Pattson eligazításra hívott minket, lojalistákat. Na nézzük mi lesz az az eget verő terv, amihez egy ravager is kell. Nos, az éjféli támadás eddig is köztudott volt, ahogy a rádiócsend is. No nem azért van rádiócsend, mert az ellenség lehallgatna, hiszen a sisakkommunikátorok feltörhetetlenek, nem beszélve a komolyabb cuccokról, de az ellenség még mindig be tudja mérni a pozíciónkat. Ugyan nem tudják miket beszélünk, de tudni fogják hol vagyunk. Az némileg biztató, hogy nincs parancsba adva, hogy minden táborban lévő társunkat meg kell ölni, de vajon ők, akik mit sem tudnak odaát erről az összeesküvésről, vajon minket árulóknak titulálnak és képesek lennének megölni? Jó kérdés, majd eldől, akárhogy is, az elit elitje 110%-ban ellenünk fog küzdeni.
Amit nem értek, hogy Pattson elmondása szerint Dalton itt a főmufti és nem a tábornok. Ez hülyeség, az admirális és a tábornok egyező rang, de és ez nagy de, a Ryushi hadjárat szárazföldi művelet, vagyis most a tábornok a vezér, az admirális akkor lehetne a vezér, ha ez egy űrművelet lenne.
Na mindegy, ezután Pattson elmondja az általam már ismert dolgot, vagyis Dalton egy földönkívüli fajjal paktált le bla bla bla. Nekem azt kell csak tudnom, hogy élve kell elfogni, hogy daloljon, illetve lehetőleg minél kisebb kárt okozzak a többi katonában miközben az Exo trió fedezem. Örülnék is ennek ha egy normális precíziós puskám lenne, helyette csak ez a őskövület van.
Elindulok megnézni a védelmemre bízott három embert. Meglepődésemre ott van Gordon is, odamegyek hozzá.
- Szóval te is itt vagy! Nem tudom, hogy vallásos vagy, mert az este nem valami istenhez, hanem hozzám fogsz imádkozni, hogy én időben kiiktatom az életedre törő hamburgereket. - mindezt mosolyogva mondom, majd a kezeimmel egy puskát imitálok, amit elsütök - Ami az 5$ tartozást illeti, nos, szerintem neked kellene nekem fizetned, mert én foglak végig fedezni. - Ezután megveregetem a vállát és egy 5$-os bankót adok neki.
- Nem is mutattam még mire kellett a pénzed, íme a CMC-ben rendszeresített cserkelő ruha. Igazi állom, a BiMex szemüveg egyben éjellátó is és 20x-os nagyítást enged, no meg állítólag az atomvillanások ellen is véd, nem mintha ilyen helyzetbe kerülnék. A ruhát az én méretemre szabták, bár az álcázást nekem kellett kialakítanom, mint látod, sivatagos álcát használok, aminek kialakítása szó szerint órákba telt, de legalább tényleg jól álcáz. Bizonyára érdekel, hogy nincs-e ebben melegem, nos, van ez a kis szerkezet, ami egy csővel kapcsolódik a ruhához, ez amolyan hűtőberendezés, teljesen elfedi a hőjeleimet. No meg a ruha alatt egy olyan anyag réteg van, ami a radar elől is jelöl, mondhatni láthatatlan vagyok az ellenség elől. Csupán egy normális puska kellene és meglátod, én leszek az új Simo Hayha. Na de elég a ruháról való beszédről, te hogy kerültél ebbe a csapatba?