Bolygó idegenektől való kitisztítására létrehozott tábor. Tábort elektromos kerítés veszi kőrbe, azon túl pedig telepített kamerák, érzékelők és automata őrszemek vannak. Természetesen mobilis gyorsan felépíthető őrtornyok is védik a tábort. Tábor főleg masszív sátrakból áll, jelentős részt foglal el a kisebb űrhajók számára kialakított sík placc le illetve felszállás gyanánt.
Becenév : Wolf Besorolás : Tengerészgyalogos Rang : Tizedes
Beesteledett. A tábor készen állt. A körletemben éppen lejegyzem mik történtek a mai napon. -Segítsetek! A körletem előtt egy fekete bőrű katona rohant el nyomában 2 állattal. Senki nem próbált segíteni rajta és csak röhögtek rajta. Vajon segítsek neki? Gondoltam magamban, de már úgyis mindegy mert már messze jár. Hol is tartottam a naplómban? Átolvastam mit írtam utoljára. Ja igen! Ott tartottam hogy harcba keveredtünk néhány óriás skorpióval Én egy töltényt sem lőttem ki, mivel csak pocsékolás lett volna. Az a pár katona úgyis elintézte. Még most is meglep hogy a frontra kerültem. Halottam már a Ryushiról. Állítólag valami Machiko Noguchi élt itt pár évig egyedül. Az érte kiküldött katonák nem találták meg csak ragadozókat és alieneket. 1 túlélő akadt aki az akciót túlélte. A menza felé tartva az egyik katona odajön hozzám és közli hogy beszerveztek egy küldetésbe.
Egy százados feszített gondterhelt arccal az elektromos kerítés egyik kapuja mellet. Négy katona gyűlt elé, köztük te is. Kezedbe nyomott kis GPS készüléket. - Vörös pontos érzékelők, kamerák és őrszem lövegek, melyektől nem érkezik jel. Nézzék meg mi történt velük. – Mondta és sarkon fordult, bár mielőtt még eltűnt volna még egy megnyugtató megjegyzést közölt. – Idegenek elméletileg nincsenek a közelben. Elméletileg. Ezzel elment. Négy katona közt te vagy a rangidős. Nem tűnnek túl felvillanyozottnak, hogy éjjel kell kimenniük.
Szóval egyszerű ellenőrzés. A 3 katona felém nézett utasításokért. -Uram, muszáj nekünk éjszaka kimenni? A többiek is hasonló véleményen voltak. -Na idefigyeljetek! Ez egy szimpla ellenőrzés. Minél előbb elvégezzük a feladatot annál előbb térhetünk vissza. Elvileg idegenek nem lesznek a közelben de jobb az óvatosság A katonák várják hogy induljak. -Én megyek középen. Te alkotod a hátvédet. Te a jobb szárnyat fogod védeni. Te a bal szárnyat. Ha bármi gyanúsat észleltek azonnal jelezzétek! Ellenőriztük a fegyvereinket és miután minden hibátlan indulunk. (pisztolyom a helyén 3 tárral, M41A 5 tárral és 2 gránát. Váll lámpámat bekapcsolom. Ezzel elindultunk hogy kijavítsuk a hibát.
Térkép szerint két felállított őrszem nem működik és a hozzájuk rendelt érzékelők és kamerák. Utóbbi kettő persze a táborba is továbbítanak jelet. Érzékelők az őrszemek látótávját növelik. Érzékelők előrébb vannak elhelyezve, így előbb a lövegek kerülnek megtekintésre. Kerülnének, ha lennének. Lövegek jeladója és állványzata meg van, ám maga a fegyver nincs. Jeladót kivették a fegyverből és elvitték a fegyvert. Itt kavicsos a talaj, így alig találni nyomokat, egy biztos, valami elhúzta a fegyvert.
-Uram! A lövegek fegyverzete hiányzik! Szólt az egyik katona. -Hadd nézzem csak meg! Valóban. A fegyver tényleg hiányzott. Nyomokat hiába keresnénk mert a kavicsos talajban nehéz lenne. Ami biztos hogy valami vagy valaki elhúzta a fegyvert. De minek kellene valakinek egy fegyver? Dezertőrök nem lehettek mivel 1 napja sincs az ideérkezésünknek, telepesek már évek óta nincsenek. Szóval az emberi tevékenység kizárva. Lehet hogy alienek voltak? De akkor harc nyomainak kellene lenni és különben is nem olyan okosak hogy elvigyenek egy fegyvert. Ekkor az egyetlen lehetséges válasz jutott eszembe: predatorok! Könnyen elintézhették a fegyvereket észrevétlenül de akkor is miért kellene nekik elvonszolni? Itt valami bűzlik. -Körkörös védelmet kialakítani! Ordítottam a katonáknak, mire ők fél méteres távolságra egymástól egy kört alakítottak ki. -Joe, ha szólok a lángszóróddal tüzelj arra amerre mutatok. A lángszórós katona bólintott.
Néhány esti bogár ciripelésén kívül semmi nem történt. Még a táborból szűrődtek ki hangok, semmi érdemleges, néhány katona nagyon elvan és ez zajongásukban manifesztálódik. Három katona is egyre feszültebb. Ám nem történik semmi. Hosszú perceken át semmi. A bogarak szellemes ciripelése már inkább nevetés szimfóniának hangzik.
Miután percekig nem történik semmi folytatjuk az utunkat. -Uram, miért kellett harcrendbe állnunk? Kérdezi a rádiós katona miután leadta az üzenetet az eltűnt fegyverekről. -A helyi állatok nem vihették el a fegyvereket igaz? Csak is valami inteligens lény lehetett. Nem kizárt hogy egy ragadozó, tudja azok amikkel elvileg szövetségben vagyunk. Mégha eddig nem is jött jelentés hogy a bolygón tartózkodnak én a nyakamat teszem rá hogy valahol itt vannak. Nem kizárt hogy most minket figyelnek. A parancs tiltja hogy rájuk lőjünk, de ha ők támadnak akkor megölhetjük őket. Hogy oldjam a feszültséget megígértem hogy az akció után mindenkit meghívok egy italra (ha visszatérünk egyáltalán).
- Este van, sötét. Nem vennénk észre. És mi van ha nem is predator volt? – Kérdi vissza a katona. – Egyszerű szabadúszók is lehetnek, kiket nem érdekel semmi, csak a pénz. - Keressék meg az eltűnt alkatrészeket. Ha baj van azonnal tudunk légi segítséget küldeni. - Hallatszott a központ válasza. Éjszakában a helyzet változatlan.
// Akkor egy kis FRPG tanítás. Te parancsot adhatsz a nem játékos karaktereknek (NJK), hogy mit tegyenek, ám azt már a mesélő dönti el, hogy végzik el ezt az NJK-k, ha egyáltalán elvégzik. Teljesen semleges dolgokról lehet velük beszélni. //
Keressük meg az alkatrészeket egy sivatagban? Legalább a fegyver húzta nyomokat úgy ahogy tudjuk követni. Szakasz! Utánam! Elindultunk a nyomok alapján. Az éberségetek ne lankadjon. Attól hogy még ellenséges egységgel nem találkoztunk nem jelenti azt hogy nincsenek. Sokszor haltak már meg katonák amiért nem figyeltek. Uram! Minek kell visszaszerezni azt a két szerkezetet amikor úgyis van raktáron? Legalább előbb elmennénk innen. Azért mert ez a parancs és mi teljesítjük. Egy idő után a nyomok kezdenek jobban látszódni.
Nyomok sziklák közé vezetnek. Ha ez nem lenne elég bizarr, akkor pedig legyen még kiadósabb, hogy egy barlangba vezetnek. Katonáknak ez nem tetszett. Nagyon eltávolodtatok a tábortól és még éjfél sincs. Sivatag hidege is csontotok rágására szánta el magát. Egyik katona bevilágított a barlangba, nem látszott a vége.
// Párbeszédnél kell kötőjelet tenni. Helyesírási szabályok itt is életben vannak. //
Egy barlang. Ha az nem lenne elég hogy az akció egyre furább, még egyre hidegebb is van. -Lámpákat bekapcsolni! -Mondtam a többieknek és egymástól 1 méteres távolságokban bementünk a barlangba. Egyre mélyebbre és mélyebbre. Formációnkban én és a lángszórós katona megy elől, míg a többi 2 katona a hátunkat fedezi egy estleges támadás esetén. -Rádiós! Jelentse a bázisnak hogy bementünk a barlangba!
Három katona kicsit megrökönyödött. Alig hallhatóan egyikük ezt súgtogta: „Mióta van rádiós? Ez nem a második VH.” Csak az óra alá szánta. Végül egyik katona bele szolt a rádióba. - Egy barlangba vitték a fegyvereket, követjük a nyomokat. – Megkocogtatta a headsetet. Majd kénytelen volt nyugtázni a tényeket. – Nincs adás, valami leárnyékolja, talán a kőzet. Barlang járatában egy kanyar következik, ám nem tanácsos megfontolatlannak lenni. Így is lövések majdnem elkaszáltak, reflexnek hála, hogy visszább ugrottál. Az őrszem nyitott tüzet, sziklákkal támasztották ki, hogy a lövésektől ne mozduljon el, ám állványzata nélkül egy millimétert sem tud fordulni. Érzékeli a célt, ám nem tud rá fordulni, de próbálkozik így tüzet nyit. Mivel nincs kapcsolatban a kis laptopjával, így automatán minden mozgásra tüzet nyit.
- Ez közel volt! -Mondom inkább magamnak. Egy terv kezd körvonalazódni a fejemben. - Kinél is van egy EMP gránát? - Nálam van egy, uram! De nem tudja pontosan eldobni mert ez a vacak mindenre tüzel amit érzékel! - Épp ez az! Két oldalra nem tud egyszerre lőni. Az egyikőjük vegye le a páncélját és ha kell a többiek segítsenek mozgatni! Figyeljenek oda hogy a kezük ne kerüljön ki a szikla takarásából! Háromig el fogok számolni. Ekkor fogják maguk a páncélt mozgatni, miközben a szerkezet azt lövi nekem elég időm lesz hogy előbújjak és eldobjam az EMP-t a fegyver közelébe. Ha az EMP nem válna be még mindig maradt néhány hagyományos gránátom. - Uram! Mi van ha az EMP nem talál? Annyi ideje nem lesz hogy a többi robbanó gránátot is eldobja! - Egyszerű. Összekötözöm a sima gránáttal és az EMP-vel. Ha a szerkezet nem is a robbanástól nem is esik le de a kökéshullámtól és aEMP-nek hála biztos használhatatlan lesz addíg amíg oda nem futunk és hatástalanítjuk a fegyvert. Elkezdek hangosan 3-ig számolni. Felkészültem a dobásra. Habár csak pillanatokig leszek kint bízok a társaimban akik azonnal visszahúznak ha eldobtam a gránátokat. Végignézek a katonákon és látom hogy nem lennének képesek rá. A harci kedv sincs a csúcson. - Akció lefújva! Kimegyünk a barlangból és jelentjük a parancsnokságnak. Én nem válalom hogy felesleges kockázatot vállaljunk ha ki tudnak küldeni ide egy jól felszerelt csapatot. A katonák szeme felcsillant ahogy megtudták hogy nem kell támadniuk. Hálálkodva nézek rám miközben kimentünk a barlangból egy olyan helyre ahol már kapcsolatba léptünk a parancsnoksággal. Kértem őket hogy küldjenek ki egy felszerelt csapatot mert mi nem tudnánk bejutni.
- Maradjanak a barlangnál, kiküldök egy B9-est. – Érkezett a válasz. – Amint megérkezik, térjenek vissza. Percek múlva a tehergépjármű megérkezett. Négy katona bement, az őrszemekhez hozzájuk tartozó laptopokkal, míg a másik négy katona a terepet biztosította. Ennyi lett volna? Talán. Ám egyik katona arcán zavarodottság látszik.
- Rendben,. most visszamegyünk a táborba. Szerintem mára befejeztük. Az egyik katona felém fordul és megkérdezi: - Akkor még állnak az ingyen sörök? Nem akartam a szemére vetni hogy elhagyta az Uram szót. Feléje fordultam és bólintottam.
Ki ne örülne az ingyen sörnek? Leszámítva ha az alkohol mentes vagy angol sör. Bár a sors nem ilyen kegyes. Pár lépés kell már csak, hogy a tábor kapuját elérd, erre egy robbanás rázza meg a vidéket. Hátatok mögül jött. A teherautó helyén egy vöröses gombafelhő magasodik. Ember agyán természetesen elsőnek az atom fut át, ám nem, ez csak a tehergépjármű, nem más. Már mint ami maradt belőle.
- Mi az Isten?! - néztem a robbanás helyére. - Te azonnal menj és hívj segítséget a táborból! - Mondtam az egyik katonának. Addig én és a többi 2 katona a roncsok felé vesszük az irányt hogy mentsük mit lehet vagy túlélőket keressünk még ha erre semmi esély. Miközben a roncsok felé tartottam a fejemben egymást érték a gondlatok. Hogyan robbanhatott fel a jármű? Talán a fegyverre valami robbanószert tettek? És ha igen kik? Már biztosra vettem hogy a háttérben ellenséges emberek lehetnek. De mi hasznuk abban ha felhívják a figyelmet? Ekkor döbbentem rá hogy a bázison kívülre akarják csalogatni az őröket hogy a bázisról valamit elvihessenek. - Ti menjetek a roncsokhoz, én a parancsnokhoz megyek hogy figyelmeztessem hogy esetleges behatolás lesz. - Próbáljatok kapcsolatba lépni a parancsnoksággal és mondjátok el mit akarok! Ha engem megállítanak a katonák akkor még mindig van esély rá hogy a headset segítségével a többiek kapcsolatba kerülnek vele. Amilyen gyorsan csak tudtam rohantam a parancsnokhoz amíg meg nem találtam.
Bázis előtt viszont egy katona megállított. Az ok egyszerű volt. Támadás miatt nem lehet bemenni átvilágítás nélkül, az pedig még nincs. Tábor kapuja kitárult, és egy közepes tank száguldott ki rajta, mögötte két homokfutóval és egy APC-vel. Amint nyílt terepre értek a két homokfutó kilépett az alakzatból és teljes sebességgel neki indult a terepnek. Két UD4-es is elindult a táborból. Lövések dördültek el, valamivel tűzharcba keveredtek. Innen viszont nem tudod megmondani, hogy mivel.
Mivel az őr nem engedett be ezért nem volt más tennivalóm mint várni amíg történik valami. Őrültség lenni a páncélosok után futni mert nyílt terepen egy gyalog nagyon jó célpont még ha este is van. Inkább várok amíg a táborból más egység kezd kijönni és majd csatlakozok hozzájuk.
Nem sokkal később kijött két katona, egy fehér férfi egy németjuhásszal és egy néger nő kézi számítógéppel. A kutya végig szaglászott, ám ez után ne mutatott érdeklődést. - Itt van. – Nézte a nő a gépet. – Minden stimmel, kutya nem jelzett fertőzést, tiszta. Halljuk mi történt ott. Annyit már hallunk, hogy lövöldöznek. Újabb tank gördült ki. Pár méterre a kerítéstől oldalra állt és a motor berregése elhalkult. Torony a lángoszlop felé fordult és a toronyban ülő személy éjjellátóval pásztázta a környéket. Táborban is riadóztatás van. Mint egy megrongált hangyaboly, nagy a nyüzsgés.
A két őrnek elmondom hogy eddig mi történt. Közöltem velük hogy sürgősen figyelmeztetnem kell a parancsnokságot mert nagy baj van készülőben amiről talán nem is tudnak. - Ennél nagyobb baj? Azt a néhány lövöldöző őrültet hamarosan felaprítják a katonáink. - Igen, de ezek nincsenek annyira felszerelkezve hogy bevegyék a bázist. Szóval ez csak elterelés. Valamit vagy valakit meg akarnak szerezni tőlünk. Mivel tiszta voltam amilyen gyorsan csak tudtam megkerestem a parancsnokot és közöltem vele észrevételemet hogy ez csupán egy elterelő támadás és az igazi majd a bázison belül lesz.
Parancsnoki sátorban nem lelkesedtek a berontásodért, de végig hallgatták amit mondani akartál. Bent lévő tábornok faarccal visszafordult a terület kivetített holografikus térképe felé. Ahol állsz onnan is látható volt, hogy minden egyes katona ki van jelezve, pont eltűnt az egyik jel a friss arcvonalon. Ami azt jelenti, hogy meghalt. - Hol a másik három katona? – Förmedt rád az a százados ki kiküldött titeket ellenőrizni a dolgokat. Holografikus térképen ekkor felvillant valami, egy UD4-re emlékeztető ikon, majd eltűnt. Közvetlenül ezután a föld enyhén megremegett és a tehergépjármű robbanásánál is hangosabb robbanás hallatszott.
Ilyen nincs! A tábort hamarosan támadás alá vonják ez meg a 3 katona miatt aggódik? Úgy látszik hiába jöttem ide. Inkább megkeresem azt a 3 emberkét. Ekkor megremegett a föld a lábam alatt és hamarosan robbanás zaját halottam. Valami robbant a közelben. Kinéztem a sátorból hogy mi történt. Természetesen a karabélyom a kezem ügyében volt és ekkor megláttam mi történt kint.
- Vissza! Nem adtam engedélyt, hogy elmehet katona! – Ordított rád a százados. Többi tiszt sem volt túl boldog, hogy rohannál el, mint akinek alien szorult a hátsójába. – Választ várunk katona! Mondja el szépen mi volt ott! Sátor ponyvája megrándult, föld megremegett és fülsüketítő robaj tört ki. Egymás után hat robbanás a sátortól nem messze. - Ha a tüzérség sem oldja meg, akkor baj lesz. – Süketségből fél lábbal már kilábalt a füled és egyik tábornok szavait hallottad meg. – Talán ha a három M40-est kiküldenénk.
Elmondtam a tiszteknek hogy miket tapasztaltam a küldetésem során. Az ellopott fegyverről amit egy barlangban találtunk meg kitámasztva. A kiküldött jármű felrobbanásától egészen addig amíg el nem értem a tiszti tábort. - Szerintem számolni kell egy esetleges behatolástól néhány ismeretlen képzett zsoldostól. Az ellopott őrfegyver csak csali volt a robbanással együtt. - Ha megtudhatnám mi folyik jelenleg itt esetleg tudnék segíteni. Miért kell tankokat bevetni? Esetleg ellensége katonák vagy Alienek támadtak ránk? Választ vagy parancsot várva néztem tisztelettudóan a tisztekre.
Válaszra várni kellet, ugyanis felpörögtek kissé az események. A hangzavarból nem túl sok értelmeset tudtál kivenni. „mentés” „ravager” „AA rakéta” „nyugat” „csapda” és ilyesmik. Szavakat értettél csak meg. Egyik számítógépnél ülő koordinátor adott neked parancsot végül. - Nyugati kapuhoz, menj és szólj az őrségnek, hogy egy falka xeno tart arra. – Ezzel visszafordult a munkaállomásához. Mikrofonba ordibált. „Nem, még mindig nincs kapcsolat a nyugati résszel!” – Bíztató. Modern technológia: Futár.
A fejemben összeállt hogy mi történik. A xenok között van egy Ravager amit a tüzérség nem tudott kilőni. Ezért kellenek a tankok. De hogy az AA (Anti Air Gun) minek kell? Esetleg fegyveres katonák támadtak meg repülőgépekkel? De milyen csapda?
Miközben magam így gondolkoztam elértem az őrséget. Elmondtam hogy xenok tartanak felénk és hogy a HQ küldött. Megkérdeztem a rangidőstől mi az oka hogy nincsen összeköttetés.
Nem voltak túl boldogak, már csak az ütközet hangjaitól sem. Az, hogy idegenek tartanak feléjük, hát az hab a tortán. Három közlegény és egy tizedes, no meg te vagytok a nyugati rész védői, meg az elméletileg működő lövegek. - Minden csatorna foglalt, újra pedig nincs kapacitás, nem tudom mért. – Mondta a tizedes. Majd mindenkinek szólt aki ott van. – Mindenki menjen egy löveghez, és holtteret fedezze. Őrtoronyban lévő lövész egymás után kettőt lőtt. Nem kellet megszólalnia, egyértelmű, hogy lőtávolságában vannak már az idegenek. A buli elkezdődött.
// Ha jelen időben van a kommunikáció, akkor párbeszédként írjuk le. Ha múlt idő, akkor lehet leírásként. //
Szóval egy kis bogárirtás következik. A káplár itt a rangidős ami nem baj. Elértem a lövegemet és előszedtem egy tár és magam elé tettem hogy majd gyorsan újratöltsek ha kell. Egy gránátot szintén előhúztam hogy majd a tömegbe dobjam. A munka nagy részét úgyis lövegek végzik. A toronyban levő csávó már lőtt kétszer ezét mindenki tudta hogy a dögök közel vannak. A távolban mintha mozgást látnék, habár ebben a sötétben nem lehet biztosra menni.