tárban hatvan darab (maximum 61) 20millis robbanó golyó található. Gránát vetőfunkció nincs. A fegyver nem rég lett rendszeresítve a CMC-ben a praetorian idegenek miatt. Eddigi visszajelzések bíztatóak.
Fegyverek         Tamogatoimpulzus
3. Fejezet.

M41AE
Az M41AE2 hasonló építésű, mint a M41A de ez némileg alacsony tűzerővel rendelkezik. Opcionálisan a L típusú tár 300 lőszert képes befogadni, ez ellensúlyozza a kisebb tűzerőt, sőt még ad is rá. (sok kicsi sokra megy) Nincs gránátvető funkció. A stabil tartás érdekében kapott egy tartóállványt. Kitűnő fegyver rajta ütésekre.
Fegyverek         M41ae10

DUCHAMP BLASTER
500 lövedék fér bele, 2 belső tárral (8 gránát összesen). Közepes erősséggel rúg vissza. A Duchamp Blaster egy kísérlet volt, hogy feljavítsák az arányát az impulzus karabélynak. Az eredmény egy nehézfegyver, amit a CMC elvetett az M41AE2 támogatására. A Duchampot civil társaságok használják, bár CMC helyőrsökön is előfordulhat. Nagy mérete miatt kissé nehézkes a kezelése
Fegyverek         DUCHAMPBLASTER

M41AM
900 méterig nevezhető pontosnak a fegyver. Hangtompítóval ellátható. Hagyományos M41A lőszert használ. Előnye, hogy közelre normál géppuskaként használható. Távolra pedig, a 95-99 tában lévő golyónak hála kielégítő a pontossága.
Fegyverek         M41am10

M41AM2
Pontosabb és nagyobb a hatóereje, mint az M41A2-nek. Közelharcban is szerencsésebb. Viszont hangtompítóval nem lehet ellátni. Normál M41A lőszert használ.
Fegyverek         M41am210

M41AL
Fegyverek         Impulzis1
Laboratóriumok és ipari gyártó egységek részére kitalált fegyver. Ugyan azt a lőszert használja, mint az M41A viszont a tár és a fegyver csöve másmilyen. Így a hatás foka is más milyen. A tár 80 lőszer kapacitású. A fegyver csövének speciális kialakítása megnöveli a lőszerek becsapódási erejét. Gyárilag felszerelik egy reflektorral.

Tradex M38T
Egy mára már teljesen elfeledett fegyver, annak ellenére, hogy nem is olyan régi. A tárba 50 db 10mm-es lőszer fért, míg rendelkezett egy két gránátot befogadó alsó belső tárral és egy egy gránátot befogad felsővel. A Tradex tervezte és gyártotta. A Gyarmatügy is nagy tételben vásárolt belőle a földi és más planéták elvesztése miatt fellépet fegyver hiányban. Viszont később, ahogy normalizálódott a helyzet, ez az otromba fegyver porfogóként végezte a raktárakban. Használata alapjaiban olyan mint az M41A, viszont a felső gránát kilövéséhez egy kapcsolót kell elfordítani.
Fegyverek         M38t10

M578 Kramer puska
A legmodernebb automata impulzus puska. Egy tárban 26 lőszer található. Másodperc törtrésze alatt 26 golyót képes kilőni, így egy fél méter vastag betonfalat átüt. Egy személy átlagosan 10 tárat tart magánál. Könnyen váltható az üzemmód egy kapcsolósegítségével, mivel nem mindig jó, ha az ember egy szempillanat alatt kilövi az összes golyót. Roppant erős, és nagyot rúg. A fegyver képes hamar felmelegedni, így rövid ideig használhatatlanná válhat. Legerősebb tűz módban egy másodperc alatt kilövi az összes lőszert, ezzel egy félméteres tömör beton falat is képes könnyedén áttörni.
Fegyverek         Kramer10

M42A SCOPE RIFLE
Fegyverek         M42ASCOPERIFLE
Az M42A egy 10 milliméteres impulzus félautomata puska a USCMC - nél használják mint elsődleges orvlövész puska. Ez a fegyver egy kulcsfontosságú hozzávaló a zászlóaljak üzemeltetéséhez: nagy hatótávú és a pontossága egy vagy több kilométerig terjed el, a területtől függően. Ez a puska egy vállalat által jött létre, bár átlagosan arra tartották, hogy a zászlóalj közös készletét bővítsék felderítő-orvlövészekkel.
A belső mechanizmusa az M42-tesnek arra lett tervezve, hogy nagymértékben hasonlítson az M41 re, bár. A fegyver tartalmaz egy védő szemfedőt. A tár kiengedő a puskaagynál, a hüvelyk új mögött van.
Hátó köre 2000-3000 méter közt mozog. A szemfedőn megjelennek digitálisan az adatok és a rádiójelek.
Fegyverek         M42ASCOPERIFLE2

ALPHATECH RAILGUN
Fegyverek         ALPHATECHRAILGUN
Az Alphatech nevezetű cég nagyon érdekes fegyverbemutatókat szokott tartani a szerződéseik megkötése előtt az ügyfeleiknek. Az embereket lenyűgözi az Alphatech fegyvereinek ereje. A cég egyik legnépszerűbb terméke a hordozható sínágyújuk. Az első fegyverbemutatón a fegyver széttrancsírozott kilenc egymás mögé rakott titániumból készült hordót. Ez a fegyver drága, és ritka, és általában csak a feketepiacon lehet beszerezni. A stukker e mellet energiaigényes is. Gyorsan lemerül. A célpontban ronda kárt okozhat. Egy emberből ronda húscsomót csinál. De az előbbi dolgok miatt a fegyvert csak azok használják, akik meg tudják fizetni. Alapjáraton a tárba 10 lőszer fér, de egy költséges módosítás után (mi kissé a tűzerő rovására megy) 30 lőszeres tárat is képes befogadni. Hatótávja akár az öt kilométert is elérheti.
Fegyverek         ALPHATECHRAILGUN2

M56A2 SMART GUN
Fegyverek         Smartgun5Fegyverek         Smartgun4
Az M56A2 géppuska általános célú, számítógép-vezérlésű, a tengerészgyalogos raj fő támogató tűzerejét adó automata fegyver; könnyű, erős és megbízható. Harc közben egy testhevederre erősített állványzaton hordják - így nincs szükség a géppuska kötött helyen való felállítására; továbbá össze van kötve egy infravörös célkereső rendszerrel. Az impulzus-működtetésű, 1500 méter hatótávolságú szerkezet az M250 típusú, 10 mmx28-as hüvely nélküli lövedéket használja. Az elméleti tűzgyorsaság 1200 lövedék/perc. A fegyver nagyrészt öntött szénszálból és könnyű ötvözetekből készül, míg egyes belső alkatrészek műanyagból. A cserélhető csőrendszer léghűtéses, de hő elvezető is csatolható hozzá.
Fegyverek         M56a2_10
A teljes rendszert a kezelő taktikai hordmellénye tartja. A fegyver önirányító az állványzaton, de a tüzelés kézi vezérlésű. A komplett rendszer (hordmellénnyel és teli tárral együtt) 17,82 kg súlyú. A fegyver hossza 122 cm, melyből a cső 54,5 cm. A rendszer tehát négy fő részből áll: a kezelő taktikai hordmellénye; a fejen hordható célzókészülék (HMS - Head Mounted Sight); az összekapcsoló állványzat és maga a fegyver. A mellény kompozit mikrohálós ballisztikus páncélzatból készül, mellrésze magába foglal egy PRC 489/4-es kommunikációs adó-vevőt, valamint a kereső- és célzóprocesszort. A háti részen csatlakozókat helyeztek el a processzorhoz, és egy lezárt "fekete doboz" egységet (LRU - line replacement unit). A giroszkóp-stabilizáló kar a mellény bal csípőrészéhez csatlakozik, koaxiális kábelei pedig a processzor- és energia kimenetekhez. A fegyvert ezután csatolják a kar végére. A fegyver keresője egy univerzális csatlakozón keresztül kapcsolódik a processzorhoz. A fegyvert még a lőszer betöltése előtt feszültség alá helyezik. A teljes rendszert egy hagyományos DV9 lítium elem látja el, mely egy feltöltéssel 50.000 lövés leadására képes. Az elem a hordkar és a fegyver között futó energiakábelhez csatlakozik, így könnyen és gyorsan cserélhető. A fegyver lövéskiváltó szerkezetének három fokozata lehetséges: négyes lövésekre vagy teljes sorozatra állítva, illetve bebiztosítva (utóbbi esetben automatikusan beindul a fegyver energiafeltöltése). A lövedékeket folyamatos műanyag heveder szállítja a muníciós dobozból, mely gyorsan újratölthető használat közben is. A dobtárak rendszerint 150 – 300 lövedéket tartalmaznak.
Fegyverek         Smartgun2
A video-célzókészüléknek és a fegyvernek saját célkeresztja van, mindkettőt látja a kezelő a kis képernyőn, és a fegyver mozgatásával hozhatja azokat fedésbe: ekkor pontos a célzás. A szerkezet érzékeli a test melegét, és tiszta hő képet mutat a célzókészüléken. A kép digitalizálható, így éjjel is színes nappali látványt nyújt a kezelő katonának. A célzó rendszer megfigyelésre és álcázott személyek felkutatására is alkalmas.
Fegyverek         Smartgun3

M-199 SMART GUN Mk. 2
Fegyverek         M-199s11
Ez a fegyver a már létező Smartot módosítja. A fegyver kicsivel magasabb, mint 1 láb. A tárat a fegyver alá rakták, és a lövedék erejét megnövelték. A fegyver nagyobb, mint a standard M56.
Alap koncepció a smartgun és egy minigun ötvözése volt. Fentebb írt jó minőségű fegyver lett az eredménye, viszont a szórása kissé nagy, így csupán 700 méterig ajánlott használni, mivel ezen felül pontossága elégtelen. Elődjénél kissé nehezebb a célzás és nehézkesebb vele a mozgás. Továbbá nem lehet annyi féle harci pozíciót felvenni vele. Állva való tüzelés, guggolás kb. ennyi lehetséges. Viszont fedezékek mögüli tüzelésre sem használható, hisz jobb oldaláról hiányzik a fogantyú. A tár 350 lövésre elegendő lőszert tartalmaz.
Fegyverek         M-199s10Energia fegyverek:

Roppant pusztító fegyverek tudnak lenni, viszont a gyártásúk, karbantartásúk roppant költséges. Továbbá a legtöbb kényes jószág. Bár léteznek lézer fegyverek, mégis a plazma technológia terjedt el. A különböző elektromágneses viszonyokra roppant érzékenyek szoktak lenni, így van ahol haszna vehetetlenek.

M65 Lézerpisztoly
A Webley & Scott patinás angol légfegyvergyártó cég gyártotta a fegyvert. Újonnan a Weyland-Yutani cég gyártják. A fegyver civil forgalomban is kapható.
Előnye a pontossága. Viszont a fegyver viszonylag nehéz, és hamar lemerül a telepe. A telepeket akár konnektorról is újra lehet tölteni a speciális újratöltő kábel révén. Súlya közel másfél kilogramm.
A telep a ravasz előtt helyezhető a fegyverbe. (ez lényegében egy akkumlátor) Kis taktikai távcső és lézercélzó alapfelszerelés hozzá. A telep és ravasz közt található kis kapcsolóval állítható a lézer sugár erőssége. Lézer révén szinte azonnal célba talál. (mivel a lézer lényegében fény) Viszont, a legerősebb lövés azonnal feleszi a telep energiáját. Leggyengébbel pedig öt lövés adható le. Továbbá a vékony „lövedék” miatt pontos célzásra van szükség.
Fegyverek         Lezerpiszt_2

AK-P78
Fegyverek         Plazma_fegyver
A klasszikus orosz AK mintájára készítették ezt a fegyvert. Kezdetben az orosz és szovjet utó államok és terroristák plazma fegyvere volt. De a Tengerészgyalogság is átvette. Oka egyszerű: Viszonylag olcsó, és könnyű használata.
Sokkal gyorsabb a tűz sebessége, mint más plazma fegyvereknek annak ellenére, hogy csak egy csővel tüzel, mivel neki nem újra töltő telepe van, ha nem tára. Egy tár úgy negyven lövésre elegendő.
A fegyver könnyen szétszedhető és összerakható. Viszont a hátránya a pontossága, hamar elveszti pontosságát, csak közelebbi célpontokra hatásos.
Űrben is használható, bár vigyázni kell vele, mert nagyot a visszarúgása.

GC-20 PLASMA RIFLE
A Grant Corp fejlesztett plazma fegyver. Száz lövés leadására képes. Három csöve révén tüzelési sebessége gyors, viszont pontossága 50 méteren túl már nem kielégítő. Két féle tüzelés mód van. A három cső külön-külön tüzel, vagy egyszerre. Páncélozottabb ellenfél ellen a hármas össztűz ajánlott.
Fegyverek         Gc-20p10
Fegyver oldalán található telep felpattintása után, még egy kábellel csatlakoztatni kell azt a fegyverhez, majd kibiztosítani a fegyvert, a baloldalon található fogantyúval. Ezért található egy tartalék kisebb energia cella a fegyver elején. Ennek hivatottsága az, hogy a hosszadalmas tárcserélési műveletet megszakító ellenfél ellen lehessen mivel védekezni. A tartalék telep 7 lövés leadására elegendő energiát tartalmaz.
A Föld visszafoglalása után elsődleges plazma karabéllyá lépett elő.
Fegyverek         Gc-20p12
4. Fejezet.

ATM-3 SHIVA MK. 1
Alphatech, fejlesztettek a saját használatra, de később a peremi gyarmatokon is megjelent. Eredetileg az M41A versenytársának szánták. Két markolattal rendelkezik. Plazma sugár az elsődleges tüzelés, a másodlagos pedig egy jóval erősebb robbanású plazmatöltet. A belső tárba 6 db. erős plazma töltetet tartalmazó kis tartály fér. Az elsődleges tüzeléshez tartalmazó cserélhető telep 35 lövésre elegendő energiát tartalmaz. A hengertelepet a fegyver hátulján lehet behelyezni. A hat darab plazma töltet kis tartályát pedig, a két markolat közt lehetséges betárazni.
Fegyverek         Atm-3_10

M78 PHASED PLASMA INFANTRY GUN
Az M78 PIG (Phased-plasma infantry gun) egy hordozható páncéltörő fegyver. A súlya egészében 15.2 kg, a PIG – nek 2 szilárd része van: a fegyver és az erő csomagja. Az M78 egy 15 mW–tos fokozott plazmatüzelő rendszer. A gyors kisülés rendszer erősíti a fegyver lézerét, és képes 1000 méterről egy nehéztanknak páncélzatát megtörni.
Fegyverek         M78pha10A hozzászólást W.B. összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Márc. 04, 2012 6:30 pm-kor.

2Fegyverek         Empty Re: Fegyverek on Vas. Okt. 30, 2011 1:07 pm

avpwar

avpwar
Admin
Egyéb:


Kábító
Egy általános pisztoly a rendőrségeknek, vagy a nemzetőrségeknek. Egy elektromos tüskét lő ki a fegyver, ami ütődéskor kisül, ezzel elkábítva az áldozatot. Egy átlagos ember leterítéséhez elég egy lövés.
Fegyverek         Kabata10

Szigonypisztoly
Leginkább falak megmászásához használják, fellőni a kampót, majd a pókselyem kötélen lehet felmászni. De persze nem feltétlen kell kötél. Egyesek csak simán szigonyt használnak, így egy elég halálos egy lövetű fegyvert kapva.
Fegyverek         Szigonyp2

Katonai számszeríj
Az elit különleges osztagok fegyvertárából nem hiányozhat eme roppant halk és alattomos gyilkoló fegyver. Manapság az íjpuskák nem fából és vasból készülnek. Speciális műanyagok és fémötvözetek teszik strapabíróvá és még hatékonyabbá őket.
Speciális katonai alakulatok használják őket. Kitűnő fegyver gyors és halálos rajtaütésekre. Lőszer minőségétől függő a hatékonysága. Sima átszúró vesszőkön kívül megtalálhatóak a robbanó veszők úgy, mint a szigonyok, melyek végére kötél van erősítve, így segítve egy magas akadályon való átjutást.
Fegyverek         Katona10

Taser hálóvető
Hálón kábító tüskék helyezkednek el. Illetve az elektromosan is sokkol. Kis segéd nehezékek is gyorsíthatják a kilőtt hálót. A GrantCorp fejlesztése eredetileg. Átmérője a hálónak 6 méter, hatótávja maximálisan 30 méter. Kifejezetten az xenomorphok elfogására fejlesztették ki eme vállról indítható hálókilövőt.
Fegyverek         Taser_10
4. Fejezet.

M26 gránátvető
Elődje az M32 gránátvető, melyet az amerikai sereg használt. Az M26-nek két fő irányzata alakult ki. Melyek mind kinézetben mind hatótávban eltérnek. Hatótávot nem lehet mondani, minden fajta gránát hatótávja változó. Egy tárba 6 gránát fér. Minden gránát és az ahhoz tartozó tárnak megvan a maga előírt színe, a könnyebb felismerés véget. (a tárakat másfajta gránáttal is fel lehet tölteni)
A kicsi összecsukható Light M26, előnye hogy könnyű és kevés helyet foglal. De hatótávja fele akkora, mint a nagyobb testvére hatótávja.
Fegyverek         Light_granat
A Hewy M26 nagyobb valamivel pontosabb, és hatótávja nagyobb. Viszont más fegyver nem nagyon hordható kényelmesen mellette, mert több helyet igényel és nem csukható össze. Hatótávolsága úgy 40-70 m. (gránátfüggő, a spider csak 40m, míg a repesz 70m)
Fegyverek         Egyeb3
Gránátok:
Repesz: Kilövés után még kicsit pattog, és miután szilárd felszínt érzékel 5 másodperc múlva robban. Robbanás hatótávja 5m. Színe: narancssárga.
Időzített: megtapad a falakon, és ha mozgást érzékel felrobban, vagy egy meghatározott idő után. Robbanás hatótávja 5m. Színe: vörös
EMP: Elektromos gránát, kisüti vagy megbénítja az elektromos rendszereket, illetve az élőlényeket elkábítja, túl sok találat esetén maradandó károkat okozhat. Robbanás hatótávja 6m. Színe: kék
Füstgránát: Leginkább arra használják, hogy a katonák rejtve maradjanak az ellenség szeme elől. Nem mérgező. (alienek átlátnak rajta, predátorok csak eltorzult képet látnak) Színe: fehér Ára: 20$
Spider: Megtapad a falakon, illetve ha mozgást érzékel a beépített mechanikának köszönhetően követi azt, és ha elég közel ért felrobban. Robbanás hatótávja: 2m. színe halvány zöld.
Mérgezőgránát: Mérgező füst áramlik ki belőle. Mely halálos, ha nincs gázmaszk az illetőn. (alienekre nem hat) ICC rendelet szerint, csak szükséges esetben használható. Színe: sötétzöld.
Gáz: Leginkább a rendőrség használja tömegoszlatásra. Az ember szeme bekönnyezik, fuldokolni kezd, illetve elerőtlenedik. Színe: szürke
Villanó: Leginkább rendőrségi razziákon használják. A gránát fényesen elrobban, ezzel rövid időre megvakítva és süketítve az embert. (alieneket összezavarja, és nem érzékelnek semmit) Színe: sárga
Napalm: Nem kell részletezni. Nagyot robban, akár 15m is lehet a robbanás ereje. Színe: halványrózsaszín.
Háló: Elég hülyén hangzik, hogy hálógránát. De célszerű volt így összevonni a hálóvetőt a gránátvetővel. Bár igaz hogy nagy távolságra használhatatlan. Színe: barna Ára: 20$
Páncélolvasztó: Megtapad a fémeken. A gránát kettő az egyben, először olvaszt, majd berobban. „szerencsés” esetben egy APC páncélzatát is át tudja olvasztani. Színe: fekete

(megjegyzés: csak a hálógránát nem használható kézzel. A többinek lekel hajtani a „kupakját” és megnyomni a gombot, majd eldobni.)

M40 Gránát
Fegyverek         M40_2
Az M40 nagy robbanóerejű repeszgránát az M41A karabély gránátvetőjében leggyakrabban használt lövedék, ismertetőjele a piros műanyag sapka. Robbanáskor több mint 300 darabra szakad, melyek öt méteres körben pusztítanak. Amennyiben ad hoc kézigránátként használják, le kell pattintani a műanyag kupakot, majd lenyomni az orrészen lévő gombot. A gránát öt másodperc múlva felrobban.
Fegyverek         M40

Kézigránátok
Roppant sok fajta van. M26 gránátja is használhatóak kézben, de kifejezetten kézi gránátok is megtalálhatóak a gyarmatügyi seregben. A gond az egésszel az, hogy a NATO megszűnése után nem hoztak létre szabványt a gránátokra. Így annyi féle kézigránát található a seregben ahány fajta beszállító cég szállít ilyen nemű fegyvert. Kis henger alakú, ovális, sőt még a régi Harmadik Birodalom féle nyeles kézigránátok is megtalálhatóak, igaz a modernkor követelményeit 100%-ban kielégítve.
Fegyverek         Granat10

Robbanószerek
Egy hadseregben nélkülözhetetlenek a különböző robbanóanyagok. Legyen az egyszerű akadálymentesítés, vagy csapdafelállítás.
A robbanóanyagok armadája fedezhető fel a Gyarmatügyi Tengerészgyalogságban. Van amit be kell állítani, és elhelyezni. Míg van olyan kis hatóerejű, de erőteljes melyen pár gomb lenyomásával beállítható a visszaszámláló, és feltapasztható különböző felületekre.
Bár a CMC nem elterjedtek a munkakutyák, de fellelhetőek. Eme ebek számára is készült olyan bomba mit a kijelölt célponthoz elvisz a szájában, majd szimplán csak felhelyezi az adott felületre.
Fegyverek         Robban10

Aknák
Legyen szó ellenséges gyalogsági vagy páncélos erőkről, az aknák létfontosságú csapda vagy véd eszközök. Modern korban is megtalálhatóak repesz aknák. Viszont villanó és EMP aknák is léteznek. Az M26 gránátvetőnél található Spider gránátnak nincs akna megfelelője, eme gránátot úgy simán magában is használják aknának.
Páncélosok elleni aknák fő feladata a lánctalp működésképtelenné tétele.
Míg a gyalogságinál az ellenséges humán erőforrások harcképtelenné tétele a cél. Ennek érdekében számos akna, ha ellenséges gyalogsági egységet érzékel a mechanikus működésének hála „felpattan” így fejmagasságban képes hatását kifejteni, mi akár azonnali halált is jelenthet.
Fegyverek         Aknak10

Hangágyú
Lebénítja (lényegében szoborrá változtatja az idegeneket) egy ideig. Az idegenek idegrendszerében megszakad az impulzusok továbbítása, ezzel „lefagynak”. Ez az állapot addig tartható fen, míg a fegyver működik. Ez kb. 1 perc. Optimális esetben leáll ennyi idő múlva, de az esetek 80%-ában felrobban. De a robbanás előtt, még el kezd pityegni, hogy ezt jelezhessen, hogy még időben leállíthassák.
A fegyver a régi páncéltörő fegyverekre hasonlít. De egy WC papír gurigához hasonló kinézetű és méretű változata is létezik, de ennek ható körzete roppant alacsony, de meghibásodási esélye lényegében 0.
Z.C.T. Fejlesztése.
4. Fejezet.

M240A FLAMETHROWER
Fegyverek         M240A1FLAMETHROWER
Az M240A a CMC-nél rendszerbe állított, közelharcra tervezett, könnyű, karabély-formátumú lángszóró. Túlnyomásos, ultra-sűrített naftalt használ, melyet a csővégi égőfej gyújt be. Hatótávolsága nagyjából 30 méter, mely széles szögű pásztázással 50 méterre is növelhető. A célhoz érő égő folyadékcseppek még legalább harminc másodpercig lángolnak. A hagyományos tartállyal több, mint húsz másodpercig lehet folyamatosan tüzelni. Félelmetes fegyver, különösen közelharcban és elzárt területek megtisztításában, mégis sok katona nem szereti rövid hatótávolsága és a tartály veszélyes sérülékenysége miatt.
Fegyverek         M240_2
Az M240 88 cm hosszú, súlya feltöltött tartállyal 2,7 kg. A tartály lecsavarható, de a fegyver végén található szelepen át is tölthető. A kiáramló folyadék mennyisége szabályozható, az égőfej elektromos begyújtására egy kapcsoló szolgál a markolaton. A tüzelés a ravasz nyomva tartásáig tart. A fegyver "permetező" üzemmódban is használható, amikor az égőfej használata nélkül szétszórja a levegőbe a folyadékpermetet, majd begyújtás után intenzív tűzlabdává változtatja azt. Ugyancsak népszerű eljárás, amikor beépített területeken a szemközti falon "megpattintva" a lángsugarat, a sarok mögött lévő láthatatlan ellenséget semlegesítik a lángszóróval.
Fegyverek         M240A1FLAMETHROWER2

Waylend Yutani Anti Xenomorph Weapon (WYAXW)
A „Társaság” a MAX egység mellet harcoló katonáknak egy hatásos fegyver próbált tervezni ez volt a WYAXW. Idegenek ellen végül sikerült egy roppant agresszív lúgot kifejleszteni.
A fegyver a lúghoz két tartályt tartalmaz két oldalt, melyben a sűrített nagy nyomáson lévő vegyszerek találhatóak. A szükséges oxigént és hidrogént a fegyver a légkörből nyeri ki. A három csőben végbe menő kémiai folyamatokat jelentős energia hozzáadásával segítik, így tüzelésénél a csövek majdhogynem izzanak. Maximális ható táv 12 m, öt percen keresztül lehet folyamatosan tüzelni, majd a két vegyszeres tartályt cserélni kell. Harmincpercnyi tüzelésre elegendő energia van a fegyver energia cellájában.
Fegyverek         Waylen10
Roppant hatásos fegyver, az idegenek szinte elsorvadnak a lúgtól. Viszont hamar a kukában végezte a fejlesztés. Nem csak a lúg fokozott tűzveszélyessége miatt, hanem káros hatása miatt. Minden szerves anyagot felemészt a lúg, még az embert is. Továbbá erősen párolgó vegyület, és roppant mérgező. Egyszerűen nem éri meg használni. Hiába öli meg az idegenek, ha az adott terület elszennyeződik. Ezért a cég csak nagyon nagy vészesetben hajlandó használni, azt a pár darabot, ami elkészült belőle.
5. Fejezet.

M5ROCKET PROPELLED GRENADE
Az M5 rocket propelled grenade rendszer egy kis újratölthető vállról indítható fegyver. Az indító sűrűsége 140 cm tömör acél, a cső súlya 2.3 kg. Minden egyes 2.2 kg-os lövedék egy 60 milliméteres robbanó fej hez csatlakozik. A hozzávetőleges hatótávja 400 m, és a maximum hatótávja körülbelül 2000 m. bár a rakétarobbanó fejének kicsi az esélye hogy áttör egy nehéztank páncélzatát, bizonyítottan népszerű és hatásos másodlagos tűzerőnek gyalogosok ellen a bunkerekben és épületek erős pontjain. A rakétarobbanó fejben nincs elektronika, így nem lehet megállítani, csak kilövéssel, vagy megfelelő védőpáncélzattal.
Fegyverek         M5_ROCKETPROPELLEDGRENADE

M83A2 SADAR: Az M83A2 SADAR (Shoulder-launched Active-homing Disposable Anti-tank Rocket)
Fegyverek         SADAR
Egy könnyűsúlyú egylövetű páncéltörő fegyver, ami képes lenullázni egy ellenséges járművet 1000 m hatótávolságról is. Ez a fegyver egyszeri használatra van, az indító tüzelés után eldobható, mialatt a rakéta kilő és elhagyja a fegyvert, elindul a célpont felé. A SADAR rendszer vízálló szénszál robbanótöltetet tartalmaz, belül, amelyik egy alumínium indítócső, az tartalmazza a rakétát és az elektronikus vezérlőt. A fegyver aktiválva lesz az által, hogy a CHARGE gombot a markolatnál lenyomásra kerül. Ettől a ponttól a fegyver elsüthető a vállról.
Az M83A2 verzió úgy képes azonosítani a védelmi ellenintézkedést, mint egy hamis jelzést. Ez a fegyver képes elpusztítani a legtöbb könnyű és közepes páncélt, nehézben komoly károkat képes okozni.
Fegyverek         SADAR2

SIM-118 HORNET
Egy vállról indítható hordozható SAM (Surface to Air Missile -> értsd: légelhárító rakéta) képes az összes célpontot észlelni 10 kilométerig. A milliméter pontosságú kereső képes nagyon jól követni a célpontokat, és engedélyezni a tüzelést a gyalogságnak. A SAM látókörén kívüli célpont vagy a felhők miatt bizonytalan lehet a találat.
Fegyverek         SIM-118HORNET

M112 HIMAT
Fegyverek         M112HIMAT
A hipersebességű intelligens rakéta, páncéltörő egy hordozható briliáns fegyver több mint 5000 méter hatósugárral. A rendszer változékonysága több lehetőséget engedélyez a terep kommandónak a telepítésre és használatra.
A rendszer elemeinek össztömege 11.3 kg. HIMAT egy egylövetű félig eldobható indító rendszer, mely komponált szénszál robbanófejet képes indítani. Ezt egy RTM port tüzelési rendszerrel lehet irányítani.
Az M112 sokféle tüzelési irányítása összhangban van a küldetéssel. Egy vagy több indító képes csatlakozni egy APS-100 tüzelési vezérlőhöz, és 800 GB intelligens rendszerhez, amelyik importálja az adatokat a helyi mátrix szenzoraiból, képes észlelni radar és robot őröket. Ha kész van a COMMAND mód, az APS-100 csatlakozik az operátor termináljához. Ha a célpont azonosítva van, a rendszer megvilágítja a TARGET LOCK gombot, ami jelzi az operátornak, aki engedélyezi a fegyver indítását, vagy, ha a célpont pontossága bizonytalan, továbbítja a kérdést az IFF – nek. Ha engedélyezi az önálló módot, az APS-100 átdolgozza a célpont azonosítási protokollját, amíg biztos lesz az ellenség kilövése, utána automatikusan elindít egyet a több rakéta közül. Ezzel manuálisan lehet tüzelni, így nem olyan, mint egy computer rendszer.
Fegyverek         M112hi10

UA 571 REMOTE SENTRY WEAPON SYSTEM
Fegyverek         UA571REMOTESENTRYWEAPONSYSTEM2
A USCM hordozható automata területvédő fegyverrendszere, melynek súlya 19,6 kg. Bélelt fémládában tartják, melyből 150 másodperc alatt összeállítható. Fő részei a szétnyitható háromlábú állvány, az akkumulátor, az egybeszerelt cső és závárzat, a szenzoregység és az 500 lőszer befogadására alkalmas rakasz. Az őrfegyvert mikrohullámú adatlink köti össze a távirányító konzollal. A felállított rendszer 360 fokos körben képes kifejteni hatását. Az UA 571-C alapja egy impulzus-működtetésű géppuska, mely M250 10 mmx28 HEAP lőszert használ. Elméleti tűzgyorsasága 1100 lövedék/perc, de léghűtéses rendszere azonnal beszünteti a tüzelést túlhevülés esetén. A csőre szerelt szenzor infravörös, optikai, radar és ultraszónikus mozgásérzékelővel rendelkezik.
Fegyverek         UA571REMOTESENTRYWEAPONSYSTEM
A fegyver automataállásban minden érzékelt objektumra tüzet nyit, kivéve a Tengerészgyalogság Barát-Ellenség Azonosító (IFF - Identification Friend Foe) adót viselő tagjait és járműveit, de a konzolról más jelforrások is beállíthatóak. Annyira érzékeny, hogy meg tudja különböztetni az ártalmatlan természetes jelenséget - például egy lehulló vízcseppet - az ellenségre utaló mozgástól. Kézi vezérléses vagy félautomata állásban a fegyver a távirányító konzolról működtethető. A tüzelő fegyvert automata szervó tartja célon, a felhasználandó lövedékek és sorozatok számát a célpont profilja határozza meg.
Az 571-D variáns 20 mW-os HF lézerrel működik,
Az 571-F 40 mm-es gránátvetővel működik.
Az 571-M Heavy 20 mm-es hüvelynélküli lőszert használ.
Fegyverek         Ua571r10

NUCLEAR FAILSAFE MINE
Az NFM egy speciális fegyver, amit Berserker csapatoknak terveztek az utolsó erőfeszítésként, hogy megszüntessék a fészket, ha elbuknak, hogy kitisztítsák a területet. Azt mágnesesen, vagy gravitációsan épp a fészekben erősítik hozzá egy objektumhoz, akár 12 órára is beidőzíthetik. Amikor az időzítő kifut, a töltet azonnal 40 kilométeren belül mindenkit megöl. Csak a helyes kód állíthatja le a robbanást. Ha erőszakkal akarják deaktiválni, 1 percen belül létrejön a detonáció.
Fegyverek         Nuclea10

Mk. 16 150mm BANSHEE 70
A Banshee 70 rendszer egy a legfontosabb nem vezérelt fegyvere közül az US szervizben. A tengerészgyalogságnál, rendszerint ez a legtöbbet párosított fegyver a LAU-190/A 16 csövű indítóval az UD-4 Cheyenne leszállóhajón.. Az Mk. 16 modellnek egy magas impulzus rakéta motorja van, aminek a kiégés sebessége 1800 m/s, feltéve, ha tökéletes hatótávolsága és pontossága van a levegőben és a földön.
Mk. 10 70mm ZEUS:
Az Mk. 10 70mm ZEUS egy kísérő nélküli rakétarendszer ami a USCM szolgáltatás fő támasza volt mintegy hatvan éven keresztül különféle formákban. Ez egy kicsi, pörgés-stabilizátorral rendelkező rakéta, amit most csak két fajta robbanófejjel látnak el: egy kis biztosítékú törékeny robbanófej és egy füstölő robbanófej.

Mk. 88 120mm SGW
Az Mk. 88 egy 120 milliméteres rövid hatótávolságú(1500 méter alatt) fegyver, ami a Hellhounddal szemben kedvező költségű alternatívaként terveztek, megerősített állásokra, mint például hangárokba terveztek. Ez egy egyszerű fegyver, ami tartalmaz egy rakétát egy kiserejű motorral, amit irányítani lehet. Az irányítás egy orrban lévő, ábrázoló infravörös kereső által történik meg, és a 2.2 kilogrammos robbanófej hátul helyezkedik el. Az SGW egy „fire-and-forget” fegyver.

AGM-220C HELLHOUND II
A Hellhound II egy sok szerepű taktikai rakéta, amit több fajta célpont ellen terveztek, mint például járművek, páncélok, épületek és bunkerek. Ez a rakéta 3 fokozatú motort használ, ami áll egy gyorsulási indító motort, egy hosszantartó repülési motort és a harmadik fokozatot arra tervezték, hogy gyorsítsák a fegyver időtartamát. A fegyver két különböző módban indítható: az első, a Weapons Officer indítás előtt lezárja a rakéta keresőjét a célpont felé mielőtt elindul és felügyelet alatt tartja a zárat addig a pillanatig, amíg elindítják a fegyvert, és elindul a célpont felé, a második, a fegyvert könnyű célzásra tervezték, ahol elkezdődik a célpont kijelölése, vagy egy pont kiválasztása a potenciális célpont internacionális menüjében, vagy a célpont lehetőségeinél. A dupla-kereső kombinált rendszer egy magas felbontású milliméter pontosságú radar és infravörösen ábrázolja az adatokat a csiszolt 12 MB-tos processzoron amelyik megállapítja a rakéta optimális támadás módját és felkészíti az ölésre. Az AGM-220-as C variáns egyesül egy új, veszély-elhárító radarral.

AMG-204A TSAM
A TSAM (Threat Suppression Attack Missle) egy alacsony költségvetésű védelmi fegyver, csatahajók és bombázó hajók védelmére tervezték. Rövid hatótávú és könnyű. A Tekell megbízható motorja egy magas impulzus egység, ami felgyorsítja a rakétát hipersebességre kevesebb, mint 2 másodperc alatt. A kilövés után a rakéta lesiklik a célponthoz. A magasság az indítással jelentős mértékben változik, bár a tényleges limit egy Föld sűrűségű atmoszférában 20 kilométerre van a tengerszint felett 60 kilométerre. Ezt a közeledő rakéták támadására tervezték. Teljesen automatikus.

AIM-90E HEADLOCK
Az AIM-90E egy rövid hatótávolságú levegőből levegőbe irányított rakéta, amit közelharcra optimalizáltak. Egy kettős optikai/aktív radarkereső irányítja, a Headlock, így a rakéta hyper sebességre gyorsul, az indítás után száguld, majd utána a megmaradó távolságot lecsússza a cél felé.
A robbanófej 34 robbanékony töltetet tartalmaz, ami kibocsátja a rakétát, és az megközelíti a célt. Hogy a célpontot biztosítsa, az AIM-90 egy egyedülálló olvasztó rendszerrel irányítja ezeket egy optimális mintában, a cél aktuális helyzetétől függően. A rakéta „E” variációja belefoglalja az ellenintézkedések változásait a szoftverébe. A kibocsájtott robbanó töltetek nagy területen képesek nagymértékben pusztítani.

Fegyverek         Raketak
Előbbi hat rakéta.

M18:
Az M18 egy tűzveszélyes robbanófej, amit cél megjelölésre szánták, és épületek és könnyű erődök ellen használják.

M451
Az M451 egy 36 kg-mos nagy erejű robbanószer, erősen robbanékony robbanófej egy kis biztosítékkal, amiket kemény, változatos célpontok ellen használnak. A TIAS célpont analízis rendszere a csatahajón fogja elkészíteni a biztosítékot az indítás pillanatában.

M598
Az M598 egy „kaptár” lövedék, amit csatatéri célpontok ellen használnak, olyanokra, mint védtelen katonák, erőtlen járművek, helikopterek és VTOL emelvények ellen. A robbanófej hordoz egy körülbelül 4800, 72 g-mos kinetikus-átható töltetet, ami képes elteríteni egy focipálya területét is. Együtt az M597 és M597 robbanófejjel a TIAS beméri az optimális terjeszkedési mintát, és az elsődleges céltól függően ejti le a bombát.

XIM-28A LONG LANCE
Az XIM-28A Long Lance ASAT rakétát egy 5.6 méteres anti-staellite rakéta hajtja egy kétfokozatú Lockmart LP-XII szilárdtestű rakétaerősítővel. Az indítási „öbölből” való szabadulás után a motor a tengerre szálló hajótól távol kezdi el gyorsítani a rakétát és meggyújtja azt. Négy másodperc múlva az első szerkezet kiég és a rakéta végigsiklik az út többi részén a cél irányába. A második szerkezet meggyullad, és amikor a rakéta belép a terminális állapotába, hogy a szükséges égést tudjon nyújtani, befejezi a feladatát a cél ellen. Egy hűtőfolyadék sugár-rendszer a farokba segíti a lopakodó motor infravörös jelölését, amikor az ég. Ez a rakéta irányított.

NIC-79 CAPTOR MISSILE
A NIC-79 egy alacsony hozamú atomfegyver. A robbanó kapacitást előre irányítják, ráadásul ezelőtt beleégetik a rakétába a céljait. A Captor rakétát csak űrben lévő célpontok ellen tervezték. Ez mindazonáltal annyira ügyetlen, hogy a kisebb járművek kitérhetnek a robbanótöltet elől. A Captor rakétái nem tudják túlélni az atmoszférába való lépést.

STG BALLISTIC MISSILE
Az STGBM a standard „SPace-to-Ground” robbanófejet hord. Minden, ami 100m-re van a becsapódás pontjától, megsemmisül és minden, ami 100m-ren kívül, de 20 kilométeren belül van, elszenvedi a becsapódás lökés hullámát. Az STG-seknek használniuk kell a kézügyességüket. Ők irányítják, de pontatlanok is tudnak lenni.

PD-87
Legnagyobb rakéta, vagy inkább rakéta meghajtású bomba, mit vadászgép vagy UD-4 szállíthat, persze csak speciális szállító állvány felszerelése után. Két fázisban robban. Elösször is utat robbant magának a falon/páncélzaton keresztül, ezzel elhasználva az első robbanó anyagot, majd egy másod perc múltán robban a következő, mely ereje háromszorosa az elsőkének. A második robbanás már a belső térben robban jelentős kárt okozva.
Elsődlegesen erődök és felszínen állomásozó űrhajók ellen használt.
Fegyverek         Pd-8711

LIM-417 PHALANX
A CMC elsődleges SAM-je a LIM-417 Phalanx, nagy hatsugarú hiper sebességű rakéta. Ez az aktív önvezérlésű fegyver alkalmaz egy háromfokozatú erősítőt az indításkor, fenntartásért és a repülés terminális állapotáért, és használ aktív és passzív keresőket, köztük radart, IR-t, UV és „jam-önvezérlést”. A harmadik állapot erősítője biztosítja a rakétát, hogy mozgékony maradjon a repülés terminális állapotaiban, és a sok adatból álló kinetikus átható robbanófejet beállíthatja az összeolvasztó szerkezet egy optimumába. Ezt a fegyvert távvezérléssel lehet irányítani.

HIM-122 LANCER
Anti ballisztikus rakéta, sok robbanófejből áll. A repülés terminális állapotában a Lancer kijelölheti a tíz manőverező robbanófeje közül mindegyiket arra, hogy különböző célokat mérjen be, vagy esetleg egyetlen célt. Ezt a fegyvert képesek irányítani távolról.

HIM-78 SPRINT
A HIM-78 Spring egy nagy gyorsaságú földről indítandó űrfegyver, közeli pályákon lévő űrhajók vagy műholdak megsemmisítésére tervezték. Általában csoportosan indítják őket, hogy megtörjék egy hajó védelmi pontját, a Spirint tartalmaz egy kétfokozatú erősítőt, amit arra terveztek, hogy egy ASAT rakétát egy kinetikus robbanófejjel állítson be egy pályára.
Fegyverek         Him-7810

25 mm-es Gargoyle Gattling ágyú
Ez a légvédelmi ágyú 300 golyót képes percenként kilőni. Bármilyen szerkezetre fel lehet szerelni. A golyók képesek nagyobb légellenállást, és a légmozgás mellett is elkapni a célpontot. A Gargolye-nak van egy Jullet hűtőrendszere, ami a motorokkal áll összekötetésben, s így hűti a fegyvert használat közben.

Thunderhawk 30 mm-es sínágyú
A sínágyúk 12 km magasságba képesek lőni. De nagy erejű tüzük ellenére ezek a fegyverek pontatlanabbak, mint a részecskefegyverek, vagy a rakéták. A hatósugaruk 100 km-en belül van, de így is képesek katasztrofális kárt okozni az űrben lévő objektumokban. De mégis ezek a leghasznosabb fegyverek egy csillaghajó fegyvertárában. A fegyver tüzelési mechanizmusa abból áll, hogy plazmát gyorsít fel. 30 másodperc az újratöltési ideje, egy automatikus töltőrendszer végzi ezt.

800 megavoltos turbómeghajtású közepes részecskeágyú
Ezek az elsődleges fegyverei a CMC csatahajóinak. Ezek a fegyverek elsődleges módon a hajók rendszereinek megbénítására használják. 250 km a hatótávolsága. A fegyverképes az újratöltők segítségével 230 másodpercen keresztül tüzelni. A megbénított hajó elektronikus rendszerei kiégnek. A megtámadott űrjármű nem tüzelhet, de a mentőkabinokat, és EEV-ket még kilőheti. De ez a fegyver csupán egy bizonyos méretig képesek elsőre bénítani. Egy Conestoga, vagy Bougainville két lövés után feküdne ki, míg egy Razzia annyi lövésig bírja amennyit ember nem képes kilőni.

80 megawattos infravörös lézer
Ezek a fegyverek nem képesek nagyobb hajókat elpusztítani. A CMC az ellenséges hajók sínágyúinak, és a hajóra kilőtt rakéták, és vadászok elpárologtatására tervezték. A hatótartományuk 30 km.

Orbitális aknamező
Ha egy hajó le akarja rázni az üldözőit, akkor a hátsórészéből tetszőleges számú aknákat szórhat szét, amik aztán rácsalakba rendeződnek, és összekapcsolódnak egy könnyű, és egyben kemény ötvözetből készült fonállal. Ha egy aknát érint meg egy nehéz test, akkor csak azaz akna robban fel. Ha az aknához érnek, akkor azok az aknát felrobbannak, és a háló úgy hajlik meg, hogy az űrjármű középső, vagy hátsó részét érje a kár.

Csali
Változatos fajtái léteznek. A kis objektumoknak/gépeknek a célja az ellenséges rakéták eltérítése, magára csalogatása. Igaz, hogy maga az eszköz is megsemmisül az ellenséges rakétával egyűt, de legalább megmenti így az anyahajót.

Orbitális rakétamező
A fegyver platformra felszerelt rakéták védelmi vagy ostrom célokat is elláthat. Az aknáktól eltérően a platform ideális esetben nem semmisül meg, újra felhasználható. Űrbázisok, bolygók körül az elsődleges aknamező védgyűrű után egy másodlagos védgyűrűt szokás velük alkotni.
Továbbá elhúzódó hadműveletek esetén szokás ostromtelepeket kialakítani az adott planéta orbitális pályáján. Így a harcoló csapatokat támogatása könnyebb, mint a hajókat felhasználni erre. Használhatóak távirányítással, de be is programozhatóak.
Fegyverek         Orbita10

Republic Elektomos 20 mm-es Gattling ágyú
Ez a két fegyver alkotja az APC-ék elülső két lövegtornyát. A fegyverbe épített szenzorok továbbítják a belső számítógépes rendszerbe, amelyek beindítják az APF-ét, ami a páncélosoknál kisebb testeket érzékeli. És amikor a tüzér jóváhagyja, akkor beindítja az ágyúk kettős forgó rendszerét. Azonnal elkezdenek tüzelni. A kettős hajtómű rendszerek nem megszokottak ennél a kalibernél, de gyorsabbá, és megbízhatóbbá teszi, ezzel az APC-éknek megbízható emberellenes támogatást nyújt. A fegyver egyetlen hátránya hogy egy-egy ágyú csupán 60 fokos szögben képes mozogni.

20 megawattos 150 fázisú Boyars plazmaágyú
Ezt a fegyvert egy 6 megawattos hidrogéncella hajtja. Ennek elég energiája van, hogy pulzáljon, és létrehozzon egy lézert az alagútba, ahol a lézer elpárologtatja a plazmát, és azt felgyorsulva végig megy a lőcsatornán. A plazmát az ágyúcsövébe szerelt mágnes tekercsek gyorsítják be. Az így felgyorsított plazma elpusztítja a célpontot. Az energiahasználat miatt a fegyver lövegei felváltva tüzelnek, és nem egyidejűleg.
Fegyverek         20_meg10

Republic Dynamics M2025 Elektronikus lézerágyú
Ezek hatásosak földi, és levegő célok ellen. 10 megawattos hidrogéncella szolgáltatja az energiáját. Az elektronsugarat a részecskék kölcsönhatása által létre hozott statikus elektromos tér gyorsítja fel. Így egy elektronlézert hozz létre. Az elektronsugár tulajdonságai függnek az éppen aktuális légkör összetételének. A fegyvert két féle üzemmódban használható. Ezek a következők.
Káprázat: Ilyenkor az energiaforrások alacsony fokon vannak. A fegyverzet ilyenkor csupán az elektromos eszközöket képes lebénítani, vagy az ellenség lövészeit megvakítani.
Pulzus: Az energiaforrások a maximumon vannak. A fegyverzet ilyenkor fejti ki a valódi pusztító erejét. Képes átvinni a felszíni járművek, rakéták, és repülő szerkezetek ellen.

Turbómeghajtású módosított részecskeágyú
Ez a fegyverzet össze van kötve egy20 megawatos magnethídrodinamikus turbinával, és egy részecskegyorsítóval. Elég üzemanyaga van, hogy 50 másodpercen keresztül képes legyen tüzelni, és 300 kg nehézhidrogén tartalék üzemanyag jár mellé, hogy ha esetleg kifogyna. Ha ez tüzel, akkor a célpontja tutira megsemmisül.
Közelharci fegyverek:


Gyarmatügyi Tengerészgyalogsági Tiszti Díszkard
Edzett acélból készülnek a CMC tisztjei számára a díszkardok / díszszablyák. A régi katonai / lovaskatonai hagyományokat követik eme fegyverek stílusa. Markolata roppant díszítet, aranyszínűre festet. A kard megfelelő karbantartás mellet roppant hatásos fegyver tud lenni, bár alapból nem képes ellenállni a savas vérnek.
Fegyverek         Tiszti11

Gyarmatügyi Tengerészgyalogsági Díszkard
A sima közkatonák dísz egyenruhájához is tartozik díszkard. A tiszti kardtól nem tér el sokban, max. annyiban, hogy valamivel olcsóbb, és nem mindig aranyszínű a markolat.

Katonai kések
Modern korban, minden katonánál található legalább egy. Elsődleges céljuk nem a harc, hanem az esteleges vágás, fűrészelés (ha az adott típusnak van ilyen fogazott része) stb. Egy tapasztalt katonának pl. csavar kiszedése is roppant könnyen képes használni. De önvédelemben az utolsó védvonalnak is megfelelő.
Fegyverek         Kas10

Közelharci fegyverekről úgy általában
Míg a gyarmatügyi seregnél elvétve találkozni katonával ki bevetésekre is magával viszi díszkardját, vagy esetleg saját kardját (mit lehet különböző készítményekkel sav immunissá tett) addig pl. zsoldos csapatoknál gyakran előfordulnak késnél nagyobb közelharci fegyverek.
Az orosz elit erők, mint pl. a Vas Medvék előszeretettel használnak nagyobb tőröket. A Turáni Szövetségnél viszont minden katona alap felszerelése valamiféle közelharci fegyver. (és ez nem késre értetendő)
Alvilági körökben, úgymint gazdag üzletembereknél (ez a kettő időnként összekapcsolódik) kedveltek a stílusos katanák.
Különböző elmaradott kolóniákon pedig örülnek, ha van valami fegyver szerűség.
Fegyverek         Katana10


_________________
Ő neked csak egyszerűen mélységes világegyetemi rektor és fővezér!
A legnagyobb Ő!
Fegyverek         Rantge12
https://avpwar.hungarianforum.com

Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.