Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Latest topics
» Hiddenlight
Páncélok eszközök    EmptyKedd Okt. 02, 2018 2:41 pm by W.B.

» Aurora
Páncélok eszközök    EmptyHétf. Okt. 01, 2018 8:32 pm by B.J. Wolf

» Tengerpart
Páncélok eszközök    EmptyPént. Szept. 21, 2018 11:26 am by W.B.

» Víztisztító telep
Páncélok eszközök    EmptyPént. Szept. 07, 2018 11:57 pm by Johny Borgia

» Fürge Kard Művelet
Páncélok eszközök    EmptyCsüt. Szept. 06, 2018 9:27 pm by W.B.

» Sziklás fennsík
Páncélok eszközök    EmptyHétf. Aug. 20, 2018 11:22 am by W.B.

» USS Firenze
Páncélok eszközök    EmptyVas. Aug. 05, 2018 12:42 am by Johny Borgia

» Utcák
Páncélok eszközök    EmptySzomb. Aug. 04, 2018 5:17 am by B.J. Wolf

» Nathan T. Drake
Páncélok eszközök    EmptyPént. Aug. 03, 2018 10:21 am by Nathan T. Drake

» Nathan T. Drake
Páncélok eszközök    EmptyPént. Aug. 03, 2018 1:05 am by Nathan T. Drake

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (41 fő) Szer. Aug. 14, 2019 9:19 pm-kor volt itt.
Linkek

free forum
_______________
free forum
_______________
free forum
_______________
free forum
_______________
Chat Box

You are not connected. Please login or register

Páncélok eszközök

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Páncélok eszközök    Empty Páncélok eszközök on Pént. Aug. 12, 2011 12:04 pm

W.B.

W.B.
BDU
Az alapvető harci ruházat a tengerészgyalogságnál. Alkalmas mérsékelt, sarkvidéki, és dzsungel környezetben való harcra. Sarkvidéki környezetben poncsók, speciális melegítők, és kibélelt sarki ruházat egészíti ki. Háromféle bakancs jár hozzá: az M3-as standard, bőr felsőrésszel; az M7-es dzsungelbakancs bőr- és légáteresztő nylon felsőrésszel; és az M8A2 fűtött sarki bakancs. Talpuk gyantával kötött, hajlékony venlár mikrorostokból áll. A rejtő színt három színből állítják össze. És emelet a festékanyag elnyeli az infrasugarakat.


M3 típusú személyi páncél
Páncélok eszközök    M3szemelyipancel2
Ez a páncél könnyű, és tökéletes védelmet nyújt. Préselt fémlemezekből áll. A külső burkolat titánium-aluminid ötvözet, mely védelmet nyújt a lézer ellen. A középső réteg bór-karbid, mely gyantával kötődik a belső grafit-kompozit karbon-rost réteghez. Ezek ellenállnak a szilárd lövedékeknek. Végül a páncél bélése 1500 venlár-rost fonatából áll, mely semlegesíti a maradék becsapódási energiát és, megállítja az azokon átjutó repeszeket. Védelmet nyújt még gránátok, és tüzérségi tűz repeszei ellen. Ennek is ugyan így infravörös elnyelő burkolata van. Valamint lekerekített élei csökkentik a radar visszaverődést .A páncélzatban bioscannereket szereltek, amivel a katonák egészségi állapotát ellenőrzik.
Páncélok eszközök    M3pncl
A mellény bal vállrészén egy halogénlámpát helyeztek el, ami kézilámpaként is funkcionálhat. A hátára egy 24 kg-os hátizsákot is pakolhatnak, amiben minden alapfelszerelés megtalálható. A páncélzathoz lábszárvédők is tartoznak.
Nehézfegyvert használók (pl. Smart gun) még egy extra felcsatolható réteget kapnak előre a páncélzatukhoz. Tehát különböző fegyver nemek számára vannak változtatások a páncélzaton.
Páncélok eszközök    M3_var10
Tankelhárítós - Mesterlövész - Gránátvetős
Páncélok eszközök    M3szem10
Tiszti páncél


M10-es páncélsisak
A tengerészgyalogos fejét ez védi, itt található a taktikai kamera, audió mikrofon, amivel kommunikálhatnak a parancsnokkal és egymással. Barát-Ellenség felismerő rendszert, és egy 489/4-es adó-vevő rendszert, amely állandó kapcsolatban áll a parancsnokkal. A sisakra felszereltek még egy infravörös keresőt is, amit a jobb szem elé lehet helyezni. A páncélmellénnyel, egy optikai kábel kapcsolja össze. Továbbá szokás távcsövet vagy védő szemüveget a sisakhoz kapcsolni.
Páncélok eszközök    M10sisak
M10-A
Jelentősen változtatott típus, melyet egy erős plexiüveg kiegészítéssel láttak el. Ennek fő célja az arc megvédése a repeszektől. Egy arctámadót csak pár pillanatig képes feltartani, addig míg az nem választ ki annyi savat ami átégeti ezt a védelmet. A berseker csapatok alap felszerelését alkotja, de más CMC erőket nem látnak el vele, legfeljebb különleges alkalmakkor, hiszen hiányzik az infravörös kereső, továbbá a Barát-Ellenség felismerő rendszer.
Páncélok eszközök    Arcvad10


Gázmaszkok
Különböző típusok vannak rendszeresítve a CMC-nél. A jobb minőségűek megfelelő saválló anyaggal ellátva képes egy arctámadót feltartóztatni, illetve megállítani, viszont egy kifejlet idegen simán letépheti.
Páncélok eszközök    Arcvad11


Pilótaruha
Nem sokat változott külsőre. Ugyanolyan, mint amit régen használtak a vadászgéppilóták. Ezzel a ruházattal egy megfelelően edzett pilóta 11 G-és gyorsulást is képes kibírni. Kevés védelmet nyújt.


Lopakodó ruházat
Ezt a ruházatot a CMC olyan alakulatainak fejlesztik ki, akiknek a beszivárgás a feladatuk. A leveleket imitáló álcázás a tengerészgyalogost elrejti, míg az öltöny alsó rétege a radarok lokátorhullámait nyeli el. A ruhába lehet helyezni egy hűtőberendezést, ami el is rejti a katona hő jeleit. Ezeket a ruhákat csak az igazán rátermett tengerészgyalogosok kapják meg, éppen ezért méretre szabják. A ruhához jár egy BiMex szemüveg mely segítségével a tengerészgyalogos húszszorosan tud zoomolni, és éjjellátó mód is van rajta.
Páncélok eszközök    LopakodoruhazatBimex


Flak Jacket:
Ennek a páncélzatnak a külleme száz év alatt semmit nem változott. Ezt a páncélzatot használják a helyi biztonsági erők, és a zsoldosok.


Siklószárny
Deszant bevetéseknél már nem ejtőernyőt használnak, hanem könnyű mégis tartós műselyem siklóernyőket. Leszállás után könnyedén és gyorsan összehajtható, eltehető.
Deszant bevetésekre gyakran UD-4M „Killer Chinchilla” a használt gép.
Páncélok eszközök    Siklas10


MK50-es szkafander
Páncélok eszközök    5MK50-es_szkafander
Ennek a tervei nem változtak az elmúlt száz évben. Az emberek az űrben, vagy ellenséges környezetű bolygókon használják ezeket az öltözeteket. A sisak összekötetésben áll a hátukon lévő levegőpalackkal. 24 órán keresztül képes szállítani a friss levegőt. De ha valami történik, akkor lejjebb lehet venni a levegőztetést, így még 6 órán keresztül fel tudja használni a levegőt. Persze az űrruha használója inkább ilyenkor ne csináljon semmit, felesleges mozgás elkerülésével oxigént lehet spórolni. Az extrém hőmérsékleti körülmények ellen is védelmet nyújt. De a szkafander nem harci páncél. Ha kilyukad. akkor az űrhajósnak annyi.


Z-110 ACID NEUTRALIZING COMBAT WARDROBE
„Az asszisztensen egy áramvonalas ezüstös kék fémlemez-halmot aggatott magára, amitől úgy nézett ki, mint egy teknősbéka és egy bogár kombinációja. A hátán egy komplett raktáregységet cipelt, a fejét egy szűk látóréssel ellátott sisak fedte, a tarkója magasságában pedig egy antenna meredezett.”
Részlet: Aliens: A királynõ nevében
Páncélok eszközök    Z-110_11
A páncélon semmilyen saválló réteg sincs. Helyette egy savközömbösítő (Nutra gél) gyorsan megkötő anyag amolyan keringési rendszert add a páncélnak. Amikor xenomorph sav éri a páncélt, az elkezdi magát azon átrágni, de a savközömbösítő gél közömbösíti azt, és egy kis idő múlva megkeményedik és felveszi a páncél korábbi állapotát.
A páncél fémből és műanyagból épül fel. Szokatlanul könnyű. A savsemlegesítő rendszer egyedül a sisak látórését nem védi. Sav ellen magas védelmet nyújt, míg az ember nem vessz savfürdőt (sok sav éri a páncélt egyszerre és a rendszer nem képes semlegesíteni) vagy el nem fogy a savsemlegesítő gél.
A páncél közelharcban nem teljesít túl rosszul, egy kicsit korlátozza a mozgást. Viszont lövedékek, vagy az élőlények karmai ellen kifejezetten gyenge. (a savval való szembeni védelem ezzel jár)
Éjellátó és reflektorokkal alapból el van látva. A Grant Corp gyártja maga és a CMC részére.
Páncélok eszközök    Z-110_10
4. Fejezet.


A.P.E.
Páncélok eszközök    A_p_e_11
A Weyland Yutani Társaság Elit kommandós páncélzata. Használóját képes hermetikusan lezárni a környezettől. (ekkor a hátán lévő raktáregységből kap levegőt, de űrben nem használható) A páncél jól véd, védelmi értéke kétszerese a tengerészgyalogsági páncéloknak. Gyárilag nem látják el saválló réteggel, és nincs olyan savközömbösítő mechanizmusa, mint a Z-110nek. A páncél korlátozza a mozgást, viszont lövések/karmolások ellen bizonyos fokig jobban véd.
A sisaki rész direkt alakították úgy ki, hogy ne lehessen a páncél viselőjének szemét látni.
A WY saját használatra gyártja, nem árulja, de ha valaki vásárolni szeretne. akkor annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia.
Páncélok eszközök    A_p_e_10


ZTC-1 Pajzsruha
Hasonló a Weyland Yutani A.P.E. páncélzatához, bár annál mozgékonyabb és kicsit gyengébb. De megjegyzendő, hogy kényelmetlen is egyben. Előnye, hogy kisebb kaliberű lövések ellen jól véd, és olyan ötvözetből készült, ami bírja az xenomorphok savát. Bár az õ esetében sem bírja örökké. A tengerészgyalogság, használja, de csak akkor, ha más lehetőség nincs. Mivel nincs ellátva külön oxigénpalackkal, csak gázmaszkkal. A ZTC gyártott le a CMC részére százezer db-t.
Páncélok eszközök    Zct-1p10
3. Fejezet.

Könnyű plazma exoruha
Az exoruha lekicsinyített változata. Bár mozgékonyabbá és kicsit erősebbé teszi használóját védelme korlátozott. Az exoba beépített jetpack van, mely ugyan azt az energiát használja, mint a fegyver, így az energiagazdálkodás fontos tényező.
A xenomorphok ellen lett elsősorban kifejlesztve. Kezdetben a két nagy erejű plazmaágyú szép sikert mutatott, de rá mutatott egy nagy hibára. Ez a hiba, a plazma állattal felforrósított sav volt, mely még agresszívabbá vált továbbá a gázzá változott sav is komoly veszély tényezőt jelentett. Bár az öltözék saválló fém/műanyag keverék illetve szintetikus szövetekből áll, még is találhatóak gyenge pontok ahol kis mennyiségben, de bejuthat a ruha alá. Viszont ha eme gyenge pontokat bevédik, akkor az exo nem elég mozgékony használhatatlanná válik.
Páncélok eszközök    Kannya10
Végeredményben a Gyarmatügy leállította a fejlesztést és gyártást minimalizálta. A legyártott darabokat nem dobta ki, mivel megfelelő támogatással jó fegyver, viszont ha nagy mennyiségű sav éri a ruházatot, akkor a használó kimentése idő igényes és eme idő nem biztos, hogy elég az életben maradásához.
4. Fejezet.


M-94 Jelzőfáklya
Hosszú ideig képes némi fényt biztosítani a tengerész számára. Az alap mely világításra szolgál halovány kékes fényt áraszt. Míg a vörös fénnyel égő elég erőteljes, igaz ezt nem világításra használják, hanem akkor mikor a szakasz szétszóródott, és ennek segítségével tájékozódjanak a hollétükről. (igaz harci helyzettől függően használják) A zöldes színűt pedig leginkább légicsapás kérésre, mikor nincs lehetőség számítógépesen behatárolni a célpontot.
Páncélok eszközök    M94


M49 Hacker
Kicsi mégis hatásos. Szinte az összes tengerész oldalzsebében lapul egy. Használata könnyű. Leginkább ajtók kinyitására használják, de számítógépes rendszerekben való tevékenykedésre is alkalmas. Az ez köz arra van kifejlesztve, hogy az adat rendszert mire rá csatlakoztatták, aktiválja vagy deaktiválja. Így nem kell bajlódni a különböző terminálokkal…
Páncélok eszközök    Hekelobigyusz


M56 Hacker
Bonyolultabb számítógépes rendszereknél ezt az eszközt használják. Mivel az M49 csupán csak aktiválni ill. deaktiválni tud, így komplikált műveletekre alkalmatlan. Ezzel az eszközzel viszont lehetőség nyílik a rendszer átprogramozására, bár használata jó memóriát és számítógépes tudást igényel.
Mivel könnyűszerrel lehet vezetékes hálózatra vele csatlakozni, (magyarán internetet „lopni” is) ezért csak katonai, céges és engedélyezett szervizelő szervezetek birtokolhatják.
Páncélok eszközök    M56_ha10


Kézi Hegesztő
Páncélok eszközök    Kezihegeszt2
Az ME3 kézi hegesztő az utóbbi 40 évben alapvető felszerelésévé vált a tengerésznek, leginkább a CMC használja. Az ME3 tökéletesen hozzájárult a harcászat még hétköznapibbá fejlesztéséhez. Vékony plazmaáramlatot használva az ME3-as képes átvágni vagy forrasztani a fémet gyorsan és egyszerűen. A fő üzemanyag, az oxigént leginkább a levegőből meríti, de atmoszférán is kívül is működik maximum 15 másodpercig. Normál körülmények között körülbelül 80 másodpercig képes sugározni forróságot folyamatosan.
Páncélok eszközök    Kezihegeszt


Személyi rádióadó
Páncélok eszközök    Szemlok2
A PDT egy kicsi számítógép egészségi szintjelzővel és kommunikációs eszközökkel. A számítógép bejelent egy azonosító kódot, amit hozzá lehet kötni a számítógép viselőjéhez, ami tartalmazza az azonosító kódot és az eddig történt egészségügyi ellátásokat. Az eszköz helyzetjelzőként is szolgál kolonizálók és Tengerészek számára, így nyomon követhetők egy nyomkövető egység vagy számítógép által. A PDT nagyobb verziójának két különböző fajtája van; Az egyik az M3-as páncélzatba van építve, ami kapcsolatot tart a kritikus pontokkal. A második modell karóra stílusban készült: az ember karjára kell helyezni.
Páncélok eszközök    Szemelycuc
Ennek a modellnek mindkét verzióját használja a CMC ami kapcsolatban áll az APC-ével, és a személyi lokátorral. A kisebb verziókat az emberi testbe ültetik be. Általában a nyakba, és a gerinc bal oldalára. Az ICC elrendelte, hogy minden telepesnek 16 éves korában megkapja ezt a beültetést, amíg nem terraformálják a bolygót.
Páncélok eszközök    Szemadat
Nem kapható, akinek kell, annak automatikusan biztosítják.

Személyi lokátor
Ez a Eigress Mark 7-es nagyon népszerű a katonák között. Megbízható, és sok célra használható. Ha esetleg a csatatéren megsérül valaki, akkor ezzel az eszközzel lehet megtalálni, és az eltévedt katona is ezzel juthat vissza az egységéhez. A szerkezet a személyi rádióadók jelét fogja. Ez a szerkezet így iránytűként is működik, ami rákapcsolódik a katonai műholdakra, és egy fajta helyzet meghatározóként működik. A hatótávolsága 1000 méter. A célponthoz való távolságot sípolásokkal jelzi.

Mozgásérzékelő
Páncélok eszközök    Mozgas
A mozgásérzékelőt eredetileg rendőri és mentőegységeknek fejlesztették ki, de a USCM és más katonai alakulatok is átvették e modern biztonsági eszközt. Tulajdonképpen egy nagyon érzékeny ultrahang-szkenner, mely a doppler-elmozdulás megkülönböztetésével szűri ki a mozgó objektumokat a mozdulatlan háttérből. Az érzékelő kijelzője megmutatja a mozgó tárgy vagy élőlény valószínűsíthető helyét, távolságát, irányát, és figyelmeztető hangjeleket is ad. Hatótávolsága nyílt területen 1000 méter is lehet.
Páncélok eszközök    Mozgas2
Bár tárgyakon keresztül is képes érzékelni, a falak vagy más objektumok akár 20 méterre is lecsökkenthetik teljesítményét. A katonai változatot erős páncélburkolattal látták el.
A WEYLAND – YUTANI Saját típust fejlesztett ki, ez 360°-ban képes érzékelni, viszont megbízhatósága, pontossága és ható távolsága fele az alap változatnak.
Páncélok eszközök    Mozgwy


TNR LÁMPA
A tengerészgyalogosok bal vállukon, és a sisakjukon hordják ezt a fehéren világító halogén lámpát. A lámpában van egy újratölthető elem, és egy fogantyú, ami lehetőséget ad arra, hogy fáklyaként használhassák. 6 óráig képes egyfolytában működni. Utána cserélni, vagy utántölteni kell az elemet. A kisebb változatát rá lehet rakni a fegyver csővére. Ez a változat követi a sisak mozgását, és oda erősíti, fel a fényt, ahova épp a katona néz. Egy órán keresztül képes működni.
Páncélok eszközök    Tnrlampa

Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.