Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Latest topics
» Hiddenlight
Magyarázatok, érdekességek EmptyKedd Okt. 02, 2018 2:41 pm by W.B.

» Aurora
Magyarázatok, érdekességek EmptyHétf. Okt. 01, 2018 8:32 pm by B.J. Wolf

» Tengerpart
Magyarázatok, érdekességek EmptyPént. Szept. 21, 2018 11:26 am by W.B.

» Víztisztító telep
Magyarázatok, érdekességek EmptyPént. Szept. 07, 2018 11:57 pm by Johny Borgia

» Fürge Kard Művelet
Magyarázatok, érdekességek EmptyCsüt. Szept. 06, 2018 9:27 pm by W.B.

» Sziklás fennsík
Magyarázatok, érdekességek EmptyHétf. Aug. 20, 2018 11:22 am by W.B.

» USS Firenze
Magyarázatok, érdekességek EmptyVas. Aug. 05, 2018 12:42 am by Johny Borgia

» Utcák
Magyarázatok, érdekességek EmptySzomb. Aug. 04, 2018 5:17 am by B.J. Wolf

» Nathan T. Drake
Magyarázatok, érdekességek EmptyPént. Aug. 03, 2018 10:21 am by Nathan T. Drake

» Nathan T. Drake
Magyarázatok, érdekességek EmptyPént. Aug. 03, 2018 1:05 am by Nathan T. Drake

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (41 fő) Szer. Aug. 14, 2019 9:19 pm-kor volt itt.
Linkek

free forum
_______________
free forum
_______________
free forum
_______________
free forum
_______________
Chat Box

You are not connected. Please login or register

Magyarázatok, érdekességek

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Magyarázatok, érdekességek Empty Magyarázatok, érdekességek on Hétf. Okt. 03, 2011 7:49 pm

avpwar

avpwar
Admin
M kategória: Az emberi fajnál van jelen, minden hajó, jármű fegyver stb. M kategóriás, amihez nincs ki írva ár az adatbázisban. Egyes M kategóriás dolgokhoz ki van írva ár, ezeket engedélyjel lehet megvásárolni. Pl. az összes harci űrhajó (Constega, Razzia) M kategóriás, úgy, mint az összes impulzus fegyver, de pl. a M41AE2 engedélyjel civil is birtokolhat.


Űrgárda: Ezt a kifejezést az Aliens vs. Predator könyv trilógiában használták a CMC-re.


Pulzár fegyver: Impulzus fegyver másként


Arcturusi puntang: Az Aliens: Bolygó neve halál filmben hangzott el ez a kifejezés. Nem tudni mire vonatkozik pontosan.

„Frost: Nem is bánnám, ha kaphatnék még abból az arcturuszi puntangból! Emlékeztek rá?
Spunkmeyer: De a tiéd hímnemű volt!
Frost: Mit számít az, ha arkturuszi, bébi!”
Idézet a filmből

A párbeszéd alapján nem igazán derül ki mi az a puntang. De valószínűleg a helyi intelligens létformához nincs köze, csak annyi hogy egy bolygóról van szó.
A ALIEN ADATBÁZISON „ARKTURUSZI PUNTANG” néven szerepel.


Bogár vadászat: Az Aliens: bolygó neve halál-ban használták a tengerészek ezt a kifejezést. Nem először volt dolguk veszélyes élőlényekkel, már voltak a Tartaruszon, és harcoltak az aratók ellen.


Hevreszter: Az Aliens vs Predator: Préda könyvben így nevezik a Harvestereket. (legalább is a pilóta rémálma alapján, és hogy az idegeneket ezeknek hitte)


Xenomorph: Ezt a kifejezést igazából minden idegen veszélyes létformára használták. De az alien szó szinonimája lett.


Piramisok: Ugyebár a predátoroktól származnak az emberi piramisok, és a predátoroknak elvileg a pilótáktól származnak a piramisok. Az idegenek és a piramisok összekötése elvileg annak tudható be, hogy a predátorok egy vagy több pilóta tojássilót találtak meg. Így az idegeneken kívül, a piramisokat is „átvették”


Űrutas: Pilóta faj más néven.


Szellem az AvP-ben? :Jah, mint az élettörténetek írásban is van. Egyik képregényben (Aliens: Pusztítás) szerepel egy szellem, momentán Gropius Lysenko szelleme. Ő adott tudományos nevet az idegeneknek, amit az egész világ (AvP világában) tudományos élete használ.

Illetve van egy másik. Az Aliens: Xenogenesis képregényben. Egyik céges katona magát egy ősi több ezer éves család sarjának tartja és állítása szerint az eredeti neve Xerxes. Mint kiderült, nem is hazugság mit állít. Túlélte azt, hogy egy mellkasrobbantó kitört belőle, és a sérülése be is gyógyult. Az illető elmondása szerint ő maga halhatatlan. (és ez igaz is mivel képtelenség túlélni egy mellkasrobbantó kitörést)

Eme két eset elszigetelt eset az AvP világában. Szóval nem rohangálnak minden fele szellemek és halhatatlan emberek.

Másik érdekesség, a predátor vér és szív probléma. Maga a yautja egyed úgy átlagosan 500 évet él meg. Viszont ha egy ember predator vért iszik meg fiatalodik, és tőle tovább él. Egy nyers egészséges predator szív elfogyasztása viszont úgy max kétszáz év plusz élettartamot ad az embernek. (főzéssel, sütéssel stb. a szimbióták elpusztulnak és nem fejtik ki hatásukat) Viszont, ha az ember egyszerre megeszik több szívet, akkor is csak max 200 év plusz ideje lesz. De, ha az élete ideje épp lejárna és akkor eszik szívet vagy iszik vért azzal ismét plusz éveket nyer.
Felmerül a kérdés, és ha predator eszik saját fajtársa szívéből? Válasz: semmi nem lesz. Feltehetően foszforkedvelő szimbióták élnek a vérükben, melyek a predatorba már az anyaméhbe bekerülnek a magzatba, így alapból meghosszabbítják az életüket. Az embernek viszont vér foszfor tartalma jóval kisebb, így a szimbióták eléldegélnek egy kicsit és felvértezik az ember jobb regenerációval. Viszont egy idő után kihalnak és ekkor az újabb bevitt szimbióta adag ismét fiatalít. (azaz a predek szervezet megfelelő nekik és szaporodnak nem halnak ki. Ezért nincs rájuk hatással, ha újabb szimbiotákat visznek be a szervezetükbe, az emberében lassan elhalnak mivel nem megfelelő)
Feltehetően a predator szívében lehet a fő tenyéssz helyük (sok tápanyag áramlik itt) Persze, ha a yautják vére tényleg tartalmaz ilyen mikroszkopikus szimbiótákat. (ez csak egy elmélet)

AvP: Öröklét és Predator: Xenogenesis képregényekben volt 1-1 olyan ember ki predek vérét és szívét fogyasztotta. Mind két illető japán volt. Feltehetően több ilyen ember is lehet még. (szóval ilyen AvP módival még a drága magyar Dracula grófunkat is meg lehet magyarázni)


M41A Impulzuskarabély: Ez igazából minden csak nem impulzus. A lényege az impulzusnak az lenne, hogy csak a lőszernek a feje van meg (szóval nincs hüvely sem puskapor) ezt pedig elektromágneses impulzussal lövi ki a fegyver. Azaz, viszonylag halk, visszarúgás nincs, és torkolattűz elvben nincs. Viszont a filmben és a játékokban van. A játékok a filmet utánozták le, a filmben pedig ugye kell a látvány.
Egyes képregényekben elrontják, azt, hogy hüvely nélküli lőszert használ, erre berajzolják, hogy dobálja ki a fegyver az elhasznált hüvelyeket. Hát igen, hibák mindig vannak.


Idegenek veszélyessége: Általában azt látjuk, hogy már egy idegentől is sikoltozva rohangálnak az emberek. Csak pár kivétel van, kik szinte hobby szinten ölik őket. Ugye ilyen személyek pl. Herk Mondo és Machiko Noguchi. Szóval jól képzet magabiztos emberek.
Aliens: Labirintus könyvben lévő kísérleti idegenek közelében nem volt királynő és nem engedték őket azzá fejlődni. Így az idegenek szép lassan elpusztultak. A pszichikai vevő berendezésük (vese alakú szerv a fejükben) szép lassan elsorvad. Ebben a helyzetben egy határozott gyávaság nélküli ember (kísérletben egy bedrogozott ember volt, ki nem ismert félelmet) képes megtorpanásra késztetni egy ilyen idegent. Vagyis pszichikailag leblokkolt a lény.
Feltehetően ugyan ez van csak kismértékben, szóval az idegnek harci értéke kicsit kisebb olyan ellenfélnél ki nem fél, határozott stb.


Galaxis élő világa: Az ember a filmek alapján azt hinné, hogy nagyon idegenek a bolygók élővilágai. De nem. Nagyon nem. Egyes lények persze nagyon furcsák (biomechanoid pilóta faj pl.) de viszont a legtöbb lény határozottan besorolható kinézet alapján madár, emlős, hüllő és hasonló kategóriákba. Egyes fajok annyira hasonlóak a földi fajokra, hogy max DNS alapján lehet elkülöníteni, hogy ők más bolygóról származnak.
Arról nem is beszélve, hogy jó pár más bolygón honos állatot és növényt élelmezési célokra tenyésztenek és termesztenek.
Ennek ugye fő oka, hogy amikor eme lényeket az írok kitalálták, nem nagyon akartak elszakadni a földi dolgoktól, mert ha megteszik, akkor maga az Alien az egész összképen nem lesz már annyira idegen. De viszont valami ok az AvP történetében csak lehet, de erről eddig semmi nem íródott.


Őslények az AvP-ben: Aliens vs Predator: Vadászok bolygója c. könyv. Egy tucat pred nem tudta megölni a Tyrannosaurus-t. Végül, az hogy simán lelőtték volna, vagy ott hagyták azt nem tudjuk. Szóval igen vannak őslények. (az oldalon a T-rexen kívül azért van még őslény, mert feltehetően még a bolygón volt pár másik faj.)

Továbbá az AvP 2 filmben is fel lehet fedezni két Dinosaurus koponyát a trófea falon. A Theropoda (ilyen pl. a T-rex vagy a Veloci, de még a tyúk is) koponya igazából egy amolyan fiktív Loch Nessi szörny koponya. ( link: http://kihlstudios.deviantart.com/art/LOCH-NESS-MONSTER-SKULL-45860557?q=favby%3Aabiogenisis%2F2600444&qo=263 )
A másik egy Triceratops koponya. Ezzel egy gond van. Afrika és Új –Guinea területén észleltek eddig ma is élő Ceratopsida dinosaurust. Mind két területen észlelt állatnak csak egy szarva volt, szemben a filmben lévő háromszarvú koponyával. Itt felmerül a kérdés, hogy 2004-ben honnan szereznek Triceratops koponyát a predatorok. Feltehetően a rendezők a Jurassic Park-ra akartak ezzel haloványan utalni, vagy mint East Egg van bent a filmben, mint anno a Predator 2 filmben az alien koponya. (Ettől még az oldal történetében a Jurassic Park csak egy film, szóval csak film formátumban létezik)Történeti szál tisztázás:


Az Aliens: Bolygó neve halál film után készült el az Aliens könyv trilógia (Idegenek a Földön, Lidérces utazás, Ripley háborúja) Eme könyvek megalapozták az AvP univerzum igazi hangulatát.
Majd az Alien3 filmben meghalt az összes szereplő kik az Aliens könyv trilógiában szerepeltek. Szóval az írok át írták az egészet az Alien3 film alapján. (szóval ez után játszódik) Eme három alapműre jött még öt alapmű. Az AvP könyv trilógia (Préda, Háború, Vadászok bolygója) Aliens: Őrjöngő halál és Királynő nevében. Ezek lényegében felvázolták a történési sorrendet.

Ez volt 1997 előtt. Az AvP univerzum szerelmesei számára a könyvek és képregények világa egy nagyon összetett és komplex világot tártak eléjük, melyet élvezett volt olvasni. Majd az egészre magasról téve jött az Alien4 film, amivel az egészet elontották. Eme film történése szerint, az idegeneket a közember soha nem ismerte meg sőt az Alien3 filmben pusztultak ki az idegenek… Közben könyvek alapján az emberiség majdnem kihalt az idegenek miatt. Vagyis egy nagyon jó történetet felváltottak egy vérszegényesre.

Az „eredet történet vonal” az első 3 Alien film és a fent említett könyvek és ezekhez kapcsolódó többi könyv és képregény. (és játékok) Még ide lehet tenni a három predátor és a két AvP filmet.

A legcukibb pedig, hogy ha az Alien4-et vesszük, akkor ehhez kapcsolódik a négy alien film és hoppá! Logikailag a predátor és AvP filmek nem illenek ide. Ugyanis az Aliens: Feltámad a halál alapján, mint említve volt az Idegenek a harmadik filmben kipusztultak.
Viszont a második Predátor filmben ott volt egy alien koponya a falon. AvP filmekből kiderül, hogy a predátorok bizony rendelkeznek idegenekkel, nem is kevéssel.
Az AvP 1 rendezője elmondta, hogy az AvP könyv trilógia volt az egyik alap a filmhez. (sajnos az alien 4 miatt a könyveket nem filmesíthette meg) Viszont nagyon szépen utalt Bishop személyével az Aliens: Ripley háborúja könyv Ripley-ének miben létére. Vagyis történetileg egy tökéletes előzményt csinált az Aliens könyv trilógiának. Tehát az Alien4 után filmek terén van visszakacsintás az eredeti vonalhoz.

Még ki kell emelni két predátor könyvet (Hús és vér, Mindörökké éjfél). Ebben Hish predátorok vannak. Röviden tömören: Az író bevallotta, hogy csak a filmeket látta és más könyvet nem olvasott el. Ezért van, hogy a predek nemüket váltják, és más idővonalbeli hibák is vannak.


Szóval 3 történet variáció van:

1, Alien 1-2-3-4, Predator 1-2-3 (harmadik rész a Predators) és AvP 1-2.
Nagyon lapos, ezeknek így a története. És az AvP 1 rendező kis cselszövésének hála ellentmondásos az egész. Nem arról van szó, hogy az Alien 4 rossz film. Csupán csak helyette az Aliens könyv trilógiát kellet volna megfilmesíteni.
Aliens: Eredendőbűn – Az Alien4 film könyv folytatása.
(az oldal adatbázisában az Alien4-ből az újszülött idegent átvettük, de mást nem)

2, Predator: Hús és vér, Mindörökké éjfél kb. csak a Predator filmekkel kompatibilisek.
Mivel az alap műveket (mik az oldal gerincét alkotják) ismerete nélkül íródtak és nagyban eltérnek tőle, ezért az oldalon nem vesszük figyelembe eme könyveket.

3, Ez a variáció a leggazdagabb és a legtöbb játék időben és környezetben ezt követi. Azaz alábbiakra épül:
Alien 1-2-3, Predator 1-2-3 (harmadik rész a Predators) és AvP 1-2. Könyvek és képregények terén szinte mondhatni hogy eme műveknek a 80-90%-a ide tartozik.
Mondanom sem kell, hogy erre épül az oldal. Eme összeállításban a legszövevényesebb és legösszetettebb az AvP univerzuma.
Könyveket az Alexandra boltokban lehet találni, de jó pár már csak antikváriumokban lelhető fel. Akinek nincs ilyesmire pénze, de érdeki eme világ annak az oldalon itt van a több mint 100 oldalas adatbázis.Ismert Conestogák:
Mivel ez a legismertebb ember hajótípus az AvP-ből így szentelünk nekik itt egy kis figyelmet. 36 darab épült, a hajók közt vannak különbségek, van amikhez plusz elemet építettek mi nem is volt a tervekben. A Föld visszaszerzésére kevesebb, mint húsz darab mard meg. (pl. Razziából csak a névadó marad meg)
Sulaco – Aliens: bolygó neve halál filmben szerepel, késöbb megsemisül.
Patna – A WY tulajdona, az Alien3-ban szerepel.
Marlow – AvP3 játék Conestogája, mi jelentősen eltér az alap koncepciótól. Egy predátor csatahajó kilövi.
Magyarázatok, érdekességek Marlow10
Esmerelda – AvP Extinction RTS játékban szerepelt
Verloc – Túl éli a háborút, az AvP2 játékban szerepel.
Tyrargo – AvP1 játékban szerepel. Valószínűleg a Sulaco sorsára jutott.
Mackabee – Egy különösen agresszív predátor klán anyahajója kilövi. Aliens vs Predator - Three World War képregény
Tarawa – Kimondottan zászlóshajónak készült, plusz parancsnoki részt építettek a hajóhoz. A Háborúban részt vesz egy roppant agresszív predátor klán ellen indított hadjáratban, miben a Gyarmatügy nagyobb erőket bevetett, és jelentős segítséget kap más predátor klánoktól. Aliens vs Predator - Three World War képregény
Magyarázatok, érdekességek Tarawa10
Melville – A „bugman”-nak nevezett alien ember hibrid fajzatok ellen vezetett hadjáratban megsemmisül. Aliens: Colonial Marines képregény
Magyarázatok, érdekességek Melvil10


Eperke: Olyan nőket nevezik így kik kábítószerért bárkivel lefekszenek. Nem pénzért, drogért. Aliens: Bűnös bolygó könyvben említik így őket.

https://avpwar.hungarianforum.com

Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.