Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Latest topics
» Hiddenlight
A faj        EmptyKedd Okt. 02, 2018 2:41 pm by W.B.

» Aurora
A faj        EmptyHétf. Okt. 01, 2018 8:32 pm by B.J. Wolf

» Tengerpart
A faj        EmptyPént. Szept. 21, 2018 11:26 am by W.B.

» Víztisztító telep
A faj        EmptyPént. Szept. 07, 2018 11:57 pm by Johny Borgia

» Fürge Kard Művelet
A faj        EmptyCsüt. Szept. 06, 2018 9:27 pm by W.B.

» Sziklás fennsík
A faj        EmptyHétf. Aug. 20, 2018 11:22 am by W.B.

» USS Firenze
A faj        EmptyVas. Aug. 05, 2018 12:42 am by Johny Borgia

» Utcák
A faj        EmptySzomb. Aug. 04, 2018 5:17 am by B.J. Wolf

» Nathan T. Drake
A faj        EmptyPént. Aug. 03, 2018 10:21 am by Nathan T. Drake

» Nathan T. Drake
A faj        EmptyPént. Aug. 03, 2018 1:05 am by Nathan T. Drake

Ki van itt?
Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (41 fő) Szer. Aug. 14, 2019 9:19 pm-kor volt itt.
Linkek

free forum
_______________
free forum
_______________
free forum
_______________
free forum
_______________
Chat Box

You are not connected. Please login or register

A faj

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1A faj        Empty A faj on Pént. Aug. 12, 2011 11:57 am

W.B.

W.B.
Az ember

Bevezető:

Az emberi faj a galaxis egyik legfiatalabb űrutazó faja.
Civilizációja viszont nem saját magának köszönhető. Kr.e több mint 10 000 évvel (jégkorszak idején) feltehetően akkori nagytermetű állatokra jöttek a ma predatornak nevezett faj tagjai vadászni. A primitív emberiségre ekkor még nem vadásztak, inkább tanították őket matematikása, csillagászatra, spiritualitásra és más tudományokra. Cserébe az emberek istenként tisztelték eme vadász fajt. Piramistemplomokat emeletek tiszteletükre, ezek közül jó pár a predator ifjoncok beavatására szolgált.
Ez így ment több száz évig. Majd valami okból kifolyólag az idegenek elszabadultak, a fejlet felemelt civilizáció nagy része kihalt. A predatorok kiirtották az idegeneket. Feltehetően ún. spearsnek nevezhető emberek tehettek erről. (valószínűleg a predatorok szemében ezért kegyvesztettek lettek az emberek, ezért váltak prédává)
Bár nem kizárt, hogy más fajok is közrejátszottak az emberiség fejlődésében. Viszont ennek tudásnak köszönheti az emberi faj a létét.
Az ember galaktikus mértékben gyorsan szaporodik és kártékony hatású. Történelmét folyamatos háborúk jellemezték. A technológiai fejlődését három dolog vitte mindig előre:
- Háború (két nagy technológiafejlődés a II.-III. Világháború alatt zajlott le)
- Idegen technológiák megszerzése (A náci Németország is hozzáfért idegen technológiákhoz, úgy, mint az USA, de a legnagyobb lendület 2004-ben történt meg, mikor a Yutani cég hozzájutott egy predator váll-löveghez.)
- Véletlen útján. (Gőzhajtás és a villany feltalálása)

Az ember reményeit hajhászva rajzott ki a világűrbe, de ott csak lidércnyomás várt rá.
És tényleg. Az űrkorszaknak köszönhető hogy az emberi faj szembesült azzal, hogy nem ő világ közepe és, hogy az élet mindig is csak a túlélősről szól. Ezzel a Föld elvesztése után szembesült, mikor több milliárd ember vált xenomoprh martalékká.Egyesült emberiség Gyarmatügyi Tengerész gyalogsága vagy más néven Űrgárda

A faj        1uscm


HÁTTÉR
A 2101-es Nemzetbiztonsági Törvény négy hadosztályban és négy repülőosztályban, valamint az ezekhez szervesen kapcsolódó kiszolgáló-támogató alakulatokban határozta meg a Gyarmati Tengerészgyalogság felépítését. Eredetileg a Gyarmati Tengerészgyalogság hadereje 165 000 főt számlál. A tartalékos haderők létszáma 50 000 körül van, ők alkotják az ötödik hadosztályt ill. repülőosztályt.
A Gyarmati Tengerészgyalogos Hadosztály a Tengerészgyalogság űrbéli Haderőinek alapvető szárazföldi eleme. Harcoló, támogató és kiszolgáló elemekből álló kiegyensúlyozott haderő ez. A három gyalogsági ezredbe szerveződő hadosztály különösen orbitális támadások végrehajtására lett kialakítva, és hosszantartó felszíni hadműveletekre is képes.
A Gyarmati Tengerészgyalogság Repülőosztály a Tengerészgyalogság űrbéli Haderőinek légharci eleme. A légi támogatásra és légi szállítási missziók lebonyolítására kialakított repülőosztály valójában adminisztratív jellegű alakulat, mivel harci erőinek jelentős része közvetlenül a Gyarmati Tengerészgyalogos Hadosztályhoz van csatolva. Egy tengerészgyalogsági repülőosztály tipikusan kb. 300 leszállóhajót, 30 Snakefigter-t és 100 csapásmérő hajót üzemeltet.
A Föld bukása után viszont a CMC létszáma drasztikusan megnőtt. Összességében millió fölé emelkedett.
A Tengerészgyalogság logisztikusainak roppant kihívással kell szembenézniük; feladatukat ugyanazzal az agresszív hozzáállással kell végrehajtaniuk, mint a támadásban részt vevő gyalogosoknak. A rendelkezésükre álló készletek végesek, mégis "push mode" rendszerben kell dolgozniuk, azaz előre kell látniuk az előretolt egységek szükségleteit, és még azelőtt kell eljuttatniuk hozzájuk a szállítmányt, hogy azok egyáltalán rájönnének, hogy szükségük van rá. Ez óhatatlanul is pazarláshoz vezethet, ha olyan egységekhez küldik előre a készleteket, amelyeknek valamilyen okból már nincs szükségük rájuk. Az ilyenfajta pazarlás azonban még mindig kívánatosabb, mint az a katasztrófa, amely akkor következne be, ha a készleteket csak azután küldenék ki a frontvonalra, hogy a szükséglet már felmerült.
Mivel a Gyarmati Tengerészgyalogos egységek még a "forró" konfliktusokban is gyakran kis csapatokban, egymástól kontinentális távolságokra vannak szétszórva, az USCMC logisztikai erőgépként a széles körben elterjedt UD-4 Cheyenne leszállóhajót és az N-1 Snakefightert használja. A harctéren az M577 terepjáró szállítójármű szolgál szárazföldi erőgépként, melyről gyakran helyben, rakodógépek segítségével rakják le a szállítmányt.

GYARMATI TENGERÉSZGYALOGSÁG LÉGIPARANCSNOKSÁGA
A Gyarmati Tengerészgyalogsági Repülőosztály egy adminisztratív alakulat, melynek feladata a hozzá tartozó Tengerészgyalogsági űrbéli Haderő összes légi- és űrjárművének működtetése. A Repülőosztály feladatai többek között légifölény-missziók végrehajtása, felderítés, közeli légi támogatás nyújtása, légi csapásmérés, készletek előrejuttatása, szállítás, sérültek evakuálása, valamint keresés és mentés. A légi hadműveletek a standard Tengerészgyalogságnak is integrált részét képezik. Egy osztály három csoportra oszlik: A Leszálló Csoportok a megszálló tengerészgyalogosokat szállítják és támogatják. A Taktikai Csoport feladatai a felderítő- és a támadómissziók. Végül a Támogató Csoportra tartozik a sérültek kimenekítése (CasEvac), a keresés és mentés, a psyops, a különleges erők bejuttatása és hasonló feladatok. A Gyarmati Tengerészgyalogság fő igáslova a mindhárom csoport gépeinek nagy részét kitevő UD-4 "Cheyenne."

GYARMATI TENGERÉSZGYALOGOS-ROHAMEGYSÉG
A Gyarmati Tengerészgyalogos haderők építőköve a Tengerészgyalogos - Rohamegység (Marine Assault Unit, MAU). Úgy képezték ki őket, hogy minden utánpótlástól elvágva is függetlenül működjön. Elég találékonyak. Egy egész fegyvertárral együtt érkeznek a bolygókra. A tartalékaik harminc napig elegendőek. Az ilyen alakulatokat felderítésre, és gyors lerohanásra szokták használni. Egy rohamegység általában négy gyalogosrajból, egy légi járműből, és két földi egységből áll. M-402-es aknavetőket, HIMAT páncéltörő rakéták és Sim-118-as Hornet, és LIM-417-es Phalanx föld-levegő rakétákat kapnak egy küldetésre. Egy rohamcsapatot egy ideiglenes főparancsnokság irányítja. Ezen az ideiglenes főhadiszálláson van egy logisztikai, egy karbantartó, és egy egészségügyi egység. A terepen lévő egységek egy felderítőszakaszt, egy mesterlövészszakaszt, egy normál kiképzésű szakaszt, és egy nehézfegyverzettel ellátott katonákból álló csapat, akik a hátvédet nyújtják.

LOGISZTIKAI EGYSÉG
Nekik ugyanazzal az elszántsággal kell megközelíteni a célpontot, mint a rohamegységeknek. Náluk van kéznél azaz utánpótlás aminek a bolygó helyszínén harcoló tengerészgyalogosok nagy hasznát veszik. Gyakran követniük kell az előrenyomuló egységeket, és be kell repülniük az ellenséges vonalak fölé. Előfordul, hogy néha a legnagyobb ellenséges tűzbe kell repülniük, és ez katasztrófához vezethet.
De az erősítést vinni kell még a legforróbb helyzetben is.
Általában UD-4-es Cheyenne szállítóhajókat használnak, a légtérben. A felszínen M577-es terepjárókat használnak vagy a gyengén védett ATV B9-es katonai tehergépjárművet. A terheket P-5000-esekkel, vagy más erőgépekkel mozgatják.

TENGERÉSZGYALOGOS ALAKULAT
Az USCMC főparancsnoksága fontosnak tartja, hogy legyenek olyan egységeik, akik képesek minden utánpótlástól távol bevetni. Saját tartalékokat visznek magukkal, amiket aztán felhasználnak. A szállítást saját maguk oldják meg, épp úgy, mint a feladatokat. Csak a parancsot kapják meg, a végrehajtás módja már a saját dolguk. A tengerészgyalogos alakulatok alapja az osztag. Egy osztag négy tengerészgyalogosból áll: egy tizedes, egy őrvezető, és két közlegény. Mind egyik osztag két csapatra osztható. Egy „Puskás” csapat, és egy „Ágyús” csapat. A Puskás csapatnak egy M41-es Pulzuspuskával van felszerelve, míg az Ágyús csapat egyik tagja egy M41-es gépfegyver visz magával, addig a másik egy M56-os smartgunt "forgat". (ez az alap felállás, később több új fegyver jelenik meg melyek szimbiózisban léteznek tovább az M41A és az M56 mellet) Egy alakulat két osztagból áll amit egy őrmester vezet. A szállítást M577-es APC-vel oldják meg a felszínen, míg a bolygóra egy UD-4-es szállítóhajó viszi le őket.
A két osztag egy szekciót alkot. Két szekció már szakaszt alkot, amiben 25 tengerészgyalogos van, és egy főhadnagy vezeti őket. A szakasz tagja általában egy vagy kettő szintetikust, akik tudományos, orvosi, vagy pilóta feladatkörben tesznek szolgálatot. Az akciókra visznek magukkal nyolc M-240.es lángszórót, nyolc UA-571-es távolsági lőfegyvert, kettő M78-as PIG plazmafegyvert, vagy M5-ös páncéltörőt, tizennyolc SADAR tankelhárító intelligens rakétát, és egy M402-es aknavetőt.
A faj        Cmcfel10

A CMC speciális osztagai

Berseker
A Bersekerek először akkor tűntek fel, amikor a külső kolóniákon annyira elharapózott a fertőzés, hogy a hadsereg vesztesége ezres nagyságrendű volt. A MAX egységek nem robotok, hanem olyan automatizált harci öltözetek, amiket egy ember irányít /elmebetegek, és elítélt bűnözök/.
Egy Berseker csapat elég kicsi. Két nehézfegyverzetű harcos, egy csapatvezető, plusz az ezeket karbantartó orvos, és technikus. A MAXokat csak arra használják, hogy végezzenek a fészek közepén lévő királynővel, a Berseker katonák feladata a maradékok eltüntetése. A Bersekerek mindig kapcsolatban vannak a technikussal.
Ha a Bersekerek nem járnak sikerrel, akkor egy termonukleáris bombával nyírják ki a fészket. Ezt a bombát csak a Bersekerek tudják hatástalanítani. Először mindig a nehézfegyverzetű MAX, és a mesterlövész kezdik meg a tisztogatást. A mesterlövész beszivárog a fészekbe (ő a csali, egy jeladó van rajta, amit követ a csapat), vagy beviteti magát a xenokkal. Arra képezték ki, hogy ne álljon ellent. Csak annyira van ellátva fegyverekkel hogy az arctámadókat, vagy a gyengébb idegenekkel végezzen. A mesterlövész el van látva egy arcvédővel, ami megvédi az arctámadóktól. Az arcvédő be van kenve Nutragél bevonattal, és negyven évig kitart.
A faj        Berser10
Egy adóvevővel tartja a kapcsolatot az egységével. Miután a mesterlövész zavart keltett azután az egység behatol, és mindennel végez, ami csak az útjába kerül, majd azonnal végeznek a királynővel. A nehézfegyverzetűek pedig megsemmisítik a tojásokat. Majd az akció után megvárják az orbitális bombázást, hogy a fészeknek még a nyomát is eltüntessék. Az akció után a páncélzatokat megtisztítják, és elzárják. A Bersekereket egy Bougainville fregatt szállítja, és egy TSAPC viszi le őket a bolygóra.

Xenobiologiai bolygófelderítő csapat
Kezdetben csupán a Weyland Yutani társaságnak voltak ilyen egységei, majd hamarosan a CMC is megalakította a sajátját. Ha egy bolygón a xenomorphok jelenlétére utaló nyomok vannak, akkor a CMC őket küldi, hogy megvizsgálják az esetleges fertőzés lehetőségét. Ezek az osztagok hivatalosan tudományos céllal szállnak le a bolygókon, a katonák csupán védekező, és semlegesítő csapatként mennek velük.
Feladatuk még az idegenek tanulmányozása. Nem feladatuk a fészkek semlegesítése. Általában a Bersekerek után érkeznek meg, hogy átvizsgálják a lerombolt fészkek területét. Nem vesznek részt a fészkek elleni támadásban. A katonák is inkább a tudósokat védik meg.
Általában egy Conestogán, vagy egy Bougenvill-en mennek a bolygókra. Negyventagú egy ilyen csapat. Egy XBC-nek az ötven százaléka tudós. Gyakran használnak xenomorphoz hasonló gépeket, hogy bejussanak egy fészekbe. (szintetikus alienek)

A CMC támadóerői.
Ők nyújtják a CMC űrerejét. A Gyarmatügyi Flotta általában ezeket az Egységeket alkalmazza bombázásokhoz, vagy támadásokhoz. Nincsenek tudományos egységeik. A legtöbb fregatt csapatokat is visz. A fregattokon ezredesek, őrmesterek, kapitányok parancsnokolnak, egy flottát egy tábornok vezet. Harci flotta kisebb egységei gyakran járőröznek az Alexandriai és UPP határon. Egy harci erőben 3-12 hadhajó található, amik általában 12-24 harci osztagot szállít.

Sol támadóflotta
Első Tengerészgyalogos hadtest
Első Tengerészgyalogos vadászgéposztag
Első Tengerészgyalogos utászbrigád
Második Tengerészgyalogos vadászgéposztag
Második Tengerészgyalogos utászbrigád
Második Tengerészgyalogos logisztikai hadtest
Harmadik Tengerészgyalogos utászbrigád
Eridani támadóflotta
Harmadik Tengerészgyalogos hadtest
Harmadik Tengerészgyalogos vadászgéposztag
Herculisi támadóflotta
Negyedik Tengerészgyalogos hadtest
Negyedik Tengerészgyalogos vadászgéposztag
Első Tengerészgyalogos logisztikai hadtest

Vészhelyzeti mentőcsapat
Ezek a csapatok kizárólag a CMC-nek teljesítenek utasításokat. Képesek egy tengerészgyalogos alakulat igényeitől kezdve, egy egész kolónia igényeit kielégíteni. A peremvidéken járőröznek általában Conestoga osztályú hajóikkal, és figyelik az étert a segélykérő jelek miatt, és a feladókat kimentsék bármilyen veszélyből. Bármennyi tagja lehet egy ilyen csapatnak.

Biológiai Menedzsment
Ezek a csapatok mindig egy-egy bolygón teljesítenek szolgálatot. Ez a munka magas fizetséggel jár, és magas kockázattal. A CMC az ilyen csapatokat általában a GrantCorp, a ZTC, és a Weyland-Yutani idegenkutatásait felügyelik. Ezek a vállalatok nagy pénzt ajánlanak fel azért, hogy a CMC katonákat küldjön. A CMC két okból küldi ezeket a csapatokat.
1. Hogy a vállalatokat megakadályozza a cégeket a bogarak törvénytelen használatában.
2. És hogy ha az idegenekkel valami gond van, akkor a csapatok közbelépjenek.
Legalább harmincan vannak egy csapatban. Nehéz fegyverzettel fel vannak szerelve. Általában standard fegyverzetük van.

A faj        Langszoros

Különleges Tengerészgyalogos erők.
Minden katonai erőn belül vannak egyszerű gyalogosok, és elit erők. A tengerészgyalogság alkalmazza a mélységi felderítőket, és az utászokat. Ezek az osztagok teszik meg a gyors rajtaütéseket, és a mentőakciókat. Ezeket az osztagokat szabotázsra, partizánakciókra, orvgyilkosságokra, épületek lerombolására, és mentőakciókra képezték ki. Ezeknek az osztagoknak minden környezeti tényezőben helyt kell állnia. Még a víz alatt, és a légüres térbe is. Ezeket a csapatokat lopakodásra is kiképezték. Általában négyen mennek egy akcióra. Az észrevétlen leszálláshoz nem használnak szállítóhajókat. A felső légkörben kiugranak, és ejtőernyővel folytatják az utat. De ahol a tengerészgyalogosok már leszállózónákat birtokolnak a bolygón ott szóba jöhet a leszállás. Ezeket a csapatokat 2 tengerészgyalogos, 1 mesterlövész, és 1 utász alkotja.


A Tengerészgyalogosok becsületkódexe
A fegyelem lényeges a küzdelembe. A tengerészgyalogosokat egy becsületkódex kötelezi, ami nélkül csupán egy rakás csürhévé válnának. Ha valaki megszegi ezeket az elveket akkor az büntetést kap.

1. A tengerészgyalogosok csak az ellenséggel harcolnak.
2. Ha az ellenség megadja magát, akkor azt nem szabad bántalmazni. Le kell őket fegyverezni, és átkell adni őket a felletess tisztnek.
3. A tengerészgyalogosok nem kínoznak foglyokat.
4. A tengerészgyalogosok együtt segítik a sebesült bajtársukat, és nem hagyják hátra őket.
5. A tengerészgyalogosok nem támadhatnak meg orvosi személyzetet, létesítményt, vagy berendezést.
6. A tengerészgyalogosok csak azt semmisítik meg, ami a küldetésben a cél volt.
7. Minden civillel jól kell báni.
8. A tengerészgyalogosok nem lophatnak, és tisztelniük kell más tulajdonát.
9. Ha valaki megszegi a becsületkódexet azt jelentenie kell a társának.

Rangok

A faj        Rank2Közlegény
A faj        Rank3Őrvezető
A faj        Rank4Tizedes
A faj        Rank5Őrmester
A faj        Rank6Törzsőrmester
A faj        Rank7Hadnagy
A faj        Rank8Főhadnagy
A faj        Rank9Ezredes
A faj        Rank10Dandártábornok
A faj        Rank11Vezérőrnagy
A faj        Rank12Altábornagy
A faj        Rank13Tábornok
A faj        Rank14Admirális
Szabadúszók:

A CMC fél szeme mindig rajtuk van. Szedet vetett banda. Kevés kivételtől eltekintve komoly bajforrások. Kalózok, csempészek stb. Fegyverzetük nagy részét a feketepiacról szerzik.


Milícia:

Főként önkéntesekből áll. Ők alkotják a bolygók helyi hadseregeit. A CMC-től és a cégektől függetlenek, de az ICC alá tartoznak.
Fegyverzetük többé – kevésbé megegyezik a CMC fegyverzetével.


Vas Medvék:

Bár Oroszország hadereje jelentős, így is szükség volt egy kifejezetten modern ütőképes speciális egység típus felállítása. Ők a Vas Medvék. Fegyver arzenáljuk hasonló, mint a Gyarmatügyé. Viszont szerepük más. Nagyrészük az orosz seregben teljesít szolgálatot, viszont, az ország bárkinek bérbe ad osztagokat, akik képesek azt megfizetni.
Lényegében egy jól képzett elit zsoldos hadseregről van szó. Ezt a lehetőség sok cég kihasználja, így olyan céges kolóniákon ahol komolyabb kutató állomás van, ott nagy eséllyel állomásoznak ilyen egységek.
Eme katonák nagy része volt Gyarmatügyi tengerészgyalogos, illetve olyan személyek kik szinte bármit megtesznek a pénzért.
Harci hatékonyságuk magas, és fegyelmük is jónak mondható egymás közt és feletteseik felé. Viszont ha nincs parancsba adva bizonyos dolgot, akkor gyakran érdektelenség miatt nem megfelelően kezelik azt. Ebbe bele lehet érteni a kolóniák lakossága fele időnként tanúsított erőszakos cselekményeket.


Országok, szövetségek hadereje:

Úgyszintén függetlenek a CMC-től és cégektől, viszont az adott ország vagy szövetség alá tartoznak. Létszámuk megcsappant, jó pár katona átszerződött a Gyarmatügyhöz. Leginkább saját kolóniáikat és lakosságukat védik.
Cégek

A nagy öt:

BIO-NATIONAL INTERNATIONAL “BIO-NAT”

Bio National a legnagyobb orvosi konglomerátus. Az elsődleges bázisuk a Földön van/volt, mint a legtöbb nagy cégnek, sok kisebbel kiegészítve, mint a Micor, Starwiev, Arcturus, Új Éden és Hilo. Ők a legkegyetlenebbek és radikálisabbak a nagy ötök közül. A befektetőik által állandóan figyelt cég, mert ők az egyetlen vállalat, akik orvosi támogatást küldenek a kolóniákra. Gondoskodnak, hogy ez a monopólium így is maradjon és ők legyenek az egyetlen medikai dolgokkal foglalkozó cég. A magánhadseregük is mutatja ezt, ami a cég civil részlegéhez képest a legnagyobb arányú a nagy cégek közül, majdnem akkora a katonai részlege a cégnek, mint a fejlesztésekkel, kutatásokkal foglalkozó, a többi cégnél a hadsereg arányaiban kisebb. Hajlamosak szabotázsra, gyilkosságokra és jogi terrorizmusra, hogy biztosak legyenek, ők a vezetői az orvosi technológiának. Úttörőek továbbá a biológiai kísérletekben is, mikor a xenomorphok előkerültek, ők végig rajta voltak az ügyön. Az első cég akinek titokban volt egy elkülönített, biztosított, mesterséges fészkük a Földön (!), még mindenféle legális engedély előtt. Később kisebb összetűzései voltak pár másik céggel, főleg a GrantCorp-al, aminek az alvállalata a Neo-Pharm, elkészítette a piac legújabb szuperdrogját a Xeno-ZIP-et, a GrantCorppal valós ütközetei voltak a cégnek. A Bio Nat munkaadója a legkönyörtelenebb zsoldosoknak és fejvadászoknak, ennél a cégnél lehet talán a legtöbb hasznot húzni egy szabadúszónak. Az vezetők 8 emberből és egy elnökből áll. A föld evakuálásakor a főhadiszállásuk elpusztult, kevesen élték túl.

GRANTCORP

Daniel Grant a cég feje, már gyerekkorában elkezdte pályafutását, később amint bányászati és orvosi jogokat szerzett elkezdte fejleszteni csapatával az új technológiákat, amik nem csak úttörőek voltak, hanem olcsóak is. GrantCorp akkor vált igazán híressé, mikor piacra dobta az új legkisebb plazmagenerátort, amit rögtön több mint egy tucat téren használtak, ezek között volt a meghajtás, védelem, vagy épp támadó harci eszközök. A GrantCorp erőssége a biztonságában rejlett, minden ellenük végrehajtott ipari kémkedés és tervrajz szivárogtatás kudarcba fulladt. Hamar közkedvelt lett a fázisolt gyalogsági plazmapuska, amiből több ezret vásárolt a CMC (colonial marine corps). A plazma energiás meghajtás az űrhajók tartalék meghajtásává vált, később a vállalat keze majdnem minden térre eljutott, járművek, űrhajók, orvosi technológia. Mikor nyilvánvalóvá vált az idegenektől való fenyegetettség, a GrantCorp a többi vállalattal ellentétben a védekezés mellett döntött, Daniel Grant, a cég feje, aki egyébként egyedül képezi a cég vezetőségét, úgy gondolta a xenomorphok túl ellenségesek ahhoz, hogy megtűrjék őket, a cég irányelve az, hogy elpusztítsa az idegeneket. Emiatt az álláspont miatt többször is ellenségeskedések támadtak a cég és a többi nagyvállalat között, de közel sem olyan durvák, mint a Bio-Nat incidensei. A Grantcorp saját mesterséges fészkei is teljes kiirtásra voltak ítélve miután végeztek egy-két kísérlettel. A gyarmati tengerészgyalogság majd 50%-át a költségeinek, a GrantCorp adományaiból fizeti. Illetve GrantCorp teljesen szabaddá tette nekik a plazmapuska és az újabb plazmaágyú licenszét. Miután az idegenek elterjedtek, a vállalat a Nutra-géllel válaszolt a fenyegetésre, az első olyan anyaggal, ami könnyen és gyorsan semlegesíti a xenomorphok tömény savát. Ezt az anyagot rengeteg helyen használták kolóniákon és sok más helyen. A cég általában a gyarmati gyalogságot vagy zsoldosokat hív segítségül, de nem beszivárgásra és hasonló munkákra, kivéve, ha valahol idegeneket rejtegetnek, sokszor szerveznek gyarmati gyalogsággal akciókat idegen fertőzte területeken, hogy visszaszorítsák az idegenek alkotta fészekzselét (royal jelly). . Egyik fő alvállalata a Neo-Pharm ami egy orvosi csoport és egyben az egyetlen olyan szervezet ami gátolja a Bio-Nat monopóliumát, ez a cég gyártja a Nutra gélt és a Xeno-Zip-et, ami egy nem addiktív szuperdrog, ám a Bio-Nattal ellentétben nekik azaz alapelvük, hogy el kell pusztítani az idegen fertőzést, a két fő gyártmányuk is csak a fészeknyálkát tartalmazza mint főbb alapanyag.
4. Fejezet, úgy mint az összes hozzá kapcsolódó technológia.

WEYLAND - YUTANI (“A Társaság”)
A faj        Wyt
A WY az egyik legnagyobb cég univerzum szerte, mindig a kormányokkal együtt dolgozik, így anyagilag biztosítva van. Nekik köszönhető a modern űrutazás. A 2004-ben megszerzett predátor váll-löveg tekinthető a mai hajtóművek elődjének. (plazma fegyverből plazma hajtómű) A fejlesztéseik kiterjednek majdnem mindenre, ami új világok felfedezésével kapcsolatos, úgy mint a kereskedelem az űr-szállítás, a kolonizálás, illetve fegyvergyártás, mert mindezt meg is kell védeni. A távoli kolóniák miatt létrehoztak egy alágát a cégnek a Weyland-Yutani Colonial Administration-t ami a peremvidéken elhelyezkedő kolóniák és börtönbolygókkal foglalkozik. A cég alapelve az, hogy jól megvizsgálnak egy bolygót és ha az elég gazdag nyersanyagokban, megkezdik a terraformálást atmoszféra processzorokkal amit a társaság alkalmazottai állítanak fel és karbantartanak, az alkalmazottaknak lehetőségük van családjukat is az új kolóniákra telepíteni. Ez leginkább azért van, mert ott kell dolgozniuk pár évtizedig, míg a bolygó levegője lélegezhetővé válik. A WY-nak egyszerű feladat volt a külső peremvidékeken börtönbolygók rendszerét felépíteni. Ezek a börtönök nem csak fegyházak, de általában bányák vagy más hasznos gyárak, amik nyersanyagokat termelnek. Tehát a WY keze szinte az összes kolóniára kiterjed, nagyon erős szövetséges, ha valaki kint van egy messzi bolygón. A WY biofegyver osztálya igyekszik kontrollálni az idegen organizmusokat, a xenomorphokat beleértve. Ők voltak az elsők akik összeakadtak az idegenekkel az Acheronon és titokban akarták tartani a felfedezést, de a gyarmati gyalogság felderítése miatt a kapuk kinyíltak. A Hyperdyne rá akart ugrani a felfedezésre, de próbájuk egy élő idegen biztosítására kudarcba fulladt. A társaság titokban szétterjesztette a fertőzést pár kolonizált területen, hogy megfigyelje a hatásokat. Kiderült még, hogy a társaság pár hatalmas hajóját köztük civil személyszállítókat is az idegen kísérleteknek szentelik rajtuk élő egyedekkel. A föld megszállása után fizikailag ők nem is szenvedtek semmit, mivel a főhadiszállásuk nem a földön, hanem a hatalmas Vörös Óriás Űrhajón volt, ám a média és a többi szervezet őket okolta az idegenek szétterjedése miatt. Ez nagy ellenreakciót váltott ki a kolóniákon is sok bolygó fellázad a WY ellen sok pedig elpusztult az idegenek által, bár maradtak olyan kolóniák ahol tudják, hiába a WY tettei, nélkülük nem élnek meg a kolóniákon.

HYPERDYNE SYSTEMS

A Hyperdyne az egyik legnagyobb társaság volt amíg WY el nem terjedt. Kezdetben a Hyperdyne és a Társaság virágzó szövetséget alapítottak. Mikor a WY kezdett betolakodni a Hyperdyne területeire, HS becsukta kapuit szövetségese előtt, ezzel lelassítva partnerének fejlődését. Később, mikor az ICC megalapult HS szabotálta a WY számos fejlesztését és kísérletét. WY később felépült a sebeiből és visszanyerte a hatalmát, közvetlen harcok ezután nem voltak a két cég között. Bár az üzleti kapcsolataikon meglátszott a kölcsönös utálat. A Hyperdyne rengeteg fajta űrhajót épít és több világra van hatással mint bármelyik másik társaság. A szintetikus piac nagy részét ő uralja. Habár a többi „Társaság” is gyárt magának szintetikus elemeket, közel sem akkora mennyiségben, mint a HS. A cég fejlesztette ki a xenomorph-szerű AdCap szintetikusokat is, vagy a Liston és Jerry harci szintetikusokat. HS-t leginkább a WY ikertestvérének mondhatnánk, vaskézzel irányítja az általa pénzelt kolóniákat, és majdnem mindenhol észrevehetjük a céget a modern területeken. Tizenkét titkár irányítja a társaságot, mindegyik más-más irányzatért felelős és sokszor a saját törvényeiket követik még a cégen belül is, például az Arktúriai ciklus megalkotása, hogy elkerüljék az ICC törvényi szabályozását. Ennek a cégnek van a legnagyobb hadserege, amit irányít. Mikor az idegenek felbukkantak, HS nagyon meg akarta kaparintani a kísérletek lehetőségét. Magas fokon tanulmányozták az idegenek evolúcióját és biológiáját, de ők nem akarták irányítani a gyilkoló gépeket, csak szimplán kiirtani azokat. A Hyperdynenál sokáig azt hitték, hogy az idegenek csak egy limitált fenyegetés, mint az tartarusi aratók és úgy gondolták ezek csak a kevésbé védett peremvidékeken lesz gond. Később a HS hadserege és technológiája csak jót tett a CMC-al való szövetkezésnek. Mikor a xenomorphok elterjedtek és a főhadiszállásuk Hilo-n is megsínylette, rájöttek, hogy tenniük kell valamit a fertőzés ellen. A HS mégsem vesz rész aktívan a háborúban, csak a kolóniái érdeklik és az üzlet, de azokat nagyon jól védi.

CENTRAL SPACE CONSORTIUM “C.S.C.”

Számtalan kisebb társaságból álló szövetség, ami azért jött létre, hogy közösen megvédjék magukat a nagyobb cégek nyomásától. Néha megesnek belső viszályok, de ezeknek általában hamar, csendesen véget vetnek. A C.S.C.-nek egy hátulütője van a katonai ereje, majd a 80%-a a haderejének a törvényenkívüli, fő bolygólyukon, a Alexandrián állomásozott. Ez eléggé meggyengíti őket a riválisokkal szemben. Mikor az idegen fertőzés megérkezett, a befektetők nagy része eltűnt a világból és a C.S.C. szinte teljesen szétesett.
Megjegyzendő cégek a C.S.C. kötelékében:
Antioch: Ez a legnagyobb C.S.C. alcsoport, ők felelnek a C.S.C. területeinek terraformálásáért, atmoszféraprocesszorokat építenek a leendő kolóniákon, hogy később lélegezhető levegővel lássák el a terraformálókat. WY megpróbálta többször is romba dönteni a cég megbecsültségét, mert ők az egyetlenek a Weyland mellett, akik atmoszféra processzorokat gyártanak.
Synsound International: Ők gyártják az egyetlen szintetikus zenei modelleket. A cég újra felemelte a zeneipart, és így lett a C.S.C. legkisebb, mégis legjobban ismert altársasága. A zenéik még a külső peremvidéket is elérik.
Szinte az egyetlen egy cég aki a zenei piacon uralkodik. Egyedül a Turáni Szövetség nincs általa lefedve, erre a piacra képtelen betörni.
Minden féle piszkos trükköt bevett, hogy egyenuralkodó legyen a zeni piacon. Ha kell, akkor a konkurenciát az idegenekkel oldja meg.
Klasszikus komolyzenétől az aliennek öltözött szintetikus nyálas rockzenéig mindent birtokol.
A faj        Synsou10
Skank Inc.: Ők a legáltalánosabb dolgokat gyártják a C.S.C. kötelékén belül, az átlag fogyasztókhoz legközelebb álló csoport, a cég vezetője a híres Ivy Derringer.
Armat Inc.: Armat gyártja a legáltalánosabb katonai eszközöket, mint például az M41A Impulzus fegyvert és az M56 smartgun-t. A C.S.C. mindig meg volt elégedve az Armattal, valószínűleg a jó üzleteinek köszönhetően, mint a fegyverek árúba bocsátása a CMC-nek.
Accuracy International: A C.S.C. másik fegyverekért felelős csoportja az AccInt, méretre és üzlet terén kb fele az Armatnak, ők is szállítanak fegyvereket a CMC-nek. Voltak jelentések, mikor rossz tűzmechanizmussal ellátott fegyvereket szállítottak le. (A háború után bekebelezi az Armat)

Kisebb vállalatok:

ZAJER COMMUNICATION TECHNOLOGIES – ZCT
A faj        Zct10
A ZCT főleg a peremvidéki kolóniákkal foglalkozik, ezeknek a világoknak fejleszt és ad el technológiát szinte minden téren. Voltak kísérleteik az idegenek irányítására, de ezek is végül kudarcba fulladtak. Sikerült ellopniuk a Nutra Gel tervrajzait, de végül ezeket a Grantcorp szabotálta és megsemmisítette, így újra az övék volt a privilégium.

AERODYNE INC.

Az egyik legnagyobb a kisebb cégek közül, néha egy lapon említik a nagyobb társaságokkal, ez a technológia miatt van, amit szolgáltatnak. Kolóniákat gondoznak és űrhajókat gyártanak, majdnem minden nagy céggel jó kapcsolatot ápolnak, annak reményében, hogy egyszer csatlakoznak valamelyikhez. Talán ez a legkevésbé agresszív cég, sok mindent szállít a WY és a Hyperdyne kolóniáinak. A három cég együttműködött az Arktúriai gyűrű felállításakor is. Feltörőben volt a cég. Ám a háború kitörésekor szinte az összes kolóniája odaveszett az anyabolygójukkal együtt.

FREDRICK CONGLOMERATE “FREDCO”

Még egy konglomerátus, mint a C.S.C. de jóval kisebb. A cég leginkább a veszélyes-hulladék tárolással, nukleáris szemét eltüntetésével foglalkozik.
Megjegyzendő alcsoport: SCHILLER BIOLOGICAL
A Fredco biológiai alcsoportja, szinte minden idegen életformán kísérletezett az idegenekkel is kísérleteztek, aminek végeredménye, hogy az egész az arcukba robbant és bár Fredco túlélte az incidenst, Schiller szétesett a háború kezdetére.

ÚJ ÉDEN / JV

A cég egy szektor köré építette magát, az Új Éden szektor köré. Hasonló formáció mint az ICC csak jóval kisebb a hatásköre. A szövetség demokratikus úton működik, minden cégnek akik tagjai a szövetségnek, növekedés és haszon szerint szavazási lehetőséget adnak, a legnagyobb cégek kapják a legnagyobb behatás jogát. A szektornak elég jól sikerül elkerülnie az idegen fertőzést, néha még segélykérést kibocsátó hajókat is megfordítanak, és nem engedik be a területeikre.
Megjegyzendő alcsoport: MEDICAL TECHNOLOGIES “MEDTECH”
Az egyetlen Új Édeni cég aminek a főhadiszállása nem a szektorban volt, hanem a Földön. Már a háború előtt volt pár elkülönített fészkük az Új Éden szektor peremén. Mikor elszabadult a pokol, a fő bolygó megfertőződött. Ám később sikerült teljesen kiirtani a bolygójukról az idegeneket és felszámolták a Medtech fészkeit, ezzel teljes anyagi csődhöz vezetve magukat. Elég úttörőek voltak az idegen kísérleteknél, kifejlesztették, hogyan lehet viszonylag biztonságosan kifejlett idegeneket szállítani.

ALPHATECH HARDWARE INC.

Alphatech egy jelentős katonai szállító. A legjelentősebb technológiájukat azonban megtartották saját felhasználásra. A társaság legtöbb álláspontja érintetlen maradt a fertőzéstől, ám mikor a háború kitört, az Alphatech kiadta a legnagyobb és legfejlettebb terveit a CMC-nek, a háború alatt a cég a legnagyobb szállítója a GrantCorp mellett a CMC-nek. Az Alphatechnek elég sok gondja volt a többi céggel mikor a háború kitört, ugyanis nem osztotta szét az arzenálját az idegenek ellen. Sok szövetséges társaság az Alphatechet okolta a közeli kolóniáik eleste miatt,mert az Alphatech nem segített. A CMC nem firtatta ezt a céggel, mert az továbbra is nyitva tartotta kapuit a gyarmati gyalogságnak. A háború alatt a CMC és az Alphatech együtt harcolnak egymás oldalán és bár a cég nem osztja meg technológiáit, mégis jól megfér a gyarmatiak mellett.

FALCON INDUSTRIES

Szinte az egyik legkisebb vállalat, nem igazán üzletel más cégekkel és csak a főhadiszállásukat az Astyanax holdján üzemeltetik a CMC által megkapott jogokkal, ám ez a bolygó lett így az ismert világegyetem legbiztonságosabb helye, mivel a társaság egy bolygót igazgat és nem kell másfelé szét szórnia haderejét.

THE TRADEX CONSORTIUM

Egy 8 kisebb cég által létrehozott szövetség, általában jobban el voltak foglalva belső viszályaikkal, mint a külső behatásokkal, így mikor a főbb bolygóikra (Lobo, Honeycomb) elérkezett a fertőzés, még mindig csak egymással harcoltak. A Tradexet így könnyen bekebelezte a háború, szétesett a fertőzés kezdetén, az ügyeiket és a bolygók tisztítását a CMC vette át.

SUMMIT

A cég az azonos nevű kolónián született sok évvel ezelőtt. Elég zárkózott csoport csak néhány új tagot vettek maguk közé, de őket úgy kezelik, mint a családtagokat. A Summit nagyon lojális az alkalmazottaival szemben és sosem árulta el saját embereit a több profit, vagy a nagyobb hírnév érdekében. Az egyetlen ütőkártyájuk a CMC, nekik van a legnagyobb CMC erejük, amit a gyalogság valaha is egy vállalatnak bocsátott. Cserébe a Summit pénzeli a CMC-t és ami fő, egy bolygót bocsájtott a CMC-nek, ami mentes a céges kutyáktól. A CMC kapott az alakalmon és egy előretolt bázist hozott létre a járőrözéseihez. A Summitnak három teljes hadosztálya van a szektorban és egy állandó jelleggel a bolygón tartózkodik. A tengerészek szeretik ezt a munkát, mert legtöbbjük még csak nem is álmodott egy vakációról a Summiton. Mikor a háború kitört a Summiton lévő fészket, alig egy hét volt, hogy kiirtsák a tengerészek. Summit az egyik legnagyobb támogatója a CMC-nek.

PINDEL INC.

Pindel egy jól alakuló vállalkozás volt a fertőzés kezdetéig, ám a kolóniájuk Byron’s Hope-on kudarcba fulladt és a Micor-i fertőzés után a cég szinte teljesen felszívódott. Egyesek úgy gondolják fogták magukat és összepakoltak, elhagyták a maradék hajójukkal az ICC területét.
A Pindel végzete máig rejtély.

BIOZONE ALPHA (B.Z.A.)

Az egyik legígéretesebb cégnek kezdte a BZA, úgy tűnt a nagy ötök közé fog csatlakozni. Ám mikor a harvesterek megjelentek a Tarturuson, a nyersanyagtól megcsappanva evakuálniuk kellett a bolygót. A Tarturusról Devil’s Peak-re költöztek, a segítségkérésük süket fülekre talált.

REPUBLIC SYSTEMS ELECTRIC / DYNAMIC

A vállalat két nagy részre bontható, a Republic Electric és a Republic Dynamic-ra. Mindkét részleg fegyvergyártó, valaha két különálló cég voltak. Leginkább Űrhajó és páncélos fegyverzeteket készítenek, nehézfegyvereket. A leghíresebb üzleti kapcsolatuk a CMC-vel az M577 APC fegyverzete, a cég gyártja a 20mm-es falanxot és a és a 40mW-os Elektron lézert. Elég nagy számban gyártották fegyvereiket, de az Alphatech és más kisebb cégek általában ellopják az új terveiket.

BOYARS INTERSTELLER INC.

A cég eltűnt még a fertőzés előtt, ennek nem az idegenek az okai, hanem a sorozatos kudarcok a plazmatechnológiában. Sokan úgy vélik, hogy rivális cégek voltak az okai, szabotázsok miatt ment csődbe a cég. Űrhajókra is terveztek fegyvert, mint például a Conestoga, vagy a Bougainville osztályú fregattok és a masszív Razzia osztály fegyverzete. Végül Felvásárolta a Republic systems, máig is gyártanak a nevük alatt fegyvert, mint pl a M577 APC Boyars 150 fázisos plazmaágyúját.

DIGITAL ARCH TECHNOLOGIES (DIGARCH)

Digarch elnyerte a CMC támogatását az AD-17-es transz-atmoszférikus vadászgép gyártásával. Szinte csak ezt az egy terméket és tartozékait gyártják, de ez nagyon megfelel a CMC-nek és a cég egyre növekszik.


VENTREL SYSTEMS INTERNATIONAL

A Ventrel kisebb egyszerűbb fegyvereket gyárt, mint az Alphatech, sokan tévesen- még azt is hiszik, hogy az Alphatech-el testvércégek. Ők is megütötték a főnyereményt egy termékükkel, mégpedig a VP-70-essel, amivel be is indult az üzletük a CMC-vel. Régebbi modelleket is gyártottak, például shotgunokat. Az egyik legnagyobb fogásuk az automata robotőrszemek, szinte minden variációban. Az olcsó termékeiket sok távolabbi kolónián megtalálhatjuk. Főhadiszállásuk a Micoron van.

LOCKMART STARCUB INC.

Az egyik legöregebb cég ami még mindig működik, Lockmart volt az első olyan űrhajó megépítése ami elérte a naprendszer peremét és az első cég akik elértek egy másik csillagrendszerbe is. Ám nem vágtak bele a kolonizációs üzletbe, ma már a Lockmart a WY-nak és a Hyperdynenak köszönhetően elég kis cég lett és kevés modellt gyárt. Az egyetlen új modell a bolygóközi kompjuk.

Chigusa
A faj        Chugus10
Főként élelmiszer előállítással foglalkozó cég. Kolóniáin állat és növénytermesztés folyik. Eléggé profit éhes. Annak idején még az idegenek feltűnése előtt kihasználta a Földön tomboló élelmiszerhiányt. Sok mezőgazdasági és állattenyésztő kolóniát létesített. Ezek főleg az ott őshonos fajokat termesztették / tenyésztették.
Megpróbálta a cég rátenni a kezét az idegenekre, de ez minduntalanul meghiúsult.
Eléggé predator ellenes politikát folytatnak. Ez nem csoda, hisz két ígéretes bolygót is elvesztettek miattuk. Egyik a Ryushi volt, amit egy baleset mait vesztettek el. Míg a másik egy sima bányász kolónia mit a Sötét predator klán elpusztított a lakosokat meg kiirtották.

ADELAIDE és BOMBAY Szövetség
Bár nem nagy cég, mégis rengeteg planétán futat bányászati vállalkozásokat, miből szép hasznot is kasszál. Céges haderő elég kicsi, viszont jól felfegyverezett. Pletykák szerint rendelkezik mesterséges fészkekkel. A cég volt tudósa Dr. Fred Lichtner fedezte fel a szárazlepra ama hatását, hogy a beültetett idegen fejlődését megállítja, de nem öli meg.
A cég saját zsoldosai vezetésére előszeretettel használ parancsokat mereven követő és erőszakos parancsnokokat, ilyen ember volt az afrikai törzsi származású Armand Gautier ezredes
Szövetségi rendszerek:
Bár az ICC összefogja a cégeket és országokat, mégis kialakultak nagyobb szövetségek a történelem folyamán. Jó pár szövetség még az ICC megalakulása előtt létrejött.

Nagyobb tömörülések:
Európai Unió
Egyesült Amerika
Egyesült Arab Emirátus
Oroszország
Kína
Turáni SzövetségÉszak Atlanti „Antant”:

Tagjai: Európai Unió, Egyesült Amerika (Főleg Kanada és USA) és Ausztrália

Európai Unió:

A huszadik században létrejött szövetség. Célja az európai nemzetek tömörülése és „védelme”. Jó ötlet volt, bár az ezred forduló után küzdött a megmaradásért.
Fő oka ennek a korrupció. Jó pár ország kilépet az Unióból, a megmaradtak tovább folytatták életüket, minek végeredménye az etnikumok összekeveredése volt, és a nemzeti öntudat csökkenése.
Különböző cégek amolyan támogatóiként szereztek csak kolóniákat, külön álló űrprogramja nem volt.
Az Union belül az átlagember élete nem állt másból, mint hogy egyiknapról a másikra éljen. Élj a mának elv alapján. Olaszország és Spanyolország kivételével szinte mindenhol a történelmi vallásokat elavultnak, elvetendőnek bélyegezték. Ennek hatására nem kell ecsetelni, hogy az emberek élete züllötté, rendezetlenné vált. Egyszóval a szellemi életet semmi kulturált dolog nem töltötte be.
A globális felmelegedés hatására, sok lakott területet elöntötte a víz, emiatt több ellentét is van a lakosok közt. Illetve csak volt, hisz vagy meghalt, vagy elmenekültek a bolygóról. Esetleg bujdokolnak az idegen elől.
A tagállamok államformája változó. Nagy-Britannia királyság, de a legtöbb tagállam köztársaság.
Hadereje szinte csak az alap biztonsági egységekre csökkent vissza, így az idegenek inváziója idején CMC egységek próbálták védeni, sikertelenül. Lakosság 90%-a meghalt vagy a bolygón ragadt.


Egyesült Amerika:
A faj        Egyesa10
Egy dolog tartja össze: Közös kontinens, és a nyersanyagok.
Lényegében az összes kontinensbéli ország laza föderációszerű egységbe tömörült. Az egységet az Egyesült Államok gazdasági és katonai ereje tartja össze. Tagja a kontinens összes országa, a szigetvilágokkal egyűt. Bár az idegen invázió után fent áll a veszélye, hogy széthullik.
Az USA mindig törekedet a hegemóniára. De Kína, az Egyesült Arab Emirátus, Oroszország, és a huszonegyedik században létrejött Turáni Szövetség már sok volt. USA kezdeményezet háború hamar a saját viszályára fordult.
Saját űrprogrammal rendelkezett, de ő is lekooperált különböző cégekkel, így hamar elvesztette a tényleges irányítást a kolóniái fölött.
Hasonló cipőben jár, mint az Unió, de ehhez még hozzá járul az, hogy sokkal több drogfüggő van illetve drogháborúk sem ritkák.
Leggyakoribb államforma a köztársaság.
Hadereje hasonló felépítésű volt, mint a CMC de, még CMC-s segítséggel is elvesztette lakosságának 70%-át.


Ausztrália:

A háborúkat elkerülte, és a lakossága nagymértékben megnőtt, ez enyhén megsínylette a vadvilág. Ez akkor vált nyilvánvalóvá mikor olyan állatok területe is lakottá vált, amiket addig fel sem fedeztek. Illetve kihaltnak hittek. Űrprogrammal abszolút nem rendelkezett, csak magán befektetők használták ki a nagy űrkikötő Antarktiszcity közelségét.
Ugyan abban a hibában él, mint az előbb két említett társa.
Hadereje úgyszintén csak az alap biztonsági egységekre korlátozódott. A háború folyamán lakosságának 68%-a veszett oda.


Turáni Szövetség:

Főleg szkíta/turáni népek alkotják a szövetséget. Főleg ázsiai országok alkotják. De Európában Magyarország és baráti viszony révén Lengyelország is tagja.
A huszonegyedik század elején létrejött szövetség sok vért kívánt, Magyarország nem maradt volna meg a keleti segítség nélkül, de igaz ez Ujgúria esetére is. Míg számos nép kivívta a függetlenségét, addig Magyarország visszaszerezte az elcsatolt területeket. Ujgúria csak a Kína - Amerika közti konfliktus miatt volt képes függetlenné válni.
Szövetség hátránnyal indult az űr meghódításában, de hamar felzárkózott, úgy mint technológiában. Bár sok elemet át vett az ICC-ből, de rengeteg egyéni hadi technológiával rendelkezik. Az Acélsólymok szinte már legendásak.
Kolóniái főleg a peremvidékeken vannak, így a Gyarmatügyi Tengerészgyalogság nem igazán tud sok támogatást nyújtani ezeknek, csak végszükségben. E miatt rendelkezik némi külön flottával a szövetség ami kiemelkedő előny a többi szövetséghez képest.
Roppant nagy hangsúly fektetnek eme országok a kultúrára, hagyományokra és vallásra, ezt a hadi technológiákba is beépítik. Ennek jó példája a lovagoknak nevezett személyek.
Az alienekkel vívott háborúban nagy segítség volt az ami miatt hülyének nézték a szövetséget. A nemzeti öntudat folyamatos erőltetése propagandával. Ennek eredménye képen a felnőtt lakosság szinte 100% katonának mondható, így a lakosság mindössze 36% veszett csak oda.

Oroszország:

Nagyterület, sok nyersanyag, sok lakos. A kommunizmus bukása után, volt egy idő szak 2030-ig míg elvegetált, de aztán ismét talpra állt, katonailag és gazdaságilag. Nagy vetélytárs az USA és Kína ellen ama taktikát használta mi sok embernek a bizalmát elnyerte, elsők közt írta alá azokat a szerződéseket mik az élővilág megőrzését szorgalmazták mind a Földön, mind más planétákon. Végeredményben egy roppant előretörő és kétszínű, erős politikai és katonai nagyhatalommá vált ismét.
Az ún. nem hivatalos Harmadik világháború idején Mindenkit támogatott kik az USA-val és Kínával szemben, de katonailag csak a hátárai mentén avatkozott csak be.
Orosz kultúrából, ami maradt azt fent is tartották, nagyban építettek ama nemzeti büszkeségükre, hogy maguk egy országként felérnek a legtöbb szövetséggel. Bár, a romosabb városrészek így is ott van az alvilág.
Saját űrprogram, saját kolóniák, külföldi cégek nélkül. Max zsoldosokat adtak cégeknek pénzért. Katonaság technológiája pár évvel elavultabb, de saját fejlesztésekkel is rendelkezik. Az ország nagy méretének sajnálatos módon a kára is lett. Az idegennek vívott harcokban a lakosság 50% veszett oda.


Kína:

Egyedüli ország ahol a kommunizmus fent maradt. Agyon hajszolt lakosság, erőltet katonaság. Mennyiség minőség rovására. Teljesen lepusztult környezet. Az óriás panda vadon kihalt, hála a nagy kommunizmusnak. Kína hatalmas önbizalmának az vetett véget, mikor hadba szállt az USA ellen. Nem sokkal később Ujguria és Tibet lakosság is lázadni kezdett. A fiatal Turáni Szövetség rögtön ugrott nyugatról orosz segítséggel. Ekkor kitört véres háború ami ama paktummal végződött, hogy megalapult az ICC és a CMC. Kínától levált és függetlenné lett Ujguria és Tibet.
Kína ezek után erőltette az űrprogramját. Számos kolóniát létesített, viszont ezek olyanok voltak, mint a tömeggyártású hajóik. Labilisak. Sok kolónia szó-szó szerint éhen halt.
A vallás és kultúra szó-szó szerint ki lett irtva. Kommunizmus ember eszményét akarták megvalósítani.
Az idegenek feltűnése után a lakosság közel 70% oda veszett.
Az CMC hírszerzők az ICC-t figyelmeztették arra, hogy Kína eddig is, és most főleg az U.P.P. szektorral „ármánykodik”, mely veszélyt jelent az ICC-re nézve.


Egyesült Arab Emirátus:

Legtöbb arab ország eme szövetségben van. Jó kapcsolatot ápolnak Oroszországgal és a Turáni szövetséggel. Utóbbiban sok olyan ország található kik mohamedánok, ezért nem csoda. Az olaj kifogyta után komoly gazdasági válságba kerültek. Így eme országokat a szegénység jellemzi. Szegények, de büszkék. Mély vallásosság, és hagyományok őrzése jellemzi az Emirátusokat. Haderejük más országok kiselejtezett harci eszközeiből áll, de kisszámú modern és elit hadi eszközük is van. Az ún. Harmadik világháború idején USA és az EU volt a két fő ellensége, meg a szomszédos Izrael. Az utóbbi megszűnt a az ICC létrejötte után.
90%-os ember veszteségük volt az idegenek inváziója miatt. Igaz, feltehetően még sok amolyan partizánnak nevezhető ember él a hegyekben harcolva az idegennek. Hisz ez jelentette a fő taktikájukat.Egyebek:


Japán:

Japán elsűlyedt a liberalizmusba. Egykor a kultúrája más népekhez képest felsőbb rendű volt, most? Japán ember szinte lelketlen munkagép… olcsó elektronikai cikkel szolgál ki másokat. A Turáni Szövetségben kéne lenniük, de a szövetség nem venné fel őket addig, míg nem áll vissza az ősi rendjük, de Japán nem is akar belépni. Ennek hatására sok hagyományőrző japán család költözött ki az országból.
Az ország csak alapanyagot állított elő az űrprogramoknak, de sajátja nem volt, viszont sok japán vándorolt ki kolóniákra.
Japán hadereje nulla volt. Ennek hatására csupán csak 20! millió japán élte túl az idegenek invázióját. Ennek a fele nem is a Földön élt. Két millió a Turáni szövetségben, a maradék meg épp hogy csak el tudott menekülni. Japán szigetek E miatt hemzsegnek a bogaraktól.
Híresek a japán maffiák. 5 nagy maffia létezik. Ezek közül a Vér Sárkány nevűt össze szokták kapcsolni a médiában a Turáni Szövetséggel. Mondván a Vér Sárkány fegyvereket és pénzt kapott a szövetségtől azért, hogy tisztítsák meg Japánt. Ez több millió Japán ember halálát jelentette volna. Csak közbe jöttek az idegenek, kik túl sokat is öltek meg.


Afrika:

Túl sokat nem lehet róla elmondani. Állandó éhínség, és folyamatos Gyarmatügyi jelenlét a lázadások leverésére. A túlszaporodott kontinens lakosság közel 99% oda veszet az idegenek inváziója során.


Óceánia:

Globális felmelegedés miatt sok szigetet elöntött az óceán. A Kína-USA háború miatt sok roncs található a szigeteken és a víz alatt. A sziget országok roppant szegények. Űrprogram? Jó vicc. Katonailag próbálkoztak valamit összehozni. De rajtuk is átgázoltak az idegenek. A térség lakosságának 97%-a meghalt. Bár esélyes, hogy sok túlélő rejtőzködik kis szigeteken, de idejük sajnos véges.Néhány szó a III. Világégésről.


Kivételesen nem a németek robbantották ki, ők max pár katonával asszisztáltak.
A kirobbantó okok:
Az USA a Weyland Yutani és más cégekkel egyűt elkezdte az űrt rohamos lépésben meghódítani. Erre Oroszország és Kína kémek segítségével technológiákat lopott, és ők is beszálltak a versenybe. Eluralkodott az ipari kémkedés, így több új cég is a tejútra lépet. Elején kisebb összecsapások voltak csak Földön és az űrben, mik újabb feszültségeket gerjesztettek.
Közép-Kelet Európában etnikai háborúk törtek ki, mely hatására jó pár még száz évet meg se élt ország megszűnt. Így sikeresen kirobbanta Harmadik Világégést.
Az okok:
- Hegemóniára tört sok állam és cég az űrmeghódításában.
- Etnikai ellentétek
- Történelmi ellentétek
- Gazdasági érdekek
- Háttérhatalom eltűnése

Igen, az ún. nemzetek feletti réteget Turáni Szövetség elit orvgyilkosai kiirtotta, valószínűleg pár maffia is segédkezett ebben. Ezek után, elszabadultak az irányított országok és cégek. Egyszerűen a felsőbb irányítás nélkül a bábok maguk próbáltak helyt állni, így egymásnak ugrottak. Melyből lettek haszonélvezők és vesztesek.
USA és az EU Kínával, Arabvilággal és Oroszországgal került háborús helyzetbe.
A Turáni szövetség, az EUval szemben csak elvétet határ és területvédési harcokat folytatott. Arabvilágnak pedig némi fegyveres támogatást nyújtott az oroszokkal egyűt. Komolyabb összecsapás csak Kínával került sor, és csak azután, hogy az USA azt megtámadta.
Kína nyakába, pedig szinte az egész világ bele szakadt, így ő nem igazán tudott győztesként kijönni ebből.
Az ún. Harmadik világháború rendhagyó volt abban, hogy immáron nem két nagy ellenfél vett benne részt, hanem mindenki teljes mértékben a saját érdekét próbálta érvényesíteni.

Míg az országok illetve szövetségek egymás vérét ontották, addig a cégek közt úgyszintén háború tört ki és nem csak a pénz nyelvén. A világ megélte azt, hogy a cégek, felkerültek az országok szintjére, anyagilag és „katonailag”.

Az űrben is folytak összecsapások, a kijutott országok és cégek közt.
A háború folyamán szerencsére csak néhány atomtöltet és biológiai fegyver került bevetésre, Ezek főképpen Kína, USA és az arab világ területén.

Az öt éves harcok végül azzal zárultak miután a felek erőforrásai kezdtek kiapadni, hogy megalapították Bolygóközi Kereskedelmi Tanács vagy Interstellar Commerce Commission (ICC) Ez lett végül a legfelsőbb vezetés, illetve „kormány”. Ennek hadereje a Gyarmati Tengerészgyalogság (CMC) Mely alapjait az USA haderejéből tépték ki annak idején.

UPP és Alexandria

A Föld eleste után, számos szektorban lázadások ütötték fel a fejüket. Félelemből, de ez csak még jobban súlyosbította a helyzetet. Amolyan hidegháborús helyzet állt elő.UPP
UPP szektor felett, kommunista vezetés ragadta magához a hatalmat. Az emberek pedig félelemből követték. Saját egyedi haderőt kezdet felépíteni.
A progresszív emberek uniója (union of progressive people), egy diktatórikus ICC-ből kivált szervezet. A szektor fő bolygója Barabazon, illetve a Rodina állomás. A UPP az alexandriai konfliktussal ellentétben, egy szélsőséges, nem demokratikus rendszer. A szektorba belépő összes nem UPP-s hajót leellenőrzik, és ha egy máshova tartozó katonai hajó lép be a rendszerbe, akkor azt hadüzenetnek tekintik. Minden üzleti szálat megszakítottak az ICC-vel és a szektor önellátó.
Fegyverzete, kb. minden mivel fel lehet venni a versenyt a modern fegyverekkel.


Alexandria
Egy ugyan olyan lakható bolygó, mint a Föld. Az egész bolygó fellázadt és elszakadt a közeli Ventix kolóniával egyűt.
Demokratikus vezetés mindent megtesz a függetlenségért. A lakosság elégedett ezzel és nem tiltakoznak a kötelező négyévnyi katonai és másmilyen közhasznú foglalkozás ellen.
Harci eszközök terén mindent felhasználnak, amihez hozzá tudnak jutni. Lényegében egyedül űrhajó hajtóművekre szorulnak csak behozatalra, mit csempészettel oldanak meg.

Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.