Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Latest topics
» Hiddenlight
Szintetikusok, droidok stb. EmptyKedd Okt. 02, 2018 2:41 pm by W.B.

» Aurora
Szintetikusok, droidok stb. EmptyHétf. Okt. 01, 2018 8:32 pm by B.J. Wolf

» Tengerpart
Szintetikusok, droidok stb. EmptyPént. Szept. 21, 2018 11:26 am by W.B.

» Víztisztító telep
Szintetikusok, droidok stb. EmptyPént. Szept. 07, 2018 11:57 pm by Johny Borgia

» Fürge Kard Művelet
Szintetikusok, droidok stb. EmptyCsüt. Szept. 06, 2018 9:27 pm by W.B.

» Sziklás fennsík
Szintetikusok, droidok stb. EmptyHétf. Aug. 20, 2018 11:22 am by W.B.

» USS Firenze
Szintetikusok, droidok stb. EmptyVas. Aug. 05, 2018 12:42 am by Johny Borgia

» Utcák
Szintetikusok, droidok stb. EmptySzomb. Aug. 04, 2018 5:17 am by B.J. Wolf

» Nathan T. Drake
Szintetikusok, droidok stb. EmptyPént. Aug. 03, 2018 10:21 am by Nathan T. Drake

» Nathan T. Drake
Szintetikusok, droidok stb. EmptyPént. Aug. 03, 2018 1:05 am by Nathan T. Drake

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (41 fő) Szer. Aug. 14, 2019 9:19 pm-kor volt itt.
Linkek

free forum
_______________
free forum
_______________
free forum
_______________
free forum
_______________
Chat Box

You are not connected. Please login or register

Szintetikusok, droidok stb.

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Szintetikusok, droidok stb. Empty Szintetikusok, droidok stb. on Pént. Aug. 12, 2011 11:58 am

W.B.

W.B.
Szintetikusok

A 22. században az emberi faj terjeszkedése folyamán szükség volt az űrhajókra egy olyan munkaerőre ami nem fárad el, és nem lesz beteg. Kezdetben ezek a hajók számítógépei voltak, de az idők folyamán ezek túl személytelenek voltak. A Hyperdine Systems nevű vállalat előállt a szintetikus személy tervével. A Weyland Yutani céggel egyűt sikereket értek el az iparágban.
Charles Bishop Weyland az egésznek a megalkotója, noha 2004-ben hunyt el. De neki köszönhető a modern robotika alapjai.

Ezek a gépek, lények vagy személyek kívülről emberszerűek, de erősebbek, gyorsabbak az embernél. A belső vázuk szénszálból készült, ami kapcsolódik a szilíciumból készült izmaikhoz. Az ízületeiket mikro-hidraulikák szolgáltatják. Az energiát egy micro-nukleáris reaktor szolgáltatja, amely legalább 20 évig képes működni feltöltés nélkül. A vázrendszerük hasonlít az emberére, Van bennük egyfajta nanobotokból álló, immunrendszer ami segítségével képesek a kisebb sérüléseiket gyógyítani, és persze karbantartja az izomzatukat.

Külsőleg hasonlítanak az emberekre. Sőt emberibbek az embernél külsőbben, hisz az arcukat számítógépek tervezték, és ők az emberek által szimpatikusnak talált testi jegyekből alkották meg. A legtöbb szintetikus a Gyarmati Tengerészgyalogságnál szolgál katonaként, orvosi tisztként, és tudományos tanácsadóként. Húsz - negyven éves férfiaknak, és nőnek néznek ki.

A szintetikusok agyát egy integrált szénszálas processzor szolgáltatja. A RAM-juk /írható-olvasható memóriájuk/ 1 terrabyte, míg a ROM-juk /A csak olvasható memóriájuk/ 1.2 terrabyte memória. Az androidoknak van egy beépített adatbázisuk, amit bármikor képesek bővíteni tapasztalás útján szerzett információkkal. Emellett képesek bizonyos elvont fogalmakat értelmezni, bár ez korlátozott. De a szintetikusok elméje, és személyisége lényegében csak tartozék a hardverhez. Nincs én tudatuk. De beléjük programoztak egy korlátolt öntudatot, és képesek érzelmeket kimutatni. De ez is a programozásból fakad.
A programozásuknál az Asimov féle három robottörvényt vették alapul.

1. A robotnak nem szabad kárt okoznia emberi lényben, vagy tétlenül tűrnie, hogy emberi lény bármilyen kárt szenvedjen.
2. A robot engedelmeskedni tartozik az emberi lények utasításainak, kivéve, ha ezek az utasítások az első törvény előírásaiba ütköznének.
3. A robot tartozik saját védelméről gondoskodni, amennyiben ez nem ütközik az első vagy második törvény bármelyikének előírásaiba.

De ennek ellenére a szintetikusok nem igazán kemények. Bár a grafitcsontváz ellenáll a környezeti hatásoknak, viszont a szilíciumizmok magas hő hatására elolvadnak, és a processzorukat is károsíthatja a tűz. De az ilyen sérült android is tud működni, bár már nem olyan jól /Lásd Bishop az Alien3-ban./ Az idegen légkör szétmarja a belsejüket, a vákuum szétrobbantja őket, míg a magas légnyomás összelapítja a testüket ugyanúgy. Az alacsony légnyomás viszont egy embóliaszerű állapotot idéz elő bennük, mivel lebénítja a szilíciumizmokat.

A szintetikusokat ennek ellenére máshol is használják.
Először is ott vannak a Hiperdyne Systems, és a Weyland-Yutani által használt androidok. Ezek voltak az első androidok, és ők voltak a leginstabilabbak. Sok probléma volt velük a kezdeti években. Néhány hajó legénységében a viselkedésükkel sérülést vagy halált okoztak. De a cég visszahívta őket, és új operációs rendszerrel szerelték fel őket. A legtöbb civil hajón ezek a szintetikusok szolgálnak. (De a Weyland-Yutani az androidjaiba egy olyan titkos utasítást vitt, hogy ha egy xenomorphal találkoznak, akkor vegyék semmibe az alapprogramozást, és védjék meg a lényt akár mások élete árán is.)
A CMC is alkalmazza őket pilótának, támogató haderőnek, vagy tudományos tisztnek, orvosnak, és gépésznek. Persze vannak a civil szférában is szintetikusok. A legnépszerűbbek érthető módon a vágyteljesítő gépek. Ezek tökéletesen utánozzák az emberi nem vonzóbb példányait. Általában a távoli bányászkolóniákon, előőrsökön, és hosszú úton lévő hajókon alkalmazzák őket. De épp úgy életunt playboyok is igénybe veszik őket. Ezek a legtökéletesebb szintetikusok. Nem is tudni, hogy azok míg meg nem mondják. Nagyon társaságkedvelők, és jól érti a dolgukat. Bármit teljesítenek.
Hozzájuk hasonlók a szórakoztató modellek, akiknek fejlett művészi funkcióik vannak. Képesek alkotni, és szórakoztatni. Beleprogramozott humorérzékük van. Társaságkedvelők, bár krízishelyzetben nem mernek cselekedni, hisz kötik őket a robotika alaptörvényei. Bármilyen hangot tudnak utánozni, és nem ritka hogy egy kitalált, vagy egy rég halott / létező személy személyiségét kapják. /Rájuk is vonatkoznak a szerzői jogok. Tehát élő személyt nem másolhatnak./
A másik végletet a technikai, és orvosi szintetikusok alkotják. Ezek a gépeknek semmi társadalmi készségük nincs. De az orvosláshoz, és a technikai dolgokhoz jól értenek. De az orvosi célra beprogramozott szintetikusok meg tudják nyugtatni a beteget, és általában kedvesek hozzájuk.


Szintetikusok, droidok stb. Harci

Külön típust alkotnak a harci szintetikusai, akiket szándékosan nem programoznak be. Árthatnak embernek, és bármilyen idegen létformának. De tudni kell róluk, hogy ha az alakulatban megtudják, hogy nem ember akkor általában kiközösítik, mivel mesterséges személyek. Fejlett célzó rendszerűk van, és képesek bármilyen fegyvert használni.
A Weyland Yutani használja a harci androidokat nagyszámban. Bár van rendes milíciája és nagyszámban fizet Vas Medvéket, mégis legnagyobb részben harcászatra szintetikusokat használ.

Nem hivatalos másod generációs androidok:
Néhány beavatott emberen kívül SENKI, nem tud ezekről az androidokról. A fent írt dolgok rájuk már lényegében nem igazak. Ön tudatuk 100%-os. Vérük az androidok fehér vére helyet vörös. Az ilyen androidok nem tudják magukról, hogy androidok, vagy ha rájönnek, szinte nem képesek felfogni azt. Túl sokat nem tudni erről, a „másod generáció”-ról. Mivel az egész fejlesztést romba döntötte az idegenek inváziója.
(meg jegyzés: Alien3-ban Bishop egy ilyen másodgenerációs, úgy mint Ripley az Aliens könyv trilógiában)
Droidok/Robotok

Hagyományos olajozott gépek. Külsőre egyáltalán nem hasonlítanak az emberre. Mindegyik funkcionális. Úgy mint az autómata porszívó, vagy a börtönökben a nagy tégla alakú lánckerekes behatárolhatatlan fém tömeg. A szintetikusok elterjedésével kezdenek kimenni a forgalomból. De még a harci robotokra van kereslet, bár igaz hogy nem igazán gyártják őket. Kisebb cégek nem képesek megfizetni a drága harci szintetikusokat, azért a leselejtezet harci gépeket veszik meg.
Olcsóbbak a robotok, mint egy szintetikusok, azért a hétköznapi ember inkább ilyet vesz, ha megengedheti magának.
Szintetikusok, droidok stb. Brtngp


Kiborgok

Orvosi téren még mindig engedélyezet és úgy tűnik az is marad, a kibernetikus beültetések használata. Sok embernek csak ez az egyetlen esélye a teljes élet éléséhez. (elveszett végtag pótlása)
Egy időben „divat” volt a kiborg testőr, vagy katona. Ezeket az „embereket” klóónozták. Implantátumokkal látták el őket, agyukat mikro chipek-kel korlátozták… Később betiltották ezt. Etikailag helytelennek minősítették.
A tiltás ellenére a feketepiacon még mindig lehet kapni.

Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.